- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Aktív témák
-
S.Feri
őstag
Cseréltem vinyót a T60-amban én is, az eredeti 60Gb helyett egy 120gb-os Wd-t tettem bele, szépen fel is ment a Vista is a notira, de amikor állt pár percet a noti akkor megfagyott, először az új memokra gyanakodtam ezért azokkal kezdtem variálni de azzal nem jutottam eredményre.
Ezután jött az eredeti vinyó vissza azóta semmi gondom.. szóval érdemes nem elkövetni azt a hibát, amit én elkövettem, mielőtt cserélsz érdemes a supporton utánaolvasgatni, hogy milyen mehet bele... Nem kevés bosszuságot előzhetsz meg ezzel.
A vinyónak egyébként semmi baja így nem nagyon értem a dolgot. -
Tim82
félisten
miniPCI kártya van benne, tehát elég egyszerűen cserélhető.
mindenképpen IBM BIOS-ost kell keresned, a többit csak kétes kimenetelű hack-elgetés után lehet működésre bírni.
kétféle szokott lenni általában, vagy Intel, vagy Atheros chipset-es. az Atheros állítólag jobb (nem személyes tapasztalat, nekem Intel van bent a gépemben).
megint ajánlok egy kis olvasgatást: [link]
-
sowi
őstag
jo dontes volt a 3x szeria, nekem is volt, most egy x40esen dolgozok, de ez az 1.8as vinyo katasztrofa, meg szerencse, hogy megvettem hozza a cf-ide atalakitot, majd pattintok bele egy cf kartyat ha lesz idom, arrol nagyon szepen mennek, haverom x20asa is ragyogoan muzsikal egy 1(?) gigas kartyaval
-
Tim82
félisten
1. igen, bármilyen mostanában kapható szabvány 2.5" IDE/PATA/ATA HDD belemegy.
2. nagyon egyszerű szinte bármelyik Thinkpad-ben (így az X31-ben is) a HDD kivétele, berakása.
3. több lehetőséged van: a) recovery kiírás (jól sejted, ott kell keresni az opciót az Access IBM menüjében), b) az egész merevlemez ghost-olása.a 3. ponttal kapcsolatban majd jönnek okosabbak és részletesen megmondják, hogy s mint.
(én vinyócserénél általában újrahúzom a rendszert - felhasználom a lehetőséget egy kis takarításra, hulljon a forgács.
)
-
Tim82
félisten
programok: Everest Ultimate - rendszerstabilitás tesztet futtass; Memtest - dokkoló optikai meghajtójába bele CD-n, majd újraindítás, boot-oljon arról és ha tudod, amilyen sokáig csak futtasd (8-10 pass minimum). a vinyót nézd meg HD Sentinel-lel - állapot, működőképesség. (mindegyik programnak van külön topikja a PH!-n, használd a keresőt és a topikokban rá is akadsz a letöltési helyükre, vagy gugli.)
figyelj a TFT-re (pixelhibák), a billentyűzetre/egérgombokra (minden működik-e lenyomásra), a zsanérokra (stabilak-e)... vannak-e csúnya kopások, stb.
vigyél DVD-t, írható CD-t a dokkoló optikai meghajtójának tesztjéhez, pendrive-ot, hogy működnek-e az USB-portok/milyen sebességgel másolnak, ha van rá lehetőséged, PS/2-es egérrel és legalább VGA-csatlakozós monitorral is próbáld ki.
így kutyafuttában ennyi jutott eszembe.
a PH!-s X31-et pedig úgy tűnik, elvitték - tegnap reggel még megvolt.
-
Tim82
félisten
X31 szerintem, mert 1. olcsóbb (főleg, ha a PH!-s hirdetés a 100k-s - dokkoló dual layer-es dvd-íróval, csak fájdítja a szívem
), 2. mert 2.5'' notivinyó való bele, tehát könnyebben és olcsóbban bővítheted a merevlemezt.
egyiket sem kapsz olcsóbban. esetleg apronet, de ha onnan veszel, nagyon észnél kell lenned...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Renault, Dacia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest