- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
65C835
Gondolkozom,hogy Vhiktor kalibrábl beállításai közül elsőre megvenném a DV fájlt.
Szerintetek érsemes lehet rá költeni , lesz valami "látványos" elmozdulás a színek tekintetében, vagy ez felejtős és mindenképp a helyszíni kalibrálás a javasolt?Ha filnezünk, akkor általában leengedett redőnyökkel megy, sötét szobában.
-
boborján2
senior tag
válasz
h1ght3chzor #22712 üzenetére
Amiket én láttam eddig , igaz csak samsungokon az mind gyengébb volt.
Használj ilyet pl : [link]
Nekem nagyon bevált. -
boborján2
senior tag
Nekem 65C835 van , ugyebár ez 2.1 hangzással bír , ami szerintem brutál jól szól tévéhez viszonyítva.
A 65C805 -ben ugyanígy van ,vagy az csak 2.0?
Ha utóbbi akkor hangzásban kb. hová kell elhelyezni ezt a modellt?Soundbar és társait hagyjuk, kifelyezetten maga a tv érdekel.
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #22646 üzenetére
Kábelt tv -n a HD az SDR, magyarul sima,hagyományos HD minőség.
(Kivétel telekom tv, ott van 1-2db 4k csatorna ami HDR)Beállítani egyszerű.
Elindítasz SDR tartalmat beállítod.
Elindítasz HDR tartalmat beállítod.
Elindítasz DV tartalma beállítod.
Mindegyik mód megjegyzi mire van beallítva.Higy melyik streamingen melyik tartalom miben van,azt a film adatlapja általában írja. De amikor elindítod , akkor a bal sarokban a tv kitesz egy logót ,hogy tudd.
SDR esetén nincs külön jelzés,ott nem mutat a tv semmilyen logót.Részletekért nézz Vhiktor videókat!
Illetve streaming esetén (netflixnél biztosan így van) ,
ha egy film 4k DV , akkor az arra képes eszköz ezt fogja mutatni az adatlapon és így is fog elindulni.
Ha a kissebb csomagod van vagy nem 4k HDR képés az eszköz. Akkor csak SD/HD -kén fogja jelezni és így jatsza le.Magyarra fordítva , előfizetett csomag és eszköz fügvényében mindíg a lehetőség szerinti maximum minőségben fog a tartalom megjelenni.
-
boborján2
senior tag
válasz
VFR800 #22624 üzenetére
Gondolod ha valaki visszaküldi ,akkor a fólia visszarakással fog foglalkozni?
Megpróbálja szépen ,de tudja hogy úgysem sikerül.Nézd meg az üzemóra számlálót, biztos van benne ilyen.
Láttad volna én hogy vettem , a 835-öt.
Kiállított utolsó darab volt. Mondom a srácnak sokat ment? Pár hónapja van kint de nem volt minden nap bekapcsolva.Akkor csomagold be, mert elviszem.
Elmentem kifizetni, papírozni, mire visszamentem bedobozolta és szólt hogy minden oké.
Hazahoztam kibontottam és minden fa..a. -
boborján2
senior tag
válasz
Perillustris #22585 üzenetére
Hogy értsem a poént , jól gondokom hogy tudnom kéne ki van a képen?
-
boborján2
senior tag
válasz
DaVE-1 #22573 üzenetére
Nyugi! Ahogy az LG topikot olvasom van olyan szerelő akinek OLED panel cseréhez lassan kulcsot másoltat a tulajdonos
A samu topikban is van pár júzer,akit meg a szervíz szivat , de kicsot hanem nagyonEgyébként a képen úgynéz ki a kijelző ,mint ha rajta volna a fólia és kezdene légbuborékosodni.
Vagy tényleg csak tömörítési hiba.
Szerk:Szerencsére csak az utóbbi.Szóval sehol nincs kolbászból a kerítés. Mindenhol rá lehet szaladni 1-1 hibás darabra.
-
boborján2
senior tag
válasz
#32839680 #22370 üzenetére
A sárfelhordást adom. Illetve bőven van olyan út/terület ,amit nem lehet másként megközelíteni.
Hogyan készüljenek fel?
Gondolod ,hogy majd azért vesznek 20db furgont 100+ millióért ,hogy 1 hónap után eladják. Nem gondolod komolyan...Kicsit megértőbbnek kellene lenni, ez egy ilyen forgalmas időszak. Sőt ha tudjuk ,hogy 10+ éve ez van ,akkor nem karácsony előtt 3 héttel kell tv-t venni.
Én pl. megindultam tv-t venni , és másnap ott figyelt helyén a lakásban
Csak mert szándékosan megelőztem ezt az őrületet.
Ja, és akkor számold ide még a trükközést is, amikor nem veszem át , lemondom ,olcsóbban rendelem stb...stb.... ez mind mind +erőforrást emészt fel.
Csak mert a szabály ezt bőven megengedi.Zárásként pedig egy gondolat.
Utána kell olvasni mennyi idő van nekik a kiszállításra, ha átlépik akkor csapkodni kell az asztalt , ha nem akkor meg csendben várni a csomagot.De mindegy is, mit mondok. Voltunk már egy millió szakértő virológus országa , decemberben meg az egymillió logisztikus országa vagyunk
-
boborján2
senior tag
Ne haragujd , de én ilyenkor mindig nevetek az ilyen hozzászólásokon. Ez kb. olyan mint amikor nyáron szidják az autósok a kombájnos/traktoros embereket ,hogy feltartják a forgalmat a közúton.
Próbáld ki november közepétől karácsonyig milyen futárnak lenni egy ilyen webáruháznak és mindenre választ kapsz.
Máshol sem mindig jobb a helyzet, amikor a telekomtól vettem tv-t ebben az időszakban, az több mint 3 hét alatt ért ide.
-
boborján2
senior tag
Szerintetek a netflix kavar a frssítésekkel , vagy a tv bolondult meg?
Ez a (számomra új) felület van amióta megvan a tv (pár hete):
Tegnap viszont a régi volt,ahol más a profil választás az indítás után és más a film közben a nyelv/felirat választás is.
Ma reggel meg megint az újabb felület fogad.Ez hogy?
Egyébként a tv-n hol val a play strore ,hogy letiltsam az auto app frissítéseket? Nem találom az ikonok között.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #22248 üzenetére
Mondjuk én nem tesztelgetem spéci képekkel, videókkal mert minek.
Yt video alapján bekonfigoltam, aztán ízlés szerint még egy kicsit.
Megnéztem a homogenitást , van e halott pixel
és egyszerűen csak használom és minden oké vele.Ha elkezdeném tesztelni ,tuti találnék valamit ami lehet zavarna tudatalatt
-
boborján2
senior tag
válasz
middleaged #22182 üzenetére
December eleje van, úgyhogy igazából semmin nem kell meglepődni.
Nekem pl. a szomszédom futár. Nagy átlagban du. 4-5 között szoktam látni hazaérni.
Az elmúlt hetekben lazán beleszalad a du. 7 -7.30 -ba is. Tutira bolondok háza van mindenhol. -
-
boborján2
senior tag
válasz
flash- #22090 üzenetére
65C835 (vimu player) amíg 5ghz wifin volt (szolgáltatós router) addig hiába mértem 300megabit/sec fölött ,mégis megakadtak a nagy 4K tartalmak a nasról.
Akárhogy variáltam vele , néha pufferelés probléma volt.Vettem egy TpLink UE300 Usb3-Gigabit lan átalakítót(használtan kemény 3000ft volt) és azóta minden tökéletes.
A tv-n csak usb2 van, így 200 megabit/sec fölött mérek. Ez a sebesség jelenleg mindenre is elég. És a lényeg hogy kábeles kapcsolat lett ,ami atom stabil.
Villámgyors a 60-70gigabájtos filmekben is a kekergetés. Nincs puffer kiürülés soha.El kellett döntenem ,hogy csak a tv miatt router vásárlás ,vagy tizedannyiért egy kis kütyü.
Bár az is fura hogy még összesen egy telefonnak van baja ezzel a wifivel 5ghz-n , minden más hibátlan.
Úgy látszik a teló és a tv a két kakukk tojás😀 -
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21990 üzenetére
Hát nem tudom és nem vagyok színtévesztő.
De ha a erősen a melegbe húzom , akkor sárgább, ha elmegyek a hideg felé , akkor meg a fehér az fehér.Nem kék.
Nyílván kalibrálás nélkül biztosan nem tökéletes fehér , de a család szerint is oké.Mindenkinek jó a szeme nálunk.Ráadásul az a párom eleve melegebb kijelzővel használja a telefont (elég sokat)így ő eleve nem a hideghez szokott.
Szerintem egyelőre így marad...Addig biztosan amíg saját szememmel nem látok valakinél egy kalibrált C835-öt. Erre mondjuk nem sok esély van. -
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #21988 üzenetére
Erre próbàltam célozni:
Hónapok óta próbálom a szemem szoktatni, de nem megy. Olyan sárga a kép, szinte nevetséges
Nekem az a kérdésem,hogy ha nekem a warm5 túl sárga ,kalibrálás után fehér lenne?
Ha én is a hidegebbhez vagyok szokva,akkor nekem maga a szabvány is sárga lesz?
Mi az általános visszajelzés ezzel kapcsolatban? -
boborján2
senior tag
válasz
Bogyi007 #21946 üzenetére
Nem a tv okoz meglepetést , hanem Te magadnak ,mert a nasod konfigjával és fájl átviteli protokolokkal nem vagy képben. És ezt nem bántásból írom, nehogy félre értesd!!!
Szóval valszeg a DLNA miatt lát a lejátszó rá a nasra.
A nason dlna alá berakott mappákat a belső háló minden tagja jelszó nélkül láthatja.
Ezen kívül van a samba jelszóval és jelszó nélkül(ha még benne van egyáltalán) ,ftp jelszóval és jelszó nélkül, sftp , webdav http , webdaw https .....stb....stb...Sokféle protokoll van és mindet lehet konfigolni tetszés szerint.
-
boborján2
senior tag
válasz
Barnabás43 #21905 üzenetére
Ha minőséget akarsz ,128Gb = 1db film, max 2
-
boborján2
senior tag
válasz
Barnabás43 #21901 üzenetére
NAS + a tévén vimu.
Annyi hogy nekem a szolgáltató router AC wifije nem volt stabil a tévével , ezért vettem egy [ilyet] használtba.
Így 200megabit/sec fölött van vezetéken és nincs szakadozás.
-
boborján2
senior tag
válasz
Barnabás43 #21890 üzenetére
Én is nagyot néztem a 835-nél. Pedig tudtam mire kell számítani ,mert üzletben már korábban nézegettem.
Este viszont itthon leolvasztotta a retinám a TCL piros logóEgyetlen hátránya a filmeknek ,hogy hiába a HDR tudása a tévének, jó pár film ezt nem használja ki.
És nem azért mert rosszul kezeli a tv vagy ilyesmi, hanem simán csak összetákolták a filmet,hogy HDR legyen valahogy osztjóvanazúgy.
Szerencsére azért akad olyan tartalom is ,ami valóban brutál jól néz ki és nem győzöm csodálni. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #21869 üzenetére
A napokban vettem kínai és qva nagy hűtőszekrényt.
Vicces volt felvinni az emeletre. 95kg. Remélem sokáig bírja majd.Egyébként a tömeg nem feltétlenül mérvadó.
Nem véletlenül törekedik a gyártó hogy könnyebb legyen. Szállítás/logisztika... óriási pénzeket lehet itt spórolni. A sony lehet hogy 48kg , de ez az árában is meglátszik rendesen.Valakinek ki kell fizetni a szállítást.
De pl. láttunk már nem is egyszer 18650 cellát drága árcédulával, csak éppen homokkal volt kitömve a nagyrésze. Ha nehezeb,hamarabb megveszik.
Persze van ellenpélda is ugyanitt, mert nem egy esetben a könnyebb olcsóbb cella 2x annyit tud,mint a homok nélküli drágább. -
boborján2
senior tag
Ja , azt nem tudtam.Azt hittem már többet ment akár gyorsindítással. Ilyenkor a droid néha képes esetenként bugokat produkálni.
A másik tv amiben működik az tcl?
Nem lehetséges ,hogy valami olyan házban van ,aminek a vezérlőjét nem szereti ez a tv?
Bár nem tudom ez mennyire jellemző manapság. -
boborján2
senior tag
65C835
Szbyyke fórumtárstól kaptam pár hasznos infót és fölraktam a V8-T615T03-LF1V592.000831 firmware-t.
Ha már a tv nem talált OTA semmit sem.Első tapasztalatok...
Továbbra is sz..pat a kijelző alatti ledsor.
Ha a mikrofont kikapcsolom nonstop sárga. Ha bekapcsolom (ezt nem feltétlenül szeretném úgy hagyni) akkor kékes fehér de alalszik.
Úgylátszik fekete szigszalag lesz a vége ennek a sztorinak.
Továbbra sem értem ,mi a tökömnek kell a bármilyen tv előlapjára ,bármilyen világító kütyüt rakni. Agybeteg volt aki kitalálta!!!DoVi lejátszásnál eddig volt olyan ,hogy nagyon ritkán megröccent a kép (1-2 másodpercig néha leesett az fps-nem tudom jobban megfogalmazni), úgy látszik ezt javította.
A mozgás menüben egyébként a 2. csúszkát én hetesen használom , alatta szaggatósnak látom a filmet, fölötte túl mű az egész és több is benne a hiba a gyors mozgásoknál. De ezzel a firmware-el talán javult kicsit ez is. Direkt kipróbáltam maxra húzva is.A tv hangja szebb lett. Dinamikusabbnak hallom a mélyet és kicsit élénkebb lett a magas hang is.
Állítólag a játék mód is javult, de én játszom rajta ,így nem tudom.
Idáig pozitív a tapasztalat a frissítés.
-
boborján2
senior tag
válasz
Snoop27 #21806 üzenetére
A cégnek van műholdss platformja (bár nem tudom hogy az 4ig kézbe került e vagy sem , de most lényegtelen), igaz legalja minőség.
Gondolhatod ha az optikán (dvb-c),ahol aztán minden is elférhetne spórolnak , akkor a sat tv agyontömött transponderein , jó kis mpeg2 tömöritéssel milyen a kép.
Egyébként jelenleg a voda elfogadható streamet produkál ,legalábbis vodaboxal OTT megoldással.
(Dvb-c, ex upc területről nem tudok nyilatkozni)
A box lassúcska de legalább egy értelmes 4K képet skáláz a HDMI kimenetre és 65" méretben még meglepően nézhető marad a HD adás.Sajnos az a világ elmúlt amikor a digikábelen 7-8 és 12-14 megabit/sec -el tolták az SD és HD adásokat.
-
boborján2
senior tag
65C835
Kíváncsiságból rányomtam a frissítési szolgáltatás frissítésére. Talált is egyet és feltelepült.
Szép kék lett a háttere.
Rendszer frissítést viszont nem talál.
Létezik ettől újjabb?Illetve jól gondolom ,hogy előbbi maga a firmware-t frissíti, utóbbi pedig a firmware -t tölti le?
Ha nem akkor melyik mire való?Csak azért frissíteném ,hogy elől az a retkes sárga ledsor ne éljen önálló életet
Szóval hol lehet a hivatalos firmware-ket megtalálni?
(Tudom telegram, de melyik csatornán?)
-
boborján2
senior tag
válasz
MaCS_70 #21661 üzenetére
65C835 (gyorsindítás módban használjuk). Az enyém kb. 10 naponta csinálja , hogy csak rendszerhangok vannak, de appok közül semminek nincs hangja.
Restart megoldja.
Esetleg nem csak ez jött elő nálad is és az hogy "A gyerkőc megkaparintotta a távirányítót kb. öt másodpercre" csak véletlen egybeesés.
-
boborján2
senior tag
válasz
Tocika #21618 üzenetére
100as lan a tv , 4k filmhez ez esetenként kevés lehet.
Fhd-nek viszont menni kellene rendesen.
Nehéz így megmondani hol a hiba.
Lehet a nas , a hdd , a router vagy annak csak egy portja , maga a tv , a tv-n a lejátszó.
El kell indulni megkeresni , lépésről lépésre kizárni a hálózat minden összetevőjének a hibáját.Ha megvan a hiba forrása és javítva van, akkor 4K -hoz vagy nagyon stabil es jól konfigolt 5ghz wifi vagy [link]
-
boborján2
senior tag
Megérkezett a tp link ue300 usb-lan kütyü.
65C835 -be begugva azonnal és tökéletesen működik.
Nasról a tartalom sokkal gyorsabban indul , beletekeréskor nincs karikázás.Szolgáltatós 5ghz wifi lett vele kiváltva , amivel akadtak esetenként problémák. Mint tudjuk a szolgáltatós cuccok sajnos ilyenek.
Szóval a lényeg ,hogy a probléma kevés pénzből ezzel orvosolva. -
boborján2
senior tag
válasz
winters123 #21482 üzenetére
Nem terveztem feltenni semmit sem.Csak érdeklődöm.
400ezres tv-t nem szívesen tenném át tégla üzemmódba,ha valami nem úgy sikerül.TCL Telegram csatiját keresd, ott értesítenek, ha kijön új, linkkel együtt.
Gondolom majd a tv is értesít ha van új ami a sajátja.
(Legalábbis ha a menüben ránézek a frissítés opcióra)Ezt a csatornát a TCL üzemelteti?
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #21453 üzenetére
A wifi meg a vezetékes kapcsolat stabilitása két külön kávéház.
Nálam pl. szolga router van. 5ghz ac wifivel nem találok olyan beállítást ami mindenhez is jó. Az egyiket a tv és a tablet szereti , a masikat meg a telefon. Persze ez valszeg javítható lenne egy normális(abb) routerral. De mivel egyedül a tv igényli a folyamatos nagy sávszélt ezért nem fektetek bele ennyi pénzt.
Usb-lan adapter azt jónapot. A gigabit lan már sok eve ki van építve a házban. -
boborján2
senior tag
De miért kell minket arról gyözködni ,hogy ha valakinek nem kell a sávszéleség , akkor a többieknek sem
Esküszöm nem értem...
-
boborján2
senior tag
válasz
kovacsit #21412 üzenetére
Mi a helyzet a drm-el?
Bár csak tippelgetek, de ha pl. egy gyári bd lemez a forrás ,vagy akár egy telekom tv vagy voda tv box , ott bizony rajta van a drm és ha a kütyü nem lát bele , akkor nem fog menni.
Random google találattal azt olvastam hogy még az usb-s eszköz sem megy pl. Netflixel a drm miatt.
Csak a kamerás megoldás a járható út ,ahol a képernyőt fizikailag látja a kamera. -
boborján2
senior tag
válasz
kovacsit #21419 üzenetére
Minek rakjak 100megabites eszközt a hálóba ,ha 100 megabites a tv-n a lan port
Egyébként 15x leteszteltem mindenféle lejátszóval , 100as lanon a komolyabb kontentek megakadnak.
(Bitrate analyzer progival ránézel egy értelmes mkv-re és láthatod ,hogy pl. 10-15 másodpercig 120-140 megabitet igényel. Ha ez nem tud át menni , akkor a puffer kiürül. ,Sőt ,ha telefonnal lövök egy 4K videót , az is van hogy 11megabájt /mp. Na az lejátszás is hajszálon fog lógni ha a nasról majd a tv -n akarom megnézni 100as lanon.)AC 5ghz wifin ,ahol 310megabit a plafon ,ott meg nem.
A napnál is világosabb ,hogy adott esetben a 100 megabit nem elég.
És ezzel az állítással , nem vagyok egyedül!Én azért fogok usb3-gigabit lan eszközt használni ,mert töredék áron vettem , ahhoz képest mint ha egy komolyabb routert vettem volna. A tv hátamögött meg ott figyel a kábel , gigabit kapcsolattal.
A streaminget pedig ne keverjük ide!!
Az persze hogy keveset eszik. Az szándékosan ,úgymond az arany közép útra van méretezve. Magyarul mondva , elérhető legyen kb. majdnem mindenkinek ,illetve a szolgáltatónak ne kelljen a világ összes pénzét a kiszolgáló infrastruktúrára költeni. -
-
boborján2
senior tag
Arra gondoltam ha esetleg játszni támad kedvem, rádugnám majd a gépet a C835-re.
Valaki felvilágosítana milyen beállításra van szükség pc és tv oldalon is?
Utoljára xbox one s -en játszottam hosszabban sima led tv-n ,a pc-hez meg egy mezei led monitor van ,mindenféle okosság nélkül.
A gépben egyébként rx580 8gb kártya van. Nem egy világszám de amennyit én játszom 3-4 játékkal arra hibátlan.
Mondhatni sík hülye vagyok a vrr meg freesync meg a hasonló jóságokhoz ,így abban reménykedem ,hogy egy jó beállítással ebből valami jó is kisülhet.
Köszi!
....
@Imi1981
Nekem 835C van, a rendszer gyors ,nekem sincs lag.
1 hét nyomkodás alatt (csak gyors indítás módban)1x volt olyan ,hogy a youtube akadozott. App bezár ,újra nyit megoldotta. Igazából ezt betudom egyelőre az app hibájának. De ha nem, az sem katasztrófa 1-2 hetente egy restartal simán együtt tudok élni.
De gyors indítás nélkül sem vészes. Az a kb. 1 perc boot idő vállalható kategória nálam. -
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #21183 üzenetére
Igen , az inteligens funkciók ki vannak kapcsolva. Ez volt az első lépés.
Illetve gyorsan ráfűzök még egy kérdést.
Azt lehet szabályozni ,hogy a képernyővédőből(nem mint ha ennek lenne bármi értelme) kilépve ,hova térjen vissza. Streaming közben elég idegesítő ,hogy a főmenübe tér vissza és megint az éppen használt appot kell indítani.
Ezzel szemben pl. a mi stick , ami szintén droid ,a képernyővédőből visszatér a filmhez.
-
boborján2
senior tag
65C835 fényerő kérdés...
Ma bekapcsolva sötétebb volt a kép SDR rartalom alatt. (tippre kb. 15-20%)Beállításokba belépve , 35%-on volt a fényerő ahogy eddig is. Viszont ahogy kiválasztottam ,hogy módosítom és ahogy előjött az energiatakarékossági figyelmeztetés , azonnal visszaugrott a fényerő a 35%-os (valós!)értékre és úgy is maradt.
A menükben esetleg van erre utaló beállítás valahol elrejtve?
Ha nincs ilyen vagy már kikapcsoltam korábban ,akkor ez egy firmware bug lenne?
1hete van meg a tv , most találkoztam ezzel először.
Esetleg az android miatt érdemes lehet heti egy restartot nyomni,mert valami beakadt a háttérben?Egyébként összességében,1 hét után a többedik HDR filmet megnézve, ez egy nagyon fa*a tv.
Maximálisan elégedett vagyok vele.Megjegyzés ,illetve tapasztalat
1-2 film után nem lehet véleményt mondani egyik tvről sem. Egyszerűen van olyan ami tényeg túl sötét ,vagy fakóbb ,színtelenebb és van amelyik eszméletlen jól van világítva és élnek a színei olyan szép tud lenni. -
boborján2
senior tag
válasz
matrix23 #21145 üzenetére
Ez TCL topik , de [ebbe az irányba keresgélj].
Ha nem , akkor samsung topikban biztosan lesz válasz.
-
boborján2
senior tag
Vegre rájöttem mikor világít a ledsor a tv elején
A lényeg hogy ha bekapcsolom a tv-t akkor nem világít, ha rákeresek (nem mikrofonnal) csak bepötyögve bármire ,akkor sárga és úgy is marad kikapcsolásig. Mondjuk nem látom ebben mi a logika,de legalább már ennyi már kiderült.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21127 üzenetére
Épp ma írtam valamelyik popikba ,hogy AC wifi mindre is elég. Erre elkezdett a húzósabb 4k be-be akadni.
Ugyanaz az anyag usb hdd-ről persze rendben van.Ki akarom deríteni merre van a hiba. De valszeg a wifi. Ugyanakkor ennek meg ellentmond ,hogy a net speed test 330-340 megabitet mutat bármikor indítom.
A kiszolgáló nas meg gigabiten kitolja magából, azt is teszteltem.Még megpóbálom majd a wifi csatornát variálni , hátha megbarátkoznak.
Szerk.: A lényegi kérdés lemaradt.
Pontosan milyet használsz az usb-lan adapterből amit megeszik a tcl? -
boborján2
senior tag
C835 -höz keresek ilyet vagy hasonlót tesztelésre.
[link]Ezzel egy árban vagy olcsóbbat.
A lényeg hogy a lan oldala gigabit legyen , usb oldalon úgy is a 2.0 lesz a szűkebb keresztmetszet.
Csak olyan érdekel ami bevált és tutira működik. Gondolon a chip tipusa számít nem a gyártó ,de sajnos ezzel sem vagyok képben.(Nem akarok 2-3 oda-vissza postát potyára fizetni)
Hálás köszönet!
-
boborján2
senior tag
C835 esetén hol tudom beállítani ,hogy disney+ ,hbomax,netflix esetén DV helyett csak HDR -ben játsza le a filmet?
-
boborján2
senior tag
Több tesztben úgy olvastam ,hogy a tcl európai piacon google tv rendszerrel adja a tv-t.
Ez oké, de csupán kíváncsiságból kérdezem,melyik régióban mit használnak európán kívül? -
boborján2
senior tag
válasz
neo-geo #21097 üzenetére
Hát báttya ,sajnos nem vagyok tele
De 1.5 doboz cigi árát rászánom magunkra. (4 fő)
Nézegettem én is a lehetőségeket a reklámok nyírbálására, de feladtam.
Pc böngésző az még oké. Bár ma már lassan az sem ,amilyen híreket olvasok.
Igazából ott van még mellé a gyerekek tabletje telefonjaik, 3 db voda médiabox , chromecast, mi stick, okos tv-k.
Ezen felül rengeteg podcastet hallgatok mobil eszközökön este, itt jól jön a kikapcsolt kijelző, nappal meg vezetés közben ,hogy indulás előtt letöltöm a tartalmat.De ha Te ekkora géniusz vagy és értessz hozzá,(mert én nem!!) mutasd meg nekem 1.5 perc gányolással, hogy lesznek ezek az eszköközök reklámmentesek és fél évi Yt prémiumra a vendégem vagy.
-
boborján2
senior tag
Én viszont így végképp nem értem ,mi szabályozza igazából a ledek világítását.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #21054 üzenetére
A félteértések elkerülése miatt és nem kötekedésből...
uf6yanazon wifi frekvencia tartományban legyen/és ne vezetéken!
A frekvencia tartomány az légyegtelen ,abba mezei user igazából nem is lát bele. Szerintem inkabb arra gondoltál hogy egy wifi alhálón legyen a két eszköz.
Illetve nem tudom milyen megoldást használ a képkivetítés ebben az esetben. De pl. egy lan-ra (vezetékre) dugott chromecast vezérelhető wifi telefonnal a lényeg hogy egy alháló legyen.
(Persze extrém esetben megoldható akár az alhálón kívüli vezérlés is, de ez már másik káváház és komolyabb tudást is igényel)
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21017 üzenetére
Nagyon sokat rágódtam a témán.
Végül gyűzött a fényerő/méret/ár.Egyébként épp majdnem megrendeltem reggel az emagon az oled55C2-t 399-ért. Aztán ránéztem, hogy a 65C835 még mindig megvan 370 -ért (ezt pár nappal korábban találtam). Ha ez nem ilyen olcsó , akkor az oled lett volna.
Igazából egyik sem volt még nekem. De ez tényleg olyan , hogy ha elbóbiskol az ember és hirtelen kinyitja a szemét , majdnem fáj ránézni.
Talán legközelebb majd kipróbálom az oledet.+extra poén számomra , hogy már jól körbejártam a C2 lejátszási képességeit.
Csináltam mkv-ból , sample anyagokat mkvtoolnix+dolby vision tool (megnézettem ezeket kissebb C2 modellen), hogy minden tuti legyen. Aztán most az van , hogy ami ott DV mp4 volt , az ezen HDR10, ami ott DV helyett volt HDR10, az meg ezen DV -ben megy. Kezdhetem előről kihámozni mit és hogyan. -
boborján2
senior tag
Végül Lg 55 c2 helyett egy Tcl 65C835 lett a befutó.
Brutál jó képe van és még a hang sem a legrosszabb.
Vhiktor videója alapján megcsináltam a beállítást ,kb ugyanúgy.Annyit változtattam hogy nekem az a kép túl "meleg" és elmozdultam a normál irányba.
De nem is ez a lényeg.Hanem hogy azt jól gondolom e hogy pl. Disnye+ DV filmből kilépve pl. Magas fényerőn marad a disney menü fénye is. Holott az nem dv tartalom.
Ha pedig voda boxot néztem , akkor utána alacsonyam maradt a youtube HDR fényerő.
Vagy bekapcs után a menü fénye is 100%. Vagy a menüt is egy adott forrásként kezeli a tv.
Én rontok el valamit vagy ez egy bug?Egyébként moat hogy láthatom rajta a sötétben is a tartalmat ,absuolút nem bánom hogy nem oled lett.
-
boborján2
senior tag
Tcl esetén hol lehet megnézni mennyi üzemóra van benne?
-
boborján2
senior tag
TCL 55c845 ma 315e-ért behúzható emagon napi kuponnal.
@lasse001
Mekkora méretű C845 ami neked van? -
boborján2
senior tag
Találtam boltban egy makulátlan kiállított 65c835 -öt , 365e -ért. Az jó ár érte? A kiállított fullon van hajtva vagy a demo az gyengébb beállítás?
-
boborján2
senior tag
válasz
Solymi81 #20877 üzenetére
Egymás mellett még én sem láttam, de amit áruházban néztem 845-öt , demo videoval ,annak brutál feketéje és fényereje volt.
Nem tudom mennyire lehet igaz rá az az állítás ,hogy én pl. észre nem venném hogy az a fekete nem is olyan fekete, csak élvezném a filmeket, Vhiktor meg meglátná és kinevetne ,hogy ez milyen sz@r.
-
boborján2
senior tag
Közben az egyik ismerősöm is TCL-el szemezget. Ott is 55" a cél, az értelmesebb felsőbb kategóriából.
Szóval ugye ajánlott lenne a C835 , de lényegében nincs.
Igy kérdezném, hogy komolyabb magyar nyelvű teszt hiányában , mik az érvek a C845 ellen , amiért Vhiktor szerint sem ajánlott vétel. ? -
boborján2
senior tag
Tényleg annyira gáz a TLC tévékben az upscaling ?
Más fórumokban sok hozzászólás erről szól.Nyilván nem a tv adás a legfontosabb (voda OTT, szolga box) de azért egy vállalható HD tv adást az ember elvár tőle.
-
-
boborján2
senior tag
Sziasztok!
55" és 65" méretben keresem a márkából a legjobb választást.
300e - 320e Ft összegben.
Fontos lenne ,hogy mindkét méretre adjatok tanácsot a megadott keretösszegben.
Samsung QU55Q80C -t ha agyonveri az sem gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged