- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Aktív témák
-
S.Feri
őstag
Cseréltem vinyót a T60-amban én is, az eredeti 60Gb helyett egy 120gb-os Wd-t tettem bele, szépen fel is ment a Vista is a notira, de amikor állt pár percet a noti akkor megfagyott, először az új memokra gyanakodtam ezért azokkal kezdtem variálni de azzal nem jutottam eredményre.
Ezután jött az eredeti vinyó vissza azóta semmi gondom.. szóval érdemes nem elkövetni azt a hibát, amit én elkövettem, mielőtt cserélsz érdemes a supporton utánaolvasgatni, hogy milyen mehet bele... Nem kevés bosszuságot előzhetsz meg ezzel.
A vinyónak egyébként semmi baja így nem nagyon értem a dolgot. -
Tim82
félisten
miniPCI kártya van benne, tehát elég egyszerűen cserélhető.
mindenképpen IBM BIOS-ost kell keresned, a többit csak kétes kimenetelű hack-elgetés után lehet működésre bírni.
kétféle szokott lenni általában, vagy Intel, vagy Atheros chipset-es. az Atheros állítólag jobb (nem személyes tapasztalat, nekem Intel van bent a gépemben).
megint ajánlok egy kis olvasgatást: [link]
-
sowi
őstag
jo dontes volt a 3x szeria, nekem is volt, most egy x40esen dolgozok, de ez az 1.8as vinyo katasztrofa, meg szerencse, hogy megvettem hozza a cf-ide atalakitot, majd pattintok bele egy cf kartyat ha lesz idom, arrol nagyon szepen mennek, haverom x20asa is ragyogoan muzsikal egy 1(?) gigas kartyaval
-
Tim82
félisten
1. igen, bármilyen mostanában kapható szabvány 2.5" IDE/PATA/ATA HDD belemegy.
2. nagyon egyszerű szinte bármelyik Thinkpad-ben (így az X31-ben is) a HDD kivétele, berakása.
3. több lehetőséged van: a) recovery kiírás (jól sejted, ott kell keresni az opciót az Access IBM menüjében), b) az egész merevlemez ghost-olása.a 3. ponttal kapcsolatban majd jönnek okosabbak és részletesen megmondják, hogy s mint.
(én vinyócserénél általában újrahúzom a rendszert - felhasználom a lehetőséget egy kis takarításra, hulljon a forgács.
)
-
Tim82
félisten
programok: Everest Ultimate - rendszerstabilitás tesztet futtass; Memtest - dokkoló optikai meghajtójába bele CD-n, majd újraindítás, boot-oljon arról és ha tudod, amilyen sokáig csak futtasd (8-10 pass minimum). a vinyót nézd meg HD Sentinel-lel - állapot, működőképesség. (mindegyik programnak van külön topikja a PH!-n, használd a keresőt és a topikokban rá is akadsz a letöltési helyükre, vagy gugli.)
figyelj a TFT-re (pixelhibák), a billentyűzetre/egérgombokra (minden működik-e lenyomásra), a zsanérokra (stabilak-e)... vannak-e csúnya kopások, stb.
vigyél DVD-t, írható CD-t a dokkoló optikai meghajtójának tesztjéhez, pendrive-ot, hogy működnek-e az USB-portok/milyen sebességgel másolnak, ha van rá lehetőséged, PS/2-es egérrel és legalább VGA-csatlakozós monitorral is próbáld ki.
így kutyafuttában ennyi jutott eszembe.
a PH!-s X31-et pedig úgy tűnik, elvitték - tegnap reggel még megvolt.
-
Tim82
félisten
X31 szerintem, mert 1. olcsóbb (főleg, ha a PH!-s hirdetés a 100k-s - dokkoló dual layer-es dvd-íróval, csak fájdítja a szívem
), 2. mert 2.5'' notivinyó való bele, tehát könnyebben és olcsóbban bővítheted a merevlemezt.
egyiket sem kapsz olcsóbban. esetleg apronet, de ha onnan veszel, nagyon észnél kell lenned...
Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest