- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor kezdjük újra előről. Minden venti a gépházban van. Nem azért, mert befelé 'húzná' a levegőt, hanem mert pl. így esztétikusabb, vagy a gépházban van a venti tápja is. Az iránya meg attól függ, hogyan szereled be.
A kifelé fújó ventik nem gyűjtik a port a gépházban, hiszen kifelé fújják a benti levegőt (és a befelé a porszűrőt elkerülő szálló por egy részét is). Ráadásul porszűrőket csak a levegőt befelé terelők elé tesznek, hogy ott már részben kiszűrhessék ezt. A kifelé fújóknál csak maximum rácsozat van, az is azért, hogy ha nem teszel oda ventit, akkor se legyen ott egy nagy üres lyuk, amin keresztül akármi (ami elég kicsi, hogy azon beférjen) bekerülhessen a házba. Maximum a ház felső részén kimenő levegőrészhez raknak itt-ott porszűrőt, hogy ha nincs a ház tetején kifelé fújó ventid, akkor ne ülepedjen bele a gépházba a por, hanem legalább megszűrje ilyenkor a tető - de ezt ki lehet venni, ha épp van vízhűtésed, vagy a ház tetején ventid, ami kifelé üzemelne.
Mellesleg semmi pluszt nem hoz az, ha ugyanolyan 'erővel' kívülről húzod ki gépházból a levegőt, vagy belülről nyomod ki: a végeredmény ugyanaz lesz. Ezért is lehet az, hogy nem rakják kívülre a kifelé működő ventiket (sem). -
podtibi
senior tag
Ezt eddig is tudtam. De ha a venti, a gépházon belül van, nem az a feladata, hogy befele hozza a levegőt?
Értelemszerűen, a leghátsó viszi kifele. De minden más, ami kifele fújná a levegőt, csak a pórt gyűjtené össze, magában a gépházban. Mert maga a gépház/szűrő, fogja vissza a pórt. -
-
icon
senior tag
Én még egy dolgot próbálnék ki, az elekronikai gyártási múltam miatt, amelynek keretein belül az ónpasztát vittünk fel a nyáklemez felületére, lényegében egy spatula és egy szita gépesített megfelelője. Csak itt nyilván a hővezető paszta menne át valahogy így:
[link]
Amúgy én borsószem méretet spatulázok szét, a széleken hagyva 2-2 millimétert, hogy ne tudjon lefolyni. Nem szokott problémáim lenni a hőfokokkal. -
icon
senior tag
A végén még valaki komolyan veszi... én egyszer kipróbáltam azt, hogy igaza lehet-e kollégának, aki azt mondta, hogy mindenki hülye, aki a standard áramlást használja, mert remekül bevisszük a házba a port azzal hogy pl. a talaj felöli oldalon is befújást alkalmazunk... mondom neki, hogy amúgy légáramlás ismeri a fizikát, ha mi ezt próbáljuk tagadni, de úgyis akkor raktam össze jelenlegi gépem előző iterációját, vagyis felülről befújás, alulról ki... 2 percen belül 90 fokra szaladt fel az akkori 1660 Superem, forgattam is meg az irányokat... pislogott a tag, amikor másnap vittem be a az aida64 hőmérsékleti görbéket.
-
podtibi
senior tag
Javítsatok ki, ha tévedek, de a ventik elhelyezkedése alapján, ha egy ventilátor belül van, akkor annak, nem beszívnia kell a levegőt? Kivéve a hátsó venti. És a fordulat számuk elég, ha alapon forog, hogy a levegőt cseréljék. Ismételten, kivéve a leghátsó.
Kifejezeten a gépház ventikre gondolok.
-
Solten
őstag
Dijazom ahogy megemlititek a videoban hogy a CPU-ra egy borsonyi paszta kell. A huto szepen elegyengeti amugy is. Tele a Jutub baromsaggal meg mindenfele idetlen mintaval.
-
Sanya
nagyúr
Erős combos CPU mellé alacsony profilú, halk ventillátoros CPU hűtő kell, de fontos a tuning.
A gépházban ne legyen tervezett levegőáramlás, hanem minden irányból fújja a ventillátor a levegőt: hátul, alul, felül, elől, sőt, ha kell még az oldallemezek helyett is venti legyen, de mind középre fújjon, egyik sem kifelé
A 200 wattos CPU-hoz és 300 wattos GPU-hoz 500wattos Vargáné féle táp kell (mert az még talán tényleg 500Wos)
Hangszóróból a genius 2.0 lapos hangkavarót kell venni, mert teljesen mindegy milyen a hangélmény, mert RGB színorkánnal világítjuk meg a szobát, hangnak elég egy ciripelő cékony hangú cucc.
monitorból 240 hz-es, de max 50%-os színtérlefedésű monitor kell, mert a profi gamingnál teljesen mindegy hogyan néz ki a kép, úgy is a célkeresztet kell gyorsan a mozgatni.
15000dps-s egér kell 50dpi-n használva, lehetőleg bluetoothos, mert a késleltetés mindennél fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Most építed az első PC-det? Akkor ezt a videót látnod kell, mielőtt komoly hibákat követsz el!
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest