Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2
    nagyúr

Ha jó szerencsétek elvezet Párizs nagy városába, ott van szerintem a világ legjobb teaboltja, a neve Mariage Freres. Múlt századi eredetű teabolt, korabeli design-nal :), és minden van ott, ami a teázás szertartásához szükséges, teáskannától a teakísérő csokiig (!). Egy normál 100g-os tea náluk 10-15 EUR, de mind igazán különleges.

Itt honolnak:
    http://www.mariagefreres.com/

Most a vörös teába szerettem bele nagyon, jelenleg a Bourbon vaníliásat nyomom tőlük, tekintettel a hideg éghajlatra. :DD Az eddigi ''legdurvább'' merész tea onnan a mézes-gyömbéres-rózsás vörös tea volt... Fenomenális! Ajánlom még a karácsonyi teájukat, az is nagyon fincsi fahájas-mindenes tea.

Lehet ott kapni teazselét is, ez komolyan teából készült zselé - ezt azért nem válaltam be... :U

Meg van fehér teájuk (ott láttam ilyet először), egyetlen gondom vele, hogy 19 EUR-t kóstál belőle 20 nyomorult gramm... :Y

IMHO hazánkban is egyre több teaház a teljes kínálatot próbálja biztosítani. Debrecenben is, a Carpe Diemben mindent lehet kapni, teatartó dobozt, teasütit, teljes készleteket, kb. 300 féle teát (állandóan bővülő kínálattal), stb.
    Itt is vannak húzós árú teák, de én még mindig az olcsó, de finom kategóriát részesítem előnyben. a fehér teát is szeretem, de nekem annyit nem ér meg.
    A vörös teát, ha ugyan arról beszélünk (red bush, rooibos, vöröscserje), akkor én is nagyon szeretem.

Új hozzászólás Aktív témák