- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26086 üzenetére
Az tud 1000% és meg is néztem tv infó gombjával ( ott mutatta). Apple tv-nél én a készülékre gondoltam nem az alkalmazásra! Apple tv 4k 2021 amiben beállítás is van erre képkocka sebesség egyeztetés bekapcsolása ha jól emlékszem. Most nem tudom megnézni mert feladtam hirdetésbe eladni így már a dobozában pihen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26077 üzenetére
Kíváncsi vagyok. Ha az is nem tökéletes mert vannak időközönként akadások. Nem sűrűn ahogy a nem kadenciahelyes lejátszás esetén kéne legyen de van. Ezt nem egy film alapján mondom. Ha Apple-TV 4k 2021 -el játszottam le filmet semmi akadás nem volt soha! Annál érzékelni is lehet mikor vált frekit film indításkor mert pillanatnyi fekete kép van. Amúgy V028 -on volt a legjobb a lejátszás a tv belül ott csak nagyon ritkán láttam akadást.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26068 üzenetére
Hát most nem tudom mi van mert itt meg 23.976-ot mutat
Több filmel is próbáltam ami 23.976 és azt mutatja. Akkor ez lehet csak film infó nem a tényleges hz-et mutatja? Most kicsit összezavarodtam. De szerintem akkor se kadenciahelyes mert látom hogy nem az. Mozgáson látszik. Holnap kipróbálom fire stick 4k maxal mert már kíváncsi vagyok. -
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26054 üzenetére
Belső lejátszóját még csak nem is próbáltam. Nekem kodi kell mert az tudja azt amire nekem szükségem van. Szóval belső lejátszó lehet hogy tudja de az meg nem kell 🙂.
Kodi nem tudja meg plex, emby sem. Ezek például egy shield tv -n vagy fire stick 4k maxon tudnak kadenciahelyes lejátszást.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26043 üzenetére
Alapból 60 hz-en megy annak nem kéne akadoznia ( nem próbáltam csak mivel egyezik a Hz nem szabadna akadozni). Nem 50 Hz-es videók azok?
Én amit észrevettem ( nem most már régebben is) hogy mikor gyorsabb mozgás kicsit hosszabb ideig akkor jobban szappanoperás a mozgás. Mintha akkor kicsit rátolna a mozgás simításra automatikusan. Mivel ez kezd zavarni szerintem rákötök egy amazon fire stick 4k maxot a kadenciahelyes lejátszás miatt.
-
Imi1981
veterán
A c805 csak újabb proci van. C805 x1 mindegyik típusa de ugyan az mint a c745 x2 és c845 x2-ben lévő újabb proci. Szóval röviden igen fel lehet rakni. Képminőségben a v1 tetszett legjobban amiket próbáltam azok közül! Viszont mindegyiken volt valami kis hülyeség hiba. A v1-en mindenképpen egy gyári alapra állítással kezdj mert az szerintem megoldja a legtöbb hibát. Sajnos én ezt nem csináltam meg v1-en így biztosra nem tudom mondani hogy helyre jön minden csak v3-on, de ott helyre is jöttek a dolgok.
-
Imi1981
veterán
C805 -re is jók a teszt fw-k. Ugyan az a proci mint a c745 x2.
Na teszteltem! Letöltöttem nc-ról a múlt hétvégi forma 1 futamot és ugyan olyan sz@r volt a kép! Szóval ilyen minőségű a tv adás. Nálam nincsen ilyen razfilmszerű mosott arcok a háttérben úgyhogy megnyugodtam nálam nincs gond. Próbából letöltöttem a hétvégi futamot 4k-ban sky sport verziót és az ég és föld volt képminőségben! Maga a színektől ott se voltam elájúlva de esti futam volt villanyfény mellett így az olyan volt és kész. De a m4 sport vérzióhoz képest ég és föld volt a különbség! Viszont az 50 Hz-es anyagok igen csak akadnak kodival azt nem lehetett nem észrevenni.
-
Imi1981
veterán
Fordítóval néztem de ez után is írt olyat, hogy a háttérben az arcok razfilmszerűek. De lehet az már nem ehhez tartozott.
Nekem a V028 se tetszett képminőségilek mert ott meg gyenge volt a fekete. Sdr-en is de hdr és dv esetén nagyon. V062 az minden szempontból rosszabb volt a v028 -nál. A v1 v999 tetszett legjobban képminőségben! Ott a fekete szuper volt és a színek meg úgy összességében a kép jobban tetszett a V028 -nál. Itt viszont voltak furcsa működések amik idegesítettek de én hülye nem próbáltam meg a gyári alapra állítást mert nem jutott eszembe. V3 m999 majdnem olyan jó mint a v1 de kicsit gyengébb volt képminőségben. Itt is voltak furcsaságok de gyári alapra állítás helyrehozta. V3 után raktam fel a v098 -at. Képminőség rendben van kivéve a tv adásokat ( kábel tv) de nem tudom biztosan hogy ez most firmware hiba vagy nem de már itt többen írjátok úgy szerintem firmware hiba lesz. Szerintem majd ha rászánom magam vissza megyek v1-re csak utána egyből egy gyári alapra állítással kezdek. De a héten szerintem nem lesz kedvem hozzá mert mindig fáradt vagyok meló után. Tv csatorna nem is érdekel igazán de azért forma 1-et nem szeretném olyan pocsék minőségben nézni mint múlthétvégén és előtte hétvégén. -
Imi1981
veterán
Nekem is v098 van fent c745-ön de nálam a netflix! Disney plus és akár youtube vagy letöltött filmekkel semmi probléma nincs. Ezeken gyönyörű a kép. Viszont tv adások és azon belül is a sportcsatornákon látom jobban hogy rosszabb a képminőség! Olyan mintha nem lenne hd csak kisebb bitrátájú 720P. Most nem tudom, hogy firmware miatt van vagy most amúgy is ilyenek ezek a csatornák. Háttérben az arcok probléma nálam nem igazán van jelen hanem az egész kép sz@r azokon a csatornákon.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #25891 üzenetére
Nem. Tarr Kft. Őszintén nem tudom előző firmwareken milyen volt a tévé adás mert sose nézem. Csak forma 1-et nézek és tavaly az jó volt biztosan ennyit tudok. Most viszont a múlt hétvégén nézett futam borzalmas minőségű volt. Lehet hozzaszoktam a netflixes forma 1 sorozat minőségéhez mert az 4k dolby vision. Majd apósomnál leellenőrzöm samsung tévéjén az közel akkora mint az enyém és ugyan az a szolgáltató. Mielőtt bármit is csinálnék.
-
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #25872 üzenetére
Ez csak tévé csatornákon van? Én csak forma 1 -et nézek m4 sporton semmi mást viszont múltkor megjegyeztem milyen sz@r a kép. Akkor azt gondoltam hogy a közvetítés ilyen gyenge minőségű ( valaki megnézte több tévén és mindegyiken gyenge volt) úgyhogy nem foglalkoztam vele.
Most kapcsolgatom és az összes sportcsatorna ilyen gyenge minőségű! A tv2, rtl stb jó minőségűek. Most nem tudom hogy ez firmware probléma vagy a sportcsatornák lettek gyengébb minőségűek.A letöltött és streaming anyagokkal semmi probléma nincs!
-
Imi1981
veterán
Tudja valaki mennyi a fogyasztása a tévének kikapcsolt állapotban gyorsindítás bekapcsolva / kikapcsolva? Ja meg van még a kijelző nélküli szolgáltatások ( hasonló a neve) ami ha be van kapcsolva akkor ugyan úgy gyorsan kapcsol be. Gondolom ez is rátesz valamennyit fogyasztásban.
-
Imi1981
veterán
Én csináltam egy gyári alapra állítást 55C745 -ön mert volt pár furcsaság. Például mindig a dv anyagok dv sötét módban indult pedig én a dv világos módot használom. Mindig vissza kellett kapcsolni dv világosra. Gyári alapra állítás helyrehozta. Most úgytűnik jó ez az fw úgyhogy nem frissítek tesztverziókra.
-
Imi1981
veterán
válasz
Susanin #25782 üzenetére
Én 55C745 -ön teszteltem. Most néztem dv, hdr10 és sdr filmeket is és jónak tűnik. Mintha jobb lenne a kép sdr esetén mint v3-on. Dv és hdr10 szerintem ugyan olyan de nehéz így megállapítani. Viszont az a kis hülyeség itt is megvan ha dv filmet nézek és leállítom és vissza vált sdr-re akkor dinamikus képmódra vált nem a mozi képmódra amin volt előtte. Ezt szinte minden fw csinálta! Talán a V028 nem csinálta. Itt is úgyan olyanra beállítottam a dinamikus képmódot mint a mozi képmódot azt kész. Így asszonyt se zavarja én meg úgyis vissza váltok mozira.
A v028 fekete megjelenítése nem tetszett sose és ebben ( meg szerintem másban is) sokkal jobb a v098. Eddig azt mondom jó ez az fw és végre nem teszt firmware van a tévén. Így talán nincs gond ha gariztatni kéne. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #25747 üzenetére
Igen ez c745 -ön is mindig észrevehető volt gyári V028 firmware-en. V3-on jóval lejebb volt az élesítés 0 álláson mint V028 -on. V3-on kevésbé is fordult elő ez. Viszont úgy én kicsit már túl lágynak éreztem ha nem 4k anyagot néztem úgyhogy kicsit feljebb húztam de így kb ugyan olyan mint V028 -on 0 állásban 😄. Szóval ugyan ott vagyok. A lényeg hogy v3-on tutira jóval lejebb van az élesítés 0 állásban.
-
Imi1981
veterán
Most éjjel felraktam a v098 pkg img firmware -t. Minden rendben ment és eddig jónak tűnik de most nem teszteltem. Az img firmware nem gyalulja teljesen a tévét? Csak azért mert minden képbeállítás megmaradt minden képmódon! Érdekes hogy Google fiók! Csatornskeresés, alkalmazások meg mindent újra kellett telepíteni /beállítani de a képbeállítások megmaradtak. Fura.
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #25725 üzenetére
Igen ha hdr a videó akkor valószínű az lehet. De persze lehet úgy tesztelte, hogy egyforma beállítással és úgy van eltérés de a fényes ikonok és a folyamat jelző csík az ilyenbe belezavar mert ugye nem egyformán működik a local dimming. Vagy pont azt akarta szemléltetni hogy a local dimmingtől fuggően vesznek el részletek! Akkor viszont tényleg nem jó.
-
Imi1981
veterán
válasz
LLKobe #25723 üzenetére
Ezt láttam csak az a gond ezzel, hogy az egyiken ott a folyamatjelző csík meg más világító ikonok is és a másikon nincs. És ugye minden bele tud szólni a képbe még ez is. Teljesen egyforma kép kéne. Én ha nem jön be a v098 akkor a v1-re megyek vissza mert szerintem azon volt a legjobb a kép.
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #25721 üzenetére
Na végre! Ezt akartam tudni! Ha meg felmegy akkor ota -n tudok frissíteni v1-re akár mert nagyobb a verziószáma. Ha nem tetszik valamiért a v098.Örülnék neki ha jó lenne a v098 mert jobb lenne ha nem teszt firmware lenne a tévén hátha gariztatni kell később valamiért. Ne kössenek bele.
-
Imi1981
veterán
válasz
joci2000 #25718 üzenetére
De ha ezt a v092 img felrakom ez felmegy? Ennek nem számít az, hogy v3 m999 van most a tévén? Mert ha felmegy a v092 akkor értelemszerűen utána tudnék ota frissíteni v1 vagy v3-ra akár mert nagyobb a verziószáma. Csak az a kérdés, hogy ez az img felmegy e olyan tévére amin a v3 m999 a telepített firmware?
-
Imi1981
veterán
Új firmware de pkg img verzió!
Ezt nem merem telepíteni de hátha másnak nem nagy ügy és érdekli.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Az enyém 3.5 éves szintén kislány csak annyit mondott versenyautó és kiment a konyhába anyja után 🙂. Nem érdekli.
Tegnap néztem netflixen a forma 1 sorozatot és ott nagyon állat a kép és lehet azért látom ezt a tv elő közvetítést csúnyának. De nem mégsem, szerintem csúnyább mint tavaly volt. -
Imi1981
veterán
Forma 1 -et nézem az m4 sporton és pocsék a kép! Már múltkor is észrevettem ( mást nem nézek a tévében). Most nem tudom, hogy ezen a v1-en ilyen rossz a képminőség vagy amúgy is ilyen mert máshol meg nincs probléma. Tavaly még decemberben az utolsó futamok jobb minőségben jöttek. Igazából hiába állítgatom a képet sehogy nem jó. Felbontás se tűnik hd-nak és a fények és színek is furák. A fények kicsit kiégnek a színek mosódnak. Nagyon nem tetszik! Másnak is sz@r minőségű az m4 sport forma 1 alatt?? Tarr kft a tévé szolgáltató.
-
Imi1981
veterán
válasz
mihaly13 #25633 üzenetére
Honnan tudjam 😄. LG és Sony wifije gondolom jobb vagy nem olyan kényes . De nálam rendesen működik és semmi probléma vele úgyhogy nem tudom milyen más tévéhez képest. 60 GB-os filmet is simán nézek kodival plexkodiconnect-el PC-ről. Nekem monjuk szerintem elég jó routerem van egy xiaomi ax3600 kínai verzió. Ezzel az egész házban van wifi!
WiFi frekvencia sávokat próbálgasd hátha számít. Wifi közelben van? Vagy állíts be neki a routerben fix IP címet hátha az is megoldja a problémát. Más nem igazán jut eszembe. Esetleg ha van lehetőséged kösd össze kábellel a routert és a tévét.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #25621 üzenetére
Mert nem akadozik jobban. Samsungon ha nem volt bekapcsolva és alacsony álláson használva a motion mozgásjavítás akkor az is akadozott, vagy ahogy írod inkább darabos volt a mozgás ( főleg oldal irányú kamera mozgásnál). Én használtam samsung h6400 -on és most TCL c745 -ön is. Persze nem durván mert a szappanoperás műmozgást én is utálom. Szerintem ez minden tévén ilyen.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #25610 üzenetére
Nem kell félve szólni. Ha valami nem tetszik nyugodtan le lehet írni hátha másnak az segít. Szerintem tudjuk hogy nem tökéletes tévé. Előző tévém se volt az és ez a 55C745 sem az ami most van. Én nagyjából elégedett vagyok vele ( legalábbis ezzel a Google tv verzióval ami fent van) de persze azért itt is vannak hibák. De összességében nézve ár /érték arányban szerintem jónak mondható és a képminőség is jó ebben az árkategóriában. A c805 meg főleg jó képminőség szinte ugyan abban az árban mint a c745.
Amúgy a te problémád simán megoldotta volna egy külső médialejátszó vagy tv okosító ami tud kadenciahelyes lejátszást. Egy fire stick 4k max ami még nem vészes árban és probléma megoldva. A kadenciahelyes lejátszással a szappanoperás hatás sincs jelen! Ha meg bekapcsolod a motion mozgásjavítást ( én azért ott is bekapcsolom alacsony álláson) akkor is kevésbé lesz szappanopera effektus mint a fix 60 Hz -és lejátszásnál.
-
Imi1981
veterán
válasz
mihaly13 #25603 üzenetére
Nálad lesz valami nagyobb gond . Ha másnál is ez lenne tele lenne a topik ezzel a hibával. Nálam ilyen probléma sosincs! Néha kiírja, hogy nincs internet de pár másodperc és már csatlakozik is ( wifin).
Wifin vagy kábellel csatlakozik a tévéd?Először kapcsold ki a gyorsindítást és próbáld ki,hogy úgy is csinálja e ezt. Ha igen ott valami router / wifi probléma lehet.
Kép döcögés témához.
Motion Blurt (kép simítás) és egyéb javító vackokat nem akarok bekapcsolni, hogy "átverjék" a szemem. (Eleve gyűlölöm főleg filmnél a szappanopera effektust, kis mértékben is.)
Nem azért vettem natív 120 Hz-es paneles tévét, hogy ne hozza a 8 éves Samsungom szintjét.
Nekem is egy Samsung 48 h6400 tévét váltott az tcl 55C745. A h6400 - on is csak motion bekapcsolásával volt akadasmentes! Tudom mert 7 évig megvolt a tévé. Ha kikapcsoltad h6400 -on ott is borzalom volt az oldalirányú kameramozgás. TCL-en is ezt kell bekapcsolni és jó lesz! Persze nem kell túlzásba vinni! Először próbáld meg a felső sávot 4 re és az alsó sávot is 4-re állítani. Így még nincs annyira szappanoperás hatás de jó a mozgás. -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #25551 üzenetére
Gondoltam hátha ez kimaradt de akkor mégsem. Akkor gondolom a gyengébb minőségű anyagokat nem jól kezeli. 55C745 -öt és kb 4 méterről nézem úgyhogy ilyeneket nem látok. Azt látom hogy nem olyan jó a kép ha gyengébb minőségű a videó de nem látom festményszerűnek.
pictigjis
Kikapcsolom mert iszonyat a fejmozgás ( kenődik a kép) ha be van kapcsolva. Mondjuk én csak forma 1 -et nézek tévé műsort. -
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #25522 üzenetére
Van play áruház hisz a rendszeralkalmazások között ott van és meg tudom nyitni de ott a szerkeszthető sávban nincs és nem lehet berakni oda mert nincs a választható alkalmazások között. Nem értem miért nincs kint alapból az alkalmazások között mint android tv -n.
Láttam elsőre is melyik menüpont az és a benenetválasztóval lehet elhozni de nincs ott play áruház! Ezek vannak [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Imi1981
veterán
A play áruház ikonját nem lehet valahogy kirakni főoldalra?
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #25455 üzenetére
Én csak akkor parázok ha elromlik a tévé és nem tudom vissza rakni a V062 -t. De most ezért nem rakom vissza a V062 -t mert az szar. Reménykedem hogy nem lesz baj. TCL-nek meg zárni kéne a bootloadert hogy ne lehessen rommolgatni. Akkor meg csak várnánk a frissítést ami sose jönne. Ez a v03 teszt firmware nagyon tetszik képminőségilek ( meg a v1 is) úgyhogy fent hagyom.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #25447 üzenetére
Engem is érdekel honnan az infó? Amúgy mire frissít magától a tévé c745 vagy c805? V062? Mert azt vissza lehet rakni ha gond van a te általad linkelt módszerrel pkg firmware-t használva gondolom. De jó tudni ezt. Ha időben észre vesszük, hogy szarakodik a tévé akkor vissza kell rakni a V062 -t. Ha viszont olyan hibája lesz, hogy nem ad képet akkor gáz van.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #25445 üzenetére
Mert kodival nem kérdés a direkt lejátszás! Plex kliensnek nem tetszik a felirat vagy hangformátum vagy videóformátum és már transzkódol. Van plex pass -om így van hardveres transzkódolás de akkor is jobb a direkt play. Amúgy már ritkán van gond a plex kliensel is. Egész családnak megosztom a plexet így távoli lejátszás is sok van.
A másik ok, hogy van pár funkciója a kodinak amit sűrűn használok és plex kliens nem tudja ( meg más lejátszó se nagyon) meg tetszik is a kodi Artic zephyr skinnel. Ennyi.
Nyugodtan kipróbálhatod azt a kodit amit linkeltem. Nem bugos és tényleg minden dv-t visz. Én már tv újkora óta ezt használom.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #25440 üzenetére
Ez a kodi [link] lejátsza az mkv dv filmeket dv-ben! Sőt nem volt még olyan amit rossz formátumban indított volna ( dv-t dv-ben, hdr10 -et hdr10 -ben és hdr10+ hdr 10+-ban). Csak mkv-ban vannak dv filmeim. Van ebből sokkal újabb verzió csak azon nem működik a plexkodiconnect azért ezt használom ( meg amúgy tökéletesen működik). Még nem találkoztam olyannal amit ne tudott volna lejátszani!
-
Imi1981
veterán
válasz
boroskarcsi #25438 üzenetére
Én a vimut egyszer próbáltam de nekem egy ultra fapados lejátszó. Nagyon nem tetszik. Szerintem kodi a legjobb bár én nem play áruházból letöltöttet használom hanem külső forrásból telepítettem mert ez visz minden dv, hdr10 és hdr10+ anyagot. Legalábbis még nem találkoztam olyannal amit ne vitt volna úgy ahogy kell.
-
Imi1981
veterán
válasz
Rolika109 #25433 üzenetére
Ha ezt kérdezed akkor neked nem kell. Egyszerűen felesleges legtöbb embernek. Annak kell aki érzékeny arra ha nem kadenciahelyes a lejátszás! Vagy különböző hangformátumok kellenek neki amit a tévé nem tud stb. Nekem van tv boxom több is mert a régi tévémen csiga lassú volt a smart rendszer és be be akadtak a 24p, 23.976 fps filmek ami zavart és erre gyógyír a kadenciahelyes lejátszás amit például egy coreelec-es médialejátszó tud tökéletesen.
Sokan észre sem veszik ha nem kadenciahelyes a lejátszás úgyhogy nekik ez nem hátrány.Az új tévémen a TCL 55C745 -ön már én sem használok médialejátszót. Pedig ez sem tud kadenciahelyes lejátszást de valahogy mégis megoldja a tévé és nem akad szóval már megfelel nekem. Attól még rá van kötve az Apple tv 4k 2021 de már nagyon ritkán kapcsolom be pedig nagyon jó cucc. Ettől függetlenül megtartom mindegyiket mert a másik kettő tévém kis buta tévé és ahhoz meg szükséges tv okosító.
-
Imi1981
veterán
válasz
LLKobe #25401 üzenetére
De a V028 -al a belső lejátszón se volt akadás! A v1, v3 és v4-en már van akadás nála ( v3-on nekem is először de már nem csinálja. Legalábbis nem vettem észre).Külső lejátszóról nem írt. Szerintem érthetően írta.
Az más tészta hogy egy jó külső lejátszó az igazi amelyik tud kadenciahelyes lejátszást mert akkor nem akad. Én az olcsók közül egy fire stick 4k maxot ajánlok mert az jó ár /érték arányban. Ha nagyobb árban gondolkozunk akkor egy Apple-TV 4k 2021 -2022 és az egy stabil, gyors megbízható eszköz bár csak hálózati lejátszás lehetséges vele. De van ezer felé amiről milyen android tv box és a médialejátszó topikban lehet érdeklődni. Nekem egy Apple-TV 4k 2021 van de amióta megvan ez a tcl 55C745 egyre ritkábban használom mert szívesebben használom a kodit. -
Imi1981
veterán
válasz
Zozo60 #25387 üzenetére
Szerintem külső lejátszóval nincs gond ha az tud kadenciahelyes lejátszást. Majd kipróbálom de csak éjjel tudom mert dolgozok. Apple-TV 4k 2021 van és az tud kadenciahelyes lejátszást.
Amúgy már második napja tévén futó kodival ( nem play áruházból van ) sincs probléma! Első nap nálam is voltak akadások v3-on de már nem látom.
-
Imi1981
veterán
válasz
betmen3 #25364 üzenetére
Nagyon nem olyan tévém van mint neked de például szabvány vagy mozi képmódon a mozgásjavítást állítsd egyszer a felső csíkot 6-ra az alsó csíkot 4-re. De ahogy neked megfelelő úgy állítod.
Képzaj csökkentő funkciókat kapcsold ki a keptisztaság menüben mindet! Élességet vagy 0 vagy max 20-ra húzd fel ahogy jónak érzed ( elvileg a 0 az alap de ha túl lágynak érzed picit tolhatsz rá de ne sokat) . Dinamikus kontraszt, dinamikus fényerő, dinamikus szín mindet kikapcsolod! Gamma plusz 2 a féket szint 50. Kontrasztot én 100-ra állítom de nem biztos hogy 845-ön is úgy jó. Fényerőt sdr anyagoknál ( tv műsorok is azok mind) én 48-ra állítom de ez megint különböző lehet 845-ön hisz háromszor akkora a fényereje mint az én c745-ömnek.
A színtelítetséget én 50-en hagyom de ez is kicsit tévé függő. Más most nem jut eszembe.Az ilyen dinamikus képmódokat hagyd a francba. Ezeket is be lehet állítani igazából jól csak több a macera vele. A szabvány vagy mozi képmódot állítsd be.
rumkola
A sport mód általában csak egy túlszínezett, túlfébyesített mód ami szerintem botrányos. -
Imi1981
veterán
Ezen a v3-on észrevettem valamit ami nem tetszik. Be be szaggatnak a videók, filmek ami v1-en nem volt jellemző. V1-re nincs vissza út?
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
LLKobe #25315 üzenetére
Nekem 55C745 -ön a gyári V028 -al gyenge volt a fekete és nem elég jól vezérelte a local dimminget emiatt sokszor kontrasztalan volt a kép. Ez v1-el brutál jól javult! Nagyon tetszett a v1 csak volt néhány más problémám vele de lehet egy gyári alapra állítás helyre hozta volna de én hülye nem próbáltam meg. A v3 szerencsére ugyan olyan jónak tűnik! Sajnos először a hibák megmaradtak de most csináltam egy gyári alapra állítást ami javította a hibákat és most minden pöpecül működik! Nekem már a fekete megjelenítés miatt megérte mert nekem ez sokat számít. De persze mindenkit más érdekel úgyhogy a te szemszögéből nézd neked mi fontos.
V4-et nem merem felrakni mert írták itt nemrég hogy világosabb a kép ( valószínűleg a fekete is) így nem kockáztatok.
-
Imi1981
veterán
Amúgy még mintha gyorsabb is lenne! Tetszik nagyon. Apósomnak vettem egy xiaomi mi box s gen 2 -t de őszintén sokkal lassabb / lomhább mint a c745 Google tv rendszerre. Most nagyon elégedett vagyok így ahogy van! Fekete sdr-ben állati jó ( akkor milyen lehet c805-ön) de még hdr és dv esetén is sokkal jobb mint V028 -al ahogy vettem a tévét.
Már csak az lenne az igazi ha Viktor c745-öt is tesztelné és meg tudnám venni hozzá a kalibrált kép profilokat. -
Imi1981
veterán
Frissítettem v3-ra de a sdr -hdr fényerő mindig ugyan olyan mindkét képmódon. Ha hdr -en feltolom 100-ra akkor leállítás után sdr is 100-on lesz. Ez valamiért nem működik megfelelően. Dv esetében nincs gond. Valamelyik nap lehet csinálok egy gyári alapra állítást és lehet megoldja a problémát.
1 észrevétel! Dinamikus képmódon működik hdr -sdr fényerő váltás! Szabvány és mozi képmódban nem. Na mindegy belőttem amennyire lehet ugyan olyanra mint a mozi képmódot és dinamikus képmódon használom hdr film nézésekor. Sdr filmnél vissza váltok mozira. Ettől függetlenül csinálok majd valamelyik nap egy gyári alapra állítást.
-
Imi1981
veterán
Ez jó hír. Te használtad a v1-et? A fekete megjelenítés ( hdr és dv esetén a fekete sávok) ugyan olyan jó mint v1-en? A v1-en ugye ezen javítottak előző firmwarekhez képest. Őszintén félek frissíteni mert most a képpel nagyon elégedett vagyok ( fekete mélyebb mint előző firmwareken) és csak ez a hdr fényerő a hiba van ennél a v1-nél. Legalábbis amit észrevettem és zavaró.
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #25161 üzenetére
V1 -et is használtad? Itt az sdr és hdr fényerő beállítások ugyan azok ( hdr esetén nem vált 100 % fényerőre) ez az egy problémám van vele. Bár őszintén nagyon ritkán nézek hdr filmet de azért jobb lenne ha rendesen működne. V2 vagy v3-on ezt javították?
Bár nem szívesen variálnék most mert v1-en nagyon tetszik a kép főleg a jobb fekete miatt. -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #24985 üzenetére
Arra emlékszem hogy nem Tekegramról töltöttem le hanem valami másik oldalról. Úgy emlékszem az 1-es verziót raktam fel mert a második verzióval vártam hogy itt valaki írjon róla. Volt is vele valami és inkább nem raktam fel ( szerintem te írtál róla, hogy külön kell telepíteni alap gyári dolgokat).
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Aki felrakta a TCL C745 tévére a teszt firmware-t ( m999- v999) az észrevette hogy jobb lett a fekete megjelenítés? Hdr és dv esetén is a fekete sávok sokkal sötétebbek de sdr-nél brutál jó lett! Nem hiszem hogy beképzelelem a dolgot. Inkább úgy írnám le hogy most nincs az hogy attól függően hol fényes a képernyő akkor ott a fekete sáv nagyon kivilágosodott. Ezt sokkal jobban kezeli. Egy hiba viszont van mégpedig ha használom az automatikus fényerőt akkor hdr10 esetén is az sdr-en használt fényerőn megy (47-es fényerőn). Dv alatt nincs gond vele.
Az biztos hogy ez így összességében tetszik úgyhogy most nem frissítek tovább.
-
Imi1981
veterán
válasz
TheSuperben #24823 üzenetére
Nekem 55C745 x2 van de még nagyon halványan se látható ilyen! Sőt szép homogén a kép csak a négy sarokban van enyhe sötétedés de az is nagyon halvány. Nem tudom, hogy a 65-ös verzió különbözik e de szerintem nem kéne különbözzön.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #24695 üzenetére
Nem is értem miért kapcsolták ki. És az új tesztben a Hisense 65UXKQ-nál is kikapcsolták pedig local dimmingel brutál kontrasztja van, kikapcsolva meg nagyon gyenge mert ips. Így teljesen félre van informálva az olvasó. Persze azt látják, hogy a gyári kép profilokon nagyon jó a kontrasztarány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Linux kezdőknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest