Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xors

senior tag

válasz Rubyra1n #271 üzenetére

Nálam még rosszabb a helyzet, nem csak a wifi lassul le, hanem a net teljesen elmegy...
    IPTV megy gyönyörűen. Újraindítás megoldja, csak naponta újraindítgatni nem épp normálisnak mondható...
    T-Home szerelő szerint túl van terhelve a modem, mivel ez egyben router is, de a router az amolyan extra funkció csak benne. Nos én már teljesen kiiktattam a router részét, de így is jelentkezik a probléma.
    Igaz, hogy megy rajta egy NAS torrenttel, meg kb 10db eszköz, de nehogymár ez túlterhelje...
    A régi modemmel nem volt ilyen gond érdekes módon.
    Na sebaj most megfigyelés alatt van a modem a T-Home által keddig, hátha kiderül mi a hiba forrása. :C

• xors

senior tag

válasz SityiSXT #269 üzenetére

Nekem ha elment a net, akkor full elment. (Wifi + Kábel)
    Most beszéltem egy T-home szervizessel, aki azt mondta, hogy nem bírja el a modem ha sok készülék van hozzá csatlakoztatva, meg a NAS -nak a portkonfigurációt, ezért lehetett a hiba.
    Úgyhogy ma átszerveztem az egész itthoni hálózatot.
    A modemen kikapcsoltam a wifi-t és rákapcsoltam a routeremet. Innentől kezdve minden eszköznek a routerem fogja osztani a IP címet és a port forward -dal is a routerem fog foglalkozni, mivel a technicoloron DMZ -be raktam.
    Így nem terhelem a DHCP -vel és a port forward -dal a modemet, a routerem intézi ezeket. Majd lehet be kell szereznem még egy routert, mert a modem szobájában, ugye ki lett kapcsolva a wifi, és a router a ház másik sarkában van, aminek a wifi jele már nagyon gyenge modem szobájában.
    Egyenlőre működik a rendszer :C
    Ha továbbiakban is megszakadások lesznek, most már modemcsere a következő lépés :O

• xors

senior tag

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a modemmel, de nekem csak problémám van vele. Internetet állandóan leáll miközben az IPTV meg működik. Újraindítással persze megjavul a dolog egy fél napra, de aztán kezdődik elölről. Gondoltam már rá, hogy valami IP cím kiosztási hiba lehet, de akkor miért szűnne meg a net minden egyes készüléken egyszerre? Meg elvileg minden jól van beállítva... próbáltam rajta port forwardot is állítani, de attól meg a router webes felülete teljesen összeomlott, nem lehetett rajta utána állítani semmit, megint újra kellett indítani.. de a port forward -tól utána is ez történt, úgyhogy azt töröltem, maradok a DMZ -nél.
    Kicsit utánaolvastam ennek a modemnek és itt ilyeneket írnak róla:
    The lowest-end cable modem available for UPC, KabelDeutschland and other cable internet provides is the Technicolor TC7200. It is marketed as "modem", but in fact it is a router.
    The firmware is branded/limited, buggy and "ugly" (e.g. complete web interface live-translates via javascript, non-working options like bridge-mode and wifi).

• xors

senior tag

Sziasztok!
    Nekem is ilyen modemem van (T-Home), és van rákötve egy TP-link router (access point -ként). Erre az AP -re van rákötve egy NAS. Ha nem akarok port forwarding -al vacakolni akkor elég DMZ -be raknom a NAS -t a modemen?
    Köszi előre is a választ :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés