- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
myrra
senior tag
azt én is marhára utálom ha valaki kérdez valamit egy topicban, aztán nem válszt kap, hanem ugatást. szóval ha már egyszer nem tud értelmesen hozzászólni a dologhoz az illető akkor lehet hogy jobb lenne ha kímélné a többieket az ilyen véleményektől hogy mé köllöt má megin ilyen topicot nyitni?
-
John_Shaft
tag
érdekes, hogy így a második hozzászólásod mennyivel kultúráltabb volt.
Ha így szólt volna hozzá ''kedves'' Suliro is akkor biztos nem fajult volna idáig a dolog. Látom korán reggel írta ezt az aranyos kis hozzászólását, lehet hogy még álmos volt, de akkor ilyen esetben inkább maradhatott volna csöndben is, mert magamtól is felhoztam a témát abban a topicban is csak éppen abban a topicban már teljesen más a téma és nem igazán reagáltak az üzimre. Ezért nyitottam új topicot.
Kedves Moderátor, zárolható a Topic.
(remélem nem terheltem agyon a server-t)
-
Grafiqs
őstag
válasz
John_Shaft #20 üzenetére
Nem állítom főleg így ismeretlenül, hogy többet értek a dologhoz mint Te! Egyébként nem ülök egész nap a PH! előtt. De elég régen forumozom már ahhoz (bár ez időfüggetlen), hogy tudjam először keresek és tuána nyitok új topicot. Ezt egyszerűn az ALAPELVEK [L]javascript:riospopup('http://prohardver.hu/r3_forumok_help.php', 610, 550);[/L] elolvasása után tudhatja bármilyen figyelmes ember aki egy kicsit is törődik azzal, hogy másnak esetünkben a moderátoroknak ne csináljanak plussz és fölösleges munkát. Ha nem így gondolod kérdezz meg egy moderátort itt: Bővebben: link és ő biztosan szívesen beavat a nagy titokba. Ez csak inteligencia kérdése.
Szerintem ez a kérdés simán belefért volna a Ti4200 topicjába Bővebben: link ugyanis erre szolgálnak a topickok, hogy az emberek kérdéseket tegyenek fel a többi fórumozónak. Egyébként egy ilyen specifikus topicot általában csak olyanok látogatnak akiknek ilyen kártyájuk van, ebből kifolyólag van velük kapcsolatban ''némi'' tapasztalatuk.
Másrészről a rangokat és sem tartom túl jó dolognak, mert sokan hajhásszák. Csak sajnos tendencia, hogy az újoncok (én is voltam) tapasztalatlanságból, figyelmetlenségből fölöslegesen nyitogatnak topicokat.
''Csak ennyit akartam mondani, köszönöm leölük magamtól is.''
G -
John_Shaft
tag
először is Gerlaip, köszönöm a segítséget, de már megoldódott a probléma, vettem egy másik lapot (Abit KG7-E) 256 DDR 333-ast, és most ugyanazzal az 1,4-es procival mindennemű húzás (gondolok itt proci vga memo) nélkül értem el 9500 pontot, ezzel végre meg vagyok elégedve. Aki normális hangnemben válaszolt annak nagyon szépen köszönöm a segítségeket megérdemlitek a
-ot.
köszönöm
az üzi másik része meg Grafiqs -nak szól:
figyi attól mert valaki egész nap itt ül a számítógép előtt, és úristen tag vagy akár olyan istentelen magasságba került mint te fanatikus tagként attól még ugyanolyan ember sztem mint én vagy akárki más, és attól mert tag nem kéne leugatni egy ''újonc''-ot mert nem feltétlenül vagyok újonc.
A másik meg az, hogy nem tudom mi a szarért fáj neked az ha én uj topikot nyitok meg, talán leterheli a bródbend hozzáférésed és emelkedik a számlád vagy nem tudom?!?!?!?!?! te sem vagy isten attól mert itt már olyan sok témához szóltál hozzá hogy fanatikus tag lettél. jah és képzeld használtam a keresőt. most gondolom csodálkozol hogy más is tudja használni az oldalt rajtad kivül, végigolvastam elég sok topicot a ti4200-assal kapcsolatban de egyik sem szólt pont erről a gondról amiről nekem és nem akartam be OFF-olni. Szóval ugyanúgy kéne tisztelni mindenkit, hülyeség ez a ranglétra, hogy most ki mennyi témában szolt hozzá, lehet hogy 20x csak annyit írt hogymost akkor ettől már nagy ember lesz itt valaki aki mindenkinek oszthatja az észt császárként vagy mi????
-
gerlaip
addikt
válasz
John_Shaft #16 üzenetére
A game1-től game3-ig sokat számít a proci. A tesztek meg Game4-ig számítanak bele a pontba. 40.52-es kicsit még több pontot hozna. 8300 pont nem kevés egy sd ramos 1,4-es cucctól... Csak hogy ne keseredj el:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
válasz
John_Shaft #15 üzenetére
Ha már ilyen hangnemet ütsz meg egy taggal szemben akkor ne várd, hogy én is másképp
szóljak.
Nem kell minden szarér-hugyért új topicot nyitni. Használni kéne inkább a keresôt !!!
G -
myrra
senior tag
válasz
John_Shaft #16 üzenetére
szerintem van 43.25-ös driver is.
emlékszek rá. az baromira csalta a pontszámokat. azzal csináltam anno még 12800 pontot egy gagyi 5600 fx-el.
pont azokban a játékokban csalt leginkább ahol mondod. szóval az autósban, meg a naturéban. ott amikor a horgászos faszi után kiment a nyílt vízfelületre hirtelen felment 100 felé az fps, pedig másik detonatorral csak valami 60 volt. húzással meg még 120 is volt a 70 helyett ha jól emléksze. szóval próbál meg megkeresni ezt a drivert, ha má a pontokért rajongsz. -
John_Shaft
tag
Még mindig kellene a segítség, már rájöttem a sok másik hasonló konfiggal való összehasonlítás után, hogy a 3dmark 2001-ben csak a game1-töl a game4-ig tesztekben van jelentős eltérésem, a többi tesztben kb megfelelően teljesít a kártya, viszont pl. a game1 low-ban az átlag FPS 40 !!!!!!! -el van elmaradva. Szoval erre kéne valami ötlet, hogy ezt mi okozza.
PLS help, akinek volt hasonló gondja.
itt a link a 3dmark projectemről:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=8305472
remélem meg lehet innen nyitni.
előre is köszi -
John_Shaft
tag
benéztem abba a rohadt topicba is, nem tudom miért kell ilyen hangnem ben pofázni
-
Suliro
senior tag
válasz
John_Shaft #12 üzenetére
nézzél már be abba rohadt ti4200 topicba!!!! Tudod, ott vannak emberek, akik válaszolni is szoktak!
-
Viktor77
titán
válasz
John_Shaft #7 üzenetére
A 2001-ben a gép összteljesítménye számít, így a memó sebessége is.
-
John_Shaft
tag
jah amugy az SE-t használom persze, 330-as patc-el.
jah és nem a 43.45-ös driverre gondoltál? sztem 43.25-ös nincs -
John_Shaft
tag
sajna azért mert nincs rá cash-em
ebből meg megpróbálom a maximumot kihozni.
Jah és köszi a tanácsokat, kiprobálom. -
myrra
senior tag
csak azt nem értem hogy mé nem vesző valami bika karit, ha téged a mark izgat.
nekem se a legtutibba gépem, de azé 20000 felett nyomatom a témát.
bár van vagy fél éve hogy utoljára néztem.
na cső vaze! -
myrra
senior tag
na hi!
szerintem próbáld ki a 43.25-ös drivert. tuti biztos elégedett leszel.
ugyanis vagy 1000 ponttaé többet mér mint a többi. a másik meg hogy 2001 SE-t használj. nem figyeltem hogy azt írtad-e, de mindegy. szóval abban egyel több teszt van. az is hoz pár száz pontot a konyhára.
erre jöhet nég a tuning.
összegzésül tehát: ha ezeket használod akkor mintegy 2000 pont is összejöhet plusszban egy alapbeállításokkal működő VGA, és mondjuk 56.xx-es driver esetében.
persze ettől szerintem nem igazán lesz erősebb a géped. de hát téged ugyis az érdekel hogy többet írjon ki a mark.
ja meg még ha csinálnál egy kis optimalizációt a windows-al az is számít a markban. akár 500 pontot is hoz a 2001 nél.
ha télleg annyira fanatikus vagy mint mondod akko tod mit kő átállítani.
azzal má meglesz a 10000 pontod bizti. -
John_Shaft
tag
nem tudok képet ide beilleszteni
-
John_Shaft
tag
Viktor nézd meg a futuremarkot... de csatolok 2 képet. Még az FPS is ugyanaz, tehát ö nem húzza a procit, max a videokártyát, de azt én is, csak elfelejtettem leírni alap: 250/500 mhz. Huzott: 285/585 mhz.
Biztos, nézzétek meg a képeket, csak a lapok, meg a chipsetek, meg a memok különböznek, a memo nem befolyásolja a 3d teljesítményt.
nem értem, ennyire hülye nem lehetek. már kezdek bekattanni -
Calogero
addikt
válasz
John_Shaft #3 üzenetére
Es akik elertek azt a pontot azok alapbeallitassal mertek vagy a tunninggal?
Probald ki a 45.xx drivert en is azzal hasznaltam a ti4200-met
Nekem akkor 2400+AMDvel (kartya alapon) 9x00 korult kaptam
Megneztem par minitesztet ott a 10 000 folotti pontszamott csak a tunningolt darabok kaptak (mind a proci es mind a VGA)
Bővebben: link -
L_ajos
őstag
válasz
John_Shaft #3 üzenetére
Biztos hogy ugyanolyan géppel éri el mint a tiéd a 11k-s pontot?
-
Viktor77
titán
válasz
John_Shaft #3 üzenetére
1.4-es procival 11000 pont? Hááát...
-
John_Shaft
tag
a 66.93-ast probáltam már, de azzal meg fagy a gépem.
csak tudod az az érdekes, hogy ha nagyobb procit veszek, persze, több pontot érek el, de még mindig ott van az hogy akkor mások miért érnek el 10-11e pontot én meg 8e körül sz*rakodok. ezt nem értem az egészben. -
L_ajos
őstag
válasz
John_Shaft #1 üzenetére
Nos szerintem azért próbáld meg az új drivereket is pl: 66.93 megeshet hogy a driver kavar be! Bár mint köztudott a 3DMark2001 at nagyon processzor limitált program...ugyhogy inkább a géped a ludas mint a kártya!
Ha lehetőséged van rá akkor próbáld nagyobb procival! Elvileg több pontot kell hogy adjon!
Szerintem -
John_Shaft
tag
Sziasztok!!!
Már régebben is írtam, de nem kaptam megfelelő választ, most újra próbálkozok, hátha rájöttök valamire, mert nekem már lövésem sincs. Kicsit hosszú lesz a story de akiben van egy kis jószándék, az legyen szíves olvassa végig!
A helyzet az, hogy volt egy gépem: Soltek SL75-KAV (SD-s!!!) lap, 1,4 Ghz Athlon, 256 mb SD 133, GeForce 3 Ti200. Lefuttattam egy 3dMark 2001-et és a maximum eredmény, amit huzással ki tudtam hozni a gépből, az 6800 pont volt. Az ugyanilyen konfigok a futuremark-on 8000 körüli értékeket értek el. Észrevettem hogy mégiscsak van különbség, méghozzá az alaplap (chipset) és mondták is hogy az hozhatja a különbséget, igy elhatároztam magam és vettem egy uj lapot, meg persze memot. Ez lett egy Abit KX7-333, 333as DDR-el. a proci meg a vga kártya ugyanaz. Lefuttattam a 3dmarkot ujra, kemény 300 ponttal ért el többet (7100), nagyon csalodott lettem és visszacseréltem a régi lapra. Ezután ugy döntöttem, hogy valamit kell ujitanom, akkor legyen videkártya, vettem egy GeF 4 Ti4200-at. Lefuttattam a 3dmarkot, a 40.72-es nvidia driverrel (ami köztudott hogy kicsit több pontot hoz) ezzel csinált 8300 pontot, végre valami fejlődés, de ez is el van maradva a futuremarkon lévökhöz képest. Persze mondhatjuk itt is hogy az alaplap (chipset) a ludas, de az elöbbiek szerint ez is kb 300 ponttal csinálna többet.
A legérdekesebb az egészben, hogy részletes projektösszehasonlitásnál csak a game1 low és high, game 2 low és high, game3 low és high-ban vagyok elmaradva, a high-oknál kb 10 de a low-oknál kb 40 !!!!!!!!! FPS-el, a többi teszt megfelelö eredményt hoz, annyit kb amennyit a többi gép.
Légyszi ilyeneket ne írjatok, hogy elégedj meg ezzel a pontszámmal, mert ez is jó, meg hasonló, mert én mániákus vagyok, és nem tudok beletörődni ebbe.
A válaszokat nagyon szépen köszönöm, és sajnálom akit untatok a hülyeségeimmel, csak egy kis megértést kérek.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest