Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
Szia!
Én a Darjeelinget kb 85 fokos vízzel és az első áztatási időm kb. 45mp-60mp ig terjed másodszorra 1,5 perc . Ez az indiából rendelt friss tavaszi First Flush
szedésűre vonatkozik. A későbbi szüretek teljesen más karakterek, de azok is nagyon jók 
(minden teát ki kell tapasztalnod, de a Darjelling megéri a türelmet!! 2dl -es kis kannában 2 nagy csipet teafűvel kb 6-8gr szoktam készíteni)Mivel a fekete teákhoz sorolják, így a 100 fok körüli vizet ajánlják, de szerintem hűvösebbel jobb.
Mivel a filteres finomra őrölt, sokkal jobban kiázik mint a szálas teafű, így szerintem sok a 4 perc
A FF Darjeeling szép friss üde zöld levelek, pár vöröses barna, sárgás levéllel keveredve, de a zöld dominál. Ha barnábbnak tünik akkor azok a második v. harmadik szedésből származhatnak.
Szerintem próbáld ki kb 1 perces áztatással 1 filter, 2 dl-es pohárban
Innen rendeltem korrektül küldték.
Tényleg ilyen gyönyörű színük van

Vagy próbálj meg Debrecenből a teautja.hu-ról rendelni.
Amúgy ha meleg vízzel és túl áztattad, akkor annak irgalmatlan keserű íze kellene, hogy legyen!
legalábbis amikor rosszul készítettem első pár próbálkozásomra.
Illata az fenomenális friss gyümölcsös, virág illat már akkor is amikor csak kibontom a dobozt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
szedésűre vonatkozik. A későbbi szüretek teljesen más karakterek, de azok is nagyon jók