- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 5G - versenyképes
- Yettel topik
Aktív témák
-
S.Feri
őstag
Cseréltem vinyót a T60-amban én is, az eredeti 60Gb helyett egy 120gb-os Wd-t tettem bele, szépen fel is ment a Vista is a notira, de amikor állt pár percet a noti akkor megfagyott, először az új memokra gyanakodtam ezért azokkal kezdtem variálni de azzal nem jutottam eredményre.
Ezután jött az eredeti vinyó vissza azóta semmi gondom.. szóval érdemes nem elkövetni azt a hibát, amit én elkövettem, mielőtt cserélsz érdemes a supporton utánaolvasgatni, hogy milyen mehet bele... Nem kevés bosszuságot előzhetsz meg ezzel.
A vinyónak egyébként semmi baja így nem nagyon értem a dolgot. -
Tim82
félisten
miniPCI kártya van benne, tehát elég egyszerűen cserélhető.
mindenképpen IBM BIOS-ost kell keresned, a többit csak kétes kimenetelű hack-elgetés után lehet működésre bírni.
kétféle szokott lenni általában, vagy Intel, vagy Atheros chipset-es. az Atheros állítólag jobb (nem személyes tapasztalat, nekem Intel van bent a gépemben).
megint ajánlok egy kis olvasgatást: [link]
-
sowi
őstag
jo dontes volt a 3x szeria, nekem is volt, most egy x40esen dolgozok, de ez az 1.8as vinyo katasztrofa, meg szerencse, hogy megvettem hozza a cf-ide atalakitot, majd pattintok bele egy cf kartyat ha lesz idom, arrol nagyon szepen mennek, haverom x20asa is ragyogoan muzsikal egy 1(?) gigas kartyaval
-
Tim82
félisten
1. igen, bármilyen mostanában kapható szabvány 2.5" IDE/PATA/ATA HDD belemegy.
2. nagyon egyszerű szinte bármelyik Thinkpad-ben (így az X31-ben is) a HDD kivétele, berakása.
3. több lehetőséged van: a) recovery kiírás (jól sejted, ott kell keresni az opciót az Access IBM menüjében), b) az egész merevlemez ghost-olása.a 3. ponttal kapcsolatban majd jönnek okosabbak és részletesen megmondják, hogy s mint.
(én vinyócserénél általában újrahúzom a rendszert - felhasználom a lehetőséget egy kis takarításra, hulljon a forgács.
)
-
Tim82
félisten
programok: Everest Ultimate - rendszerstabilitás tesztet futtass; Memtest - dokkoló optikai meghajtójába bele CD-n, majd újraindítás, boot-oljon arról és ha tudod, amilyen sokáig csak futtasd (8-10 pass minimum). a vinyót nézd meg HD Sentinel-lel - állapot, működőképesség. (mindegyik programnak van külön topikja a PH!-n, használd a keresőt és a topikokban rá is akadsz a letöltési helyükre, vagy gugli.)
figyelj a TFT-re (pixelhibák), a billentyűzetre/egérgombokra (minden működik-e lenyomásra), a zsanérokra (stabilak-e)... vannak-e csúnya kopások, stb.
vigyél DVD-t, írható CD-t a dokkoló optikai meghajtójának tesztjéhez, pendrive-ot, hogy működnek-e az USB-portok/milyen sebességgel másolnak, ha van rá lehetőséged, PS/2-es egérrel és legalább VGA-csatlakozós monitorral is próbáld ki.
így kutyafuttában ennyi jutott eszembe.
a PH!-s X31-et pedig úgy tűnik, elvitték - tegnap reggel még megvolt.
-
Tim82
félisten
X31 szerintem, mert 1. olcsóbb (főleg, ha a PH!-s hirdetés a 100k-s - dokkoló dual layer-es dvd-íróval, csak fájdítja a szívem
), 2. mert 2.5'' notivinyó való bele, tehát könnyebben és olcsóbban bővítheted a merevlemezt.
egyiket sem kapsz olcsóbban. esetleg apronet, de ha onnan veszel, nagyon észnél kell lenned...
Aktív témák
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macska topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest