- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #931 üzenetére
Igen, jövő héten megyek cseréltetni.
Pénteken hívott az ember, hogy itt a venti, és akkor gyorsban rákérdeztem erre a készenléti lefagyásra. Erre ugyanazt mondta amit a múltkor más miatt, hogy hát nézzem meg a www.pc.ibm.com/support oldalon, hogy mit írnak... Amúgy tényleg nagyon rendes és udvarias volt, mikor korábban érdeklődtem akkor is, csak épp ő szerelő és nem ügyfélszolgálat. -
Zola_
tag
válasz
parandroid #935 üzenetére
Hívtam én már ezt a számot, sőt a 382-5720-at is, ahonnan egy konkrét kérdés után az egyik szervizes kollégát kapcsolták direktbe, aki a gépeket szereli.
Én úgy gondoltam, hogy olyan ember kéne aki vagy kapásból tudja a választ, mert erre trenírozzák, vagy mondjuk van egy szuper kis troubleshooting guide-ja, amiben otthonosan mozog, és velem magyarul diskurálva megosztja a tudását.Vagy felveszi az adataimat és visszahív, vagy visszaír. Persze ilyen gondolom csak a folyamatosan fizető kapcsolatban lévő ügyfeleknek jár, így álmodik a nyomor...
Azért köszi a választ. -
Zola_
tag
Igazad van, tök felesleges a hibernálás, csak akkor jó ha az aksi le akar merülni, és még dolgozom a gépen vmiért. Ettől függetlenül jó lenne azért ha minden rendben működne.
Speedstep nálam Celeron miatt nem játszik, így talán várok még NHC-val, hátha megjavul a kinyírás. -
Zola_
tag
Na igen, a T és az X széria nem igazán elérhető még sok olyan ''hétköznapi'' notebook használó számára, akik pl. először váltanak asztaliról. Sőt, nem is fontos, hogy elérhető legyen, mert nem ők a célcsoport. Itt vagyok pl. én, aki megtapogattam az R szériát, és minőségibbnek éreztem mint sok másikat. A PH fórumai is befolyásoltak persze, sokmindent tanultam innen is.
Így az igazi vágyam egy T szériás lett, és ha nagyon akarnám meg is tudnám fizetni, de mivel az R ''nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus'', pontosan ezért vettem végül én is azt. Nem tudnám kihasználni a T igazi előnyeit, csak gyönyörködni meg tényleg nem olcsó.
Szóval én is kívánom, hogy tartsák meg jól, és ne induljanak el a költségcsökkentések (pl. kihagyunk egy kis anyagot pl. a bill. alól) miatti lejtőn, mely később lesüllyeszthetné a szériát a többi gyártó kommersz kategóriájával egy szintre, ahol már tényleg csak a külső meg a sallang számít.
-
Zola_
tag
Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót, de az legalább felébred rendesen...
Tehát ha egyszer csak lecsukom a gép tetejét készenlétre, akkor már csak a 20 és 15 perc közti 5 percig vár, és próbál hibernálni. Aztán meg jól belefagy... Fasza.
Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???
Töltés ügyben még nem próbálkoztam, de majd megnézem.
Köszi újra a segítségedet!
Ja, és mi az az NHC?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #918 üzenetére
Látom Neked is szimpatikusak...
Ha jól tudom 5 évre kapták meg a jogot, hogy még IBM ThikPad néven is forgalomba hozzanak gépeket. Persze ezt nyílván jobban tudják az itteni IBM-es kollégák.
Lehet, hogy kinevettek, de ma nézegettem egy R50e-t, és úgy éreztem, hogy a trackpoint gombjai az én újabb R51e-men ''lötyögősebbek'' hangosabbak, és a space bar is. Vagy csak képzelődöm?Nekem bekapcsoláskor már csak nagy ThinkPad és Lenovo feliratok vannak, ThinkVantage-ban sem látszik már IBM sehol. Folyik az átmenet a Lenovo világba... Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?
-
Zola_
tag
Szia, egy magyar leírásnak kellet volna lennie a dobozban, ha itt hozták forgalomba.
Itt láthatod, hogy mi van a gépedben, és a ''Publications'' alatt felhasználói útmutatókat is találsz, de csak angolul... [link]
Infra és bluetooth az ''e'' szériás gépeken nem szokott lenni.
