Új hozzászólás Aktív témák
-
Alc
tag
Sziasztok!
Leírom, hátha valakit érdekelhet a videóhívás téma:
Ma vettem egy 43c635-öt (ekkora fért el). Szépen működik vele a skype egy régi Logitech c270 kamerával, ami egy usb elosztón lóg, egy egérrel együtt. Egérre azért volt szükség, mivel a tv távirányítójával nem lehetett "kattintani" a skype-on belül. Tudom van más program is, de szülők ezt szokták meg.
Próbáltam elötte a 65c728-on is a kamerát, de ott elég nehezen sikerült működésre bírnom, mivel külön app kellett a kamerának is. A kép se mindig fordult el. Mondjuk ott nem volt benne alapból a tv google rendszerében a kamera app, mint ennél a c635-nél. Ezzel végre sikerült kiváltani a számítógépet is, ami az előző tvre volt kötve, pont a skype miatt.
Menne telefon képernyőtükrözéssel is remekül, csak ugye akkor a telefont is el kell helyezni jó pozícióban videóhívásnál.
SmartTube, TV Bro, Kodi, Hikvision appok is szépen mennek, mint a másik tvn. -
Alc
tag
válasz
pepimama #13695 üzenetére
Nem arról van szó, hogy jobban látja, csak nincs ott szem előtt a tv alatt a merevlemez.
Router usb portjába bedugod a merevlemezt, és a router beállításainál beálítod a megosztást.
Ez router típustól függ, hogyan kell, és kezeli-e vagy sem a külső merevlemezt az usbn.
Innentől pl. Kodi a tvn látja, rámész a médiatárban az SMB-re, ha jól emlékszem, és ott hozzáadod a merevlemez tartalmát.
Sorozatok, filmek, (hdr, dv, 20-30Mb/s adatfolyammal) simán mennek wifin is, viszont a nagyobbaknál 70-80Mb/s már lehet akadás a lejátszásban.
Ezek utóbbiak általában a 80-90Gb-os méretű filmek, szóval ha ilyeneket nem szedsz, hanem csak a fele ekkora tömörítésű változatokat, akkor nem lesz semmi gond, hogy nem közvetlenül a tv-be van bedugva a merevlemez. -
Alc
tag
válasz
pepimama #13688 üzenetére
A merevlemez milyen kábellel van rákötve a tvre? Rendes masszív "vastag" usb kábel, vagy csak valami vékonyabb? Mert nálam 2 Tb merevlemeznél ez gond volt, hogy nem rendes vastag usb kábellel dugtam rá a tvre, hanem egy vékonyabbal, és mindjárt volt fagyás is. (C728) Végül nem tetszett, hogy ott van a tv alatt, és ment inkább a routerre ez a winyó, onnan meg látja a tv is.
-
Alc
tag
Én filmeket, ha olyan (szintén rar** oldalról) nem a 80-90Gb körülieket szedem, max a 20-30Gb változatot, ez szintén DV viszont csak 15-30Mb/s + hang ezeknek a bitrátája.
Persze értem amit mondasz, ha már van olyan tv, akkor használja ki az ember. Én is ezt tenném, csak ahhoz nagyobb merevlemez kellene. Meg több idő, hogy ha már leszedtem, nézzem is meg, ne csak hetek-hónapok múlva.Phoenixy:
Nálam se jött be alapból a windowsban, mindig külön be kellett jelentkeznem (azóta már egy batch fájllal megoldottam) a megosztott könyvtárba.
Ha nem a router ip címét írom be, hanem rögtön a beállított megosztott könyvtárat, akkor mindjárt belép \\TP-Share\G (Tp-Link AX73 router).
Így gépről mindjárt mehet a routeren lévő merevlemezre, onnan meg már lehet is nézni a tvn.
Nézz körül a hálózati megosztások topicban, ott biztos tudnak segíteni a te routereddel is. -
Alc
tag
Nálam a routerre van rádugva egy merevlemez, arra másolom a sorozatok és filmeket, amiket nem a Disneyn vagy a Netflixen nézek. Onnan meg cat5e ami megy a tv-be.
Így, hogy említetted, most kipróbáltam ezt: House.of.the.Dragon.S01E01.Episode.1.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.H.265-DVSUX.mp4
KODI simán vitte, nem akadt. Fel is ugrott a Dolby Vision logo is. -
Alc
tag
válasz
szivacs1987 #13182 üzenetére
-
Alc
tag
Úgy tűnik újabb probléma jött elő! C728
Felraktam IMG fájlból a V432-t, utána reset all, reset shop, kikapcsolás majd következő bekapcsolásnál az alábbi kép jön be. Majd ez átvállt egy másikra amin csak a tv adatait írja ki.
Néha megvillan, de nem megy tovább. Hiába húzom ki, újra ez jön be!
Próbáltam újra IMG fájlból felrakni, de mikor végez a telepítéssel, utána kiírja, hogy Erasing..., majd újraindítás után rögtön az alábbi kép fogad. Hogyan lehetne helyrerakni?
-
Alc
tag
Sziasztok!
Más is járt úgy, hogy áramszünet esetén megbolondult az egész android rendszer?
Épp filmet néztem KODI-val, mikor elment az áram. Utána meg rögtön azzal indított a tv, hogy folytatja a bejelentkezést?! Végignyomkodom, majd a végén mikor keresi a további frissítéseket, visszaugrik az elejére, a bejelentkezéshez.
Ugyanott akad el mindig. Pedig épp pár napja feltettem a V432-t (c728), megcsináltam a reset all, reset shop-ot is. Erre meg egy áramszünet hazavágja az egészet.
Ma délutáni program is megvan ezek szerint, mehet megint újra minden. Nem gondoltam azt, hogy így el tud szállni az egész. Ráadásul itt falun, komolyabb viharok esetén többször is elmegy az áram pár pillanatra.
Most nekiálltam szünetmentes tápegységet keresni, legyen idő rendesen lekapcsolni a tvt, ha ilyen történik. -
Alc
tag
Ez úgy nézem nem jött össze! Ma próbáltam feltenni, rendben települt is, majd a TCL logó után a Google logo csak pörög körbe-körbe. kb. 45-55 perc után kihúztam, majd ugyanúgy onnan nem megy tovább. Jelenleg kb. 5 perce pörögnek a színes csíkok.
Amúgy mennyi idő szokott lenni egy ilyen OTA frissítés?
Próbáljam meg ezt az IMG fájlt telepíteni? (Ezt találtam legutolsót, ami nem OTA volt)
-
Alc
tag
Sziasztok!
Nálam jelenleg (65C728) első beüzemelés után V8-T615T03-LF1V418.000073 van fent. Frissítésre azt írja, nincs újabb szoftver!
Annyi a teendőm, hogy a linkelt V463 OTA V8-T615T03-LF1V463 zip fájlt rámásolom egy pendrive-ra, majd a rendszer menüben a frissítésnél, helyi frissítés (vagy valami hasonló) menü alatt betallózom a zip fájlt?
Mehet a V418-ra rögtön ez a V463, vagy előbb kell egy nagyobb verziós IMG fájlt telepítenem?
Ha meg gond lenne utána, akadozik, stb. akkor szervíz menüben reset all + reset shop?
Előre is köszönet a válaszokért! -
Alc
tag
válasz
RVR400 #12885 üzenetére
Nálam C728, és nincs ilyen probléma amiről írsz.
Viszont ugyanez a "gyenge" világítás jelentkezik a nappaliban és a fürdőben lévő 30x30-as négyzetes led lámpáknál lekapcsolt állapotban.
A világítás azon részei a háznak a régi ezer éves alukábales rendszeren vannak, és ott jön elő ez a jelenség.
Akkor azt mondták ha jól emlékszem, hogy ott a kábelezésnél ezer éve a 0 volt megszakítva, és azért csinálja ezt.
Mivel túl sok rombolással járt volna az egész házban a cseréjük, ezért inkább egy új "hálózat" lett kihúzva az egész házban minden konnektoroknak és egyéb cuccnak.
Ha esetleg van egy led lámpád, érdemes megnézni mit csinál, ha ugyanoda dugod be ahová a tv-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Spórolós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged