- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Otthon van egy TL-WR1043ND v2.1 routerem, nagyon szépen működik.
Itt a lakásban ahol élek, ide vásároltam egy WR841ND-t, maga a wifi stabil, telefonnal szoktam rácsatlakozni, annyi a probléma hogy például egy videohívás alatt szinte folyamatosan elgyengül a kapcsolat, akivel beszélek ő az akinél jelentkezik a hiba. Tehát rosszabbul lát, vagy akadozom nála, nálam viszont nincs probléma, hiszen én nem észlelem hogy probléma van a kapcsolatommal, csak az akihez beszélek. Mikor vettem a routert eleinte jó volt, de azt veszem észre hogy ezek a router-ek mintha elfáradnának. Ez előtt volt egy 740ND az például folyamatosan lehalt, de újkorában az is jó volt. Most itt ez a 841ND ami igazából böngészéshez meg mindenhez tökéletes, de videohívásnál nálam valamiért probléma van vele, és akivel beszélek azt jól látom/hallom, de mégis nálam van valami probléma. Azért mondom hogy nálam van a probléma mert ha az otthoniak kisétálnak a telefonnal és nincs már rendes lefedettség, akkor én látom azt hogy "Gyenge a kapcsolat" feliratot, tehát mindig annál írja ki a gyenge kapcsolatot, akinél nincs probléma.Nézegettem WR1043ND routereket használtan, 5 ezer forint körül kapni v3-at. Láttam olyan hirdetést is ami nem használt, dobozos v4, az 6 ezer forint. A kettő között van érdemi különbség vagy vegyem az olcsóbbat? Vagy érdemesebb inkább az új v4-et megvásárolni reménykedve abban hogy annak a tápegysége is vadonatúj?
-
tothjozsi96
addikt
Abból kiindulva hogy WR840N-et használnak szerintem jogosan következtetek arra hogy nincs Gigabit-es internet előfizetésük. Nagyon sok helyen nincs normális internetsebesség, illetve rengeteg olyan település van ahol a legnagyobb csomag 100Mbit.
Én azért vennék 100Mbit-es internetcsomaghoz például esetemben AC-s eszközt mert ezek a WR841N és társai de akár 1043ND nem képesek 100Mbit-et nyújtani wifi-n keresztül.
Otthon van a 1043ND, nagyon jó router egyébként de hogyha közvetlenül mellette állok akkor mérek ~90Mbit-et, viszont pár méterrel odébb már 60Mbit-et sem. Itt ahol dolgozom, régi építésű lakás, másik szobában van a WR841N és itt a szomszéd szobában ahol vagyok itt már 50Mbit-nél többet nem nagyon lehet mérni sajnos.Én inkább ezért vennék 2021-ben már minimum AC képes eszközt, N-est semmiképp.
Mondjuk egy RT-AC65P-t, azért Gigabit-es kapcsolat esetén is 550-600Mbit-et tud, mindenre elég. -
tothjozsi96
addikt
Érdekes, nekem is villog de csak akkor hogyha véletlenül WAN-portba dugom az internet UTP kábelét, hogyha a WAN-ba csatlakoztatom akkor megszűnik a villogás.
Van még rá garancia?
Ha nincs és elegendő volt ennek a routernek a teljesítménye én hasonló kategóriában nézelődnék, mondjuk WR841N például. Mondjuk szerintem 2021-ben érdemesebb volna AC képes eszközt vásárolni.
-
-
tothjozsi96
addikt
Köszönöm!
Közben ma ismét feltettem az újabb firmware-t, hát Facetime videohívásnál folyamatosan "gyenge kapcsolatot" írt a telefon, eddig sose szokott ilyent. Visszatettem az egyel régebbi firmware-t és láss csodát, ismét tökéletes!
Túlzás hogy tökéletes, nem tartom erős router-nek a TL-WR841N-t, de ilyen 1-2 eszközös vezetéknélküli használathoz tökéletes!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
TP-LINK WR841N v14-es routerem van, láttam megjelent hozzá egy új FW, fel is telepítettem.
Ami számomra érdekes volt az az hogy "firmware upgrade"-et választottam, de a beállításaim megmaradtak. Anno ez nem így volt, nem így emlékszem. Újra be kellett állítani a routert, ez is furcsa volt számomra, de ami a probléma az az hogy ma online óra közben 1,5 óra után eldobta magát a router, de olyannyira hogy nem lehetett rá kapcsolódni. A windows valami furcsa hibát írt ki, valami miatt nem lehet kapcsolódni. Próbáltam telefonról, arról se tudtam rácsatlakozni.A kérdésem az hogy más tapasztalt hasonlót FW frissítés után?
Illetve lehet az a probléma hogy nem csináltam factory reset-et?Köszönöm.
-
-
tothjozsi96
addikt
Mivel laptopot nem használok, csak mobiltelefont és az Apple Store-ban egyik címet se találom, így nem tudok mérni ezekkel az applikációkkal.
12-es válaszfalak vannak a házban, amúgy meg B30-as tégla!
Szomszédok egyáltalán nem használnak router-t, idős szomszédaink vannak, talán a szembe szomszéd srác használ de amúgy itt a közvetlen környezetünkben senki.Nagyon régen mértem, talán 3-4 éve speedtestet telefonról, akkor 50-60 Mbit-et mutatott.
Most 30Mbit is nehézkes, elég sokszor 22Mbit lett a vége.Váltogattam csatornákat, néha megszaladt és feljebb ment 30 felé, de visszaesik.
Ezt úgy mértem hogy a router előtt álltam. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
TL-WR1043ND v2.1-el akárhogy akárhonnan próbálok speedtest-et mérni WIFI-n, 22mbit-nél többet nem érek el.
LAN-on hozza a 100Mbit-es sebességet, amekkora a csomagom is.
Elfáradt volna a router, vagy mi lehet a probléma?Gyári firmware, nincs elállítgatva semmi sem rajta.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy a WR841N v14-es routerem teljesen jól működik, viszont ha TV-n Youtube-ozok akkor sokszor a TV (LG 43UK6200PLA) dobja el a wifi-t, illetve a PS4 Pro is sokszor ezt csinálja hogy működik az internet és egyszer csak azt veszem észre hogy nem tölt be semmit.
A laptop illetve telefon teljesen jól működik, ott nincs semmilyen wifi probléma.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Szerintetek WR841N-el hány kapcsolattal érdemes torrentezni?
A jelenlegi WR740N már annyira öreg vagy táphibás hogyha torrentezek akár 5 kapcsolattal akkor is már elszáll az SSID. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
WR1043ND-t cserélnék C7-re, ha van értelme.
Magával a router-el nincs problémám, viszont ha telefonról Youtube-ozok akkor sokszor megakad a videó töltése és több másodperc mire behozza.Igazából ez az egyetlen gondom lenne vele.
A C7 már AC-s router, 3 darab iPhone lenne csak a Wifi hálózaton, minden más kábelen keresztül megy.
100/8Mbit-es internet van alatta.Gondolom az iPhone-ok is profitálnának valamit az AC-ból, igaz hogy nincs gondom a WR1043ND-vel, de talán jó áron elmenne és kis ráfizetéssel lenne egy jobb routerem.
Szakértői szemmel van értelme cserélnem?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogyha a falra felhelyezem a TP-LINK WR740N routerem, akkor az nem fogja befolyásolni az élettartamát?
Nem fog túl melegedni?
Megfelelően szellőzik a falon is?Köszi!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Egy 60m2-es lakásba szeretnék vásárolni egy jó TP-LINK routert. 50mbit/s internet kapcsolat mellé lenne eddig megvoltam győződve arról hogy WR1043ND v4 a jó döntés, de most olvasgatva a topkját és ezt a topikot, hát inkább V4-et nem. Létezik valami best-buy router? 3 laptop csatlakozna rá + 3 teló.Köszi!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
TP-LINK Archer C7 vásárlásán gondolkodok.Az a kérdésem hogy a boltokban jelenleg V3 vagy V4 verziósok vannak már?
-
tothjozsi96
addikt
Heló!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy TP-LINK WR340GD routerem.
Régebben wifin keresztül frissítettem rajta a firmware-t.
Nyilván az admin felület elállítódott szóval elromlott, azt írja hogy openfilesys error.
Nekem azt mondták itt a prohardveren hogy elvileg a putty meg a tftpd segítségével menni fog a frissítése és lehetséges hogy újra jó lesz.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a routeren nem tudok portot nyittani mert nem működik az admin felülete de viszont ip címet oszt meg minden csak az admin felület nem jó.
Az lenne a kérdésem hogy ahova be van dugva a router lan kábele hogyha ott próbálok csatlakozni putty-val akkor úgy is kell neki nyitott port vagy úgy nem?
Mert wifin keresztül nem tudok csatlakozni mert nincs nyitva port.
Valakinek valami ötlete?
Köszi előre is!
Üdv! -
tothjozsi96
addikt
Nem engedi szerkeszteni.
Na szóval.
Lefuttattam azt a programot a wineshark-ot amit írt de nekem nem ment tovább, szerintem az a baj mert nem tudok portot nyittani, valaki valamiféle megoldást? -
tothjozsi96
addikt
Heló.
Bedöglött a wifim, az a baj hogy későn tudtam meg hogy wifiről nem szabad firmware-t frissíteni.
Egy TP-LINK WR340GD-m van.
Azt a hiba üzenetet írja hogy "open filesys error!".
Javítható?
Nagyon fontos lenne, ha valaki tud kérem segítsen!
Nagyon megköszönném!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest