Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

válasz Fire/SOUL/CD #2911 üzenetére

Pont ezért írtam le, miért lenne most jó több ablak... :)

De akkor kitalálok más példát, hátha így érthetőbb a kíváncsiságom:
    Például könyveket akarok kerestetni, amik pdf-ben vannak (lehetne akár doc, mobi, prc, epub, stb, most nem ez a lényeg), de vannak olyan pdf-ek is, amik nem könyvek, hanem mondjuk manual, vagy a programokhoz valamik, tökmindegy. Van olyan könyv, ami mellett a mappában van kép, van ami mellett kiegészítő szöveg is txt-ben, de lehet hogy rtf-ben, vagy akár doc-ban, van ami mellett meg semmi nincs, vagy épp egy ömlesztett mappa és más is van benne, ezért a sima másolás a találati ablakból nem opció. Tehát hol csak a talált file kell, hol az egész mappa. De lehet, hogy csak a mappa egy része. Így ehhez minden mappába be kell menni, egyenként, megnézni mi van még ott... Egy ablakot ugye elfoglal a cél mappa, ahová átmásolom ami kell, és a másik ablaknak marad a keresési eredmény és a 'mappanyitogatás'. Persze működik az egyik fülön találati eredmények - másik fülön dolgozom, de mivel nem tud olyat sem, hogy 'a találati eredmény mappa megnyitása új fülön', ezért ehhez oda-vissza kell kapcsolgatom az ablakokat, mellette még megjegyezni az útvonalat, nagyobb mélységnél külön öröm 2-3x is oda-vissza lépkedni, ahelyett, hogy egy külön ablakban látnám a keresési útvonalakat. Tehát a több fül jelen esetben csak lassítja a keresést-másolást, és a részletes keresés sem segít, mert nem tudom mi a másik (harmadik, többedik) file ami még ott van, és kellhet.
    Tudom, réteg probléma, és nem is gondoltam én sem eddig arra, hogy minek is kéne három ablak, amíg most nem kellett volna :)
    De azóta megoldottam két példányt futtatva.

Új hozzászólás Aktív témák