- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
Itt van néhány kép, hát nyilván kaputelefonnal készült talán nem is adja vissza annyira, de kivehető amit mondok. Ráadásul villog is valamelyest, mintha próbálá kompenzálni a sötétebb tónusú szineket
-
freeland0806
tag
Még visszatudom küldeni, ha ez esetleg nem beállítási dolog lenne, ezért is vagyok kíváncsi ki mit mond erre. Amikor visszaállitom alapra a beállításokat legyen az dinamikus kép vagy mozis képmód akkor előjön ez a probléma. Még alaplap hibára tudnék gondolni, vagy valami olyasmire, hogy a képfeldolgozással van valami gebasz. Az az érdekes, hogy ugye vannak youtubeon ezek a 4K HDR teszt videók amikor full sötét minden és vannak színes tárgyak a képen (black uniformity test videók azt hiszem). Na ott nincs ilyen probléma. Dolby Visionnél elhanyagolható, bár az ugye világosabb és mivel nem Oled meg nem mini led a fekete is bőven világosabb nyilván, de nem pixelesedik/folyik szét. De sima 4Knál streamingen (Max, Sky) borzasztó, 1080Pben meg pláne. Ha meg visszább veszem a fekete háttérfényt akkor esti vagy sötétebb jelenetek jók, a nappaliak már túlságosan sötétek lesznek.
-
freeland0806
tag
válasz
boborján2 #32060 üzenetére
Az a gond, hogy Netflixen is csinálja az éjféli klub 2. epizódjánál full sötét jelenetben. Igaz az csak 1080P. A Tulsa Kingnél meg az első évad első részében vettem észre legelőször, amikor megy be az eladóhoz Stallone 25 percnél. 28:20nál meg amikor szemben ül a szemüveges taggal és Stallone feje mögött van egy sárga "tábla" az meg ilyen zajos zöldes pixeles lesz (de csak az) mintha túl lenne húzva a szín
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #32056 üzenetére
4K-s előfizum van Tulsa King az pont 4K ráadásul
-
freeland0806
tag
Sajnos mikor már elfogadtam volna a tvt (C655) úgy ahogy van észrevettem valami más problémát. A Tulsa Kinget néztem SkyShowtime-on és a fekete színek borzasztóan pixelesek vagy szétfolynak/szétesnek nem tudom mi a jó szó rá. Pl van egy jelenet ahol Stallone fekete öltönyt visel és megy be kintről bentre, az öltöny elkezd pixelesedni villogni, vagy a csajnak a haja. Vagy random általában sötét tónusú színek ugyanígy elkezdenek torzulni. Ha a fekete háttérfényt lejjebb veszem, akkor mintha javulna, de akkor meg túl fekete a kép, egyébként minden képjavító funkció off és az élességet is levettem 0-ra, képernyő módtól függetlenül csinálja. Netem is gyors (500as ráadásul kábellel használom nem wifivel) Szoftveres dolog ez? Olyan mintha a tv nem tudná normálisan kezelni a színeket legalábbis a szín átmeneteket. Most nem tudom lefényképezni mire gondolok de neten találtam néhány példát nekem a tv ugyanezt produkálja
-
freeland0806
tag
Én amin meglepődtem az a TCL pixel policyje. 16(!) dead/stuck pixel az elfogadható 4Knál??!! Már 1 is lelombozó, na de 16??
https://support.tcl.com/ca/12-tcl-pixel-policyÉs akkor így küldjem vissza, ha nekik ennyi belefér lehet még jól is jártam 1el
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #32030 üzenetére
Sose fogok tudni telóról képet beszúrni úgy hogy működjön is úgyhogy inkább itt a link.
https://drive.google.com/file/d/1G0jYizOCuis0b_tvLFKKcrKRlv0DsHss/view?usp=drivesdk -
freeland0806
tag
Nekem ilyen. Ezen filózom, hogy visszamenjen e vagy ne. Az a helyzet, hogy utána néztem és a gyártó szerint ebből 6-8 darab megengedett pláne ha nem a képernyő középpontjában van. Úgyhogy amilyen az én szerencsém kapnék egy olyat aminek van kettő halott pixele a képernyő közepén
-
freeland0806
tag
Azok a kis fekete pöttyök amúgy dead pixelnek tűnnek. Én is kaptam belőle egyet jobb felülre, de csak akkor vettem észre, amikor megcsináltam a grey screen tesztet. Hát nem tudom. Van 2 hetem elvileg elállni a vásárlástól ha több kijön ezalatt az idő alatt akkor én is visszaküldöm.
-
freeland0806
tag
Én elégedett vagyok azt leszámítva, hogy backlight bleeding azért befigyel sötét jelenetekben a bal felső sarokban, jobb felül meg van egyetlen dead pixel, de vissza azért nem viszem, mert valószínűleg kapnék egy olyat, amin még durvábban beszűrődik a háttérfény és nem csak a bal felső sarokban kapnám az áldást
A tied viszont tényleg nem a legjobb ezt én is visszaküldeném. Kár, hogy ilyen hibák vannak, mert egyébként jó kis tv ez. -
freeland0806
tag
Na. Megnéztem úgy nagyjából a tvt. Eddig nem rossz. Azt hiszem jól emlékszem te fogod venni ennek a nagyobb testvérét. Rengeteg beállítás van amivel lehet játszani, még nem találtam meg a megfelelőt de azt látom, hogy jobb a panel a Philipsemnél. Eddig max annyi negatív dolog van, hogy a gyors mozgást mintha a szoftver nehezen kezelné. Kicsit mint amikor alacsony a bitráta. De érdekes módon ez játékoknál nem jön elő. Full feketénél felhős, de ha filmet nézek nem látom egyáltalán, sőt játéknál sem, úgyhogy amikor állítod be és előjön az a fekete háttér ne ijedj meg ha látsz bevilágításokat. Úgyhogy eddig nem vettem észre egetrengető hibákat, bár magamat ismerve szerintem fogok találni. De megpróbálom nem keresni szándékosan 😅 ja és a hangja ott van. Pedig ebben nincs mélynyomó
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #31990 üzenetére
Így talán látszik jobban. Mancot azt ne figyeljétek, a fólia hagyott egy kis nyomot
https://drive.google.com/file/d/1ElwqpSvK3Yml6zh7fbhJuuPj0x8lDq1f/view?usp=drivesdk
-
freeland0806
tag
C655 esetében van a jobb felső sarokban ilyen csipesz szerűség, amire rá van írva, hogy "QLED premium".
Azt le kell szedni? Próbáltam de nem igazán mozdul úgyhogy inkább békén hagytam -
-
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #31796 üzenetére
Ez igaz, hogy jobb a 120, de nekem Series S mellé a 60 tökéletesen megfelel, most is úgy használom. Nem pro játékos vagyok, inkább ilyen hetente pár alkalommal leülök egy pár órát. A streaming lenne a legfontosabb szempont, legyen elérhető a Netflix, Max, Sky, Disney+ és ne legyen a panel zavaróan felhős vagy DSE-tes.
Nyilván ennyiért csodát nem várok, de a 43C645-tel sokan megvoltak elégedve ahogy olvastam (meg sokan nem), a 655 meg ennek a faceliftes változata ezért lennék kíváncsi tapasztalatokra
Hisense 55A7KQ-t tudnék még kihozni, de ha talán el is férne a középen lévő talp miatt, nem tudom jobb választás lenne e, mint a TCL. Valahogy az utóbbi szimpatikusabb -
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #31791 üzenetére
Telekomtól hozom részletre havi 6300ért és max 7000 a keret, ez kb 130-140.000 egyben. De nagyobb amúgy sem férne nagyon max 50"
-
freeland0806
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és a TCL 43C655 lett az, ami ár érték arányban a befutó lett. Jövő héten fogom rendelni, de azért akinek van tapasztalata a készülékkel (bármilyen, jó és rossz) nagyon örülnék ha leírná nekem. És esetleg ha vannak bevált képbeállítások játékhoz (Xbox Series S) és streaminghez azt is szívesen fogadnám, mert később hasznát vehetném.
Egy foltosodó DSE problémákkal küszködő Philips 43PUS8118-as készüléket fogok leváltani a TCL-el egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobilinternet
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Parfüm topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged