Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Nand_i
tag
Ha jól látom, neked valami host process eszi a vasad, nekem hardware interrupt volt XP alatt. Lehet neked is érdemes lenne Process Explorer-rel pontosan megnézni, nem-e valami más okozza a magas proci használatot.
HW interruptos tapasztalatok:
T61, legfrisebb driver, Xp sp3 és frissített windows. Utólag sikerült kiszűrni, hogy sp3 utáni valamelyik frissítés telepítése után jött elő a probléma. Indulás után kb 10 perccel hardware interrupt-ok 20 % fölötti proci használatot eredményeztek, jellemzően 20 és 40 között, függetlenül attól, hogy futott-e valami más a háttérben, vagy üresjáratban volt-e a gép. Fórumok szerint ezt okozhatja tényleges hw probléma, vagy rossz driver.
Megoldás nálam konrétan Device managerben: IDE/Atapi controllers alatti összes elemre uninstall (Intel ICH-8M ... 2x, Primary IDE channel), utána reboot. Azóta nincs ilyen problémám, kicsit mintha a boot is gyorsabban menne.

UI: biosban SATA mindenképpen AHCI legyen, mondjuk Vista alatt miért is lenne más. Ezen én sem változtattam semmit, mégis meghülyült a rendszer.

-
Gondwana
addikt
Most ez olyan lesz, mint a jereváni rádió híre, de leírom:
Az XP install miatt a routeren az URL-blockingot feloldottam (MS is blokkolva van újévtől karácsonyig), ezzel együtt az index.hu összes reklám-mocskának blokádja is felszabadult. Az óta az X31-en 4-5 egyszerre megnyitott index-oldal 80-100% processor usage-t produkál (meg persze feltolja 1.6GHz-re). Félmegoldás: amíg a napibulváradagomat eszem, Flash letiltva.
Ha nálad a SVCHOST ami nagyon pörög és az interruptos megfejtés nem jön be, akkor egy ötletem maradt: AVG-t használsz antivírusként?
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Apple MacBook
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VPN topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Hibátlan HP 250 G4 notebook (laptop) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai -Intel Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070Ti 12GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 500GB SSD FHD IPS LTE
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest