Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Amúgy mire kellene a 3.0-s USB?
A TV-n lévő 2.0-s port mindenre elég.
A ráírt 500mA is csak egy szabvány szerinti minimum érték! 1,2A-t vígan leadnak a TV-k. Ezt teszteltem! -
tomp
félisten
válasz
Geo19870322 #13195 üzenetére
Hali!
Az Euronicsbe csak úgy szabad vásárolni ha előtte bedugod a füled!
Persze, hogy próbáltak lebeszélni. Mivel LG meg Samsung emberkék vannak ott. Ha TCL-t veszel az neki nem hoz pént.
Ha lenne egy LG CRT tv, akkor is azt ajánlanák... -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #12353 üzenetére
Igen akinek erősítőbe megy először a külső eszköz jele és csak utána a TV-be annál nem lesz gond. De ha először a TV-be és onnan megy tovább na akkor már lehet probléma. Visszamenni Android TV 9-re pedig körülményes.
Img telepítése és konfigurálása után Reset NVM, táp ki. Bekapcsolás után Reset Shop és Reset All majd újra táp ki. Bekapcsolás után újra konfigurálás. -
tomp
félisten
válasz
RVR400 #12199 üzenetére
Az egy dolog, sok éve vannak fent ilyen teszt videók. De a legtöbbje szimpla opus sztereó hangban megy,
Amit felraktam kép az is a Youtube TV app. Csak nem az egyéni videókkal hanem a Google Movies szerverről betöltött anyaggal.juhasz.p
715/815-öd van? Nekem bár a soundbarom nem tudja az Atmost de ettől függetlenül ahol elérhető ott megjelenik.
pl Netflix, AppleTV, HBO Max. -
tomp
félisten
válasz
laci laci #12196 üzenetére
egyelőre csak a térhangzás megjelenéséből vehetik észre, mivel maga az alkalmazás nem jelzi semmilyen módon, ha 5.1 csatornás hangot játszik le éppen
Videó közben debug infó megjelenítése és ott olvasható, hogy e(a)c3 azaz Dolby Digital Plus.
De amúgy nekem már jó pár hete megy.
Illetve vicces, hogy ha van megvásárolt Play Movies film akkor a Youtube appban a "Filmek" menüpont alatt elindítva eddig is volt 5.1-es Dolby. Évek óta!
pl.
Play Movies-on megvásárolt Tenet a Youtube alkalmazásban:
Codecs: ec-3 azaz Dolby Digital Plus! -
tomp
félisten
Ha nem kellene bootloader nyitás meg adb parancssoros hülyeség, már réges rég visszamentem volna Android TV 9-re...
Ebben nagyon jó a TCL, hogy szabadon lehet mozogni.Kiskutya
Csak akkor váltok android verziót ha majd hivatalos stabil kiadás lesz. Új rendszernél egyből bétával nem foglalkozom. Nvidia kiadta az Android TV 11-et mint stabil aztán már a nagyon sokadik bétánál tartunk, hogy legalább használható legyen azaz legalább hozza a 9-es rendszer szintjét.
Poén: nem, nem hozza még mindig!
Van egy kínai Ugoos boxom Dolby Visionre. Majdnem 1évig nem volt rá frissítés. Már azt gondoltam, hogy ennyi volt a support. Aztán most jött update(0.4.2 volt majdnem 1 évig aztán most jött 0.5.0 aztán 0.5.1 de készül a 0.5.2) egy szép hosszú listával. Gyakorlatilag új boxot kaptam! -
tomp
félisten
Nekem a Netflixnél szépen vált frekit amire éppen kell. Disney+ esetében fix 23,976-ra kell állítani mert a Shielden a béta androiddal megőrül az app...
De szerencsére nem vészes mert eddig minden tartalom amit néztem 23,976-al van mivel kiírja ugye a refresh app.Kiskutya
Arra tippelnék, hogy 701-en nincs Widevine L1! -
tomp
félisten
válasz
HELLAFLUSH #12094 üzenetére
Ez nem olyan mint az HBO Max. Az inkább HBO Light!
Saját gyártású "Light Original" is csak HD...
Disney+ saját sorozata: 4K Dolby Vision...
Ami meglepett, hogy a 80-as években készült mese is Dolby Vision+magyar szinkron. -
tomp
félisten
válasz
HELLAFLUSH #12050 üzenetére
Amúgy mi ez a FAT32 mizéria? Én a C715-öt NTFS-ről szoktam img-ből frissíteni. Egyedül az exFAT-ot nem fogadja el.
-
tomp
félisten
Gondolom a Zidoo manuális EDID adatot használ erre és nem a TV-től kéri le.
Amúgy a Shield TV Pro-n mindig van csúszás. Mindegy neki, hogy a tv-n melyik verzió van de legalább a Shield-en van manuális Audio Sync opció. 330ms-ot kell megadni neki.
Ugoosnál nincs Audio Sync menü de nincs is csúszás. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #11985 üzenetére
Kalapálják hidd el csak a Realtek olyan szuper drivert adott ki 11-re...
662-n a "HDMI jeltovábbítás" mint Audio beállítási opció csak dísz. Automatikusra kell állítani, hogy kiadja a Dolby-t. Ez még csak elmegy de Ugoos médialejátszóval durván csúszott a hang... Lehet nem tudja a 662-vel lekommunikálni a Ugoos, hogy mennyire állítsa a default audio sync értéket.
625 és 653-al nincs csúszás.embe
Nekem se lenne bajom vele de a hang csúszás eléggé idegesítő volt. -
tomp
félisten
C715-ön kipróbáltam a 662-t aztán olyan jó, hogy inkább egészen 625-ig visszamentem.
-
tomp
félisten
Ha android alatt nyomsz egy gyári visszaállítást akkor nem lesz gond a kártyával. Én már próbáltam. Amúgy a hang probléma ugyan úgy megmaradt. Visszarakva a régi rendszert img-ből nem ment a kártya, kellett neki egy reset shop, hogy a hitelesítési adatokat törölje a TV mivel az nem a háttértáron van.
-
-
tomp
félisten
Végre nem csak youtube-on nézek HLG-t. A "The Green Planet" elérhető HLG-ben is. Brutál szép a kép!
Kiskutya
Itt a TCL-nél még teljesen jó is az Android TV 11 béta!
Nvidia-nál olyan "stabil" 11-et adtak ki amire jött 2hotfix, 1 fw frissítés majd arra is 1hotfix.
Most ott tartunk, hogy kb jó. De a gyári YouTube app továbbra is hulladék. Szaggat a kép és a hang... Emiatt vagy a TV-n használom a youtube appot vagy a Shielden a hiba miatt telepített SmartTube Next-et... -
tomp
félisten
Nyomtam egy gyári visszaállítást 701-re. Sokkal pörgősebb lett a rendszer de az AppleTV app továbbra is néma Dolby Digital esetében...
UPC kártyát továbbra is kezeli mivel nem shop resetet nyomtam.
A CI kártya hitelesítését külön chip tárolja. Amíg az nem törlődik, addig az új rendszer elfogadja a kártyát a régi rendszer általi adatokkal. Ezért is jobb az OTA! -
tomp
félisten
Na felraktam a 701-es fw-t OTA zip-ből.
AppleTV appon a sima Dolby Digial hangsáv néma! Soudbar jelzi, hogy 5.1-es jelet kap de süket. Ha a TV hangszóróra kapcsolok az is!
Érdekes, hogy ha Atmos is elérhető a filmnél akkor az Atmos az megy!
Netflix, Play Movies, HBO Max hangja szól!
Bár utóbbinál olykor kell egy "HDMI jeltovábbítás->Automatikus->HDMI jeltovábbítás" művelet, mivel néha PCM-et küld HDMI jeltovábbítás módban.
A régi UPC kártyát kezeli de félek ha nyomok egy resetet akkor már nem fog menni... -
tomp
félisten
Érdekes, hogy az HBO Max-on Android TV 9-el is megy az Atmos mint ahogyan AppleTV-n is. Netflixnél ez nem megoldott.
Amúgy az HBO Max Dolby Vision minősége fényévekkel jobb mint a Netflixé!
De ez a bitrátán is meglátszik! Netflix 15,25Mbps, HBO Max 27-30Mbps! -
tomp
félisten
válasz
Brandynew #9923 üzenetére
NatGeo, Spektrum, MTV 90s, MTV Live HD.
Ezeket nézem 99%-ban.
Ezen kívül az esti rtl sorozatot. Jobban szeretem TV csatornán nézni.
Na meg eleve filléres az előfizetésem amit bármikor lemondhatok. De nem mondom le mert fontos a családban. Kell egy távoli TV nézési opció is... -
tomp
félisten
Fent az Android 11!
ARC tökéletes. Csatornakeresés végigmegy de a kártyát nem fogadja el "Hitelesítési probléma" üzenettel...
Megy vissza a droid 9... -
tomp
félisten
Persze igen de ha maga az SDK bugos akkor a TCL-nek hiába mi vagyunk a béta teszterei. Nem tud csodát tenni. Max jelzi a Realtek felé aztán vagy javítják vagy nem.
2020-as C71/81-en hosszú ideig rossz volt a Youtube 60fps ami Realtek SDK bug volt. Na azt a TCL sehogy sem tudta volna megoldani ha a Realtek nem javítja.
Itt a Realtek az akinél normális programozókat kellene alkalmaznia mert a Realtek=bugos SDK nem ismeretlen az SoC piacon sajnos...
Nem véletlenül nem nagyon szoktak android főverziót váltani. Elég nekik összetákolni az SoC kiadásra szánt androidhoz az SDK-t.Tudom milyen a béta tesztelők élete. OnePlusnál hálózati béta tesztelő vagyok. Az elmúlt fél évben küldött hálózati logok mérete kb 500GB! Még szerencse, hogy korlátlan mobilnetem van.
-
tomp
félisten
Aki hiányolja az új androidot a C71/81 sorozatra:
Az Nvidia több mint fél év után kiadta a Shieldekre az AndroidTV 11-et egy nagy bug csokorral együtt amire azonnal ki kellett adniuk egy hotfixet ami nincs google által hitelesítve olyan szintű tűzoltás.
Ha nekik így sikerült a saját SoC-re megírni az új rendszert akkor érthető, hogy a TCL még nem adta ki. A Realtek eleve híres a bugos SDK-ról. -
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #9101 üzenetére
Kell hozzá egy VPN app!
Én a protonvpn-t használtam. Free opcióval regisztrálunk, USA-t kiválaszt, appok közül az AndroidTV Home frissítésének eltávolítása majd Play Áruházban frissítsük az AndroidTV Home appot és a többit. Ha megvan, indítsuk újra a TV-t és máris az új felület fogad.
Állítsuk be majd a VPN appot töröljük.
Play Áruházban pedig NE használjuk az automatikus frissítést. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #8567 üzenetére
Na igen.
Bevilágítás szerencsére nálam sincs.
Ez majdnem a valóságot mutatja: kép de az a minimális kékes árnyalat sincs szemmel nézve. Ha normálisan színezett DV filmet indítok el(azaz nem sötét és szürke árnyalat az egész film...) akkor gyönyörű a kijelző.
Egy kiadós DV film után viszont ilyen a sávosodás: kép
(értelem szerűen a kijelző közepén lévő fekete folt a kamera miatt van)
Jobban megnézve látszik a befejezett film alsó "fekete" csíkja is. Ez a csík kis idő után eltűnik. -
tomp
félisten
válasz
tomisanzero #8530 üzenetére
1, óó pedig van 4betűs rövidítés is
Csak egy kis ízelítő, hogy Dolby Vision alatt mivel szoktam dolgozni: STDL, DTDL, Profile 7, Profile 8.1, MEL, FEL
2, röviden: Nincs!
Ha streaming szolgáltatókat is használnál ahhoz is más kell mint az otthoni helyi lejátszásra. Esetleg a GoogleTV-s Chromecast az ami tud Dolby Vision FEL-t és van rá minden streaming app. Elméletileg az egy arany középút! -
tomp
félisten
válasz
tomisanzero #8405 üzenetére
Igazából mindegyik másra való.
Shield: streamer box. Netflix, AppleTV, Play Movies. Oké ezeket a TV is tudja mivel ugyan úgy Android TV de mégis jobb külső lejátszóról nézni ezeket.
Nemrég volt egy rövid időszak mikor a Play Movies-t a TV-n használtam mert a Shieldtől megvonta a Google a Dolby Vision támogatást de hosszas levelezés hatására visszakerült a DV. Vissza is tértem a Shieldre. Valahogy jobb azon.
HDR10-es filmeket is Shieldről nézem Plexel. TV-re is van Plex de azért a 100-as LAN nem igazán alkalmas rá. A Realtek SoC miatt meg eleve nem Android API-t használ a rendszer így lehetnek lejátszási gondok.
Ugoos box egyetlen feladata: fullos azaz a Dolby Vision FEL filmek lejátszása. Másodállásban a "sima" Dolby Vision filmeket is ezzel nézem.mikrofon
Jaaa hát neked úgy valóban rossz az Android TV. Amúgy erre lenne jó egy több oldalas launcher az Android TV-re. Lenne "gyerek sarok" amire átváltva csak a gyerekeknek engedélyezett dolgok futnának. Kilépni pedig csak kóddal lehetne. -
tomp
félisten
válasz
bzoli71 #8341 üzenetére
Ott a teszt írók szerint a WebOS a legjobb mert légegeres a vezérlés...hááát amelyik TV rendszert egérrel kell vezérelni az minden de nem jó...
TCL TV-m Android TV-s, Shield TV Pro szintén. Ugoos médialejátszóra pedig felraktam az Android TV Magisk packot így gyakorlatilag az is Android TV.
-
tomp
félisten
Még a nyáron ezzel a Kodi verzióval néztem 1filmet TV-ről ami mkv DV volt.
Igen a program miatt. Hivatalosan az mkv-s DV nem támogatott a Dolby oldaláról. Maga a Dolby közzé tett egy programot amivel Dolby Vision videót lehet "szerkeszteni" és nem véletlenül mp4-be menti. Az a hivatalos DV fájl!Saccco
Nézd meg az Állati természet dokumentumfilm sorozatot. Dolby Vision+magyar szinkron. Na ott nem kell a színekkel szenvedni. Brutális! -
tomp
félisten
Nekem ennyi elég is!
Sajnos hiába Dolby Vision(mivel Netflixes így a profil is jó) de mkv!
Próbáld ki Plexel!Nekem a Plex és a Vimu Player(fizetős!) tökéletesen viszi mkv-ból a Dolby Vision összes profilját a médialejátszón.
TV-n nem nézek offline DV-t így nem tudom melyik app viszi. A TV saját lejátszója csak mp4-ből és ts-ből viszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged