- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Piros Arany kiadást kapott a kínai Z Fold7
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Pierre75 #2487 üzenetére
Én ilyet használok: IBM/Hitachi Travelstar 60GH and 40GN family
Device Model: IC25N030ATCS04-0
De ez nem egy új darab, és nem tudatos választás eredménye. Ez volt a gépben, mikor vettem.Az említett Samsungot (sem) ismerem, a HDD-khez nem értek, de úgy tudom, nincs nagy eltérés köztük. (Mármint nincs akkora, mint desktop-vinyóknál).
A SMART-értékek elég bonyolultak, pl. nem mondható mindre, hogy ha nő, az rossz. Van ugrálós, csökkenős, növős. A G-Sense megbolondulása inkább a vinyó bolondulását jelenthette, mintsem valós értéket, hiszen ez azt jelzi, mekkora ütést kapott. Ha egy helyben áll, nem nőhet.
Laptopoknál van több mérőprogram is, többek tapasztalata szerint van, amelyik a hőmérsékletet is rosszul méri. A régi vinyó adatait logikus, hogy ismeri a legtöbb program.(Nincs windows-om, de Linuxon is az van, hogy a hdd temp mérő program adatbázisból dolgozik. Ez alapján találja ki, melyik érték a hőmérséklet, és esetleg hogyan kell korrigálni. Amit nem ismer, találgat, sokszor elég vadul.)
A HDD hibája nem hinném, hogy okozhat ilyet. Az akksi élettartam ilyen hirtelen akkor csökkenhet, ha elkezded főzni, vagy arról hajtod meg a fúrógépet. Esetleg, nagyon esetleg, ha a vinyó túl meleg lett és túl nagy áramot vett fel, akkor túlmelegíthette és túlterhelhette az akkut, de ez elég mesébe illő lenne...
Ha a MobilMeter tud ilyet (vagy más, hasnló program), nézd meg, mennyi jelenleg akkuról az áramfelvétel. Nem emlékszem, milyen géped van, a T23-asom egyszerű netezés közben, magas fényerőn 14W körül fogyaszt. Ha integrált dolgok vannak a gépedben, ekörül kellene lennie. Ha túl nagynak találod, valami rossz, zárlatos.
A teljesítmény-csökkenés alatt egyébként mit értesz? Csökkent a max. tárolt kapacitás? Kevesebb ideig bírja a gép akkuról? (Mert ez lehet azért is, ha a gép több áramot vesz fel, mint eddig.)
Sipi
Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest