- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Necroman_Mk2 #111 üzenetére
Az Arch Linux 64 bitben benne lehet az SD is.
-
Ez mellett még van bőr a képükön a hulladék visszaszorításról blogbejegyzéseket írkálni, amikor a TPM és hasonló, átlagfelhasználó számára teljesen felesleges hardverkövetelményekkel pont ők ösztönzik a lakosságot arra, hogy minél több szemetet termeljenek.
-
válasz
King Unique #69 üzenetére
Ne haragudj meg, de nem olvasom végig, mert tök fölösleges. Igyál egy sört, én is azt fogok.
-
válasz
King Unique #65 üzenetére
Látom nem megy a szövegértelmezés.
A másik taghoz pedig semmi közöm nincs és nem is volt.
"nyilván nem csak egyik vagy másik felhasználóból áll a teljes felhasználói bázis."
Pont ez a lényeg, hogy Linuxra inkább értelmesebb emberek merészkednek, mert annál gondolkodni is kell. Melyik részét nem értetted annak, amit írtam?
"a Linux trollok szoktak leginkább acsarkodi"
Én biztos nem, engem nem érdekel, hogy miről vitatkozol kivel, viszont azt látom, hogy minden Linux vs Windows vitánál ott vagy teljes mellszélességgel. Nem tudom, hogy kinek és mit akarsz bizonyítani, de legyél boldog vele.
"hozzá tudok szólni a jelen cikk témájához érdemlegesen anélkül, hogy feleslegesen odakeverném másik platform rendszereit"
Miért felesleges odakeverni egy másik oprendszert, amikor a 11 egy sz*r, a 10 támogatottsága mezei userek számára pedig hamarosan lejár? Le is írták a hozzászólások között, hogy valaki inkább kivárja a 12-t, mert ezt a.... valamit nem hajlandó felrakni. -
válasz
Dr. Romano #62 üzenetére
"mintha a világ sorsa múlna rajta"
Miért? Nem az múlik rajta? -
válasz
King Unique #58 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy az általad méltatott többségben benne vagy Te is és benne van Kovács Pistike is, aki a számítógépből csak annyit ért, hogy hol van az asztalon a Doom.exe ikonja.
De ha már Linux trollok vannak a fórumon, akkor van Windows troll is, amelyik mindegyik Windows cikk alatt ott van okoskodni meg flamelni.
-
"nem azt az op. rendszert amelyik a statisztika alján kullog."
Ez semmit nem jelent.
"Ha pedig te sem veszel Linux-t akkor te sem támogatod őket"
Alapvetően nem asztali gépekre fejlesztik őket, hanem szerverek, okostelefonok, tévék, kártyapc-k, szuperszámítógépek, meg minden olyan más készülék számára, ami valamilyen oprendszerrel működik, de nem Windows-zal. Vannak cégek számára is fejlesztett Linuxok, amik fizetősek, de tudtommal ott is sok esetben a supportért fizetnek a cégek. El nem tudom képzelni, hogy egy Debian pl. miért ingyenes? De tulajdonképpen kit érdekel, ha 0 forintért kapok egy használható rendszert.
"Amúgy lehet,hogy Linux fan-nak gondolod magad "
Én semmilyen fan nem vagyok. Voltam már agyvérzés közeli helyzetben, mert egy Debianos laptopon nem tudtam beüzemelni a wifit. Persze miután rájöttem mindenféle külföldi fórumon turkálás után a megoldásra, utána már 2 perc alatt megoldottam, de ez ilyen, frusztráció, tanulás, elakadás, újrakezdés, stb. Senki se kötelez rá, hogy csináljam, amúgy viszont érdekes, mert minden egyes problémamegoldás után tanulok róla valami újat.
"Innentől már csak meddő vita lenne köztünk a Linux-Windows téma."
Ezzel teljesen egyetértek.
-
válasz
King Unique #48 üzenetére
Igazad van és el is engedem, mert felesleges, én sem szeretem, ha engem próbálnak meg győzködni, de itt nem is a győzködés volt a lényeg, hanem, hogy sületlenségeket állított.
"mert abból a 3%-ból attól még nem lesz 30% "
Én őszintén örülnék neki, ha nem is lenne soha. -
"Fizetni még 5000Ft sem adnék a Linux -ért "
Annyit én se, főleg, hogy ingyenes.
A Linux és a Windows közötti különbséget nagyon jól leírta az egyik user egy másik cikk alatt, idézem:
"A Linux filozófiája: a felhasználó értelmes emberi lény, aki szívesen tanul, képes felfogni, és kezelni a problémákat.
A Windows filozófiája: a felhasználó túl hülye és lusta ahhoz, hogy bármit megértsen vagy megoldjon."Kinek nem inge, ne vegye magára, egy kicsit nyers volt a fogalmazás, de van benne valami. Senki nem kötelez senkit arra, hogy Linuxot használjon, ez egy választási lehetőség, de az ehhez hasonló baromságokat - és most ne is haragudj meg rám -, hogy a "Linux még reklámokban sem látni sem hallani" inkább hanyagoljuk. Ezzel saját magadat is égeted.
"Véleménye mindenkinek van, és lesz amíg a föld gömbölyű."
LEGYEN! De, ha kinevetnek érte, akkor meg ne sértődj meg:
“The problem with today’s world is that everyone believes they have the right to express their opinion AND have others listen to it.
The correct statement of individual rights is that everyone has the right to an opinion, but crucially, that opinion can be roundly ignored and even made fun of, particularly if it is demonstrably nonsense!”
― Brian Cox -
"én is próbáltam a Linux -t van is ,de ott annyi féle van,hogy nehezebb kiigazodni."
Jah, szóval értem már, hogy honnan fúj a szél... Tehát még az alapokat sem érted, de azért már véleményed az van...
Én nem fogok itt kardoskodni a Linux mellett, mert tök fölösleges. Használok az otthoni gépemen Linuxot és Windows 10-et is és állítom, hogy jó és használható a Linux, de elfogult nem leszek, mert legalább annyi baj van azzal is, mint a Windows-zal.
-
1 év alatt megtanultam felhasználói szinten kezelni a Linuxot úgy, hogy játszani is tudok rajta szinte bármit, kivéve az olyan játékokat, amik az Anticheat miatt egyelőre még nem elérhetőek Linuxra. A Steam Deck fejlődése nagyot lökött a Linux ilyen irányú fejlesztésén, ez már nem az, ami régen volt.
"Túl nagy az előnye a Windows rendszernek a Linux-al szemben."
Ilyet is csak az állít, akinek fingja nincs a témáról.
-
válasz
Krugszvele #32 üzenetére
Munkahelyen, vagy otthon? A munkahelyt elhiszem, azt hallottam, hogy külön supportért sok cég fizet és céges szinten már nem ingyenes a Linux sem.
Magánszemélynek viszont olcsóbb lehet a Linux otthonra.
-
Így kénytelen leszek majd megint teljesen Linuxra költözni, mert a 11 számomra vállalhatatlan lett... érthetetlen ez a cég ezzel az egyszer lent, egyszer fent stratégiával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest