Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Headless

őstag

válasz Nasuto #5320 üzenetére

Szia
    Pont most a két ünnep között állítottam egyet be. Nekem nagyon nem szimpatikus a tplinknek ez az iránya. Regisztrálni kell egy tp link "cloud" accountot, és konfigurálni csak ios/android alkalmazásból lehet. És mondjuk az alapokat tudja, van AP, router mód, AP módban lehet statikus/dhcp, további konfiguráció itt nem nagyon van. Router módban van tűzfal, port forward, dhcp cím foglalás, lan tartomány állítás, stb. WANként van minden (DHCP,statikus,pppoe).

Wifi ssid-t, jelszót 1-et állítasz be az lesz a 2,4 és 5GHz is. Van guest wifi külön hálózattal ami fixen 192.168.2.0/24.

Azt hozzá kell tenni, hogy a hardveresen megfelelő. Közvetlen mellette 4-500 mbps-t mérek vele.. egy-két fallal távolabb is tartja még a 350-400-at persze itt 5GHz-ről beszélünk.

Szóval ha nem ellenszenves a tp link cloud (tehát minden beállítás keresztül megy a tp link szerverein keresztül, meg az összes statisztika is akár) meg a mobilos konfiguráció, akkor szerintem lehet jó router.

Hogy őszínte legyek azt még nem próbáltam, hogy mi történik akkor, ha egy másik routerrel korlátozom az internet elérését az eszköznek, akkor konfigurálható marad-e a router, de szerintem nem...

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

Új hozzászólás Aktív témák