Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• D@niel

addikt

válasz ujvendeg #22 üzenetére

Jó reggelt,
    kommented hosszúsága és minősége minimum megérdemli a választ.
    Röviden írok, mert egyszerű a dolog.
    A Samsung szoftveres témát mellőzöm, sosem volt, jelenleg egy 3 éves Xiaomi-t használok - akksi csere volt, pixel experience A13 rom-mal, meg se rezzen, heteken belül érkezik az A14. Csak a hardvert kérem, többit rendezem magamnak.

Kijelző méret, és tényleg csak röviden:
    Nem éri meg kis méretben gyártani. Az elmúlt - mondjuk - 8 évben számtalanszor kiderült, hogy a piac nagyon szűk rétege vágyik az általad említett kisebb méretű kijelzőre. Igen.
    A helyzet az, hogy csak Samsung-nál a galaxy sorozatban minden alkalom arról szólt/szól, hogy a középső, de inkább a legnagyobb méretű modell a legkelendőbb. Azon túl, hogy a hw szinte, vagy teljesen ugyanaz (kamerát ne vegyük ide). Milió 1 hír arról szólt, hogy nincs igény a kisebb méretű display-re, és ezt a gyártók jól tudják. Látják a számokat. Komoly kutatásokat végeztek/végeznek, ne feledjük, dollár milliárdos tételekről beszélünk, jól tudják mit, mikor fognak szétkapkodni. Nem csak a Samsung tudja. Sony-nál ment ez a "ugyanaz a hw, kisebb méretben" téma egy darabig, aztán nézzük meg a részesedésüket. Hol vannak?
    Másik dolog, hogy kevésbé ismert kínai brandek kínálnak relative kis méretű mobilokat, miért nem látunk belőle egyet sem? Világos.
    Amiről Te írsz, hogy mit látsz a fórumokon, itt az elmúlt 8 évben már rengetegszer kitárgyaltuk. A fórumozók a "hangos kisebbség", a piac 10%-át tesszük ki. Úgy értem, kimegyünk most ketten az utcára, megállítunk mobilozó állampolgárokat, 20-ból 1-2 lesz az, aki elmondja, hogy telekommunikációs fórumokat olvas. Nem érdekli őket. Ebből jön az, hogy amit itt írunk, az hangos, de kevesen vagyunk. Te pedig erre jobban figyelsz.

Az üzlet száraz dolog. Számok vannak, számítások, profit, margine, excel táblázatok, felmérések. A gyártók azt adják, amire van vevő.
    Kellemetlen, hogy annak, aki kisebb kijelzős mobilra vágyik, nincs, vagy nagy kompromisszummal talál lehetőséget, de ha az Apple-nek nem volt jó biznisz a mini, másnak sem lesz az.
    Hogy nincs alternatíva neked, nektek, jól látható. Nekem sem. Nekem 7-7.1 col lenne a megfelelő: amikor előveszem a gépet, általában egy helyben vagyok, ülök, irodában, kanapén, két kezem szabad, ilyenkor jobb a nagy megjelenítő. Vagy autóban gps-nél, a mobil fixen rögzítve az A-oszlopnál, órákig meg se mozdítom, jól akarom látni a tartalmat.
    A jelenlegi 6.7-es méretű gépemmel kapcsolatban: átlagos férfi méretű kézfejem van, az ujjlenyomat olvasó alacsonyan, az értesítő központot középről le tudom húzni, így semennyire nem gond az 1 kezes használat. De! jobb lenne a nagyobb. Évek óta heti szinten csekkolom lehetőségeket, legutolsó a Huawei mate 20X volt, ami szóba jöhetett volna.

Utolsó dolog, aksi méret: vedd úgy, hogy nem akarnak neked jó üzletet. Egy - teszem azt - 8 ezer mah-es battery 2 év alatt veszít -500mah-t, azt nem veszed észre, nem fogsz váltani. 5000-nél ugyanez már 10%-os csökkenés, az feltűnik. Két év után az eredeti 80-85%-a marad meg,reakciód? - "na jó, nézzünk újat". Ezt akarják.
    Azt nem kell részletezni, ha ha az lenne a céljuk, meg tudnák oldani a nagyobb telepet minimális, vagy akár ugyanabban a méretben. Miért tennék? Ez fejlesztés, költség, kockázat. Jelenleg (sőt, Samsungnál 15 éve) az eladási számok pörögnek, mint az ezerötös.

A piac és ezzel együtt az igények olyanok, amilyenek. A gyártók szimplán csak alkalmazkodnak.

Új hozzászólás Aktív témák