- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Krugszvele #106 üzenetére
Nem a mitikus üzleti szoftverek hiánya a probléma. A gond az emberekkel van - windowson is. Például azzal, hogy a supportot tárcsázzák, mert eltűnt a szövegszerkesztő. Közben meg véletlenül áthelyezték az asztal egyik oldaláról a másikra. De mint mondtam feljebb, a fájlrendszer és a böngésző közötti különbséggel sincsenek tisztában. Ilyeneknek nem lehet odaadni a linuxot. De a windows újabb verzióit sem. Legalábbis annélkül, hogy idomítani kezdenéd őket bibéről, méhecskéről szóló mesék szintjén. Egy évtizeden át kellett simogatni őket, hogy ugyan, hadd cseréljed már le a windows XP-t bármi másra. Az emberek arra képesek, hogy kattintgassanak abban, amit mondjuk középiskolában az arcuk elé raktak, és azt figyelgették éveken át. Aztán megáll a tudomány, és pszichológiai tüneteket kezdenek produkálni.
-
Pikari
veterán
Te kezdted. Ötletszerűen kulcsszavakat kezdtél írkálni ötletszerűen előhozott keresőmezőkbe, hogy alátámaszd, linuxról nem hallani.
A windowst többek között laptopokra szokták telepíteni, mivel nem adott ki semmit az általad idézett weboldal, ezért a windows nyilván nem létezik abban a szegmensben... Legalábbis a te hibás gondolatmeneted alapján. Valójában meg: [link]
-
Pikari
veterán
válasz
King Unique #85 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
King Unique #83 üzenetére
Megpróbáltam megfogalmazni úgy, hogy egy 10 éves is megértse. Sajnálom, ha ez nem sikerült. Nekifutok mégegyszer: a blokkeszközök helyére a dd parancssorában fájlneveket rakhatsz, hiszen a blokk eszközök és a fájlok kezelése linux kernel alatt megegyezik.
Eléggé durva szakmai inkompetenciára vall az, hogy te erről eddig nem tudtál, és ezzel akartad bekóstolni a linuxot.
-
Pikari
veterán
válasz
Dr. Romano #80 üzenetére
-Az én pasim írt nekem egy verset.
-Az enyém írt nekem egy programot. -
Pikari
veterán
válasz
King Unique #79 üzenetére
Ha tudnád miről beszélsz, akkor azzal is tisztában lennél, hogy linux alatt a blokk eszközök és a fájlok ugyanúgy érhetőek el a programok számára. Nem számít, hogy másik devicera, vagy fájlba/ból mentesz. Tudom, ez neked már űrtechnika.
-
Pikari
veterán
válasz
King Unique #77 üzenetére
Mindenki buta, csak te vagy a géniusz, mert egy fél napot arra szántál, hogy összegyűjts és az alapvető funkcionalitás hiányától kétségbeesett emberek szájába tukmálj néhány olyan harmadik féltől származó megkérdőjelezhető megbízhatóságú programot, amik együttesen a dd funkcionalitásának kb 5%-át tudják. De szerencsére legalább egyik sem fapados, hiszen nagyon szép szinesek, dizájnos felületen írják ki a dolgokat. A szaktudás diadalt arat, a buta, téves, hazug fröcsögők porba hullanak. Huszonhárom darab ugráló szmájli ikszdé ikszdé.
-
Pikari
veterán
Amikor kezdő linuxos voltam, én is a windowst kerestem a linuxban. És valaki egyszer egy elrejtett félmondatban, amikor panaszkodtam neki a linuxra, lebegve a két világ között, azt mondta, hogy ne a linuxot keressem a windowsban.
Igaza volt, csak akkor ezt még nem tudtam. De később rájöttem. És abban a pillanatban, hogy nem a begyöpösödött windowsos reflexekhez nyúltam, feltárult előttem a linux világ rugalmassága, sebessége, funkcionalitása.
Mondok egy példát, hirtelen lemezt kell klónoznod, linuxon beírod, hogy dd if=/dev/forrás of=/dev/cél. Windowson egy délutánon keresztül csodálatos shareware programokat keresel, amelyeket értelmi fogyatékosok fejlesztettek értelmi fogyatékosoknak, majd miután a tizenötödik böngésző vírustoolbart is nagy nehezen leírtottad, leklónozod a lemezt, ami roszabb esetben nem fog utána bootolni, amíg össze nem googlizol egy random gpt fixert hozzá, ami további fél nap, és a harmincadik toolbar kiírtása után befejezted azt a taszkot, ami linux alatt mondjuk 15 perc volt kávéval, süteményevéssel.
Nyilván King Uniquenek erről fogalma sincs, ezért sértődötten szaktudásokkal hozakodik elő, ami azért is érdekes, mert a legaljadékabb valamire való okj is tartalmaz egy olyan hálózati képzést, amihez legalább át kell menni egy komplett iptables vizsgán. Ami azért kell, hogy például ne 20 milliót kelljen egy olyan kisebb hálózati szolgáltatás felhúzására rászánni, ami amúgy megoldható egy kukából kiszedett i3mal is.
-
Pikari
veterán
válasz
King Unique #58 üzenetére
Te állítottad, hogy hülyék, én csak megerősítettem az állításod. Windows felhasználóból még nem láttam olyat, akinek az értelme a next-next-finish gombokra kattintgatást meghaladta volna, még arra sem képesek, hogy újratelepítsék maguknak. De biztos nagyon okosak lehetnek, csak én nem értem meg a nagyságukat.
-
Pikari
veterán
válasz
King Unique #56 üzenetére
Ahogy mondod, pontosan azért használják, mert hülyék: olyan embereknek készült, akik nem tudják megkülönböztetni az internetet a fájloktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Gitáros topic
- Egy óra, két rendszer
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest