- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
menledge #689 üzenetére
„De ő nem adott semmiféle tanácsot, kivéve, hogy csináltassam meg. Vagy ez az óriási tanács?”
Ne idegesíts már a hülyeségeddel!
Leírtad, hogy sem türelmed, sem affinitásod hozzá, hogy megtanuld! Ennek ellenére mégis kell egy logó. Akkor mi a lómicsodát mondjak? Te nem tudod megcsinálni, mert hiányoznak hozzá az ismereteid. Tanulni nem vagy hajlandó. Mit kell válaszolni, hogy megelégedj? Csak mondd meg, mi a helyes válasz, és azt fogjuk válaszolni.
Amit eddig csináltál, az sz*r. Amíg meg nem tanulod, hogy mitől lesz egy logó jó, addig nem is fog sikerülni. Bár vak tyúk is talál szemet, így előfordulhat, hogy véletlenül beletrafálsz egy jóba, de az eddig látottak alapján ez sem sokkal valószínűbb, mint hogy egy majmot leültetek egy írógép elé, és addig nyomkodja véletlenszerűen a billentyűket, míg egyszer csak lekopogja Shakespeare összes művét.
Nincs tovább ezen mit ragozni. Szaktanácsot kértél, az ember azt gondolná, meg akarod tanulni, de már a kezdetek kezdetén leszögezted, hogy erre nem vagy hajlandó. Innentől kezdve az összes hsz csak önkielégítés, szórakozás, offtopik.
-
Andrew31
senior tag
válasz
menledge #681 üzenetére
Több észrevétel történt, nekem az tűnt fel elsőre, hogy a betűk be vannak ugyan vésve, de nem követi a kockák színét a bevésés élein, tehát végig piros, a piros-narancs helyett, és végig zöld, a zöld-kék helyett.
Na persze senki ne mondta, hogy a kocka belül is olyan színű, mint kívül, de akkor (eredetileg) viszont inkább fekete.
+ A perspektíva a betűknél is helytelen sajnos. -
neko18
senior tag
válasz
menledge #687 üzenetére
Illustrator-ra gondoltam. Van ilyen ál 3d funkciója, de nekem valahogy nem jött be. A sulis beadandó feladatban is abban kellett volna megcsinálni egy saját tervezésű csomagolást, de én erre utálom az illustratort. Inkább gyorsban összedobom autodesk 3ds maxban, megjelölöm az oldalakat, ezt átkonvertálom keyshotba ahol csinálok egy rendert róla.
Itt a sulis feladat:
Sokkal egyszerűbb dolog összedobni szerintem így mint illustratorban szenvedni az ál 3d-vel.
-
törölt tag
válasz
menledge #687 üzenetére
Az teljesen rendben van, hogy akarsz magadnak egy logót készíteni csak úgy szórakozásból, de ha egy szakmai fórumon kérsz hozzá kritikát/segítséget, akkor azt logóként fogjuk értékelni, függetlenül attól hogy kinek, milyen felhasználásra készült. Bonfire ezt tette, nem kell megsértődni rajta. Magadnak olyan logót csinálsz amilyet akarsz, de ha azt akarod hogy jól is nézzen ki és ehhez profik segítségét kéred (merthogy te ezt tetted), akkor meg kell fogadnod a tanácsaikat és utánajárni a témának, tanulni, tutorialokat nézegetni stb. Ahogy előttem is írták, egy hozzászólásban nem fogunk tudni megtanítani a logo tervezésre.
-
tikshow
addikt
válasz
menledge #681 üzenetére
Szitu hasonló, csak most bejött az is, hogy mivel raktál rá fényt ezért úgy gondolom, hogy 3D effektet szeretnél elérni. Na vegyél a kezedbe egy szögletes tárgyat, egyszínű legyen mindenképpen és forgasd magad felé, hogy egyszerre lásd a három oldalát, mint ahogy te csináltad a képen. Látni fogod, hogy a 3 oldalnak enyhén eltérő árnyalata van. Amire célozni akarok az az lenne, hogy a grafikádról lefelejtetted az árnyékot. Illetve így, hogy a minden egyes négyszögre raktál fényt, így komplikáltabb a dolog. Javaslom indulj el kezdésnek csak úgy, hogy az oldalakon van 3D effekt csak, magukon a négyzeteken nincs.
-
BonFire
veterán
válasz
menledge #678 üzenetére
Nincs itt semmilyen ellentmondás. Ha az a célod, hogy professzionális céglogód legyen, de még csak nem is konyítasz a témához, és az idő is sürget, akkor fel kell keresni egy erre szakosodott embert/csoportot.
Amennyiben viszont magad szeretnéd megoldani, és ebbe hajlandó vagy munkát, tanulást is belefektetni (ez utóbbi törekvésed nem látszik…), akkor természetesen te magad is boldogulhatsz. Ez esetben viszont fel kell készülnöd rá, hogy ez egy hosszú tanulási folyamat lesz.
A fentiek tükrében még most is azt mondom: ha logó kell, készíttess szakemberrel, mert láthatóan a leghalványabb ingerenciád sincs a témához, elmondásod szerint nem is kívánsz benne elmélyülni, nem vonz annyira a téma. Azt pedig ne várd, hogy komplett művészeti koncepciókat fogunk itt leírni két fórumposzban, mivel elég nagy szakirodalma van a témának, és aki akarja, az el is érheti ezeket a leírásokat, videókat, tanulmányokat. Abból, hogy ösztönösen próbálsz két betűt meg egy ábrát tologatni, még nem feltétlenül jutsz előbbre. Ugyanis nem tudod, hogy mi a hiba vele, csak azt látod, hogy nem tetszik valami miatt, de nincsenek meg a szükséges ismereteid, hogy a hibát fel is ismerd. De segítek. Ott van az általam belinkelt cikkben például, hogy monogramot ne használjunk logónak. Az is le van írva, hogy miért. Ehhez képest te szemmel láthatóan képtelen vagy kiszabadulni a monogramod bűvköréből, holott egy frappáns logó szinte bármiből építkezhet. Meg az is ott van, hogy ne koppintsuk, ne lopjuk a másik logóját, mert egyrészt gáz, hogy nincs elég fantáziánk sajátot kreálni, másrészt pedig a konkurenciához küldjük a vevőinket, ha arra hasonlító logót használunk. A te logód eredetiségéről csak ennyit.
Ui.: Nem értem, mit jelent a te olvasatodban a „filozófusi” megfogalmazás.
-
BonFire
veterán
válasz
menledge #676 üzenetére
Ez egy grafikai beszélgetős topik. Azért van, hogy pontosan ezeket a dolgokat járjuk körbe, és osszuk meg egymással a tapasztalatokat. A te válaszodból egy olyan kurta „punktum” lövell ki, amely már akkor zátonyra futtatja az ismeretszerzést, mielőtt maga a beszélgetés elkezdődhetett volna.
Nem azért szóltam közbe, hogy a billentyűzetem koptassam unalmamban; gondoltam, itt egy új, szárnypróbálgató grafikusnövendék, aki szeretné gyarapítani a tudását, ezért kéretlenül is ellátom pár használható tanáccsal. Csak azért, mert láthatóan nem boldogul, és két nap próbálkozás után bedobja a törölközőt, mondván: „Ez nekem nem megy.”
Persze nem erőszak a disznótor. Csak semmi sértődés!
-
BonFire
veterán
válasz
menledge #674 üzenetére
Tévedés! Mivel láthatóan szuperlaikus vagy, aki pénzt igyekszik azért fizetni, hogy bizonyos piacra sikerrel léphessen, nem árt, ha rábízza magát a szakember munkájára, aki ebből él. Ez a fenti hozzászólásod épp olyan volt, mint ha én akarnám megmondani egy autószerelőnek (nincs autóm és soha nem is volt), hogy hogy kell megjavítani egy autót, aminek fingom sincs, hogy mi baja. De azért még azt is megmondom, neki, hogy milyen szerszámmal dolgozzon és az autó melyik részén, mert én fizetek érte. Aztán a szaki megmondja, hogy bocs, akkor vidd ahová akarod, vagy csináld meg magadnak.
Tökmindegy, hogy kinek csinálod. Ma még magadnak, holnap már másoknak, miközben azt se tudod, mekkora nem mindegy! Meg hogy leről fel, vagy felről le. – © Besenyő István ™
Mielőtt nekifognál reneszánsz terrakottát gyártani (á la Luca della Robbia), nem árt megismerkedni valamelyest a fogalommal. Egy logó megtervezéséhez néhány cikket elolvasni, ha másról nem, legalább arról, hogy mit kell elkerülni a tervezés folyamán.
-
BonFire
veterán
válasz
menledge #672 üzenetére
„Őszintén, ezt egy logocreatorral csináltam”
Én már itt fogtam a fejem és gyorsan eltűntem a topikból. Mondom, ha beleszólok, csak ismét haragot szítok. Pedig hát…
A logótervezés egy szakma. Grafikuson belül is szakosodni kell rá; nem tud mindenki jót tervezni, még akkor sem, ha van tíz év egyéb grafikai tapasztalata.
Egy logó creator nem fogja neked megcsinálni, ehhez kreatív szemléletű grafikus ember kell. Hangsúlyozom az embert! Ha pedig még a kijelöléssel is bajban vagy, akkor talán kisebb projektekbe kéne belefogni, mert a logó magasiskola.
Meg kell fizetni egy szakembert, hogy tervezze meg. És akkor jó lesz a perspektíva, már annál is inkább, mert nem fogja belerajzolni a Rubik-kockát a logóba, ami olyan kicsiben csak egy légyszar lenne. Kitalálna helyette valami egészen mást. A Rubik-kocka ilyen ábrázolása zsákutca volt az első pillanattól fogva.
-
tikshow
addikt
válasz
menledge #664 üzenetére
A perspektíva azt jelenti, hogy nézőpont. Ebből a szögből nem pont így néz ki egy kocka, keress utána google-el, hogy hogyan kellene.
Amit csináltál színek, se a pontos hivatalos színek, azok ezek lennének:
#009b48 / Pantone 347 C - zöld
#b71234 / Pantone 200 C - bordó
#0046ad / Pantone 293 C - kék
#ff5800 / Pantone Orange 021 C - narancs
#ffd500 / Pantone Yellow 012 C - sárgaIlletve javaslom, hogy a vászon amin dolgozol az X*X méretű legyen és ekkor látni fogod, hogy mennyire fogja kitölteni a logo az adott területet. Én azt is valószínűnek tartom amúgy, hogy a négyzetek közti fehér rész el lesz barmolva nyomtatás után, mert olyan pici lesz. Szóval megpróbálhatnád azokat is eltüntetni.
-
tikshow
addikt
válasz
menledge #662 üzenetére
Én ezt vinném tovább: LOGO4aa-3.2.jpg
Az L és a B betűket közelebb raknám egymás egymáshoz és a kockát felraknám ezek felé. A kocka perspektíváját mindenképpen javítsd ki, mert szerintem hibás. Sokkal kellemesebb színt adnék mint a betűnek, mint a grafikának, kevésbé legyen kontrasztos. A fehér négyzetekről pedig vedd le a szürke kereteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest