Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gh0sT
addikt
UP!
Érdeklődnék, hogy haladtok-e a munkálatokkal, vagy már feladtátok?
-
Folze
aktív tag
megnéztem, tetszett...
minden szép és jó, de talán ha kicsit elkezdenétek foglalkozni a fénybeállításokkal is...
láttam a másixot, meg most felugrottam a honlapotokra is, szal itt az idő végre, hogy az a csúnya fehér eltűnjön, szvsz...
-
Arnold2
őstag
Valami újdonságotok nincs az új filmről?
-
wiziloo
tag
up
-
Inho
csendes tag
Elkezdtük forgatni a filmet első verziója alapján... de rájöttünk, hogy nem kellene elkapkodni. Úgy véltük jobb lesz ha nem csupán kamera kibróbálása lesz belőle, hanem olyan film amit nyilvánosságra is lehet hozni. Tehát megbeszéltük, hogy következő hétvégén folytatjuk, addig meg van idő kitalálni az egészet egyben. Én kitaláltam egy általam jónak vélt verziót és elmondtam Peta-nak, neki is tetszett, de kiderült, hogy ő is kitalált egy teljesen más verzíót. Meghallgattam és nekem is tetszett az övé, ugyhogy jött a ''jóból is megárt a sok'', mivel el kellett dönteni, hogy melyik legyen az amit megvalósítunk. Még aznap éjfélkor írtam Peta-nak, hogy ne gondolkozzon már semmin, mert mehtaláltam a megoldást! A két történetet összeraktam (hiánytalanul) és így alakult ki a végső változat és ezért lesz érdekes. Talán én várom a legjobban, mert kérdés, hogy el tudjuk-e érni azt, hogy tiszta legyen az egésznek az összképe.

-
wiziloo
tag
-
wiziloo
tag
Rövidke infó róla, hogy reggel fölkeltünk, és kitaláltuk hogy próbáljuk ki az új kamerát Inho nagyszüleinek rég nem használt házában, a forgatást egy naposra terveztük, de végülis ezt a tervet elvetettük, így született meg a forgatókönyv, és a forgatás is elhúzodott/elhúzodik pár héttel-hónappal

-
wiziloo
tag
Köszönjük mindanyiótok véleményét, a filmünkről egy rövidke leírást/cikket itt olvashattok
:
[link] -
rebel56
tag
válasz
MyKonzerv
üzenetére
A zenét azért kevertem ide, mert a ''nem a te stílusod''-ból arra következtettem, hogy a klip a pogó miatt nem tetszene egy diszkósnak.
Összességében köpködősnek azért nem tartom a stílusom, mert ha megnézed az előtte levő postot, az elismerő volt, mivel abban a rövidfilmben véltem felfedezni valamit (ötletet, igényes kivitelezést).
Azért megfogadom a tanácsod, igyekszem illeszkedni majd.
-
musclemuseum
aktív tag
Megnéztem a címadó filmet, és tetszett. Grat!

Antipszichotik tabletta rulez
Szép sorban töltöm a többit is.
csá. -
rebel56
tag
Megmutattam egy barátomnak a filmeteket, őt is lenyűgözte, de 1-2 trükk nyitjára azért rájött:
- a film végén az oldalsó tükörben egy picit látszik, hogy valami fekete holmival van letakarva a fehér póló tükörben látszódó része, így nem is kellett hozzá trükk, ugye?
- amikor szemből látszódik a gonosz arca, a tükörben nem látszanak csempék, ill. hiányoznak a tükröt tartó kis bizbaszok.
[Szerkesztve] -
wiziloo
tag
UP!
Jól elsülyedt, NÉZZÉTEK meg
-
wiziloo
tag
-
Viszlát
addikt
Szia(sztok)!
Két műveteket néztem meg, a topic címadó movie-t és a mátrixosat, mindkettőn elámultam, igényes munka, a részletekre is figyeltek és ez nagyon tetszik.
Kicsit OFF: kameravásárlás előtt állok, így szeretném kérni a véleményeteket, gondolom értetek valamennyire a kamerákhoz. Szóval ha nem gond és van időtök ilyennel foglalkozni, akkor írnék privben. Előre is köszi, V. -
wiziloo
tag
upA
-
wiziloo
tag
Up
-
wiziloo
tag
hopUP
-
-
rebel56
tag
Megnéztem, tetszett! Néhány jelenetet látva felötlött bennem, hogy ezt hogy a fenébe kiviteleztétek?

A sztori is érthető.
A hip-hop betétek szerintem nagyon nem illenek a filmbe.
-
wiziloo
tag
upsz
-
MyKonzerv
senior tag
sajna most mennem kell, de holnap mindenképp megnézem, nagyon érdekelnek az ienek
láttam a sándrixot, az escape-et
ahogy lesz módom rá, megnézem
tom nem a reklám helye, de van egy kis együttesünk (inkább söregylet) és csináltunk egy promós videót (65 mega, kb 5 perc)
ha gondoljátok nézzétek meg [link]
csináltunk már mi is nem is egy kisfilmet, ha siekrül internetképes méretre zsugorítanom, akkor azok is letölthetőek lesznek
up a hobbifilmeseknek -
raczger
őstag
naon tetszik a film, majd ha lesz időm, a többit is megnézem

-
Inho
csendes tag
Szóval azt a jelenetet úgy kell nézni, hogy az a pályafutásunk legelső jelenete, amiben használtunk számítógépes vágást, ahhoz képest sztem egész jó. Nos azt a filmet hosszú idejig forgattuk (legelső filmünk) és ahogy láthattad a film színvonala a film előrehaladtával fejlődik. Amit mondasz lehet hogy igaz... (egyébként az edzőprogramot jelképezi, a kipárnázott szoba). Ha öszinte szeretnék lenni, az én mai látásomódommal sztem sem olyan jó. De az akkori látásmódommal én azt jónak találtam (örülök, hogy már tudom, hogy sokkal többre vagyok képes) és úgy vagyok vele, hogy nem a multon kell elmélkedni, hanem a jelenen, a jövőért. Fejlődésünket láthattad a Temet Nosce-ban.
Hamarosan jön az új film is.
Ui.: mindenesetre köszönöm a hozzászólást
[Szerkesztve] -
stanci
aktív tag
Megnéztem a többit is.
A Másix-ban szerintem amikor a szobában ugráltok valahogy nem illik bele a film színvonalába. ''Gagyi'' a többihez képest.
Az autópályás jelenet viszont fenomenális.
-
Arnold2
őstag
Megnéztem,tetszett.
Egy hibát rónék fel. Miattatok soha többet nem názek úgy a mikulásra,ahogy eddig.
Kis tipp,remélem nem veszitek zokon:mikor az ájulásból felébred(sz) nincs rajtad a cipő,előtte és utána meg igen. (tudom-tudom szörszálhasogatásból király vagyok).
Másik,hogy a veríjtékcsepp túl tiszta volt /gondolom vizet használtatok/. Általában zavarosabb szokott lenni, ha úgy tetszik fehérebb.
Mindenesetre így tovább!! most töltöm a többit!

[Szerkesztve] -
Inho
csendes tag
Igen. Készül új film (nem is egy). Ha szerencsénk van az időjárással, akkor hétvégén remélhetőleg le tudjuk forgatni az egyiknek legalább a felét. Ezt a filmet elsősorban azért kezdtük el, mert ki akarjuk próbálni az új kamerát.

Valamint május elejére lesz kész valószínűleg a másik film.
-
bmx powa
tag
új fiml készül?
-
bcs
aktív tag
az ''ismerd meg önmagad'' az ''nosce te ipsum''
a ''temet''-nek mi a szótári alakja? -
Ráczkölke
tag
Leszedtem, megnéztem, tetszett
! Mondjuk nem igazán csipázom az ilyen elvont témákat ( főleg h sose jövök rá a lényegükre
), de a megvalósítás és a látvány fantasztikus. Én is valami ''rendezőféleségnek'' készülgetek, és most le vagyok nyűgözve.
Tavasszal majd én is alkotok valamit.
Grat még1x...
-
Inho
csendes tag
Már dolgozunk az új filmünkön. Ami előreláthatólag tavasszal fog elkészülni. Amit ha sikerül úgy megcsinálnunk (eddig mindig sikerült
, ahogy én azt a foratókönyvben leírtam, akkor a Temet Nosce-t is felülmúljuk 
-
Inho
csendes tag
Igen joghurt, abban igazad van, hogy stáblistára csak akkor szokás ''Zene'' címszóval kiírni egy nevet, ha az illető szerezte. Közösön válogattuk ki a zenéket de a nagyrészét Peta (wiziloo) rakta be, állította be, keverte. Gondoltuk akkor kiírjuk ezt. Meg ugye mivel 2-en vagyunk csak, ezért vminek azért kell lennie a stáblistán, hogy ne legyen annyira rövid...

-
NoLF
veterán
rendben, nem is ellenkezni akartam, latinul sem tudok, viszont van egy latin mondás ami úgy hangzik hogy nosce te ipsum, és azt jelenti ismerd meg önmagad. ezek szerint lehet máshogy is mondani a latinban

a film meg egyébként szerintem egyszerűen fantasztikus, abszolút le vagyok nyűgözve! ennyi idősen, ilyet kreálni, nem semmi!
csak így tovább! -
Ráczkölke
tag
Heh, most végre én is megnézem, 1óra töltögetésembe került. Az Másixot már láttam, az nagyon jó!
-
Inho
csendes tag
Egy pár dolog:
Stanici írta, hogy ''pont az a lényeg, hogy nincs story, a hangulat a lényeg''
A hangulata valóban kicsit eltörpíti a story-t, viszont van story-ja, meg nincs is. Mivel egy tényt, egy állapotot mutat be. Ez pedig az, hogy a főszereplő skizofrén (tudathasadása volt). A története meg az, hogy van egy álma, ahol megy az erdőben, minden egyforma, zavaros, nem talál kiutat és egyszercsak jön az erdő közepén egy ''fal'' (kerítés) amin képtelen túljútni, képtelen túltenni magát rajta. Ez az elméjét is szimbolizálja, hogy minden zavaros és van benne egy olyan dolog, ami nem stimmel. Ez a másik énje, akivel/amivel ebben a pillanatban szembesül. Valójában a másik oldalával való találkozás riasztja fel álmából. Megszolal a csengő, és pont ''ő'' a negatív oldala ébreszti fel ezzel.
Amikor felébred még nincs ezzel tisztában, azt hiszi,csak egy rossz álom volt és elindul kinyitni az ajtót mert ugye csengettek. Amikor először látja meg akkor még nem hisz a szemének, hogy ott volt vki, a másodiknál, már tisztán látja, hogy ott van vki és akkor rohan elkapni... utána egyre jobban kezd elbizonytalanodni, kikészülni. Amit a gyógyszernél lehet talán a legjobban érzékelni (a pezsgőtablettával az volt a célom, hogy utaljon arra, hogy ezt nemrég kellett beledobnia, mivel egy ilyen tabletta 1perc alatt feloldódik, ráadásul amikor meglátja, akkor még az alján van, ergo 15mp nél nem régebben dobta bele)... A Mikulással (nekem az nagyon tetszett amit ''Joghurt'' írt a Mikulásról, mert végülis nem igazán kötött az, hogy mit is jelent, pontosan azt jelenti amit a néző érez, ez a lényeg) az volt a célunk: hogy mindig akkor jelenjen meg amikor amikor a másik énjét ''látja'' (érzi jelenségét, közelségét) és ez egy folyosót/átjárót is jelent a ''két világ'' között. (a story-t 20perc alatt találtuk ki a semmiből, és 1 hétvége alatt akartunk végezni vele, szóval a Mikulás valódi jelentésére mi is csak forgatás közben jöttünk rá, no meg utána) -
Inho
csendes tag
Bubu 79 hozzászólása a zenéről sajnos nem talált.

Az nem egy Metallica szám. Ha jól emlékszem akkor annak a zenének a szerzője
Hans Zimmer, pontosabban annak a háromnak amiből össze lett keverve.
Azt spec. én kevertem össze, ugyhogy nem tom, miért volt ismerős,
mindenesetre örülök, hogy sikerült egy ilyet összeraknom, amiről egy ilyen hatalmas zenekar száma jut eszedbe. 
-
NoLF
veterán
a világért sem akarok beleszólni, de latinul nem úgy van az ismerd meg önmagad hogy nosce te ipsum? vagy ez nem is latin?
otthon majd megnézem. -
wiziloo
tag
Up! Várjuk mindenki véleményét a filmről

-
Troy.
addikt
letöltöttem -megnéztem- ügyesek vagytok

-
wiziloo
tag
A yYy ugy vélem egy elég összecsapott munka(mármint tőlünk) igazából a bunyós jelenetekre nem volt igazán idő, csak kamerázgattunk
Hangefekteket meg szándékosan nem raktunk be, mert ez így sokkal gettósabb: 
Verekedés hangefektekre igazából a másixban fordítottunk nagyobb igényt, és ott rendes koreográfiát is írtunk a ''harcjelenetekhez''
őneki is külön topikot nyitottunk anno:[link] -
bmx powa
tag
teccett ez a film, naaaggyon jó hangulata van. egyébként A BÁBÚBÓL ÉN AZT VONTAM LE (azt mondják, belőlem valami szihoizé lessz. mármint pszihológús.), hogy a srácnak vannak vmi elfojtott félelmei, és ez akkor, mikor a mikulással b*sztatják, akkor felszínre tör mikulás képében. tehát mivel ezzel ''ilyesztgetik'', így ''fél'' tőle. nehéz ezt így elmondani...
MOD: most mentem ki wc-re, és az összes villanyt feloltottam, pedig a sötétben is elég jól kiismerem magam.
[Szerkesztve] -
gasMask!
tag
Megnéztem a yYy-t (a balatoni gettó)
szép munka!
A végén dőltem a röhögéstől!
az a babettás fazon nagyon durva 
A bunyójelenetek is nagyon látványosak, csak nem ártott volna pár hangeffekt, hogy legyen valami hangja amikor megütnek. A korlátugrálások is elég faszák voltak.
Így tovább srácok! Majd megnézem a többit is
-
wiziloo
tag
A bábu a főszereplő(inho) zavartságát jelképezi, és a célunk is az volt vele, hogy zavart keltsünk a nézőkben, ill azt hogy érzékeltessük hogy ''valami nincsen itt rendben'', valami mindíg kísérti.
Igazából a film alapötletét maga a bábu adta, megláttuk, és azt mondtuk: ''ezzel a bábuval kell csinálni egy filmet
'' -
Windex
tag
Hello!
Csak gratulálni tudok a filmhez
. Nekem nagyon bejött. A kamerázás szerintem nagyon profi, tényleg lenne mit tanulni tőletek a mai filmeseknek ezen a téren.
Egy dolog volt ami nemnagyon esett le mégpedig, hogy a bábu az miért is vaní?
Ettől eltekintve nagyon szuper. Ha lesz időm megnézem a többi munkátokat is. Sok sikert a következő filmhez. -
Bubu79
addikt
Hi!
Minden elismerésem - szép munka! A vágások, a színészi játék - le a kalappal, még sokra viszitek
Ha minden igaz újabb infókkal szolgálhatok a zenét illetően.
A mikulás temetése alatt ha minden igaz Apocaliptica szólt - egy Metallica feldolgozás ( csellóval és nagybőgővel ) és ha jól rémlik, akkor az Until it Sleeps című számuk
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Szerintem a zene az végig jó volt csak az elején lévő nem nagyon illet bele a képbe.Viszont számomra ez a mikulásos dolog nem teljesen világos, hogy mit akart az jelenteni.
-
wiziloo
tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Egyetlen zene van csak a szállítóból, a legtöbb zene az több darabból van összerakva ill egymásbakeverve.

-
GombócArtúr
senior tag
tettszett! csupán két dolog frusztrált a zene, hogy felismertem hogy a Szállítóból van, a másik meg nem jut eszembe

A kamerázások valóban barók! -
Jenő
aktív tag
Nagyon ügyesek vagytok, grat! Tetszett, ahogy megoldottátok a történet bemutatását, nagyon jó lett. (zsír az alap ötlet is - ''ismerd meg önmagad'')
Röviden: Gratulálok (még egyszer..
) -
stanci
aktív tag

Eszméletlen király. Marhajók az effektek. Én tök hülye vagyok az ilyen filmes technikákhoz, de komolyan érdekelne pár dolog, hogy hogyan csináltátok.
KrenAtesz: Pont az a lényeg, hogy nincs sztory, a hangulat a lényeg.
Ha esetleg van jobb minőségű verziótok, azt is szívesen letölteném.
Csak így tovább... meg hasonló közhelyek.
-
wiziloo
tag
Köszönjük véleményeteket, de még várjuk mindenkiét, aki megnézi/megnézte

-
KrAt
veterán
Én is megnéztem, és szerintem is jó! Csak gratulálni tudok hozzá! (Bár a sztory nekem se esett le, de az az én bajom
) -
<MZ/X>
őstag
Hát né megnéztem és valami eszméletlenül jó!
A zene a hangok a színészek a kellékek mind szuper!
Igazi filmes produkkció
Minden elismerésem!
Bár a sztorit nem annyira értettem de csak gratulálni tudok

-
Inho
csendes tag
Várjuk a véleményeket! Töltsétek, Nézzétek és Lássátok...

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![[kép] [kép]](http://inho.ultranet.hu/index_files/GORD1.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)