- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dro0py
tag
Sziasztok!
85C805-nél fennáll egy olyan probléma, hogy HDMI-ARC-ra kötött soundbarnál (ami nem TCL márkájú) a hangerőt alapvetően tudom szabályozni a TV távirányítójával, de egy idő után lefelé nem, csak felfelé.
Ha ki- és bekapcsolom a TV-t (és ugye ezzel a soundbar is ki- és bekapcsol), akkor a probléma megoldódik, és egy ideig megint tudom le és felfelé is szabályozni a hangerőt. De csak egy ideig, aztán lefelé megint nem.
(A kábel és a soundbar ugyanaz, mint az előző TV-mnél, amelyiknél ilyen probléma nem merült fel..)
Tapasztaltatok ilyet? Mi lehet a megoldás?
-
dro0py
tag
85C805-höz (vagy általában C805-höz) van valakinek kalibrált színbeállítása?
A TV minden szempontból tökéletes, egyetlen dolgot vettem észre, hogy HDR módban kissé sárgásak a színek, ezen szeretnék állítani. Ti tapasztaltatok ilyet?
(Egyébként semmi nem akad még mindig, pedig mindenféle tartalmat etettem vele az elmúlt 1 napban.)
-
dro0py
tag
Vettem egy 85C805-öt, ma érkezett meg. Ismertem a típust, azért vettem ezt, mert kisebb méretben volt már egy. (Azért nem lett C765, mert annak nem ismertem a VESA felfogatási pontjait, és nagyon kötött a nappali fal, amibe beszerelem.)
Köszönöm az ajánlást és a segítséget.
A színek nagyon szépek, a fekete az fekete, semmi akadozás. Olyan, mint az 55 colos, csak nagyban :-)
Továbbra is bátran merem ajánlani bárkinek!
-
dro0py
tag
Az 55C805 képminőségét látva erősen gondolkozom, hogy beszerzek egy 85C805-öt is.
Hasonló árkategóriájú (max 30% felár) utódmodellről nincs hír? Mert 1-2-3 hónapot simán várok vele, ha megéri.
(A 855-öt nem tekintem annak, dupla áron, nekem annyit nem ér meg.)
-
dro0py
tag
válasz
BreamHunter #28263 üzenetére
Köszönöm! Ez nagyon furcsa, mert a kisebb modelleken (még a 75-ösön is) a VESA "téglalap" a TV alsó részére esik.
-
dro0py
tag
Van itt esetleg valakinek 75C805 vagy 85C805? Érdekelne, hogy az alsó VESA rögzítési pont (csavarhely) és a TV alsó pereme között hány cm a távolság. Köszönöm.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Itteni ajánlásra megvettem egy 55C805-öt. Végül nem vártam az Emagra, a 2.5 hete rendelt tv-t még ma sem (!) hozták ki budapesti címre, megvettem az Euronicsban.
A képminőség valóban pazar, felülmúlja a várakozásaimat, a fekete tényleg fekete, a színek szuperek. Android TV, Kodi tökéletesen működik. Sem a Netflixnél sem a Kodin lejátszott filmeknél nem tapasztaltam akadást vagy bármi más problémát, a tv szoftvere nagyon gyors.
Van pár kérdésem, ami az első pár nap után felmerült:
1) Amikor Dolby Vision contentet nézek, akkor is HDR10 jelenik meg a bal sarokban. Ez normális? Nem Dolby Visionnek kellene?
2) A netflixen kerestem volna Dolby Vision filmeket, de nem találtam. Hol és hogyan keressek ilyenre?
3) Csatlakoztattam egy bluetooth fülest hozzá. Párosítás után tökéletesen működött, egészen a füles első kikapcsolásáig. Második bekapcsolástól kezdve a tv jelzi, hogy bluetooth eszköz csatlakoztatva, a füles is jelzi, de teljesen süket, bárhová állítom a BT hangerőt a távirányítóval. Hiába kapcsolom ki-be a tv-t, a fülest, megszüntetem a párosítást és újra párosítom ugyanez. Sehogy sem akar szólni. (A füles tökéletesen működik, a telefonhoz vagy a másik tv-hez akármikor tudom csatlakoztatni.) Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm a válaszokat!
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Másfél hete megrendeltem egy 55C805-öt az emagnál azzal, hogy ha aznap rendelem másnap szállítanak. Másnap jött az email, hogy beérkezett a sameday raktárába, azóta semmi, státusz ugyanaz. A rendeléskor előrejelzett szállítási dátum több, mint 1 hete eltelt. (Budapesti cím.) Meddig érdemes várni ezekre, mi a tapasztalat? Mert inkább elmegyek és megveszem valahol, ahol ott van a doboz és berakom az autóba.
A másik, hogy a garancialevél már letölthető, és azt írják, hogy a jótállás 12 hónap. Ez elég karcsú. Mondjuk az igaz, hogy ha ez a sameday szállítja garanciára, akkor ígérhetnek 100 évet is, nem sokat ér.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
TCL TV-t szeretnék venni, és elmentem megnézni őket a budaörsi Euronicsba. Konkrétan a P635, C645 és C805 típusok voltak kiállítva náluk. Mivel androidos tv-t szeretnék, és mivel egy P635-ös alapmodellt már vettem (egy alig használt helyiségbe), az tetszett is, kíváncsi voltam, a komolyabbak mit tudnak, mert szeretnék egy magasabb kategóriás tv-t is venni, nagyobb méretben (a C745-öt és C805-öt néztem ki).
Őszintén szólva nagyon nagy csalódás volt amit láttam, mert a P635 és C645 között is minimális volt a különbség (a C645-nek kicsit nagyobb volt a kontrasztja), és a C645 és a C805 között is minimális. Színekben kb ugyanazt tudták, és a fekete mindhármon egyértelműen és látványosan szürke volt. A legfurcsább az volt, hogy itt a fórumon dicsért C805 a mellette levő C645-höz képest kb ugyanazt a képminőséget tudta. (Direkt kíváncsi voltam a feketékre.)
Más TV-kkel összhasonlítva pedig, a C805 mellett volt egy Hisense U6-os, aminek szebb volt a képe, pedig jóval olcsóbb típus.
Ezek után nem lepett meg, hogy az LG C3-as OLED-je, ami szintén ott volt mellette, ég és föld volt a C805-höz képest, teljesen "más ligában játszott" a képminőség.
Elképzelhető, hogy valami beállítási probléma volt ezekkel a tv-kkel? (A beállításokba nem mentem bele.) Mert nagyon szokatlan, hogy teljesen mást tapasztaljak személyesen, mint ami az értékeléseken és a teszteken látszik...
-
dro0py
tag
Sziasztok! Lenne három kérdésem:
- TCL 55EP640 vagy 660-ra Kodi simán felmegy és működik?
- Mi a különbség az EP640 és EP660 között?
- A fenti típusok, vagy RU7022-es Samsung vagy UM7100-as LG közül képminőségben melyik a jobb?Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Netflix
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest