Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Le lehet tiltani a TV saját androidját? Tehát ha valaki csak kijelzőként használja hdmi portokon keresztül és véletlenül megnyom egy dedikált gombot, mondjuk Netflix vagy Home, akkor se váltson át a saját androidra? Valahogy úgy gondolom mint ahogy a bemeneteket is le lehet tiltani, úgy lelehet a saját rendszert?
-
mikrofon
veterán
válasz
Botika89 #7394 üzenetére
Üdv az TCL Android11-ben
Ugye a C728- alapból ezzel jött. Annak idején írtam arról, hogy milyen a C715 után a c728. Akkor pont ezeket is megírtam, hogy más a DV logo és hogy eltűntek a Dolby Audio logo-k, annak ellenére hogy átmegy a rendszeren rendesen a hang.Ezek szerint azokat az apróságokat, amiket hiányoltam a c728-ban a c715 után nem tették bele.
Beállításokban érdemes szétnézni talán még azok változtak, bővültek.
-
mikrofon
veterán
Természetesen az érzéssel nem lehet vitatkozni.
Szerintem akkor ehhez neked minimum az nvidia shield tv pro 2019-es médiaboxra van szükséged az AI felméretézése miatt. Kevés olyan TV -van ami ezt jobban csinálja. Vannak természetesen, de azok a "nagyobb" márkák jóval drágább magasabb kategóriájú TV- i.Egyébként ha tényleg elállsz és másikat veszel akkor oszd meg kérlek itt is a tapasztalataidat, hogy tudjuk hogy ebben hol áll ez a TV.
Amúgy én is a shielden keresztül nézem a 1080p mert jobb a felméretezése. De én nem mondanám azt hogy a c728-am-é rossz lenne. A különbség igazán a rosszabb minőségű 1080p-k esetén jelentős.
A felméretezés meg szoftveres. Így h a 4K képekkel elégedett voltál, akkor ez nem a kijelző hibája, hanem egyszerűen ez ilyen. Kizárt hogy a tiédbe más szoftver kerüljön. Egy frissítéssel lehetne még próbálkozni.
Én el tudom fogadni, hogy neked ez nem elég. -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #7252 üzenetére
TROYPOINT pont COM oldalon nézz szét ott vannak alkalmazások és közvetlen linkek a downloader alkalmazással való letöltéshez is.
Mozi képmód tényleg fakóbnak tűnhet ha a szabványos módhoz vagy szokva. Viszont sokkal élethűbbek a színek. Az emberek fején nagyon látszik ez szerintem.
-
mikrofon
veterán
válasz
himpike #7244 üzenetére
Szia,
bluetooth kommunikációt hangzáshoz szerintem kerüld el, mert ha csak nem valami különlegesen jó a rendszer, akkor folyamatos problémád lesz a hang késésével.
Soundbarban meg az a kérdés, hogy mennyi összeget szánsz rá, mert azért már vannak elég jók, amik vezeték nélküli satelitet is tartalmaznak. De ezek drágábbak mint a TV, vagy legalább annyi.... -
mikrofon
veterán
"1080p-ben működik-e a HDR, illetve a VRR, gyengébb kábelen?"
Ilyen tartalommal még nem találkoztam. HDR-t én még csak 4K-ban láttam. De persze ettöl még lehet de ezek szerint ritka az ilyen film...."Persze sok online bolt úgy kínálja, hogy nem kerül a termék neve mellé a "b"."
Ne´zz szét az amazon.de-n. Én ezért szavazok az olcsóbb 2.1 kábelre, mert lehet hogy a 48Gb/s-t nem tudja de szerintem többet tud mint 18Gb/s. Én speciel az Ali-ról rendeltem Ugreen markát és tökéletesen működik. Amúgy érdemes az aliexpress-en szétnézni, mert ott sokféle kábelt sokféle hosszban árulnak. Aztán ha azt látod, hogy a sokat eladott kábelekből bizonyos hossz felett, már csak a hdmi2.0 választható és a hdmi 2.1 nem, akkor valószínűleg abban a hosszban már nem tudja ezt a minőséget. (Ami az ali-n nincs az nem is létezik a világon) A jobb kereskedők jobb termékén amúgy le is van írva, hogy hány méterig mit tud garantáltan. Én ugyan nem mélyedtem bele nagyon a kábel témába, mert nekem 0,5 és 1m-es kábeleim vannak. jah meg egy 2m-es. De emlékeim szerint az Ugreen max. 5m hosszban árulja a 4K120Hz képes hdmi 2.1 kábeleit az ali-n. Viszont van EU raktára és 7 napos garantált szállítással küldi és 15-20USD körül van az 1-2m-es kábel. Kínai kábelek közül én még a baseus-ról tudom, hogy jó minőségű kábeleket gyárt.
"De ugye nem egy bughalmaz azért?"
Nem, természetesen jól használható. Én elégedett vagyok vele. Csak közvetlenül a c715 után volt az az érzés, hogy pár finomítást abba már beleraktak, ami a c728-ból még hiányzik. De most nem is jut eszembe már konkrétan ilyen."Van valami legfontosabb okosság első indítás után?"
SZERINTEM
Szerintem először a képet kell szépen, neked tetszően beállítani. Az elmúlt hetekben, hónapokban volt itt szó róla mit mire érdemes állítani.
Aztán a menü minden elemen érdemes végig menni és logikusan beállítani.
Végül mehetnek fel a szükséges programok:
- médialejátszó: pl.: VLC, Vimu Media Player
- Kodi
- Aptoide TV, a különböző programok alternatív áruháza
- fájlböngésző: pl X-Plore
- Internetböngésző: pl Firefox TV
- Spootify
- My TV Telenor
- Cinema HD v2
- TorrServer
- Flud (Ad free) Delphi SoftwaresMost így hirtelen ennyi jut eszembe.
Jah meg érdemes keresgetni ilyen Demo vagy bemutató videókat, teszt videókat, hogy az ember had gyönyörködjön abban, hogy milyen szép megjelenítésre képes TV-t vett. Vannak köztük igen látványosak is. -
mikrofon
veterán
HDMI 2.0 4K60Hz-hez éppen elég! DE! szerintem ma már a HDMi2.0b a minimum. Mert enélkül semmilyen HDR vagy DV tartalom nem fog menni. Kérdésesek a kép (videó) mellett futó audiosávok is meg az alkalmazott színmélység is. Hiszen ezek tovább növelik a pillanatnyi adatsűrűségi igényt.
Inkább vennék egy gyengébb HDMi 2.1 kábelt mint egy jó HDMi 2.0 kábelt mert a 18Gb/s nem minden-re elég.Ráadásul valójában nem is a számot kell figyelni, hanem a szöveges sebesség megjelenést, mert a HDMi kábel adatáteresztő sebességet az határozza meg és arra van licenc: [link]
A kábel sebesség kiválasztásánál általában a videó savszelességéről van legtöbb infó. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a képi tartalom mellet a hangsávok is jelentős sávszélességet igényelhetnek.Amúgy érdemes még a német amazon-on szétnézni. ott időnként lehet jó áron rendes kábelt kifogni akár hosszabbat is.
Pár hasznos Infó:
-
mikrofon
veterán
Én a munkahelyemre kértem. Hívott a futár, hogy most hozná, de hogy hozhatja-e mert nagy a csomag, tehát milyen autóval vagyok haza fogom-e tudni vinni. Nagyképűen azt mondtam, persze nagy autóm van nem probléma. Aztán meglepődtem mikor beraktuk a Dacia Lodgy-ba, hogy azért nem sokon múlt, hogy rendesen be tudjam rakni....
-
mikrofon
veterán
válasz
rob9004 #7131 üzenetére
Szia,
nem biztos, hogy neked is segíteni fog de ez a téma (vagy nagyon hasonló) rendszeresen előjön az Nvidia Shield külföldi fórumán. Ott az szokott a megoldás lenni, hogy a Google nevű alkalmazást ki kell keresni az alkalmazások közül és az adatait illetve alapértelmezéseit törölni kell. Ezek után ha megnyomod a mikrofon gombot és ha megkérdezi melyik alkalmazást használja akkor a google katniss-t (com.google.android.katniss) kell beállítani alapértelmezettnek.Szerk.: az is lehet még amit @N_A_S fórum társ ír.
-
mikrofon
veterán
Esetleg ezt próbáld meg: How to Install the Best Browser for Android TV
Ez sok olyan dolgot is lekezel amit a többi android tv-s böngésző nem. -
mikrofon
veterán
Igen kirakja.. a Play áruházban nem találod?
Firefox (Android TV) 4.8Egyébként én az Aptoide TV alkalmazást használom és abból töltöm le az alkalmazásokat. Abban biztos benne van.
How to Use FireFox On Your Android TV -
mikrofon
veterán
Én csak erre tudom a választ:
"lletve: minőségi HDMI 2.0 kábellel 7 méteren működhet 4k 120 fps, vagy ezt pl. felejtsem el?"
Felejtsd el. Ez csak a hdmi 2.1 kábellel megy....Abból is csak az igazán jóval, az meg nem olcsó, de csak egyszer kell megvenni a jót."Más: A 8bit+frc sokkal gázabb, mint a real 10 bit?"
Lehet de szerintem már ez is nagyon szép. -
mikrofon
veterán
Én firefox TV-t használom az sokkal jobban használható a TV-n a távirányítóval.
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #7027 üzenetére
Ezt a hülyeséget....
Legalább egy figyelmeztetőt kaphatnak az ilyen fék infót terjesztő, hiszen csak itt hányan vettünk az elmúlt hónapokban új TCL TV-t...... aztán a Telekomos készlet is időnként kifogy és újratöltődik....én féléven belül kettőt is vettem egy c715-öt és és egy c728-at. Mindkettőt újonnan.
-
mikrofon
veterán
Vagy szálitsd házhoz és ott mutasd meg.
Amúgy mivel garis, így hiba esetén a garit tudják intézni a szervizzel.
Tényleg bele lehet futni problémás esetekbe. De szinte csak ez az egy lehetőség van, mert ha garis problémád lenne is, először, javítják, ha az nem működik, alaplapot vagy kijelzőt cserélnek, majd cserélik. Pénzt vissza ritkán adnak és nagyobba/újabba se gyakori a beszámítás, mert a garanciális ügyeket a szerviz intézi, az új másik modellt meg a kereskedő árulja.
Az is lehet, hogy valaki ezt most olvasgatja és megkeres privátban, úgy meg már könnyebben is alkudik, hiszen te nem akarsz problémát ö meg nem fog okozni, így te hajlandó lehetsz olcsóbban adni.
Alkudni mindig fognak ez ilyen. Amúgy azért nem egy nagy ördöngösség ez a használt adok veszek dolog. A saját lakcímes bemutatást én sem szoktam támogatni már csak a feleségem és a gyerekek miatt sem. ... bár TV-vel pont nincs tapasztalatom
-
mikrofon
veterán
válasz
Winzsolt #6970 üzenetére
Ez amit írsz úgy hangzik, mintha az erősítő-táv "hangerő lefele" gombjának az IR kódja megegyezne a TV-d távirányító bekapcsoló gombjának az IR kódjával. Erre pedig nem nagyon van megoldás. Ez ritkán, régi készülékek esetén előfordulhat. Manapság már nem nagyon hallottam ilyet. Ezek szerint mégis van.