A WLAN kártyával (Intel 802.11bg wireless) kiépített vezeték nélküli hálózatokra tudsz csatlakozni, akár nyílvános helyeken is. A rádió működését mutatja a led, amit ki-be tudsz kapcsolni pl. Fn+F5 segítségével. -
Zola_
tag
Jééééé! Ehhez mit szóltok? [link]
Azért az 4,5 óra üzemidő túl optimistának tűnik, még ha 8 cellás is az aksi. Elég jól fel van szerelve..., még akár irigyelhetném is. DE! Sehol a trackpoint, és sehol egy IBM felirat.(ha jól látom akkor ThinkLight sem)
-
Zola_
tag
válasz
#61275904 #908 üzenetére
Szia,
Szerintem a leginkább lényegretörő ha összenézed az adatlapokat itt: [link], ez a Lenovo partneri oldala, melynek címét korábban egy fórumtárs adta meg. A www.lenovopc.hu lenne a végfelhasználóké, de az inkább csak dísznek jó.
Az ''e'' változat economy-t jelent, ezek az IBM/Lenovo legolcsóbb kategóriájú gépei, és nincs bennük pl. infra, firewire, s-video, touchpad.
RAM témában a boltban illene tudniuk a választ, de a legegyszerűbb megnézni a bemutató példányon. Csak egy csavart kell kicsavarozni. A gyári modul a klaviatúra alatt van, azt nem is látni egykönnyen, de ha a másik -bővítő- slot üres, akkor csak egy modul van benne.
A teljesítmény dolgaiban nem vagyok otthon, de sok szó esik róla a ''Milyen notebookot vegyek'' topikban.
Azt tudom, hogy R51e 1.5-ös celeronnal valamivel több mint 2,5 órát bír.
14'' kijelzővel R-es szériás gépet nem láttam árulni.
Ha 1GB kell, akkor 512RAM-osat vegyél, és +12-18 között kapsz még bele RAM-ot, de persze nem a gyárit.
IBM-ben csak Intel procis gépet fogsz találni.
Ezt a két jó vételt láttam az utóbbi időben, ha tehetném most ezek közül vennék[link] és [link]. (és nem a notebook.hu ajánlatát választanám) Az utóbbi Pentium M-es, és 3 év gari van benne alapban, de csak combo drive-os. Egyébként garancia kiterjesztést lehet venni az egy év mellé, az usanotinál +2 év 42e, de én 38-ért vettem egy másik helyen (ott a +1 év 19e) Valamint Itt is van még jó áron IBM: [link]
Remélem tudtam segíteni. -
Zola_
tag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Sajnos csak most jutott időm, hogy újra vizsgálódjak.
Az Fn-hez valóban csak reflexből nyomtam az F4-et is, mert simán Fn-nel is visszatér.
Sajnos a probléma továbbra is fennál, de egyre jobban szűkül a kör.
A Power Manager-ben a ''Maximum Battery Life'' séma van beállítva, és mindkét áramforrásnál 15 perc után van készenlét, és 20 után hibernálás.
Shadowfax jól gondolta, hogy a hibernálás körül van gond, ugyanis ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsolom az engedélyezését, akkor nem jelentkezik 5 perc után az a felvillanás, és szépen felébred Fn-re vagy nyitásra, tehát megszűnik a probléma. Mivel épp tölteni kellet a gépet, így kipróbáltam hálózatra dugva is a jelenségeket, és ekkor ért a meglepetés... Újra engedélyezve a hibernálást, 5 perc után már nem csak egy villanás volt az aksi ikonon, hanem szépen átment készenlétből hibernálásba. Ez tető lecsukás és Fn+F4 után is simán működött. Azonban ha kihúztam az AC-t, akkor újra előjött a probléma.Így mostmár legalább tudom, hogy 5 perc után hibernálni akarna a drága, csak vmiért elakad benne... Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???
Jó kis találóskérdés, van újabb ötletetek? -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #906 üzenetére
Köszi, az rendben, készenlétre volt állítva. Most megnéztem úgy is, hogy Fn+F4-el küldtem holdacskázni, és ugyanazt csinálja mikor vissza akarom hozni a gombokkal, mint amikor a tetőt nyitom fel. Tehát egyértelműen a készenlétből való visszatéréssel van gondja. Méghozzá pontosan 5 perc után. (lemértem
) Akkor van az, hogy felvillan egy pillanatra az elem ikon, de alszik tovább, majd kinyitásnál, vagy az Fn+F4-nél már világit az elem ikon, de holdacska marad, csak a venti indul el, és lehet a power gombbal szórakozni, hogy újra elinduljon normálisan. De miért?
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #898 üzenetére
Fn-nel akkor működik, ha szintén Fn-nel küldöm el készenlétbe. Bár azt nem próbáltam, hogy egy idő után olyankor is felmerül-e a jelzett probléma.
Jelen esetben lecsukom a fedelét, és azzal megy holdacskába. Ilyenkor ha kinyitom akkor pittyenés, és egyből feléled. Azaz csak kéne... Ha rövid idő telik el meg is csinálja, de ha kicsit hosszabb, akkor már nem. Ahogy kinyitom, a hold továbbra is marad, de megjelenik folyamatosban az aksi ikon is, és zúgni is kezd, de a monitor néma marad. Semmi Fn kombira nem ragál...
A legfrissebb (márciusi) Bios van rajta, a software installer letöltötte magától, és simán lement a frissítés is. Mit nézzek még? -
Zola_
tag
Szia Petro! Nem csak a video van elírva, hanem a chipszet is, mert az is ATI. Összesen 4 elírással indítottak, és az R50e adatlapját linkelték be hozzá, ebből eddig két elírást sikerült javítaniuk...
Driverekkel boldogultál?Javaslom a Software Installer letöltését, [link] ami utána nagyon jól megcsinál mindent, és szépen eltünnek a kérdőjelek az eszközkezelőben.
Ráadásul nagyon hasznos kis ThinkVantage progik vannak hozzá. Összesen 16-ot sikerült letöltenem.
Amúgy a DVD felirat alatt ott van, hogy multi recorder. -
Zola_
tag
Hát igen, fontos dokumentum a számla, jól el kell tenni.
Más: Miért lehet az, hogy mikor készenléti állapotban van a gép, akkor egy idő után felvillan egy pillanatra az aksi ikon, majd ezután ha kinyitom, akkor a holdacska mellett az aksi is viálgít, a venti is elindul, de a monitor néma marad. Ezután bármit nyomkodok semmi. A kikapcsoló lenyomásával újraindul, már nincs holdacska csak az elem és tőle balra a másik jel, de továbbra is semmi monitor. Ezután a kikapcsoló ismételt nyomásával leáll. Utána már be tudom kapcsolni úgy, hogy végre van monitor is...
Tud valaki segíteni? Köszi -
Zola_
tag
Ez látod jó kérdés, meg az is, hogy miként került akkor bele a DVDmulti. (előttem nyitották ki a boltban) Amúgy is van függő ügyem a szervízzel, ugyanis sípol a ventilátor. Ez nem tetszett, így most épp az új ventire várok. Ha megyek megint, akkor rákérdezek erre a parts look up dologra is. A számlán amúgy rajta van, hogy DVDRW.
-
Zola_
tag
válasz
#95561216 #883 üzenetére
Igen, teljesen igazad van! Én azért nem reklamáltam határozottabban, mert nem futárral hozattam. Más kérdés, hogy a boltban a vinyot nem szokás megnézni. Előtte pedig rendesek voltak, mert engedték, hogy a HP-t mégis IBM-re cseréljem pár napon belül. Ám a honlapi elírások, meg a gar.levelet majd küldjük dolog, számomra negatívumok maradtak...
[Szerkesztve] -
-
Zola_
tag
Szia! Ismerős a probléma, szintén R51e-t vettem, és szintén ott. A cég először sima DDR-rel, 5400rpm-es vinyoval, és az Intel chipsettel, és 8-64-es integrált videoval hirdette a gépet. Ehhez képest DDR2 van benne (ez persze jobb), de 4200-as vinyo, és ATI chipset a Mobility Radeon X200-al (ami van akinek jobb, van akinek nem) DE az enyémben DVD multirecorder CDRW van. Nem tudom, hogy hányszoros. Írtam egy mailt a vinyoról, amire válaszra ugyan nem méltattak, de egy órán belül javították a honlapon. Az elírások miatt pedig mossák kezüket a jogi infoban. Mindegy.... Rendesek voltak, de nem pontosak. A Te esetedben azonban sztem reklamálhatsz, mert netről rendelted, és nem azt kaptad ami kértél. Reklamálj! Van combos is, lehet, hogy egyszerűen rossz dobozt kaptál. 165-ért volt comboval, én 182-ért vettem. win nélkül persze mindkettő.
Garlevelet meg azóta is küldik postán... de IBM-nél talán nem olyan fontos, mert gyári szám alapján nézi a szervíz. A számla viszont fontos, nekem is van eltérés a vásárlás+1év, és a gépi lejárat szerint.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia, teljesítményről nem tudok nagyon nyilatkozni, eddig jóformán csak neteztem ezzel a procival, de azt tudom, hogy bő 2.5 órát bír a 4400mah aksival alap használaton.
Szóval ha ez számít akkor gondold meg, a Pentium M állítólag kb. 1,5 órával többet bír a gyorsa(bb)sága mellett. -
Zola_
tag
Köszi a válaszokat.
Lehet, hogy béna vagyok, de csak ezt találtam a HDD-nél: ''S.M.A.R.T technology to issue an alert if a hardware failure is pending'', de Active Protection-t nem. Úgy látom, hogy az csak R50/p-ben van az 50-esek közül.
Azt gondoltam, hogy kb. mi a topseller, csak 1830-PVG-nél nem volt típus, de megnéztem a kód alapján a leírását, és valóban egy R51. Jó ára van a 3év garival, és ha egy hónappal korábban lenne most, akkor ezt venném. (vagy esetleg az akciós T43-at)
A T43 miatt meg megértelek, hogy sandán nézed a dolgot mint hivatalos kereskedő, de mi végfelhasználók meg az ilyen akciókat szeretjük.Biztos, hogy valami okosság van mögötte, de ha senki nem jár rosszul, akkor nem lehet gond. Aki ott vásárol az nem biztos, hogy amúgy megvenné pl. tőletek 4-500e-ért, hiába vannak egyébként tök jó áraitok.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia Herby, megnéztem a listát. Az első tételnél az Active Protection biztos? R50e-ben nem szokott az még lenni, csak vmi shock absorber. Illetve a 3. és 4. tétel között mi az igazi különbség? Az a ''nem topseller'' pedig ugye egy R51 a 3év garival, igaz? Más kérdésem nincs.
-
Zola_
tag
Kérdésem lenne: ddr2 pc4200-at veszek a gépbe (R51e), Kingston vagy Kingmax legyen? Számít?
-
Zola_
tag
Amit én tudok: R-re csak 1 év gari jár alapból (40e körül lehet 3-ra terjeszteni), a T-re pedig 3 év. Ma azonban hallottam egy kivételt, mert erre az R-re 3 évet adnak: [link] Nem elírás, megkérdeztem.
Más a ház is, az R-ben nincs semmiféle magnézium és titánum dolog, +nehezebb is vagy fél kilóval. Az R-ben nincs Active Protection System, ami érzékeli a gép mozgását, és védi a HDD-t, valamint újjlenyomatolvasó és security chip sincs benne.
Ha pl. az usanoti oldalán összenézel kettőt, akkor ezt mind olvashatod. No és persze az R (általában) 15-ös, a T 14-es LCD-vel van. A többit majd elmondják akik használják.
Más kategória a kettő, nézd csak meg egy boltban.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Bocsánat, az csak T42-es, itt van lejjebb:[link], és wifit nem látom írva benne. Amúgy usanotinál 339 a legolcsóbb T43, a notebooknál meg 360, de a konfigokat nem néztem, csak a szívemet fájdítom, mert most nem tudtam ilyet venni sajna.
Szóval ott volt a legolcsóbb eddig, és nem is kevéssel.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nem voltam ott, de ez egy kis bolt, egy szervíz, és nincs olyan hálózata mint másoknak. Ha neked megér kb. +40e forintot, hogy futár is van... Amúgy a notebook-ban rendesek, kedvesek, csak épp a honlapi adatlapon volt -és van- elírás: 5400rpm helyett 4200 van benne, Intel chipszet helyett ATI, és DDR helyett DDR2. 3 elírásból kettőt javítottak azóta.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
#95561216 #776 üzenetére
Az van amit Herby ír... Nálam ez csak 1 hónap eltérés, de már rendeltem hozzá +2évet, így kb. 3 év múlva lesz érdekes az eltérés. A számla akkor is meglesz, és a Lenovo akkor is létezni fog.
