Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt kérdezted, kinek mennyi.
Játékstílustól függ. Pl., ha nem használsz fast travelt és kordét, akkor maga az ide-oda utazás is rengeteg időt vesz igénybe. Én a jelenlegi karival a főszálban most ott tartok, hogy jártam a GB-knél, illetve megcsináltam a Dawnguard-ot, és épp Falskaaron parádézok, és ez így eddig 128 óra. Hátra van még az összes frakció (MG, TG, DB, Comp.) és rengeteg mellékküldi, plusz a teljes Dragonborn. Szal olyan 200 körül lesz vége a DLC-kkel simán. -
válasz
Tirexi
üzenetére
No de akkor be sem kellett volna menned a börtönbe, érted.
Azért mész a börtönbe, hogy beszélj Madanach-kal és tisztázd magad. A Forsworn Conspiracy quest lényege azért megvan? 
Persze azt is mondhatjuk, hogy a karakter időközben átértékelte a helyzetet, és inkább kimarad a buliból.

-
válasz
Tirexi
üzenetére
Pont ezt írtam, hogy valszeg kisunnyogtál a városból.
Bár ugye így a küldetés értelmét veszti, hiszen a Forsworn Conspiracy történései miatt vonulsz kvázi "önként" börtönbe. Nem az a lényeg, hogy kiszabadulj, hanem hogy Madanach mellé állsz vagy sem. Te meg ugye kikerülted a küldetést, úgy tényleg egyszerű. 
-
Falskaar-on a hőforrásoknál levő barlangban a varázslók fészkében én vagyok a béna, és van vmi trükk, titkos gomb, rejtvény, akármi, amit nem vettem észre, és bejutok a polc mögé, vagy máshol keresendő a megoldás? Nem feltétlenül kell leírni a megoldást, ha kérhetem, elég, ha dobtok egy a) vagy b) választ a fenti kérdésre.

-
Elkezdtem a Falskaar-t. Guszta. Van egyébként vmi sztori is mögötte, ami majd kiderül, pl., hogy mi ez, hol van, mikor, kapcsolódik-e a lore-hoz, stb.
-
Nem kellene változniuk a HP-d miatt, legfeljebb, ha vmi ehhez kapcsolódó modot tettél fel. A fegyver sebzése függ az alap sebzésétől, a kovácsolásból eredő plusztól, a skill-től, az adott skill perk-jeitől, illetve az általad viselt enchant-olt motyók módosító pontjaitól.
-
válasz
wednesday
üzenetére
A logika hiányát úgy értettem, hogy két eset lehetséges. Az egyik szerint Skyrim helységneveinek van angol jelentése (ellentétben mondjuk Cyrodiil helységneveivel, ahol IC kivételével nincs jelentésük); a másik szerint nincs. De az, hogy az egyiknek van, a másiknak nincs, és így csak azt fordítom le, aminek van, ebben nincs logika. Helyesebben van, csak elég nyakatekert a játék és a történelem és az RPG szempontjából.
Nyilván, ha azt a kézenfekvő logikát vizsgálom, hogy ha nincs angol jelentése, akkor nem lehet lefordítani, akkor logikus, de én a játék szempontjából nézve mondtam, hogy nincs benne logika. -
-
válasz
wednesday
üzenetére
Az alapvető hiba, amit elkövettek, hogy a helységneveket angol szavakként kezelték. Azok meglátásom szerint városok/királyságok nevei, nem angol szavak. Érdekes módon, aminek nincs angol megfelelője, azt változatlanul hagyták (Markarth, Falkreath, Morthal, Helgen).
Ez meg már a paródia kategóriája:"Ivarfalva — Egy kicsi falu A Világ Torka lábánál."

-
válasz
Tirexi
üzenetére
Valószínűleg látássérült a mod alkotója, vagy hegesztőmaszkban jár-kel IRL is.
Egyébként szerintem kikapcsolt monitorral az igazi.
Élethűen lehet alakítani a vak, belga, csipkeverő apácákat. 
Amúgy alapvetően semmi baj nem lenne ezekkel, ha a szerencsétlenek nem neveznék "realistic"-nek azt, ami minden, csak nem realisztikus egy látó, egészséges szemmel rendelkező emberi lány számára. -
válasz
Tirexi
üzenetére
Igen, igaz, nekem már kezdenek gyűlni a Legendary skillek.
Nekem a 4. végigjátszás, átlag 150 órákkal. 
Épp tegnap nézelődtem, milyen gámát vegyek legközelebb, és ilyenkor mindig megnézem YT-on a trailereket, és szinte minden kinézett program TirexiHD videó volt.

-
válasz
Tirexi
üzenetére
Én lvl 52-n, és még semmit sem kezdtem el a Dawnguardot kivéve.
Ha azzal végeztem, akkor nekiállok a Companions-nak, majd TG, DB, MG, MQ, végül Dragonborn.
Nyár közepére meg is leszek. 
Varlaisaran: ezek nem ayleid könyvek, hanem ayleidekről szóló könyvek.
Mindkettő a 3. Era végén íródott, vagyis bő 3.500 évvel a Késő Ayleid Periódust követően.Kareszovics: jaja, Dragonborn jól össze lett rakva. Igaz, még csak egyszer vittem végig, már nem nagyon emlékszem a részletekre.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
SPOILER lehet!
Snow Elfpáncél.Ayleid könyveket nem nagyon fogsz találni, mivel az 1E 360-as évek környékén az Alessian Doctrines elvei nyomán fokozatosan kiszorítják őket Cyrod területéről, és tematikusan megsemmisítenek mindent, ami hozzájuk köthető. Az 1E 500-as évek elejére végül nem marad élő ayleid Cyrod területén, nagy részük erdei elffé válik, más részük altmer rokonaiknál, Summerset Isle területén lel menedékre.
Az ayleidek Cyrodiil területén éltek, így Skyrimban nem találsz romokat, csak jóval délebbre.
-
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Az ayleideket a saját rabszolgáik irtották ki, lássuk be, ez nem sok büszkeségre ad okot.

Szerk.: #15854: jaa, így értem már. Igen, Alessia ideje előtt nem nagyon vették még rabszolgaszámba sem az embereket Cyrod területén.
-
válasz
Tirexi
üzenetére
Nade érted, egy altmer karakternél nagyon nem mindegy, hogy hogyan viseltet a nem mer fajok iránt, így igenis fontos attribútum egy altmer karakter esetében, hogy rasszista-e avagy sem. Tehát, hogy egyenrangúnak, vagy szolganépnek tekinti-e a nordokat és állatoknak a khajiitokat és argóniaiakat.

-
-
válasz
Tirexi
üzenetére
Ez igaz, csak ez a leírás Weathertop-ra vonatkozik, nem Windhelmre.

Mondjuk Weathertop egy domb ugye, tehát a Széltető még logikus is, ám, hogy Windhelm-ből hogy lett Széltető, azt elképzelni nem tudom.
Egy a White River partján, Skyrim keleti részén, nem messze a Sea of Ghosts torkolatától, mélyen a völgyben fekvő város mi alapján lesz "tető"? Ismerve a város alapításának történetét véleményem szerint a "helm" itt nem is sisak lesz, hanem "kormányrúd", illetve esetleg utalhat a szelek irányítására, uralására, illetve az atmorai alapítók hajós hagyományaira. A várost ugyanis Ysgramor alapította, akinek fia, Yngol az Atmoráról való út során hajótörést szenvedett a Sea of Ghosts-on, a palota pedig azért épült oly magasra, hogy ezzel jelezze az emberi faj, pusztító északi szelek feletti uralmát is. -
válasz
kozi71
üzenetére
Dwemer páncélt viselő NPC-kkel találkozhatsz sok helyen, te magad is hordhatsz dwemer páncélt, de élő dwemerrel biztos nem fogsz találkozni a játékban.
A páncélok csak a fizikai támadások ellen védenek, mágikusok ellen nem. Oda ward spell kell vagy az adott támadó varázslat hatását csökkentő amulet, vagy egyéb enchantolt tárgy.
Dwemer fémeket (törp öntecs
) a városok kovácsainál is fogsz tudni vásárolni, felesleges őket a romokból becipelni a városba. -
válasz
kozi71
üzenetére
Nem, nincs ilyen összefüggés a karakter faja és a viselt páncél vagy használt fegyver skill-jei között. Bónuszt jellemzően akkor kapsz (megfelelő perk pontok felhasználása után), ha egyazon típusú páncélból viselsz komplett szettet, tehát mondjuk Ebony boot, Ebony armor, Ebony gauntlet, Ebony helmet, stb.
Azt neked kell tudni, hogy az általad megformált karaktered stílusához, jelleméhez illik-e a heavy armor viselése. Eleve súlytöbbletet jelent, és nehezíti a lopakodást is természetesen, ahogy nagyra nőtt konzervdobozként csörömpölsz végig a szűk barlangok járataiban.
(Persze megfelelő jártassággal el lehet sajátítani a lopakodást heavy armorban is.) Általában tolvajok, varázslók nem hordanak páncélzatot, az íjászok, egykezes pengéket forgatók könnyű páncélzatot viselnek, míg a buzogányt, kétkezes kardot, harci kalapácsot forgató kalandozók hordanak nehéz páncélt. Ez persze nem jelenti azt, hogy tolvajként ne hordhatnál acélcsizmát, mindössze hülyén néz ki és nem túl RPG-s. 
Dwemereket nem fogsz találni Skyrim területén (sem), mivel közel 3.800 éve eltűntek Nirn-ről.
Ha érdekelnek a homályos részletek:
1E 700 Döntő csata a Vörös-hegy tövében. A chimer seregek Lord Indoril Nerevar vezetésével legyőzik a nord csapatokkal támogatott dwemer sereget. Dumac elesik. Az északiak legendája szerint a Shor isten által felélesztett Ysmir (Wulfharth) ölte meg, más források szerint Nerevar. Eközben Voryn Dagoth betör Kagrenac csarnokába, elpusztítja a mesterkovácsot, és megszerzi eszközeit.
Az összes dwemer (az egyetlen Yagrum Bagarn kivételével, aki éppen egy Oblivion síkon tartózkodik) egyetlen pillanat alatt eltűnik Tamriel földjéről, beleértve a High Rockban élő Rourkeneket is.
Máig kérdéses, hogy az eltűnés Kagrenac eszközei elsietett használatának (Lorkhan Szíve erejének megcsapolása céljából, amikor Kagrenac rájött, hogy nem tudják megakadályozni Voryn Dagoth-ot az eszközök megszerzésében) tragikus következménye, vagy pedig Kagrenac eredeti terve szerint a dwemerek egy másik létsíkra távoztak, ahol hitük szerint a Lorkhan által elrabolt öröklét várt rájuk?
Forrás: Tamriel Történelmi Tudástár

Vásárolni, illetve találni is fogsz majd tudni, a karakter szintjétől függ alapvetően (ha nincs unlevelled mod).
Az eladási és a vételi ár közötti differenciát a Speech skill fejlesztésével és a Perk pontok rakosgatásával tudod fejleszteni.
Kozi71 #15614: Genndynek magyaráztam meg, miért zavaró. Úgy hívod őket, ahogy szeretnéd, nekem nem probléma.

Tirexi #15617: Calcelmo gyűjti a dwemer cuccokat tanulmányozás céljából. Persze eladni nem kötelező neki semmi.

-
válasz
genndy
üzenetére
Most, az, hogy Tolkien óta mit hogy hívnak, más kérdés, ettől még nem kezdünk el tündézni sem.

De, hogy tisztába tegyük a Lore-részét is. tehát a meric (elf) irodalom - már ami fennmaradt belőle - dwemer-ként említi őket, aminek jelentése deep-elf, deep-delving, profound, vagy deep-folk, utalva arra, hogy a dwemer faj hatalmas, föld alatti építményekben élt főként a Velothi-hegységben és a Red Mountain környékén. Az emberi történetírók említik őket - hibásan, vagy inkább sommásan - dwarves-nek. Ugyanakkor a téma szakértője, a Markarth-i Calcelmo is úgy fogalmaz a The Lost Race of Tamriel, Volume I-III értekezéseiben, hogy az elején tisztázza, miszerint a pontos elnevezés dwemer, jelentése mer nyelven people of the deep, ám a könnyebb érthetőség érdekében a széles körben ismert, bár téves, dwarves elnevezést fogja használni. Ezen elnevezés a legendák szerint onnan származik, hogy a késő Merethic Éraban volt a Velothi-hegységben egy összetűzés a dwemerek és az óriások között, akikhez képest valóban törpéknek tűnhettek. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a dwemerek magassága hozzávetőlegesen megegyezik az imperial fajba tartozó emberek magasságával, vagy épp a dunmerek magasságával, tehát törpéknek nem mondhatók, legalábbis a magasságuk tekintetében.
Tehát az emberfajok a dwarves elnevezéssel élnek, én pedig mindig mer karakterekkel játszom, és így fáj ez a megfogalmazás, aminek minden lehetséges alkalommal igyekszem is hangot adni, amint látszik.

-
válasz
kozi71
üzenetére
Nem törpök, Dwemerek.
A páncélok az Armor szintet emelik, vagyis a karaktert érő sebzést csökkentik. Elfként is viselhetsz dwemer páncélzatot, pláne, hogy ők is elfek (vagyis merek - altmer, bosmer, chimer, dunmer, dwemer, stb), de egyébként sincs ilyen jellegű megkötés.
A "szemedbe égő varázslatok" Shout-ok, vagyis hatalomszavak. Ahhoz, hogy egy Shout-ot használni tudj, fel kell oldanod egy sárkány lelkével. Ezt a Magic menüben, Shout-oknál találod. -
válasz
Tirexi
üzenetére
Egyik sem.
Illetve akkor lát egy ember ennyit csillagfényes éjszakán, amikor kilép vmi világos helyről a sötétbe. De aztán a szem hozzászokik a fényviszonyokhoz, és sokkal többet fog látni. Sosem szánkóztatok még késő éjszaka a hegyekben?
Ha hozzávesszük, hogy Nirn két holdja mekkora a mi Holdunkhoz képest, akkor tovább torzul az összehasonlítás.Ez egy extrém példa, mert a fényképező beállításaitól is függ nyilván, de közel ilyen egy teliholdas éjszaka egy havas tájon IRL is:
-
válasz
Tirexi
üzenetére
Na, mondjuk azzal is elbeszélgetnék, aki szerint éjszaka nagyjából karnyújtásnyira lehet ellátni egy havas tájon.
Volt szerencsém mind Alaszkában, mind Kanada északi részén többször pát hetet tölteni (de említhetném Erdély eldugott részeit is, amerre túráztunk), távol mindentől, így elmondhatom, hogy köszönőviszonyban sincs a valóság azzal a fekete lekvárral, amit egyesek valóságos sötétségnek gondolnak a játékban.
Városokban, ahol 5 méterenként vannak fáklyák, a karakter fáklyával a kezében nem lát el fáklyától fáklyáig pl. Butaság. Dungeonok és szekrények mélye más témát képez nyilván, de a szabadban akkor sincs teljesen sötét, ha felhők borítják az eget (nem, nem a sarkköri nyárra gondolok természetesen), pláne, hogy Skyim területén kvázi nincsenek is erdők. Ha meg havas, nyílt tájon jár az ember, akkor full felhőzet alatt is lehet látni. Ha nincs felhő, akkor meg szinte elvakít a hold és a csillagok visszaverődő fénye, szal nettó hülyeség az a vaksötét, amit egyes modok alkalmaznak. -
Amit a fellelt könyvekért cserébe kapsz a könyvtárostól, az a jutalom. Nem lesz "vége", ha erre gondolsz. Minden questline-ban vannak ilyen questek, amit addig csinálsz, amíg jólesik, mindig kapsz újat. Igaz, egy idő után elég unalmasak.
Az Arcanaeum-ban található, lezárt könyves szekrényekhez nincs kulcs és nem is törhetők fel. -
válasz
Tirexi
üzenetére
A Cleared státusz azt jelenti, hogy az adott location-höz kapcsolódó quest teljesítve lett, illetve, hogy az adott location boss-level opponentje ki lett nyírva. Ettől még idővel respawn-olnak az ellenfelek (boss-level kivételével) és a szorgos manók feltöltik a ládikókat, urnákat is loottal.
Amire te gondolsz, az a Radiant rendszer.
-
Jut eszembe, topic összefoglalóba esetleg be lehetne tenni a TTT linkjét, hogy az újonnan idetévedők is lássák.
-
válasz
freelanced
üzenetére
Steam szerint 647 óra egészen pontosan.
Ez három végigjátszás, meg 1-2 elkezdett, majd abbahagyott karakter. -
válasz
kozi71
üzenetére
Vannak skill könyvek, amik egy adott skillt fejlesztenek, vannak a Spell Tome-ok, ezekből spell-eket sajátíthatsz el azáltal, hogy elolvasod őket, illetve vannak a Quest book-ok, ezekből különféle küldetések indulhatnak map markerekkel, de ezeket is elég elolvasni egyszer, majd ezeket mind eladhatod a legközelebbi kereskedőnél (helyesebben a Spell Tome-ok megsemmisülnek olvasás után, ha akkor tanulod meg az adott spell-t), vagy épp el is dobhatod őket. A többi könyv csak ismeretterjesztésként szolgál. Én mondjuk mindig viszek magammal 8-10 könyvet, amit még nem olvastam, és amikor játék közben eszem vmit (mármint IRL), akkor közben azokat szoktam olvasgatni.

-
válasz
Botos Marci
üzenetére
Shout aktív? Próbáltad már?
-
válasz
Sident96
üzenetére
Ez esetben Aela-t keresd meg a Companions székhelyén.
Jobb íjat találhatsz, vagy vásárolhatsz a piacokon, de az, hogy milyen a boltok kínálata (értsd: milyen szintű fegyvereket találsz a polcokon), az az adott karakter szintjétől függ. Pl.: 10. szinten nem fogsz Elven Bow-t vásárolni, de 40. szinten már simán.
-
válasz
Sident96
üzenetére
Eleinte lassan, aztán már nem nagyon fogsz tudni vele mit kezdeni. Én a játék elején összeszedek minden levelet, virágot, gyökeret, amit találok, viszem a vásárba, összekotyvasztom, és eladom. Abból szoktam finanszírozni a tanulmányokat a lootok mellett.
Házat vehetsz, ha gondolod, bár én nem szoktam értelmét látni. Igaz, a Solitude-i pecó igen otthonos. 
-
válasz
Sident96
üzenetére
PS természetesen, csak olyan frappáns s időszerű volt, hogy gondoltam, megosztom.

Úgy volt, hogy ma tudok két órát játszani, mielőtt elindulunk karizni anyuékhoz, de asszony - szokás szerint - rosszul tervezte meg a teendőket, ezért kapkodni kellett, ezért nem tudtam játszani. Ez most frusztrál.

-
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
Úgy tudom 339 van, de szigorúan modok és DLC-k és térképész kiegek nélkül. (Van, ahol 350 feletti darabszámot említenek, de ott nem világos, hogy DLC-k, modok közül mi van benne.)
-
válasz
Mister_X
üzenetére
Ha varázslóval nyomulsz, akkor az adott varázslóiskolát kell alaposan ismerned, illetve az enchantolásban kell járatosnak lenned. Ez két, legfeljebb három skill. Ha viszont olyan karaktert szeretnél, aki magas szinten harcol több fegyvernemben, és varázsol és lopakodik és kotyvaszt és emellett profi zsebmetsző is teszem azt, ahhoz bizony melózni kell.

-
válasz
Mister_X
üzenetére
Egy barlangban rábukkanhatsz az egyik túlélő Blades tag, Bolar enchantolt kardjára.
Egyébként nem jellemző fegyver ebben az időben az Akaviri Katana, tekintve, hogy az a Tiber Septim által alapított testürség, a Blades tagjainak fegyvere volt a 3. Éra-ban, vagyis a Skyrim történései előtt bő 500 évvel. Ez olyan, mintha a mi jelenünkben az 1600-as évekből származó kardokat kezdenél keresni - találni lehet, de elterjedtnek azért nem mondanám.

Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Synology NAS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Játékstílustól függ. Pl., ha nem használsz fast travelt és kordét, akkor maga az ide-oda utazás is rengeteg időt vesz igénybe. Én a jelenlegi karival a főszálban most ott tartok, hogy jártam a GB-knél, illetve megcsináltam a Dawnguard-ot, és épp Falskaaron parádézok, és ez így eddig 128 óra. Hátra van még az összes frakció (MG, TG, DB, Comp.) és rengeteg mellékküldi, plusz a teljes Dragonborn. Szal olyan 200 körül lesz vége a DLC-kkel simán.

Élethűen lehet alakítani a vak, belga, csipkeverő apácákat.