-
mikrofon
veterán
válasz
domjántibor #6967 üzenetére
"saját felelősségre"
Ez tényleg így van mert bármi közbejöhet, pl a gyermeked odarohan frissítés közben a TV-hez kihúzza az áramellátását, azt meg is lehet a baj
Amúgy maga a folyamat nem olyan bonyolult mert
1. letöltesz egy fájlt
2. Kicsomagolod, ha ki kell
3. Felmásolod egy FAT32-es Pendrive gyökerébe
4. Pendrive-ot beilleszted a TV USB csatlakozójában,
5.: TV menüjében rákattintasz a frissítésre, majd kiválasztod, hogy adattárolóról majd indul is.
az 5. pont a kockázatos, hogy ne szakadjon meg, illetve hogy ne legyen sérült a fájl, meg jó típushoz való legyen. De ezt az utóbbi kettőt elvileg ellenőrzi a rendszer frissítés előtt.Eddig egy automatikus frissítés jött, az előbb említett fórumtársnak ez oldotta meg a hibáját. Így akár erre is lehet várni csak nem tudni mennyi idő múlva jön a következő
-
mikrofon
veterán
válasz
Winzsolt #6966 üzenetére
A TV-n a Rendszer beállításokban van egy olyan hogy CEC. [link] Ha ezt kikapcsolod, akkor teljesen meg kell szűnnie ennek a jelenségnek. Azonban így más előnyöket is elveszíthetsz. így érdemes ez a menüpont alatt különböző beállításokkal próbálkozni. Illetve ugyan ilyen menüpontnak kellene lenni-e az erősítődön is. Valamint ha valamilyen médialejátszód van még rákötve az erősítőre akkor azon is. Ezeket érdemes megkeresni végignézni, és úgy beállítani ahogy szeretnéd. Pl, hogy az egyik készülék ne kapcsolja be a másikat, ... még más lehetőségek is vannak
-
mikrofon
veterán
válasz
domjántibor #6964 üzenetére
Nah úgy tűnik itt a második problémás eset a TV-vel.
Az első az nagy valószínűséggel az említett két alkalmazás hibája lehet, vagy még az internet sebessége, jelminősége miatt lehetséges. Az lenne rosszabb ha a hardver melegedne fel és az szemetelne, de akkor más szoftverben is elő kéne jönnie, ha komolyabb videótartalmat nézel.
A második esetnél, pl.: kérdés, hogy milyen formátumú a fájlrendszer a külső adathordozón és hogy milyen csatolófelületen (USB2 vagy USB3) kapcsolódsz hozzá. Ez igazából adódhat kábelhibából, vagy nem elégséges savszelességből, vagy kommunikációs zavarból is. Illetve kérdés, hogy milyen médiatartalmat szeretnél lejátszani és milyen médialejátszóval. Azért ez sem mindegy. Ebből is lehetnek problémák. Szerintem az egyik legjobb fájlböngésző ATV-re az X-plore. Média lejátszásra, meg érdemes első körben a VLC-vel vagy a Vimu Media Player szoftverrel próbálkozni. Vagy ha van kedved és időd jobban belemélyedni, akkor az egyik legjobb médialejátszó a Kodi.
Az első problémára megoldás lehet egy szoftver frissítés a TV-n. Nem olyan régen volt egy fórumtárs, akinek elég furcsa problémái voltak (a szerviz már alaplapot akart cserélni) és neki is a rendszerfrissítés meg is oldotta.
Emiatt a második problémádon is lehet hogy segít. -
mikrofon
veterán
válasz
himpike #6952 üzenetére
Nem nagyon értem mire gondolsz? Én megvettem beüzemeltem rákötöttem a lejátszót erősítőt hdmi fülest, végig mentem a menüben beállítottam logikusan a lehetőségeket és azóta használom elégedetten és már hónapok óta....
Pontosan te mire gondolsz, hol látod itt a megoldhatatlan illetve problémás dolgokat?
Rádásul hány felhasználónál olvastál ilyet?Nagyon nem értem mikor valaki így ráront egy topokira. Főleg, mikor a rendszeres olvasók tudják, hogy talán egy problémás felhasználó volt. Akinek egy firmware frissítés megoldotta az egészet, ráadásul ezt ajánlották neki a legelején is. Csak hát idő és sok HSz kellett mire ez megtörtént....
-
mikrofon
veterán
Szia,
külön beállítás van a HDR videó tartalom lejátszására és az SDR azaz normál nemHDR tartalomra és külön beállítás a Dolby Vision tartalomra is. Amikor éppen az adott típusú tartalmat nézed, akkor a hozzá tartozó beállítást tudod beállítani és csak azok az állítási lehetőségek jelennek meg, amik az adott tartalom esetén relevánsak.
A "hdr javított" elvileg olyan esetre való, amikor rossz minőségű HDR anyagot nézel.
PS5 és egyéb játék konzol esetén javasolt a játék beállítást használni, mert itt arra van optimalizálva, hogy minél kevesebb legyen a késés és hogy a gyors mozgások is gyorsak legyenek.
-
mikrofon
veterán
Szia,
nekem olyan fólia volt rajta, ami nem a kijelzöt védte hanem a keretet körbe. Természetesen rálógott a kijelzőre is. Valóban elég jól rá volt rakva, nehezen volt észrevehető. Annyira, hogy nekem fel sem tűnt, hanem a kilenc éves gyermekem odament, aztán megkérdezte, hogy apa ezt miért nem szeded le és már húzta is le. Válaszolni sem volt időm
Emlékeim szerint alul középen a márkafeliratnál látszott a legjobban, hogy az csak védőfólia -
mikrofon
veterán
"Neked az bonyolítja a dolgot, hogy most jelezted a szervíznek a hibát, és egy esetlegesen félrecsúszott frissítést nehéz lenne megmagyarázni."
vagy éppen pont kapóra jöhet, mert ha frissítés előtt dokumentálja, hogy nem működik rendesen a menü, nem lehet állítani semmit, akkor szerintem ha csinál egy ilyen frissítést és valami balul sül el akkor szerintem nem fogja tudni megmondani a szerviz hogy ő okozta a hibát. Úgy veszem észre a hsz-ekből hogy szoftveresen nincsenek a megfelelő tudás birtokában.
Persze ez csak egy feltételezés.
Így tényleg fintos hangsúlyozni, hogy akár balul is elsülhet, tehát csak saját felelősségre végezze el. -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Nah ez már jó, mert elnémítottad a tv hangszóróját. a TV-nek meg lehet mondani, hogy ne e-ARC hanem csak sima ARC legyen. Ezt próbáltad? [link]
Itt a CEC menüponton belül kapcsold be a CEC-t, és ha megjelenik a listában a soundbar-od akkor kattints rá és kapcsold be hogy erősítő: [link]
Itt ugye az ARC-ot kell kiválasztani: [link]
Itt a digital output menüpont alatt próbáld végig az összes lehetőséget. Hátha automatikusan olyan formátumban küldi a TV a hangot amit soundbar-od nem ért: [link]Így mennie kell, mert visszafelé kompatibilis az ARC illetve hdmi port is. Csak ezt tudatni kell aTV-vel. Ha így sem megy, mégsem, akkor vagy a kábellel van valami probléma, vagy a soundbarod nincs jól beállítva. Esetleg hibás, rossz a készüléked.
-
mikrofon
veterán
Ott van a beállításokban, hogy melyik kimenet szóljon. Magadnak tudod beállítani. Így lehet az is hogy csak az egyik kimenet menjen vagy a tv hangszórója is szóljon.
Szerintem egy kicsit meg kéne ismerkedned a tv-ddel és a menüjével. Vagy vissza cserélni az előző tv-d márkájára. Mert így sosem leszel elégedett.
Szerintem.... -
mikrofon
veterán
Az arc egy egyirányú képi (bemenet) és kitirányú hangi (bemenet és kimenet) kommunikációt tesz lehetővé. Az hogy a Panasonic tv-vel működött csak akkor releváns ha az is hdmi2.1 képes volt. A CEC-et mindenképpen be kell kapcsolnod hogy legyen ARC ezen a tv-n legalábbis.
Úgyan nem 4k/120Hz-en használom de nekem működik arc gond nélkül , azon hallgatom esténként a filmeket mert egy hdmi-s füles csatlakozik oda. Sajnos ha nincs CEC engedélyezve és nincs beallitva a cec eszköznél hogy erősítő, akkor nem megy nekem sem a hang a fülesen. Ez elég szívás mert így a cec összeakad az AVR-emmel... így az avr-emen ki kellett kapcsolni a cec-t. (Az avr -em pedig a medialejatszó és a tv között van és a tv hdmi2 csatlakozójára van kötve.)
Az hogy nincs hang akár a soundbar "hibája" is lehet, mert lehet a tv a 4k/120Hz mellett olyan hangsávot küld amit nem tud értelmezni.
Az audio és rendszer beállításokat kell végig nézni mind két eszközön. Kifejezetten a hangmódokat a HDMi típusokat, módokat és a cec-t kell jól beállítani, egymáshoz hangolni. -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #6856 üzenetére
SmartTubeNext – Ad Free YouTube App on Firestick/Android - How to install on android tv
Én ezt használom. Mert ez sokkal tv távirányító barátabb felülettel rendeljezik mint a vanced. Az inkább telefonon jobb számomra.
Kodi YouTube add pedig számomra túl lassú volt, nagyon sokat kellett várni egy egy keresés eredményére pl. Illetve sisak kevésbé tűnt felhasználóbarátnak ez az add-on. Pedig amúgy szeretem a Kodit. -
mikrofon
veterán
válasz
beverly #6844 üzenetére
Számomra ez az egész hdmi 2.1 sztori érthetetlen. Mármint nem a létjogosultsága, hanem az ami történt világ szinten. Több neves gyártó is úgy hirdette termékeit már tavaly év végén, hogy az elsők akik képesek a hdmi 2.1-re és hogy ezek lesznek az első készülékek, amivel az akkor megjelenő játékkonzolokat maximális minőségben lehet élvezni.... Ehhez képest nem tudják Pl.: az én Yamaha erősítőmet szervízbe kell vinni és ott cserélnek benne alkatrészt hogy tudja, de ez az ugyan ingyenes szervizprogram majd csak idén ősszel, tehát egy évvel később indul ....
Ugye nem csak Yamaha járt így hanem másik neves AVR gyártó és emlékeim szerint a TV-k között is van/volt ilyen.....
Mondjuk engem nem érint, mert erre a szintre már nincs szükségem, de hogy történhet meg ilyen????? Számomra ez egy legális világszintű átverésnek hangzik... -
mikrofon
veterán
válasz
beverly #6838 üzenetére
Azt azért tudni kell hogy jelenleg a 4k 120fps használhatósága elég rosszul áll a teljes elektronikai szegmensben. Nagyon érzékeny a kábelre és rengeteg AVR-van ami csak papíron tudja a hdmi2.1 szabványt. Így nem biztos hogy csak a TV problémája ez, mert ez a képminőség egy normális hanggal már az a sávszélesség ami lehet hogy egy egy eszközön csatlakozón vagy kábelen nem megy át teljesen vagy zavarmentesen.
Sajnos.
Természetesen nem kizárt hogy ez a TV is beleesik abba a kategóriába, hogy csak papíron tudja. Jó esetben megoldják majd szoftveresen rossz esetben hardveres módosítás kell mint sok HDMI2.1-et "tudó" AVR esetén. -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #6812 üzenetére
A TLC esetében nem tudom a pontos infókat. Viszont az nvidia shield tv pro 2019 média box esetében igen. Ez ugye az egyik legjobb androidos tv média box. Igen jó hardverrel ráadásul már ugye két éves. Android tv 9 fiút rajta. Itt a gyártó kijelentette hogy mivel tökéletesen működik így nem terveznek olyan nagy verzió lépést hogy jöjjön az android 11 rá mert nem hozzna semmi jelentős újítást így pedig túl nagy munka és túl nagy kockázat lenne hogy elsőre olyan android tv 11 jöjjön ki ami ugyan olyan jól megy majd mind a mostani 9-es.
Ráadásul olyat is kommunikálnak hogy csak akkor adnak ki 11-et ha sikerülne az av1 video codec-et beizzitani mert csak akkor lenne értelme az a11-nek. Viszont ugye ez alapvetően hardveres kérdés. Mégis azért próbálkoznak vele mert elvileg a shield hardvere elég erős hogy szoftveresen megoldják. Aztán van még egy kicsit homályos rész is. Mert az nvidia szerint egy Google feltétel hogy csak az av1 codec-et kezelni tudó készülékre kerülhet android tv 11.Tehát nekem igazából úgy tűnik hogy teljesen mindegy hogy android tv 11 vagy csak android tv 9 fut a hardveren. Legalábbis én ezt szűrtem le a fentiekből.
-
mikrofon
veterán
válasz
Piftuka #6776 üzenetére
Azért ezeknél a díjaknál a célkitűzést is érdemes figyelembe venni, mert biztos nem fogja egyik díjazott sem utolérni a Samsung HW-Q950A soundbar-ját vagy a Harman Kardon Enchant 1300 + SUB soundbar-ját vagy a Harman/Kardon Citation bővíthető soundbar szettjét sem.
De valószínűleg nem is ez a cél.... -
mikrofon
veterán
igen! ez arra jó hogy CEC-en keresztül a lejátszót tudod vele vezérelni. Legalábbis én erre használom.
Amúgy én nagyon szeretem ezt a kis távirányítót. Egyetlen egy dolog hiányzik róla nekem, mégpedig az Info gomb. Mert ezzel meg tudok bizonyosodni, hogy a TV átváltott a videónak megfelelő hang és kép módba. -
mikrofon
veterán
"Filmek es sorozatokat néznénk, leginkább este, ha a gyerek elaludt, tehát nem a nagy hangerő a lényeg, hanem, hogy a beszéd hang érhető legyen."
Akkor egy jó fülest javaslok. Mármint, hogy nem úgy jót, hogy zene szépen szól, hanem ami filmezésre megfelelő szerintem.
Nekem van Yamaha AVR V6a + 5.2.2 hangfalszett van. Este azonban fülessel nézek, mert különben a család miatt le kell halkítani, így meg elveszik minden ami az előnye.
Így valójában vettem egy HDMi képes fülest és így nagyobb az élmény az esti filmnézés számomra. Nappal meg mikor nincs otthon a család akkor düböröghet a rendszer, nah ez nagyon ritkán jön össze....Soundbárból a JBL-nek van egy jó szériája, ahol a hátsó hangszórók levehető a soundbar széléről és vezeték nélküliek. Így ha kell a térhangzás akkor magad mellé teszed, ha nem akkor vissza előre a soundbarra.
JBL Soundbar BAR 9.1
Én majdne ezt vettem csak akkor mikor akartam készlethiány volt és nem lehetett tudni mikor jön meg így hagytam magam rábeszélni egy komplett AVR alapú rendszerre.....Van egy kistesója is: JBL Bar 5.1
-
mikrofon
veterán
Én 65" nézek 3,5-4m-röl. A szemem nem 100%-os, de nem is nagyon rossz. Mégis látom a különbséget 1080p és 4K között. Persze ez csak a jó minöségü 4K-ra vonatkozik. Olyan is van amikor egy jó 1080P jobb mint egy rossz 4K. Amúgy a TV igazi elönye és tudása tényleg a minöségi 4K DV tartalomnál jön ki. Amikor először ilyen filmet láttam ezen a TV illetve a c715-ön, akkor nem hittem a szememnek. Alaposan meg kellett néznem közelebbről is. Biztos van ennél mégjobb megjelenítő de számomra minőségi tartalommal ez már pazar és szemet gyönyörködtető.
Egyébként meg az sem mindegy mivel skálázzuk fel a tartalmakat 4K-ra. pl az Nvidia Shield-em nagyon szépen skálázza fel a normális 1080p-t. Alatta meg csak azok a gyerekmesék vannak, amik nem lelhetőek fel nagyobb felbontásban. Többször kipróbáltam és Shield-del sokkal szebb eredményt kapok, mintha ugyanazt az 1080p-t közvetlenül a TV-n nézem.
-
-
-
mikrofon
veterán
válasz
mr.tamasbiro #6704 üzenetére
Én air screen alkalmazást telepítettem. Elég jól működik és szinte minden tartalmat megeszik, Apple, Android, Windows....
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Hát én c715-ön próbáltam és az 50-80Gb-s filmekkel volt problémám. Ami mondjuk 4K-HDR vagy 4K-DV és van mellette több jobb minőségű hangsáv. pl Atmos és/vagy DTs-HD és/vagy TrueHD. Ezekkel nem birkózott meg és össze is omlott tőle. Sajnos Android rendszer alá a 2GB memória kevés de még a 3GB is határeset.... Ezt a TVbox-ban jártasabbak is tudják, hogy ilyenkor kell felrakni a CoreElec rendszert és megy minden mint a karikacsapás....
A c725 meg pont ugyan azt a hardvert használja.
De érről korábban részletesebben írtam.
Ezért írtam. Persze az öröm teli, ha c725-ön megy. Ezért jó ha vannak tapasztalatok. -
mikrofon
veterán
válasz
tobias40 #6618 üzenetére
"Kandencia helyes lejátszás alap vagy állítani kell hozzá valamit?"
Az én információm szerint nem megy, sajnos ez saját lejátszóval, tehát ha tv-n játszod le a videót akkor nem működik.
Csak akkor van tartalomhoz illő frekvenciaváltás ha hdmi bemenetre érkezik a videó jel. Így ha van box-od ami ezt tudja akkor érdemes ezt használni. Én is ezt használom. Ez az ami engem a legjobban zavar a tv-kben.Szerk: bocs hirtelen c728-nak hittem.
A 725ben nem olyan jó a hardver és kevés a memória, így nem érdemes komolyabb videókat kodival lejátszani mert nem bírja. Nem a kodi van lebutítva hanem a hardver a kevés. Így emiatt is érdemes külső lejátszót használni. -
mikrofon
veterán
Pont így ahogy írod. Ennek egyébként szerintem akkor lenne igazán értelme, ha nagyon fényerős a tv. Ezért nappal max-on megy aztán ahogy csökken a környezeti fény úgy veszi vissza hogy kímélje a szemét. Az hogy itt már a működés lehetséges nagyon szuper. Kérdés hogy a max fenyő erre ellége. Én kikapcsoltam és maxon van nekem a fényerő folyamatosan....
-
-
mikrofon
veterán
Ez nagyon jó ár! Én 380ért vettem ugyan ezt ugyan itt két hónapja. Ez az ár már szinte hihetetlen még akkor is ha teljeskörű biztosítást is megveszed. Ennyiért még a béta szoftver tesztelés is belefér ;)
Most fáj is kicsit a fejem így tűnik 100e-be került hogy kb. két hónapja használom... -
mikrofon
veterán
Most nem emlékszem fejből hogy pontosan mennyi volt a különbség, de jelentős. Korábban itt megírtam. Szerintem elég gáz hogy a 65c728 esetén is sokkal lassabb a LAN mint a WiFi. Valaki kipróbálhatná, hogy működik egy usb3-as gigabites LAN kártya. Nekem az az egy bajom van a WiFi-vel hogy nálunk éjfélkor automatikusan kikapcsol, míg a LAN nem. aztán a filmnézésem időnként átcsúszik éjfél utánra. Aztán elég kellemetlenül érint amikor éppen a csúcsponton áll le....
-
mikrofon
veterán
Szerintem a másik lényegi különbség a kép mellett az az android alatti hardware. Sokkal használhatóbb számomra az android része. A nagyobb terhelést is jobban bírja. De nem játékra gondolok, mert én nem játszom.
Viszont míg a C715-höz már nagyon jó a firmware. a c728-ban még akadnak apróbb javításra szoruló dolgok, mivel ehhez még nem jött frissítés. De lehet hogy akinek nem volt előtte c715, az nem veszi észre ezeket.
Keress vissza a HSz-eimre. Én írtam róla pár gondolatot, hogy miben tünik nekem jobbnak mint a c715. Azért lehet érdekes, mert azt hiszem a c715-ben és a 725-ben ugyan az a hardware muzsikál az android alatt. -
mikrofon
veterán
Valóban van tapasztalatom. Én elégedett vagyok vele, de már többször írtam, hogy sokkal alsóbb szintről váltottam TLC-re. Ráadásul ennél többet nem is akartam költeni, mert csak esti filmezésre használom mondjuk heti három nap egy-egy film. A gyerekek meg videojátékoznak rajta, alkalomadtán, meg mesét néznék. Erre nekem ez tökéletes, mindenki elégedett a családban. De mi nem vagyunk egy TV-s nemzedék.....
Nálam viszont van foltosodás, amit a fali konzol okoz. Ez csak 2-4%-os fényerőnél jelentkezik. Volt korábban egy tesztvideó, az alapján készítettem képeket és be is linkeltem. Nálam egy karos fali tartón van. ###a tartó adatai alapján bőven bírnia kéne, még is eléggé határesetnek tűnik. Azért karos tartón van, mert 30cm-t ki kell emelni a fal síkjától és a center sugárzó miatt nem tudom lábra állítani, meg így biztos nem "lökik le" a gyerekek. Azért vagyok biztos hogy konzol okozza, mert ha sikerül egy olyan jelenetnél megállítanom (ami általában fekete háttér és rajta csak felirat általában a filmek eleje/vége) Akkor ha óvatosan mozgatom a konzolon, tehát kicsit emelek billentek, akkor ez a foltosodás változik. Szerintem a hibát az okozza, hogy a tv belsejében fém lemezen vannak a furatok, de a konzol nem arra támaszkodik fel, hanem előtte lévő műanyag hátlapon, így feszül a műanyag burkolat........... Nah szerintem ilyen tervezési hiba az botrány, hiszen csak négy fém támasztó felület, távtartó kellene ami kijjebb áll mint a hátlap. Ráadásul a legtöbb TV-nél legalább ebben és az ez alatti kategóriában így van..... -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #6309 üzenetére
Igen az a készülék a c728 valójában, a TCL honlapján van rá utalás hogy 72+-nak is nevezhető.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy vajon miért tesz valaki a fényerőt 39-re 100 helyett.
Hiszen a HDR megjelenítés lényege pont a minél nagyobb fényerő a fehér tartományban.
Amúgy a többi hasonló nálam. Mert kontraszt szintén 98, a fekete szint pedig 58.
A fényerőt meg biztos nem fogom levenni 39-re. Az marad százon.
A színhőmérséklet nálam eggyel van eltolva a normáltól a meleg irányba. A fehéregyensúly eltolást és erősítést nem állítottam, mert alapból jónak éreztem. Ezt majd azért kipróbálom.
Minden egyéb hókuszpókuszt trükközést kikapcsoltam. Még a mozgásmegjelenítés korrigálási lehetőségeit is.Én ugyan nem a gyári lejátszóval próbáltam, de mindenféle médiatartalommal megbirkózott, mind hang mind képi tekintetben. Játékot nem próbáltam.
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
A kodi lejátszóban lehet ezt állítani. Valójában a legtöbb lejátszóban lehet állítani. Az általad felsoroltakban talán nem.
Ebben az esetben a TV menüjében itt találod:
Setting/Sound/advanced/Digital audio out delay: Correct timing mismatches between the audio and video tracks. This option is only available when Digital audio out is set to PCM.Setting/Sound/advanced/"digital audio out" lehetőségen belül próbáld ki a PCM, Auto és passtrought lehetőségeket, sokat változhat a késés. Az előző pont pedig csak pcm típus esetén ér valamit.
Sajnos ilyen téren a TV nem biztosít sok lehetőséget....
-
-
mikrofon
veterán
"kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. " Nah ez pl tényleg lehet. Akkor érdemes azért egyre beruházni.
Ha az előbb általam javasolt beállítások nem jönnek be és a kábelcsere sem, akkor két dolgot érdemes kipróbálnod.
1. kell szerezned egy médialejátszót, aminek van hdmi kimenete azt rákötni a TV HDMI2 portjára és arról nézni médiaelemeket és megnézni hogy így milyen. Természetesen a JBL maradjon a hdmi1 (ARC) porton.
2. Egy másik hangkeltő eszközt kellene szerezned és kipróbálni a JBL helyett.Ezzel kiszűröd, hogy mi a hiba, mert akkor már szerintem hibás készülékröl beszélünk.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #6175 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott. a C715 beállításai között valahol van egy olyan beállítás ahol megadhatod a HDMI típusát. Itt ki lehet választani a 1.4-et emlékeim szerint. Ha ezt megteszed és fixen rögzíted erre, akkor meg sem próbálja a TV a jobb formátumokat elküldeni.
Még egy beállítást kellene keresned. ahol azt tudod megadni milyen legyen a hdmi-n kimenő hang típusa. Ezt fixen hangtovábbításra lehet állítani, meg van automatikus, Itt először próbáld meg az automatikust. Mert akkor a TV átalakítja olyanra a hangformátumot, amit a JBL kezel. Ha ez se segít, akkor itt próbáld ki az összes lehetőséget. -
mikrofon
veterán
Nekem 0,350sec volt az 55C715-ön a hang késése az alábbi felálláson:
lejátszó => hdmi => TV => hdmiARC =>fülesAz amit te írsz sokkal inkább tűnik nekem annak, hogy valami olyan formátum van kiválasztva amit a JBL valójában nem tud jól kódolni, vagy már maga a lejátszó nem játssza le jól. Azért ilyen hosszú késésnek nem kellene lenni.
A HDMI visszafelé kompatibilis. Viszont ha legtöbb mostani kábelen gond nélkül át megy a HDMI1.4 ezért szerintem nem kell drága kábelt venni. Sokkal inkább lehet az, hogy olyan formátumot választasz, aminek a képi és hangi sávszélessége nem fér bele a HDMI1.4-be és szétesik a jel.... Ugye a TV az HMDI2.0 tehát annak nem lehet baja azzal a jellel amit a JBL lekezel....Pontosan mi is a bekötési sorrend neked?
szerk:
"így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. "
Ez szerintem rossz irány, mert ez szerintem nem lehetséges"Hallani is lehet, amikor a TV-t bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja"
Ez egyszerűen azért van mert ennyi idő alatt éled fel a rendszer és veszi észre a TV hogy már nem a hangszórón kell sugározni. De attól hogy később kapcsol be, még azt a hangot kellene megszólaltatnia, ami éppen megy némi késéssel! -
mikrofon
veterán
válasz
Piftuka #6170 üzenetére
"ha képes olyat készíteni, ami a látott képet adja vissza. Nekem számít."
Ott van a #6159-ben! Ezeken pontosan az látható, amit a kamera érzékelője digitalizálni tudott és az egy JPEG kép képes megjeleníteni, mindenféle korrekció nélkül.
Ezeken a képeken semmilyen szerkesztés nincs! Ha téged a szerkesztés nem érdekel akkor ne vedd figyelembe azt a HSz-em."Lehetséges "what you see" jellegű fotókat készíteni"
Leírtam, hogy szerintem miért, nem. Mégpedig azért, mert a TV nagyobb dinamikai és színtartományt jelenít meg. Ezt a szemünk látja is. De az, hogy én ezt itt láthatóan meg tudjam osztani az én ismereteim szerint nem lehetséges, mégpedig az egyik szűk keresztmetszet a JPEG vagy bármilyen tömörített tartalom. Természetesen szívesen elolvasom hogy te ez alatt mit értesz és hogyan kell ezt megvalósítani! Egyetlen feltétel mondtál eddig. Mégpedig egy jobb fényképezőgép megléte. Szerintem ez megvan. Feltéve ha te a jobb kamera alatt nem mást értesz, hiszen ez is egy örök vita lehetne."Mindezeken túl a válasza alapján szerettem volna megfelelő teszttartalmakat küldeni neki, instrukciókkal..."
Ez engem továbbra is érdekel. Szívesen tanul és sajátítok el új dolgokat. Így ezt is. Persze ha nem osztod meg, hanem megtartod magadnak, akkor ezt is elfogadom!"Lassan nemhogy az írástól, de az olvasástól is elmegy az ember kedve, ha erről a fórumról van szó..."
Igen így is értelmezhető, vagy csak nem tudod vagy nem akarod megosztani, hogy pontosan mit és hogyan is kellene csinálni. Így könnyebb a sértettséget kimutatni.... Amit most aztán egyáltalán nem értek és nem hiszem hogy van alapja...... Ennek ellenére ez is elfogható, hogy téged ez így érint.... -
mikrofon
veterán
válasz
junior19 #6167 üzenetére
"Illetve lehet inkább, hogy nem értem egyértelműen, mennyit is javítottál a képen. Szerintem a "javítás" kicsit sok lett, bár nem ismerem ezt a képet,...."
Pedig valójában jól érted amit nem értesz
Egyszerűen gondolom hihetetlen volt számodra mert ilyet az ember nem csinál.
Egyszerűen olyat tettem ebben a #6162 HSz-emben aminek pont annyi értelme van mint a kiinduló #6159 HSz-emnek. Tehát objektíven nézve semmi! Egyszerűen a képszerkesztő szoftver Shadow/Highlight csuszkapárosból felhúztam a Shadow-ot MAX-ra. Tehát igazából megmutattam az összes részletet ami a TV-n volt és a szenzorom fel tudott fogni de nem a valódi fényerővel. Amúgy itt is lehetne vitázni azon, hogy a TV-n még volt csak a szenzor nem látta, vagy a szenzor még látott volna de a TV-n már nem jelenített meg semmit. Amúgy RAW-ban készítettem a képet, tehát lehetett miből húzni
A szemet pedig pontosan azért raktam bele és a #6165 HSz-emet is azért írtam, hogy ez bőven túl mutat a valóságon. Egyszerűen az volt a célom, hogy alátámasszam, hogy semmi értelme nincs ennek így, mert ha akarom azt mutatom be, hogy ez a világ legjobb TV-je, ha meg akarom azt, hogy ez a gyártó meg nem is ért a TV készítéshez......"Keresni kell olyan filmjeleneteket, amiket már nagyon ismersz, s más készülék esetén azzal tesztelni a különbséget a két készülék között."
Pontosan így gondolom.
Vagy mérni kéne és úgy összehasonlítani a TV készülékeket, tehát valamiféle objektív összehasonlítás kellene. Vagy szubjektív módon egymáshoz igazítani a készülékeket és az így adódó különbségeket megjeleníteni. Ez viszont nem nekem nem menne. a szemem nem alkalmas arra, hogy beállítsam pontosan úgy az egyik TV-t mint a másikat, Pl a víz pH mérésénél is a feleségemet kérem meg, hogy mondja már meg, hogy akkor most az indikátor színárnyalata, melyik értékhez hasonlít a skálán...Azért hogy legyen zárszó is az értékeléshez és a bemutatóhoz:
Nekem a szubjektív véleményem az, hogy szép a képe. A színek. a kontraszt a dinamikai tartomány, fényerő nekem tetszik. Tegnap este megnézett Ford vs. Ferrari című film pedig arról is meggyőzött, hogy jó minőség esetén van értelme a HDR-nek és ilyenkor ez a TV is hozza a szép végeredményt. Természetesen esti sötétségben, mikor csak egy távoli konyhai lámpa fénye dereng, pont mint a mozikban.
Magasabb környezeti fény esetén viszont erre kevés lehet a fényereje. Viszont akkor meg sötétben engem zavarna. Pl, a my TV telenor alkalmazást mikor megnyitom, akkor az egész képernyő fehér és csak a kék telenor lógó van rajta középen. Ez már este mikor a meccset néztem zavarta a szemem, de csak az egész képernyős vakító fehérség miatt. Szó szerint vakító volt. -
mikrofon
veterán
"függőleges sávosodás látszik,"
Nah ilyet én nem tapasztaltam.
Ha megnézzük az általam linkelt homogén szürke képeket akkor 30-50% környékén látszik némi foltosodás. de nem nevezném csíkoknak hanem
inkább foltok.De igazából ez nem az amire én gondolok a "Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén." Megjegyzésemmel. Ha sikerül majd szándékosan reprodukálnom, akkor megpróbálom megörökíteni és ha sikerül meg is osztom....
Azért is szeretném reprodukálni, mert ezt a konzolos dolgot szeretném kipróbálni, hogy mi történik ha lazítok a csavarokon, vagy alátámasztom a TV-t és nem a hátulján lóg.........Amúgy meg tényleg nem mindegy a filmek minősége. Tegnap megnéztem a Ford vs. Ferrari című filmet. Aztán leesett az állam, hogy annak mennyire jó a HDR-je. A többi film alapján, amiket néztem, nem tűnt olyan nagy számnak a HDR. Valahogy a sötét és árnyékos részek túl sötétek voltak. De ez a film bebizonyította, hogy a TV képes a jó HDR-re csak jó tartalom is kell hozzá.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #6162 üzenetére
Későbbi félreértések elkerülése végett még egy kis pontosítás egyértelműsítés:
Tehát a második kép mindenhol már szoftveres feldolgozás "manipuláció" eredményei. Így nem azt mutatja, hogy az árnyékos sötét területek ennyire világosak a TV-ben! Hanem azt, hogy az árnyékos sötét területek még tartalmaznak olyan részleteket, amik szabad szemmel láthatóak, de a TV képernyőjéről készített képeken már nem.
A módosított képek árnyékos, sötét területeinek fényerejét az határozta meg, hogy mit bír az alkalmazott software (Capute One Pro Fuji).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged