- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
T. Almeida #9 üzenetére
Most éppen fordulóponton van a helyzet. Mivel az EU kötelezte az MS-t, hogy adja ki a különböző protokollok dokumentációját, ha ez megtörténik akkor szvsz nem fog gondot okozni ezek alapján teljes funkcionalitást implementálni a Samba-ba.
Ha nem történik meg valamiért, akkor viszont elég problémás, mert ezeket a főként DOMAIN-ekhez és AD-hez kötődő funkciókat már jó pár éve nem sikerült implementálni... -
L3zl13
nagyúr
válasz
T. Almeida #7 üzenetére
Windowsos file szervernek én is azt ajánlanám. A samba szerver akármilyen jó, mégsem támogat minden windows fájlmegosztás funkciót...
-
T. Almeida
senior tag
Múltkorában egy Linux szakértővel beszélgettem és ugyanezt kérdeztem tőle (egy Deb alapú DNS szervert installált nálunk).
Azt mondta, hogy netszervernek, DNS szervernek, nyomtatószervernek, mailszervernek tökéletes, atombiztos a Linux, fileszervernek viszont ő is Windowst javasolt (az okokra már nem emléxem). -
Banánfil
csendes tag
Kössz a hozzászólásokat.
Rá kell jönnöm, hogy itt sem lehet egyértelmű ítéletet hozni? -
cucka
addikt
1.felhasználási területtől függ, hogy unix vagy win alapú szerver az optimális megoldás, nem pedig attól, hogy menő-e. mindkettőnek vannak előnyei.
2.az, hogy be lehet-e 2 kattintással konfigurálni vagy sem, soha nem volt szempont egy szervernél.
3.minden nagyobb cégnél vannak nem windows alapú gépek. ha rendszergazdálkodni szeretnél, akkor bizony kénytelen leszel megtanulni.
+1.linux helyett inkább unix szerű oprendszerekre gondolj. (értsd: solaris, hp-ux, stb), előszeretettel használják őket linux helyett. -
L3zl13
nagyúr
''Azt hallottam, hogy mostanában már nem menő Linuxra építeni mondjuk egy nagyvállalat servereit''
Ez így könnyen lehet, hogy igaz, de számít neked az, hogy menő a dolog, vagy sem?
A topic címére válaszolva azt mondanám nem jobb egyik sem a másiknál. Mindkettővel meg tudsz valósítani szinte mindent amit akarsz, ha értesz hozzá.
Igazán nagy vállalatok meg szvsz egyébként is inkább nyomulnak/nyomultak Unixon, mint Linuxon. -
Banánfil
csendes tag
Hello
Én nem állítok semmit csak kérdezek. Mielőtt leanyáztok!
Azt hallottam, hogy mostanában már nem menő Linuxra építeni mondjuk egy nagyvállalat servereit, mert nagyon feljött a Windows Server 2003. Állítólag sokkal könnyebb pár egérkattintással bekonfigrálni egy jó Win servert mint parancssorból felkonfigurálni egy Linuxost.
Jómagam értegetek a Windows Server 2003-hoz, de a Linuxhoz nem, és kíváncsi vagyok, hogy most meg kell-e tanulnom Linuxul vagy úgyis felesleges.
Köszi,
Banánfil
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest