Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyraxx

    tag

    Sziasztok!
    Nem tudok ettől a hangcsúszástól megszabadulni. Legutóbb azt ajánlotta valaki, hogy a HDMI kábel is lehet az oka, amiért a hang késik a soundbarból. Nem kevéssel, hanem a TV-ben állítható - (mínusz) 50 ig és még azzal sem éri be teljesen a képet. Érdekes módon, ha leáramtalanítom a tévét, és a soundbart, vagy éppen csinálok egy factory resetet, utána egy ideig jó a hang, de ahogy ki be kapcsolgatom a TV-t esténként, pár nap alatt megint elmegy fokozatosan, egyre többet késik.

    Eleinte WiFi-ről ment a hang, érdekes, ott nem volt ilyen probléma, valószínűleg, mert wifin keresztül nem kapcsol ki a soundbar. Ezért váltottam HDMI-re, hogy ne kelljen még egy távkapcsolót használni a soundbar kikapcsolásához. Most, hogy a HDMI-n keresztül a TV kikapcsolásával együtt a soundbar is kikapcsol automatikusan, így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. Hallani is lehet, amikor a TVt bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja szól, aztán bekapcsolódik a soundbar is kis fáziskéséssel és a tv hangja eltünik, a sounbaré pedig megjön. Van egy nagyon rövid idő, amig együtt szólnak, 1-2 hang, szó erejéig, de ott is hallani, hogy a soundbarból később jön a hang. Azt nem tudom, ahhz vane ennek köze, hogy később is kapcsol be egy nagyon picit.
    Ez a hiba mindenre vonatkozik, nem csak HD meg DTS tartalmak, hanem akár egy SD paprika TV adásra is.

    Szóval azt mondta valami ismerős legutóbb, hogy nem csak egyféle hdmi kábel van, szal próbáljam ki másikkal. oké, de milyennel? van valami specilális típusnevük? eArc aljzat nincs a soundbaron, ami egy sima JBL Bar Studio 2.0, és a tévén sincs (C715).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák