- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIPowER
őstag
Én ezt használom telefonálásra. : [link]
Van mellette egy Moto G34 5G-m, amit néha feltöltök. -
-
-
sohajda90
aktív tag
Hát bocsi, de elég sok személyeskedés meg tévképzet volt az utolsó posztodban.
"Bilibe lóg a kezük"... nagyon elegáns
"Aki jó telefont akar, fizetni fog a kasszánál." 2025-ben Orbán Magyarországában, ahol lassan már a kenyeret is Cofidis hitelre veszi az emberek fele, szerintem a lakossági mobilkészülékpark fele is kb. szolgáltatói forgalomból részletfizetésre lett kihozva, szóval az ár még mindig elég jelentős tényező. ÉS nem is kell ezt itthonra korlátozni, a Samsung sem a felsőkategóriában betonozza be a világelső szerepét, az Apple előtt, hanem az alsópolcos részlegen, az indiai piacot sem véletlen bombázzák a gyártók ezekkel a jó szándékkal is "ipari hulladéknak" minősíthető készülékekkel, mert alacsony marginnal, nagy darbszámmal irdatlan profitot lehet ott szakítani...
"olcsón akarnak jót, de ez nem jótékonyság" nem, nem jótékonyság, de amikor a szoftvert a Google, a kijelzőt meg az akkumulátort a Samsung, a kamerákat az OmniVision vagy a Sony, a modemet a Qualcomm/MediaTek gyártja, akkor egy kis kínai mobiltelefon cég kb. csak összeszerel, követi a trendeket, míg a nagyok Samsung, Apple, Google fejlesztenek és rengeteget költenek marketingre, maga a kutatás és fejlesztés kiszámlázása a fogyasztó felé kiteheti a készülék ár felét is! Ezért a "flagship killer" elképzelés, hogy ugyanolyan vagy közel ugyanolyan jót tegyen le az asztalra fele annyiért egyáltalán nem légből kapott elképzelés. Ez futtatta fel anó, mint írtam a Xiaomit, OnePlus-t, Meizu-t, a Nexus line-upot és így tovább...
-
-
sohajda90
aktív tag
Na jó eddig visszafogottan fogalmaztan, de neked van baj a fejedben, hogy nem bírod elengedni ezt a "nosztalgia" vonalat
Kb az egész marketing üzletágot szarozod le, mert igenis a márka, márkaimázs rengeteget számít, most nem is a mobiliparral jönnék, de mondjuk az autóiparban, ahol ugyanazok a motorok kerülnek egy BMW-be meg a VW-be, mégis valamiért az utóbbi 3x annyiért is sokkal kelendőbb lesz, mert az úgymond egy "életérzést" is árul, nem csak egy terméket...
A TCL, HDM vagy bármelyik ilyen Non-OEM gyártó, de mondjuk még a Lenovo a Motorola-val is azért "ruház be" egy márkanév használatba, mert igenis annak van kézzel fogható piaci értéke (pl.: a Motorola telefonok Dél-Amerikában még mindig majdnem ugyanolyan jól fogynak, mint amikor még az eredeti cég égisze alatt készültek, és az -már Brazília csak önmagában is- elég jelentős piac, Lenovo néven nem tudta volna a Lenovo csak úgy "átvenni" azt a szintű piaci részesedést, amit ott fenntart. Csak általában ott bukik el az egész, hogy elfelejtik, hogy ezt épp azzal az egyediséggel építette ki az eredeti gyártó azt a márkanevet, amit ők teljesen hanyagolnak a saját készülékeiken és annyi energiát se fektetnek bele, hogy tervezzenek egy új modellt, csak elővesznek a tarsalyukból valamit, amit már más márkanév alatt elsütöttek, átcímkézik és várják a csodát. Ez alól mondjuk pont jó kivétel a Motorola aki azért szeret anyaghasználatban, színvilágban, formában kísérletezni, ezért is megy jobban nekik a business, mint a HDM-nek ment a Nokia névvel vagy a TCL-nek ment a Blackberry-vel...
A OnePlus Nord-ot meg azért hoztam példaképp, mert igenis már csak az unibody fém készülékház manapság egyedivé teszi a középkategóriában, kb. az egyetlen olyan mai modell amire tényleg nem kell tok és jól, egyedien is néz ki nélkül. Én erre gondoltam, hogy nem csak a márkanév kellene, hanem valami egyediség is. Egyébként a Nord bőven 200.000 Ft felett nyitott itthon is, nemzetközi forgalomban is, az hogy most 1 évesen akciósan megkapod 120.000-ért is az más kérdés, megint nem kapcsolódik az eredeti témaköthöz, de itt nem 20.000-os spóroláson volt a hangsúly, hanem amikor mondjuk effektíve fele annyiba kerül mint a konkurencia. A Xiaomi-t is ez futtatta fel 5-10 éve, és épp amiatt süllyedtek el a középmezőnyben, mert amikor elkezdték magukat prémium áron árazni már abszolút nem lógnak ki a kínálatból semmilyen irányba, maximum szoftveresen lefelé...
-
Ez a nosztalgia.
2025 van, ne a 20 évvel ezelőtti dolgokon merengjünk.
Szerintem, de mindenki azt csinál a saját idejében, amit szeretne.
Nem képzelgek, mindenki olcsón akar szuper telefont... Bilibe lóg a kezünk... Ez nem jótékonysági dolog.
Aki jó telefont akar, fizetni fog a kasszánál. Vagy veszel 100 ért egy xiaomit, redmit, CMFet. És kész.
120ert ment egy Nord4 mostanság, ha az kell ,( oké kintről ).kifizettem. Nem 20 ezer forinton variálok.
És értem mit mondasz, de nagyon sok év telt el...
-
sohajda90
aktív tag
Lehet nem jött át, amit értettem alatta, de anó amíg önálló francia márkaként üzemelt olyan készülékeket szállított, amik küllemben és sokszor tudásban is simán felvették a versenyt a Nokia vagy Motorola hasonló szegmensben versenyző készülékeivel, azoknál sokkal kedvezőbb áron. Szerintem a legjobban sikerült Alcatelek modellek voltak:
-OT Easy - ez a '90-esek évek igazi tömegtelefon volt, sokak első készüléke, jó batár volt, nem túl szép és kb. egy Siemens A35 szintén mozgott tudásban, a jó öreg "karaktergrafikus" kijelzőjével
Elég vad színekben / színkombókban is elérhető volt, szerintem ez is hozzájárult a népszerűségéhez más márkákkal szemben, az olcsóssága mellett
-OT 701 ez ha jól emlékszem még 1999-ben jött ki és egyértelműen az Ericcson T10/20/28/38 vonalat akarta megidézni, de mint a későbbiekben is ki lesz emelve, sokkal nagyobb, informatívabb és használhatóbb kijelzővel, sokkal olcsóbban
-OT 511 / OT 512 (utóbbi volt az én egyetlen Alcatel készülékem) amik a kis méretükkel és megkapó design-jukkal (OT 512-n a kék háttérvilágítással is, ami akkoriban még elég ritka volt) kb. a Nokia 8210-8310 "ellenfelének" készültek kb. harmadannyi áron...
-OT 311 - ez kb. a Nokia 3310-esnek állított konkurenciát de szintén kb. fele annyiba került árban és rendkívül gyakori volt olyan 2001-2002 környékén itthon
-OT 715 - ez volt az Alcatel "business ajánlata" kb. a Nokia 6310-es ellen, de akkoriban ez a álló és nem fekvő téglalap kijelző nagyon egyedivé tette, sokkal nagyobb screen real-estatet adott, mint a Nokia és megint kb. annak 1/3-a áron
-OT 535 / 735 - kb. az Ericsson T68m / SonyEricsson T68i mintájára készültek, színesk kijelző, a drágábbik verzióhoz csatlakoztatható külső kamera (
). 2003-ban ez még nagyon nagy technológiának számított.
És kb. ezután ki is fogyott a lendület és elindult a márka a lejtőn, még volt valami átcímkézett Mitsubisi modell, ami emlékszem tetszett, de utána már semmi kiemelkedőt nem tudtak alkotni.
Amikor a kínaiak kezdték használni a márkanevet ők teljesen elvesztették ezt a mérsékelt francia eleganciát, ami egyedivé tette a gyártó készülékeit, és az új arculat is remekül tükrözte az új irányvonalat: olcsó (gagyi), minden egyediséget nélkülöző készülékek, a hozzá passzoló márka arculattal, teljesen felejtős kategória...
Én erre céloztam, hogy ebben a formában felesleges "feléleszteni", mert az az Alcatel - főleg ahogy te is írtad MANAPSÁG - már senki sámára sem vonzó, nem jelent semmit. Ha a régi receptet követnék és hoznának elegáns, viszonylag egyedi design-t, jó anyaghasználattal, középkategóriás, de azért vállalható hardware-rel és normális támogatással, olcsón, akkor esetleg lenne értelme. Pl.: képzelj el egy OnePlus Nord 4-et (egyedi kamera layout, full alumínium ház, értelmes SOC, bőséges memória, gyorstöltés, stb...) de mondjuk bruttó 100.000 Ft-os kezdőáron, na akkor azt mondanám, hogy hozza a "régi" Alcatel feelinget. De alsópolcos tucatkínaiként, a már meggyalázott Alcatel arculattal ennek semmi értelme...
-
Nem került kínai kézbe.
Névhasználati jogot vettek a kínaiak.
A múltba révedés meg egy dolog, de retro logóval nem fognak eladni semmit.Felnőtt egy generáció, akik nem tudnak a Nokiáról meg az Alcatelről SEMMIT, és azon meregnek a "boomerek", hogy de jó volt régen a logó...
Fütyköst... 10 éve ez a logó, ami most van. Az emlékezik a régi logóra, aki a múlton akar merengeni.
Ez nem bántás, csak ez a mérhetetlen nosztalgia még nagyon egy márkát sem tartott felívelő pályán.
-
janeszgol
félisten
Olyan jól sikerültek, hogy meg kellett őket ismételni.
-
sohajda90
aktív tag
Nem hinném, hogy az Alcatel manapság annyira húzónév lenne, főleg nem az Ázsiai piacon, szerintem ott akkor sem lehetett nagy a piaci részesedés, amikor felénk még az volt.
Errefelé meg bőven leírta magát a márka amikor először kínai kézbe került. Szerintem már eleve ez az arculat borzasztó, ha mindenképp fel akarnák éleszteni a márkát, akkor szerintem pont olcsó, de megjelenésre elegáns (az áránál drágabbnak tűnő) külső lenne a befutó az eredeti, elegáns márka arculattal és logóval:
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest