- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
TonTomika #4956 üzenetére
T vs R: Amit közvetlenül tapasztalhatsz, hogy a T-k kisebbek, könnyebbek, néhol komolyabbak a burkolatok, és alapból 3 év jótállás van rájuk (bár az USA-ban néhol lehet kapni "csökkentett" garanciájú T-t is). Meg persze alaplap szinten egész más a bele. Általában, ha nagyobb igénybevételre szánod, hurcolod mindenfelé, akkor inkább T-t érdemes venni. Emellett ha az R alap 1 éves jótállása neked nem elég, akkor a kiterjesztéssel esetenként előfordulhat, hogy már nem is lesz olyan sokkal olcsóbb, mintha T-t vennél.
Kijelzőkre: [link], [link], [link]
dabgergo: csak húzd!
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
szmissz #4884 üzenetére
Ugyan X sorozatot nyúzok, de ettől függetlenül kurzormozgatásra nekem a bütykös lapos pöcök a legkényelmesebb. Jobban szeretem, mint a hagyományos rágcsálókat. Viszont régen szerettem a tapipad teljes felületét scrollpadként használni. Eltartott egy darabig, mire leszoktam a palmrest simogatásáról.
Tim82:
Nem CF, csak egy Hitachi 7K200. Volt szerencsém az X300-hoz az SSD-jével, de momentán annyit nekem már nem ér a dolog. Ez a Hitachi most elég jól muzsikál - gyors, ugyanakkor nem csökkentette érezhetően az akkuidőt, nem melegszik jobban, és nem érzem különösebben hangosabbnak sem, mint az 5400-as Samukat, pláne, hogy ez nem kattog. -
sssent
senior tag
Az X31-es összehasonlítás nem igazán fair.
X31: alap akku 52Wh, Banias/Dothan
X61: alap akku 37,5Wh, Core2 Duo
no meg az az 5 óra is elég kímélő üzemdekoninck:
Windows alatt valamivel többet megy. Mondjuk 3 órához már igencsak kímélni kell.
Csak egy tipp: Ubuntu alatt alapból mindig megy a WLAN (hacsak nem használod a HW kapcsolót). Ha ki/bekapcsolhatóvá tudod tenni szoftveresen, írd már be ide (ne nekem kelljen keresgélni)
UTP csatlakozó: a HDD és hűtő helye vastagságuknál fogva kötött, a nagy akku a hátoldalt teljes szélességében elfoglalja. Túl sok hely nem maradt. Az alaplapokat pedig nem úgy tervezik, hogy akkor mondjuk rakjunk ide egy USB dugót oda meg egy UTP-t, aztán csak kötögessük őket egyszerűen erre-arra. Ekkora gépnél ennyi ergonómiai baki szvsz elnézhető.
szmissz:
A zsanér - bár nem pont így - az egész T4x szériában aszimmetrikus -
sssent
senior tag
A System Update vagy egy órája "package index server temporary unavailable" üzeneteket dobál nekem, vagy néha közli, hogy nem talált nekem megfelelő csomagot (ami momentán szűz XP-n nyilván hülyeség). Szokott mostanában is ilyeneket hosszabb ideig csinálni? Szóval vajon érdemes rá várnom, hogy megjavuljon?
mod: tárgytalan, épp csak megvárta, hogy itt sápitozzak egy sort...
-
sssent
senior tag
Beletehetsz Intel Mobile Pentium III-at 1GHz-ig, 2*256 PC100-as RAM-ot, és 2,5"-os HDD-t, amekkorát akarsz. Ezek közül memóriát és CPU-t csak igen nagy szerencsével találhatsz bele ésszerű áron (ilyen guberálós, valami sufniban rábukkanós technikák jöhetnek szóba).
OFF: újoncként ajánlanám szíves figyelmedbe a PH! alapelveit, momentán különösen a "jótanácsok... ha hozzászólsz..." részeket. Dióhéjban: ez itt nem chatszoba, és az egyébként csodaszép sormintáid sem pont ide valók, mert elkopik a pöcökegerem a sok görgetéstől és káprázik a szemem
Fentiek figyelembevételével üdv itt a ThinkPad-esek között!Sipi: épp, hogy 500MHz fölött volt a Coppermine, egészen a jó kis Tualatin-okig.
-
sssent
senior tag
Nekem HM120JI (immár a második) kattog teljesen új korától kezdve. A kattanáskor egyébként egy másodpercre teljesen meg is torpan az adatátvitel. Ettől eltekintve viszont több, mint fél éve hiba nélkül megy. Egyébként nálam akkor kattan néha egyet-egyet, amikor szanaszét szaladgál a fej pl. apró fájlok után.
Szóval ezeket a Samsungokat elnézve a másra csere nekem jó ötletnek tűnik. A hitachi-kkal pl. az utóbbi 1-2 évben meg vagyok elégedve (5K100, 7K100, 7K200 sorozatból, bár ez utóbbi még nagyon új). -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Csak angol (és tudtommal csak dobozos) XP Prof-ról tudsz telepíteni a COA matricádon szereplő kulcscsal.
Ha recoveryt használsz, akkor egy volume license key-jel megy fel a rendszer, tehát neked nem kell sem kulcsot megadni, sem aktiválni. Így bármilyen nyelvű XP-t tudsz telepíteni, viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy azt legálisan használod. A szerviz mindenesetre angol recovery-t fog telepíteni, és lemezeket tudtommal ingyen már nem adnak.
Amúgy szerintem tőlem is kaptál egy recovery szettet - ha véletlenül megfeledkeztél volna róla.
-
-
sssent
senior tag
Általánosságban pl. itt van a procedúra. Hogy pontosan milyen file-okra lesz szükséged, ill. a hálózatról bootolás után mi az install pontos menete, az már az általad választott Linux disztrib-tól függ. A részletekkel kapcsolatban guglival szerintem mindenre kell, hogy találj kimerítő választ.
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Megint csak attól függ, hogy milyen programokat futtatsz. Alap böngészésnél, zenehallgatásnál, divx/xvid nézegetésnél stb. egy 1.5-ös Banias (a centrino nem a CPU, hanem a platform neve) 600MHz körül is elegendő. Ilyenkor nyilván szinte semmilyen különbséget nem érzel az 1.8-as Dothanhoz képest. Egy CPU-igényesebb dologban, amikor mindkettő max. órajelen fut, akkor értelemszerűen az 1.8-as Dothan gyorsabb lesz. Próbáld ki, hogy feldobsz valami monitorozásra alkalmas programot (pl. windows-on NHC) és bekapcsolt speedstep mellett nézd meg, hogy milyen CPU load-dal/milyen sebességen fut a géped normál használat közben! Ha csak ritkán van maximum közelében, akkor nem nagyon érdemes CPU-t cserélned, mert sokat nem nyersz vele, ellenben az 1.8as Dothan kis terhelésen többet fogyaszt (ergo jobban melegszik), mint az 1.5-ös Banias.
Még egy kis kiegészítés: nézd meg, hogy milyen merevlemezed van! Ha véletlenül egy régi 4200rpm-es, akkor mindenekelőtt azt cseréld gyorsabbra! Látványosan szárnyra kap a rendszer.
-
sssent
senior tag
"A szabályozással és a minőségellenőrzéssel van gond, nem létezik hogy 2008-ban nem lehet jobban közelíteni a hibátlan kijelzőkhöz"
Pénz, pénz, pénz. Ki lehetne dobálni minden hibás panelt a kukába, de sokkal olcsóbb ha a tisztelt user elviseli a bakikat. Nem tudom miért olyan nehéz belátni, hogy a mocskos kapitalista panel-, és notebookgyártóknak nem a mi felhőtlen boldogságunk az elsődleges célja, hanem, hogy minél többet keressenek."Manapság az LCD tv-k sem olyan drágák már, mégis meg tudnak felelni az előírásnak."
Egy 10-15"-os WXGA notebook panel és egy 26-42"-os WXGA LCD TV panel gyártástechnológiája nem éppen egyforma."Nem kerítenék az egésznek ekkora feneket ha legalább az egyik helyen ahol ki lehet próbálni (notebook.hu, notebookstore stb) árulnák hasonló áron mint például az usanotebook vagy az iPon."
Ha olyan áron árulnák, mint az USANotebook vagy az iPon, akkor ott sem lehetne kipróbálni. Vagy ha az USANotebook-nál, iPon-nál ki lehetne próbálni, akkor ők is drágábban adnák. Ok-okozat. Ha a disztribútorok nem veszik vissza a kereskedőtől a hibás panelekkel megáldott gépeket, akkor a kereskedőnek kell kigazdálkodnia valamilyen formában a kárt, ami emiatt éri, vagy áthárítani azt a vásárlóra. Az USANotebook pl. a hibát hárítja rád, mások meg a hiba árát. Te dönthetsz, hogy hazárdírozol, vagy fizetsz, a gyártók meg így is-úgy is keresnek rajta sokat. Ez egy ilyen világ, hiába mérgelődsz a rózsaszín fellegekben. -
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3793 üzenetére
Az ügymenet és az elérhetőségek korábbról.
Akkuknál előfordulhat, hogy a neten található FRU számok (a part no. a raktárnak nem elég) már nem élnek. Én X60-nal is jártam már így, lehet, hogy azóta javították, nem tudom. Ez esetben a szerviz tud segíteni (szerviz@hu.ibm.com), a raktár ilyesmivel nem foglalkozik. A helyszínen nem tudsz fizetni, se KP-val, se máshogy, és tudtommal postázni sem fognak. Az természetesen senkit nem érdekel, hogy ki veszi át a cuccot.
A Bandikut által említett kis toldalék az X60/61-ek gyári akkuihoz alapból jár. Az s-be való slim akkuk egy nem s-be viszont sehogy nem mennek bele.
-
sssent
senior tag
A gép egy már kifutott széria, ezért olcsó. A memória ebben a gépben gyárilag 1*1G. A chipset pedig tényleg 945PM, igazából nem tudom mi ebben a meglepő.
Szerk.: de így elnézve, ezek a helyek össze-vissza irogatnak mindent a leírásukban, legalábbis a kijelzőt és a memóriát illetően. Szóval a part no. alapján ez elvileg ez a gép.
kekegsm:
és persze rögtön hármat
(mármint acer-t)
-
sssent
senior tag
válasz
kekegsm #3688 üzenetére
Akadnak olyan portok, amikre esetleg egyeseknek szükségük lehet, és a dokkolóval ellentétben a gépen nincsenek kivezetve (pl. X60-on soros, párhuzamos port). De nekem személy szerint nem ez a gondom a dokkoló hiányával. Adott pl. a következő asztali környezet (alsó hangon): notebook + klaviatúra + egér + monitor + LAN + nyomtató + USB-s merevlemez biztonsági menteni (és nem, ezt nem váltja ki a LAN). Lehet karácsonyfát csinálni a gépből, és mindent kihuzogatni minden alkalommal, amikor mondjuk nem az asztalodnál akarod elolvasni a leveleidet, de csöppet kényelmesebb, ha csak egy dokkolóból rakosgatod ki-be.
Szóval egy 2000USD-s gép igenis adjon lehetőséget arra, hogy további 1-200USD-ért meglegyen ez a kényelme annak, aki erre vágyik. Most mondjam azt, hogy még az acer-eken is elő szokott fordulni dokkolócsatlakozó?
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3664 üzenetére
"Az más kérdés, hogy a helyi szerviz hajlandó-e beszerelni ezeket az alkatrészeket."
Aligha. Amúgy nem tudom most hogy is van ez. Az IBM szerviz tudtommal a budafoki úti raktár alkatrészáraival (+munkadíj persze) dolgozik. Itt pedig pl. az akkuk eddig nem tűntek lényegesen drágábbnak, mint a Lenovo US hivatalos webshopjában. A többi alkatrész esetére mondjuk nincs összehasonlítási alapom, mert nem kerestem külföldön. -
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3647 üzenetére
Bármit meg tudsz venni a billentyűzettől a burkolaton át az alaplapig. A gond csak az, hogy nem CRU-s műtétnél mindenképpen ugrik a garancia. Ha földhözcsapod a gépet, majd a szervizzel cserélteted a burkolatot (meg még esetleg ami tönkrement), akkor utána vígan él tovább a garancia.
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3632 üzenetére
A vámmentesség rendben van, csak korábban a magyar ÁFA-t nem említetted, csak ezért írtam.
Erről a Mack-féle világgaranciáról van valami egészen pontos infód (netalántán tapasztalatod) is? Mert az ilyen nagy szavak, mint a világgarancia nem mindig azt takarják, amit az ember szeretne. Ld. pl. az olyan aprócska cégek ehhez kapcsolódó álláspontját, mint a HP Mo.
karesz501: rákattintva 1-2 napocskásra, rendes 3 éves lenovo garanciát ott sem láttam. Az SXGA+-os X-ek között meg nincs is napocskás. Azokat nézegetem egy ideje nagy érdeklődéssel.
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3624 üzenetére
Az EU-n kívülről érkezett bármire kéne ÁFA-t (a magyart) fizetni, nem?
A garanciára meg:
"IBM Factory Sealed - 3 Year Warranty
(blabla)
Total 42 Month Warranty- Six Months IBM Global Financing Warranty plus 3 Year Mack Computer International Extended Warranty. "Most akkor azt a 3 évet ki is vállalja, és hol/hogyan lehet érvényesíteni?
-
sssent
senior tag
Nem változtattak. A CPU továbbra is a gép bal oldalán van az a-s-y betűk táján. A WLAN meleg a jobb oldalon, ami sajnos normális, ahogy a többi érték is.
Ringman: Nem, ennek csak előnye van. Minden megy ugyanúgy, mint amire világgaranciát írtak, csak ezért - ha akarod - házhoz is jönnek.
-
sssent
senior tag
válasz
fokukac #3564 üzenetére
"amit az egyik irányba plusz-t ad, a másikban elveszi."
Ez WXGA/XGA szintjén csak abban az esetben áll, ha a képfelület méretét tekinted. Az effektív munkaterületet nézve a WXGA szélességben és magasságban is ad pár pixelt, tehát minden irányban többet látsz, csak kicsit kisebb méretben. Én ebben a méretkategóriában pont emiatt szeretem, nem annyira az oldalarányok miatt. Pl. a millió eszköztáras JDeveloper-emhez a WSXGA+-tól fölfele kezd kényelmes lenni a wide, alatta igazából tök mindegy az oldalarány, úgysem lehet elférni. Ablakok egymás mellé pakolgatásához általában szintén ez a minimum felbontás, de inkább nagyobb (ld. leginkább XGA-ra optimalizált weboldalak/alkalmazások).
-
sssent
senior tag
válasz
karesz501 #3562 üzenetére
A választás lehetőségét elvágni valóban nem szép, még ha nekem épp fekszik is ez az új tendencia.
Apropó, ha már ilyen messiásváró hangulatba került ez a topic - ahogy nézem inkább az X300 ragadta meg az emberek fantáziáját, de ha valaki az X200-ról hallana érdekes pletykát, akkor ne tartsa magában! Ha végre egyszer összejönne egy 11-12" WXGA kijelzős ULV CPU-s, de rendes HDD-s és ODD-mentes ThinkPad, akkor igen nagyon boldog lennék. Mostmár elegem van, hogy a majdnem tökéletes gépeimben azért mindig elk***nak valamit
-
sssent
senior tag
válasz
karesz501 #3559 üzenetére
Hűha, kövezzetek, de én anno majdnem nc2400-at választottam az X60s helyett a WXGA felbontás és az ULV-s CPU miatt. Nekem a WXGA valahogy testhezállóbb. A gépek mérete 12" körül már nem érdekel (sőt, tulajdonképpen egy kicsit szélesebb klaviatúra rájuk férne), mert úgyis kisebbek, mint a mappáim, súlyra meg ugyanott vannak. Azért a régi, jól megszokott kocka design csak megóvott a kísértéstől, még a trackpoint-gombok csíkjai nélkül is. Bár azok hiányoznak.
-
sssent
senior tag
válasz
adnoctum18 #3539 üzenetére
Az eszköz párosításakor a monitoron megjelenik a párosításhoz beírandó kód, vagy mondjuk egér esetén kattintani kell a megfelelő helyre.
-
sssent
senior tag
válasz
adnoctum18 #3536 üzenetére
Access Connections > Tools > BT Device > Enable, vagy ugyanez FnF5 menüből?
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3525 üzenetére
Mivel csak valami saját garanciát írnak, ezért feltételezem, hogy nincs hivatalos, tehát igen, ők. Hogy miért nincs hivatalos garancia, annak számos oka lehet, egyet említett Shadowfax. Az én szememben - az októl függetlenül - minden hivatalos support nélküli gép értéke óriásit zuhan, igazából csak erre akartam kilyukadni.
-
sssent
senior tag
válasz
thenameless #2807 üzenetére
3 féle jelszavad lehet: power-on, supervisor, hdd. A lakat melletti kis ikon jelzi, hogy épp melyiket kéri. A supervisor password azért jó, mert annak birtokában bármit módosíthatsz, beleértve a többi jelszót is. Induláskor elvileg a power-on password (kis számítógép) helyett a supervisort is elfogadja. Gondolom Shadowfax erre akart kilyukadni.
-
sssent
senior tag
válasz
thenameless #2799 üzenetére
Tehát próbáltad a 0 helyett a 9-es utáni billentyűt leütni (HU layouton épp "ö")?
-
sssent
senior tag
Ahogy mondod. Két dolgot tennék hozzá:
A gép alkatrészei is sorszámozottak, a csereberélt alkatrészekre természetesen nem él a gépre érvényes jótállás. Ha nem CRU alkatrészt cserélsz (ld. service manual), akkor az egész gépre nem érvényes a jótállás.
A jótállási idő a vásárlástól számítandó, de az ő nyilvántartásukban egy ennél korábbi időpont szerepel. Ha az adott gép véletlenül sokat kallódott erre-arra, akkor akár elég nagy is lehet ez az eltérés. Ha nincs jótállási jegyed és számlád, akkor ezt az időt bukod. -
sssent
senior tag
Az NBD-t, a helyszíni garanciát, meg ilyen specialitásokat nem biztos, hogy érvényesíteni tudsz, viszont a klasszikus becipelős módszer pontosan ugyanúgy működik Mo-on, mint az USA-ban. Szóval, ha van rá lehetőséged vedd meg, megéri.
Szerk.: fentit a ThinkPad notebookokról állítom. Pl. a HP-val egészen mások voltak a tapasztalataim (régebben).
-
-
sssent
senior tag
"Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?"
Az attól függ mire gondolsz. Bármilyen külső meghajtót rádughatsz USB-n vagy FW-n, ami olcsó (is lehet). A szofisztikált megoldás a dokkoló + ultrabay slim ODD (ami a T-kben van), ezek így egy vagyon (külön-külön is), a Budafoki úti raktárt keresd! Tudtommal a lenovonál nincs olyan bölcső, mint a HP multibay ODD-ihez volt.
"Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?"
Az aprón, de én is csak a google-t használom. -
sssent
senior tag
válasz
kaktusztea #2687 üzenetére
"Volt valakinek ilyen problémája?"
Igen, de arra ráesett egy angol nagyszótár a polcról. ThinkPad billentyűzetet csak úgy magától szétesni még nem láttam. 5 éves gépeken sem."Rögtön szervíz, vagy könnyen javítható?"
Szerviz, de a fenti miatt lehet, hogy elhúzzák a szájukat. Ha nem cserélik garanciálisan, akkor jobban jársz ha megrendeled a raktárból és magad cseréled (nincs munkadíj, javítási idő, és a garanciát sem érinti). -
sssent
senior tag
válasz
danielh2 #2692 üzenetére
"Angolnyelvű fórumok szerint discontinued státuszú, az IBM nem árulja."
Nem szoktak így megszüntetni dolgokat, tavaly még a T4x szériához is kaptam. Emailben kérdezz rá az IBM szerviznél, lehet, hogy csak a FRU#-el variáltak valamit (változott a beszállító). Szoktak ilyet csinálni, pl. az X60-hoz sem lehet már akkut kapni a régi adatlapon szereplő FRU#-k alapján.Az IBM raktárat én mindig simán elértem (mondjuk utoljára hónapokkal ezelőtt). Szerintem peched volt.
-
sssent
senior tag
válasz
Scalpel #2658 üzenetére
5 század Wh az még bőven a mérési hiba nagyságrend. De igazából a tapasztalataim szerint tök felesleges ezeken görcsölni, majdnem teljesen mindegy, hogy mit csinálsz az akkuval. A fiókból kb. kéthetente elővett és az állandóan a gépben lévő, mérsékelten használt (heti 2-3 ciklus) akkuk kb. ugyanúgy lepusztultak, függetlenül attól, hogy ilyen kínosan ügyeltünk-e a rátöltések elkerülésére vagy sem. Sokkal látványosabban hazavágja az amúgy alig használt akkut például az, ha valaki rendszeresen sétálgat vele télen.
Az intenzívebben használt akkukat pedig nagyjából 1 év alatt ki is lehet dobni, teljesen mindegy mit csinálsz vele. -
sssent
senior tag
Ha meg is őrzi az értékeket (nem tudom), amíg el nem indul a PM, addig az elektronika tesz rájuk. Ebben biztos vagyok, hiszen látom (láttam) T42, T43, X60-on.
Egyébként egy windows telepítés (nem gyári állapotra visszaállítás!) után a PM mindig visszaáll a 96-100%-os default értékekre. Linuxos tapasztalatom etéren nincs. -
sssent
senior tag
Nem. Az elektronika alapbeállítása 96%, amit a Power Manager mindkét irányban felül tud bírálni, de csak akkor, ha éppen fut.
Szerk.: Pontosabban, ha nem dugod a gépet hálózatra úgy, hogy nem fut. Ha kikapcsolod a gépet, de a hálózaton marad, akkor nem kezd rátölteni, csak ha kihúzod és újra bedugod.(Az akkud 60%-on áll, bekapcsolod a gépet, a töltésjező led elkezd pislogni (tölt), majd boot után rájön, hogy ezt mégsem kéne és abbahagyja.)
-
sssent
senior tag
Szvsz. a minél kisebb notebook, minél nagyobb asztali tft páros a legkényelmesebb megoldás a legtöbb esetben. Pláne filmet nézni, arra a 15-ös wide is kicsi, hiába nagyobb (általában), mint a 14-es normál.
De őszintén szólva nehezen tudok elképzelni olyan apró lakást, amiben ne lehetne helyet szorítani egy tft monitornak (akár falon), meg egy mATX háznak (akár asztal alatt). Ha a lakásban szerteszét szeretné használni a gépet (ami egyáltalán nem hülyeség), akkor valóban notebook kell. Lehet, hogy nem akar majd a városon keresztül rohangálni a géppel a vállán, de megfontolandó, hogy egy fotelben, ölben tartva egy 3 kiló felé tartó gépet legfeljebb 5 percig érezhetsz "nem olyan kényelmetlen"-nek. A hordozhatóság sokszor a lakáson belül is szempont (kéne legyen).
wienattwo: a lakáson belüli használat nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy áll az asztalon (Ld. fent - és az esetlegesen 5 év alatti családtagok által keltett veszélyforrásokat még nem is taglaltam
)
-
sssent
senior tag
Ha még érvényes a garancia, akkor visszaállítják az OS-t, de lehet, hogy csak az eredeti lokalizációra.
Ha kompletten a gép nem garanciális a rendszerük szerint, akkor az kiderül. Ha csak némelyik alkatrészét cserélték, akkor az csak akkor fog kibukni, ha az adott alkatrész meghibásodik (a kedvedért nem fogják atomjaira szedni a gépet, ha egyébként semmi baja). Ha a gép eredetével vannak fenntartásaid, akkor arra biztos módszer nincs, legfeljebb egy rendes adás-vételi.
-
sssent
senior tag
válasz
Atlantis #2613 üzenetére
A task manager process listájából időnként ki kell bogarászni, hogy mi az, aminek nem feltétlenül kell futnia (és neadjisten szignifikáns mennyiségű memóriát eszik), aztán kinyírni a registry-ből. Piszkos meló, de szerintem ennek más módja nincs.
Én havonta szoktam bogarászni, és mindig találok valami új szemetet. Egy csomó alkalmazás beleül kéretlenül rezidensként a memóriába, hogy ha havonta véletlenül felé kattintanék, akkor fél mp-el hamarabb elinduljon, vagy mittudomén. -
sssent
senior tag
válasz
Krissz22 #2592 üzenetére
Én is tapasztalom, hogy a kép bekapcsoláskor villan és csíkozódik egy pillanatra, amikor a kijelző fedelét kinyitom. Ráadásul ezt nem csak a saját monitorja, hanem a VGA-n rádugott külső monitor is csinálja, még akkor is, ha a saját teljesen ki van kapcsolva. Boot után szintén van ez. Ha FNF3-mal kapcsolom ki a monitort, és kapcsolom vissza, akkor nincs ilyen.
Újonnan is csinálta, és nem csak a saját gépemen tapasztaltam ezt, szóval szerintem semmi gond nem lesz vele - villanjon, ha akar.A fagyások nem igazán normálisak, ha épp nem csinálsz semmit. Ilyenekre tudok gondolni:
- CPU undervoltage egy kicsit sokra sikerült (ha csináltál ilyet, emeld meg 1-2 fokkal)
- futtass memtesztet, hátha
- fagyáskor nézd meg a hőszenzorok értékeit; van úgy, hogy kontakthiba csak akkor jön elő, ha épp jó meleg van odabent
Ha semmi rendelleneset nem találsz, akkor törődj bele, valószínűleg csak az OS vacakol, hardverhibánál valószínűleg gyakrabban csinálná. -
sssent
senior tag
válasz
tototos #2603 üzenetére
Két eset lehetséges:
1. bemutató gépek voltak, azokon időnként használtként (tulajdonképpen nem is vadi új), garancia nélkül adnak túl
2. a gépekkel valami nem tiszta, ezért nem viheted szervízbeNekem személy szerint így nem tetszik ez az ajánlat, mindegy melyik eset áll fenn.
-
sssent
senior tag
válasz
tototos #2594 üzenetére
Mindkét géphez kérj típus és sorozatszámot, ellenőrizd a garanciát, és hasonlítsd össze a konfigot a lenovo parts lookup által kidobottal. Az SXGA+-os szerintem egész jó vétel lehet, ha rendben van a garancia (pl. nem belegányolt a panel), és nem nagyon régi, lestrapált.
#2593-ra: én inkább korrektnek nevezném, mint túl olcsónak.
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
tototos #2582 üzenetére
Igen, ezek tudatában írtam azt, amit. De csak a személyes véleményemet olvashattad, a saját szempontjaim szerint. Engem nem kell meggyőznöd, ezek közül egyik gépnek sem én vagyok a célközönsége. Te pedig nagyon nem nyúlhatsz mellé egyikkel sem.
#2584-re: ha ennyire fillérezünk, akkor gar. kiterjesztés olyan 30K körül van (emlékeim szerint) -
sssent
senior tag
válasz
tototos #2576 üzenetére
"Hát nem tudom mennyire van szükségem 3 év garra"
[link]#2567-re:
Én személy szerint az R61i-t azonnal kizárnám (mert dögnehéz, és ki van herélve a CPU), majd a garancia és ez az ár döntené el a kérdést a kicsit frissebb, kicsit gyorsabb, kicsit jobb felbontású (hangsúly a kicsiken) R61-el szemben a T60 javára. Az R61-et egy normál árú T60 mellett már megfontolandónak tartanék, de ez itt egy elég nyomott árú ajánlat. -
sssent
senior tag
válasz
tototos #2564 üzenetére
Hmm, a T60-hoz tudtommal nincs is 4 cellás akku.
A korábbiakhoz pedig:
A CPU csere elméletileg lehetséges, de:
- az új proci beszerzése ugye általában nincs ingyen
- ha beszereled, akkor ugrott a garancia (mondjuk 1 évnél idősebb R-nél végülis mindegy)
- ha beszereled a gép esetleg elfüstöl, mert nem arra a bikára lett építve (de legalábbis hangolva) a hűtés, azt pedig nem tudod cserélni
- ha mégsem füstöl el, valószínű, hogy jobban melegszik, ami kényelmetlen
Szóval CPU cserét gépcserével együtt érdemes csinálni. De ezt már annyian leírták, hidd el, jobban jársz, ha elhiszed.Ez az újabb és energiatakarékosabb dolog meg szintén necces - legalábbis az eddigi tendenciák szerint. Az intel minden egyes generációnál tolta a marketing maszlagot, hogy megint mennyit fejlődött az energiatakarékosság terén. Ehhez képest a jó öreg T40-em (1.5 Banias @0.7V) bizony kevesebbet eszik, mint az X60s-em (L2400). És ugye ez utóbbi volna az "ultrahordozható" vagy mi. Persze teljesítményéhez képest energiatakarékos, de ettől az akkuidőm nem javul.
-
sssent
senior tag
"Más. Ha jól emlékszem, Te irkáltál anno utángyártott akkukról. Milyen tapasztalatod van velük? Mennyivel halnak korábban? Mennyire melegszenek?"
Rosszul emlékszel. A kérdéseid viszont nem hiszem, hogy megválaszolhatók lennének. Gondolom ahány gyártó - sőt inkább széria - annyiféle minőség. Ld. kandallóüzemű gyári[!] sony akkuk
-
sssent
senior tag
Kibogarásztam a pontos adatokat. Az akkum a gyári 6 cellás volt: 10,8V 3,6Ah. A 2,5-3 óra a vadiúj akkuval ment, vagyis a fogyasztása ezek szerint 13-16W között kellett legyen.
[I]"A fogyatás két dolog miatt érdekes: Linux alatt el tudtam-e érni kisebb fogyasztást, illetve a mai, energiatakarékosabb processzorokhoz, chipsetekhez képest ez az "őskövület" mennyivel fogyaszt többet.
Eddigi infóim szerint a T23 vezet, ami elég gáz a technológiára nézve. "[/I]
Nos úgy tűnik linux alatt nagyjából összehoztad a windowsos fogyasztásomat, gratulálok. Hogy ez nagyjából partiban van a mai gépek fogyasztásával, az nem túl meglepő. A CPU gyártók nyilván azt harsogják, hogy az új generáció még gyorsabb és még energiatakarékosabb, mint a kifutó. Az, hogy 30%-al gyorsabb, de csak 20%-al többet eszik, az nem hangzana ilyen jól. A fejlődés fogyasztásra nézve áldásos hatásait talán valahol az ULV CPU-k környékén lehet felfedezni - heroináron.
-
-
sssent
senior tag
"Majd mérek valami normálisabb tesztet mert mostanában sokat kell majd használnom akuról és gondolkodon egy ultrabay aku beszerzésén."
Ha most 6 cellás akkud van, akkor az ultrabayes helyett gondolkozz el a 9 celláson (meg esetleg egy weight saver-en, ha a súly nagyon zavar, az ODD-t meg tudod nélkülözni). Az ultrabay-es akku mindössze 29Wh-ás, és árban nem lényegesen olcsóbb, mint a 6 cellás. Hasonlóan a 9 cellás messze nem annyival drágább a 6 cellásnál, mint amennyivel többet bír."A gyári 9cellás akkut nem tudjátok hány mAH?"
84Wh, másfélszerese a 6 cellásnak. -
sssent
senior tag
A boltban érdemes ellenőrizni, hogy az van-e a gépben, aminek lennie kell - eltérés esetén azt felvezettetni a számlára. A szervizt hiába zaklatod, csak akkor tudnák megnézni, ha már megvetted. De ha nem romlott el a gép, akkor úgysem fogják neked ripityára szedni, csak hogy ellenőriztesd a sorozatszámokat.
-
sssent
senior tag
Ha az van a gépben, amit itt látsz [link], akkor valószínűleg nincs. Ha eltérés van a szerviz nyilvántartása, és a gépben lévő alkatrészek közt, akkor azzal az adott alkatrész meghibásodásakor lehet probléma. Időnként előfordul CTO-s esetben, hogy nem stimmel a nyilvántartásuk. Ilyenkor segíthet egy részletes konfigot tartalmazó számla a forgalmazótól, egyébként cumi van.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Motoros topic
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Yettel topik
- Kicsit később jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- Újszerű erőmű Lenovo P1 G3 (Core I7 6mag/12 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest