Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Pierre75
üzenetére
Én ilyet használok: IBM/Hitachi Travelstar 60GH and 40GN family
Device Model: IC25N030ATCS04-0
De ez nem egy új darab, és nem tudatos választás eredménye. Ez volt a gépben, mikor vettem.
Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).
A SMART-értékek elég bonyolultak, pl. nem mondható mindre, hogy ha nő, az rossz. Van ugrálós, csökkenős, növős. A G-Sense megbolondulása inkább a vinyó bolondulását jelenthette, mintsem valós értéket, hiszen ez azt jelzi, mekkora ütést kapott. Ha egy helyben áll, nem nőhet.
Laptopoknál van több mérőprogram is, többek tapasztalata szerint van, amelyik a hőmérsékletet is rosszul méri. A régi vinyó adatait logikus, hogy ismeri a legtöbb program.
(Nincs windows-om, de Linuxon is az van, hogy a hdd temp mérő program adatbázisból dolgozik. Ez alapján találja ki, melyik érték a hőmérséklet, és esetleg hogyan kell korrigálni. Amit nem ismer, találgat, sokszor elég vadul.)
A HDD hibája nem hinném, hogy okozhat ilyet. Az akksi élettartam ilyen hirtelen akkor csökkenhet, ha elkezded főzni, vagy arról hajtod meg a fúrógépet. Esetleg, nagyon esetleg, ha a vinyó túl meleg lett és túl nagy áramot vett fel, akkor túlmelegíthette és túlterhelhette az akkut, de ez elég mesébe illő lenne...
Ha a MobilMeter tud ilyet (vagy más, hasnló program), nézd meg, mennyi jelenleg akkuról az áramfelvétel. Nem emlékszem, milyen géped van, a T23-asom egyszerű netezés közben, magas fényerőn 14W körül fogyaszt. Ha integrált dolgok vannak a gépedben, ekörül kellene lennie. Ha túl nagynak találod, valami rossz, zárlatos.
A teljesítmény-csökkenés alatt egyébként mit értesz? Csökkent a max. tárolt kapacitás? Kevesebb ideig bírja a gép akkuról? (Mert ez lehet azért is, ha a gép több áramot vesz fel, mint eddig.)
Sipi
Aktív témák
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xbox Series X|S
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ThinkPad X1 Yoga Gen 8, 14"-os, fullos konfiggal rendelkező üzleti notebook. Hibátlan, szinte új.
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3964
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).