Amúgy ez is egy kritikai észrevételem az Lenovo felé. Miért nem lehet ezeket az ügyeket egységesen lekezelni? Minket -végfelhasználókat- nem érdekel, hogy hol mennyit áll a gép, de a gari érvényessége nagyon is.Majd írd meg, hogy mit mondtak.
-
Zola_
tag
Annyit helyesbítek, hogy BP-t még csak-csak találtam egy oldal alján eldugott linken.
DE! Elindulva a magyar IBM honlapról a ThinkPad összesítő oldalt még megtalálni magyarul, de onnan a részletező és hasonlító oldal már angol, és a ''Locate Reseller''-nél már nem lehet magyarországot kiválasztani. -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #736 üzenetére
Bizony úgy van, elég jól ismered már a kis történetemet.
Saját XP fut rajta, és az egyszem telepítő CD-t igyekszem nem elhagyni.
Ettől függetlenül ha újra venném, akkor már inkább előtelepítve tenném, mert nem sokkal drágább, és nem kell a driverekkel tökölni. +adják még hozzá az alább írt progikat is.
Így nekem nem segít a Herby által bemásolt leírás, de másnak hasznos lehet itt a fórumon.
Egyébként ha valamiben most kritizálnám az IBM/Lenovot-t akkor az a magyar nyelvű terméktámogatás.
Nem tudom, hogy milyen volt korábban, de magyar végfelhasználói weblap gyakorlatilag nincs. (ez a lenovopc.hu olyan mintha nem is lenne) Telefonos vevőszolgálatról nem tudok. Engem pl. konkrét notebook kérdés esetén egyből a szervízbe kapcsoltak...
Ha valaki nem tud angolul, akkor segítséget kell kérnie, hogy a support oldalakon eligazodjon. A szervízes kolléga is odaküldött pl. Nagyon rendes volt, de azért éreztem, hogy nem igazán ér rám. (gondolom neki szerelés a dolga, és nem tanácsadás)
Azért ezekben a HP jelenleg színvonalasabb. Előtte majdnem HP-t vettem, és akkor nézegettem a neten, és hívtam is őket.
Most persze talán jönne a válasz, hogy a Business Partnernek kéne mindent tudni... De ez sincs ám fent a neten, hogy ki a BP, és ki nem. Az angol nyelvű honlapon magyarországot mint értékesítési helyet, kis sem lehet választani.... -
Zola_
tag
Hát remélem is, hogy nem tipikus, csak kissé elszomorít, hogy az enyém gyakorlatilag gyári hibás, hisz néhány nap alatt kijött a ventiprobléma. Rendeltem is hozzá +2év gar. hosszabítást.
Amúgy a gép nagyon tetszik. Ugyan semmilyen CD-t nem adtak hozzá, de a netről minden drivert le tudtam tölteni, még a ThinkVantage-t is. Viszont nincs az előtelepített winesekhez járó Rescue+Rrecovery,PC-Doctor,WinDVD, RecordNow, és NortonAntivirus, meg vmi Lotus cuccok. Nem tudom, hogy mennyit vesztek ezekkel...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #725 üzenetére
Igen!
Azért nagyon köszi Herby-nek az infoért! Már ''lenyomoztam'' ott a gépet. Itt láttam a rövidebb garit, és a parts look up-ban meg combot írnak, de multirecorderrel vettem. Ilyenek ezek a CTO-s gépek.
Amúgy most jövök IBM szervízből ventilátor csere ügyben...
Kis kavargás után meg is találtam a bejáratot, nincs eléggé kitáblázva sztem. HP és IBM főhadiszállás farkas szemet néznek egymással.
Ha az ablaknál lévő srácon múlik, akkor átveszi a gépet, aztán majd értesítenek. Mondtam, hogy rendeljék csak meg az alkatrészt, addig elviszem, és szóljanak ha megjön és lesz 20 percük berakni, akkor jövök és meg is várom.
Ami a furcsa, hogy bevitte a srác a gépet kb 5 percre, és nem is hiszem, hogy nagyon megnézték volna... Szóval nem nagyon értem, hogy most miért kellett jó másfél óra a napomból. (élvezve a Hungária körúti forgalmat) A polcokon kb.30 noti várta a gazdit, és volt még hátul is jópár. Ha ennyi az össz beteg példány Bp-en, az nem is rossz.
Kaptam egy papírt a diagnózisról, aztán majd megyek még sajnos.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #718 üzenetére
Nem robotok szerelik manapság?
A néhány napos használat már huzamosabb terhelés lenne?
Már érdeklődtem telefonon, és azt mondták, hogy elég sok gépük van, így 1-1,5 hétre vállalnak. Amúgy a venticsere nem tartana sokáig, csak a sor hosszú. Persze abban gondolom nem csak ThinkPad-ek vannak...
A garlevelet pedig még mindig nem kaptam meg. -
Zola_
tag
Köszönöm szépen! Lehet, hogy kíváncsiságból telefonálok majd egyet. Amúgy ''csak'' arról van szó, hogy a kiskereskedő nem figyel oda kellőképpen, hogy jó infók legyenek a honlapján. Érdekes, hogy az általad linkelt oldalt csak innen a linkről látni, ha csak úgy beütöm a lenovopc.hu-t, az másképp néz ki.
Már működik a gép, tettem rá wint is, csak a ventilátora ad egy idegesítő süvítő hangot ha felpörög, illetve jött már onnan néha egy swatch óra szerű kattogás is... Majd beviszem a szervízbe ha lesz időm, de egy új gépnél azért nem öröm! Amúgy a Celeronnal közel 2 és 3/4 órát bír. -
Zola_
tag
válasz
Dr. Akula #708 üzenetére
Na azért ez nem ilyen egyszerű szerintem...
Mint fórumtársunk korábban írta, és én is utánaérdeklődtem, a CTO-s gépek egyedi rendelésre készülnek Ha rendelek vmit, akkor meg is nézem, hogy azt kapom-e. (Ahogy én is tettem vásárlás után.) Feltételezem ez még egy nagykerben is így van, de egy kisker forgalmazónál méginkább igy kellene lennie! Elírás mindenhol lehetséges, csak épp igen sajnálatos, mert a közzétett info alaján választ a vásárló. (még akkor is ha minden felelősség hárítva van) A jó hírnév azonban egy kiskerben fontos, és azt az ilyen esetek is meghatározzák. Nekem pl. engedték, hogy az originál HP-t pár nap múlva ráfizetéssel IBM-re cseréljem, és ez nagyon rendes dolog volt! Azonban a honlapi elírás a HDD-ről, és az, hogy az azt jelző levelemre még azt sem mondták, hogy bocs és köszi, hogy szóltál, javítottuk a leveled után, pedig nem volt olyan szép! 1-1Verseny van, gondolom nekik sem mindegy, hogy mit mesélnek róluk. Csak úgy hozzáteszem, hogy a driverek installálásakor az is kiderült, hogy ATI Radeon Xpress 200M van benne, és nem Intel. (Ha lesz kedvem majd ezért is írok.
)
Amúgy kapható ott egy másik R51e is, ahol pl. ATI video van írva, de Intel855GME chipszet, amiben tudtommal nem is lehet DDR2...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
OK, ha már erről van szó akkor megosztom a tapasztalatomat...
Szóval, az én R51E-m is CTO-s és 1843-Y11 a product ID, ami nem is választható ki az IBM/Lenovo honlapján! A ''detect my system'' nél pl. combo drive-ot ír a gyári szám alapján, de multiburner van benne. 5400rpm HDD vel volt hírdetve, de csak 4200-as van benne. A gyári szám alapján látszik, hogy garanciában van, és magyarországon, de egy hónappal korábbi a lejárata a vásárláshoz mért egy évhez képest. Erre közölték, hogy úgyis a számla a lényeg, és a disztributor vállal gar.-t a különbözetre. Kösz...
Ami a legérdekesebb... vásárláskor NEM KAPTAM hozzá garlevelet, és azt mondták, hogy majd postázzák. Erre két hete várok.
Azonkívül egy másik business partnernél megrendeltem a gar. +2 év hosszabítást, elvileg folyamatban van, kíváncsi leszek, hogy meg tudják-e oldani. (A vásárlás helyén ugyanis 10e forinttal több lenne az ára...)
Eddig két helyen láttam ezt a gépet, most is lehet kapni.
Mi erről a véleményed??? -
Zola_
tag
Szia, ez engem is érdekelne, mert pár hete vettem meg ezt [link], és mint megtudtam CTO-s azaz egyedileg rendelt R51E-ről van szó... Az már egyértelmű, hogy DDR2 kell bele, de mivel nem értek hozzá, így még mindig nem tudom, hogy miyen chipszet és video van benne. Mondjuk ATI matrica nincs rajta az tuti.
(op. rendszer még nincs fent)
Szóval mi lehet a ''játék''???
Az eladó cégnél nagyon rendesek voltak, de azért a honlapjuk adattartalmáról csak annyit, hogy otthon megnézegetve láttam, hogy a széria 5400 helyett 4200 rpm-es vinyo van benne, írtam egy mailt, amire választ már nem kaptam, de egy órán belül átjavították a honlapon... Aztán a memóriát is DDR-ről DDR2-re, (mondjuk az jobb legalább) de ezt a chipszetet meg hagyták kiírva, holott azt még egy magmafajta amatőr is látja az Intel honlapon, hogy 855GME-ben nem lehet DDR2... (A boltban meg közölték, hogy az R50E drivereket töltsem majd le hozzá, mert ez ugyanaz tul.kép...) -
Zola_
tag
Szia, ezt a konfigot nézted már ugyanott? [link] Nem látom rosszabbnak, csak 1,7 helyett 1,6 proci, és más video, de szintén 64-es, és legalább 5400-es HDD.
Aztán itt vannak még jó áron R51-ek: [link] mondjuk a wlant nem írja, viszont 211 igen jó ár!
Nem tudom, hogy mi a kereted, de ha pár héttel korábban lenne, akkor én is komolyan elgondolkoznék a T43-on 290-ért.Az egyetlen negatívum, hogy combo drive-os, de én fogtam az egyik boltban a kezemben, és hát nem az R51 szintje a ház... Nem beszélve a tulajdonságairól. Amúgy az R51 és 51E háza és a mérete ugyanaz, csak E nélkülin van tapipad, infra, s-video, firewire, bluetooth, és persze Pentium M-es.
-
-
Zola_
tag
Közelebbi kapcsolatba kerültem a géppel, azaz megvettem, és bizony nagyon úgy tűnik, hogy nem elírás ami a notebook.hu honlapon van, és a product number is teljesen jó.
Az van amire gondoltam, ez tul.kép. egy R50e, csak a külseje R51e...
Az is jó volt amire Te gondoltál, egyedi megrendelésre gyártott szériáról van szó. Ezt a szervíz mondta mai tel. érdeklődésre, mert a csatolt kézikönyv szerint DDR2 van benne, így felhívtam őket, hogy akkor most mivel is bővítsem. Szét ugyan nem szedtem, de a szerelő is mondta, hogy minden bizonnyal sima DDR 2700-as memória van benne, a video sem ATI, és az alaplap sem újabb. Szóval ilyen is van sajnos! Álruhás masina.
Ezt főztem magamnak sajnos, azt hittem újabb gépet veszek, de nem. Persze annak azért örülök, hogy ThinkPad tulaj lettem, de hát akkor is.
Nem beszélve arról, hogy voltam olyan hülye, hogy oprendszer nélkül vettem, mert van sajátom és minek költsek rá, de így a drivereket úgy kell megszereznem, hogy az IBM honlapja nem is ismeri ezt a product numbert...
Nos, ezek után gondolom már az R50e drivereknél kéne próbálkoznom. -
Zola_
tag
Nagyon köszönöm a segítségedet! IBM profizmus
Szerintem abban van valami, hogy egyedi rendelésről lehet szó a forgalmazó részéről.
Érdekes dolog, mert én nem hinném, hogy az IBM egy R50e belsős gépet R51e néven adna el, de ki tudja? (hiszen a multiburner is egy ''elavult'' darab benne)
Hallottál már ilyenről?
A másik Radeon-os R51e 20e drágább és csak combos, de ott is sima DDR- van.
Ezek szerint csak személyes találkozás során lehet kideríteni az igazságot...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia, érdeklődöm, hogy ezt az adatlapot nézve [link] szerinted lehet-e benne elírás a chipkészlet, sima DDR, és az Intel video?
Én nem értek hozzá, de ez a gép olyan mintha R50e lenne, csak a nevében az 1-es lenne más. Valaki azt mondta nekem, hogy az R51-e már újabb alaplappal és videoval készül, valamint -nem sokat számít- de sztereo hangszóróval.
Ez a 2x DVD +/-RW a multiburner lenne, vagy valami egyedi szerelés?
Kérdeztem tel., de nem tudták a konfig UR-es kódját megadni...
Köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest