Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
saelin #14828 üzenetére
ígyvan én is ezt tartom.ezzel egyetértek.
igen ez a tokeleteskep általi kalibrálás közel sem tökéletes a c725-nél. Tudni vélik hogy nincs két egyforma monitor, azért szokták ugye a monitort-tv-t helyszinen kalibrálni mert picit más mindegyik. itt ugye másik tipusról is van szó igaz elvileg nagyon hasonló a panel vagy talán ugyanaz? (valahol írták hogy a c728 fényesebb, de da tech.data alapján ez nem derült ki nekem nem tudom )másrészt olyan nekem mintha a filmek és a tv adások más színtért használnának. filmeknél ez a -5 színhőmérsékelet sárga beállítás olyan mozis hatást kelt(ott se vakító fehér a fehér ugyebár de kellemes nézni,meg hát itt az összhatás érzékszervi jó érzés kell nem pedig az hogy minden szín olyan legyen mint a valóságban.film a szórakoztatásról szól,élményről nem pedig a színbuzulásról mint ami egy fotósnak kell) és szerintem a filmeket eleve erre a színtérre állítják-dolgozzák ki. nekem legalábbis valóban filmes. míg tv adásoknál már jobban kijön hogy a fehér az kifejezetten olyan sárgásabb. de ez könnyen lehet hogy azért van mert legtöbben alapbeállításon tv-znek és úgy vannak vele a tv adók (pl tv2 tények ott minden sárgás,de pl. virtuózok nagyon szép a -5 színhőmérsékleten)hogy akkor azon a színbeállításon legyen a legnhézhetőbb amit a legtöbben használnak,vagy egyszerűen más okai vannak.(érdekes téma,egy szakértőt szivesen meghallgatnék ezügyben) mindenesetre más egyértelműen. a youtube-on sem a legszebb minden a filmmódra való kalibrálálson de azért az so-so..
különben a színhőmérséklet állítás nem igazán precíz.nem folyamatos hanem ugye számonként ugrások vannak és -5 -4 között elég nagy az ugrás. nem értem mért nem lehet folytonossággal állítani.vagy kisebb léptékben.egyébként nekem van egy kalibrált monitorom(ozásiban kalibrálták), ami csak ips, és tizenéves dell u2311h, de azon a fehér fehér a sárga sárga a feketék feketék. minden helyén van.pedig csak ips és nem mai. nem hiszem hogy jobb panel lenne benne mint egy mostani qled tv-ben. kizárt.
vagy eleve nem jó ez a kalibrálás valamiért(hiba mindig lehet),ugye nemhiába vannak itt is elismert szakemberek ahova érdemes vinni, szerintem ide is kell szakértelem. pl Oázist szokták itt prohardveren javasolni.mondjuk dv-n a világos mód nekem szemre ugyanaz mintha sötét módban húznám feljebb a gammát.
én utóbbin használom egész türhetően-0 vagy jobbra 2-esen a gammát. a feketéket meg 1-2 egységgel balra csúsztatom. nekem szemre filmeknél ez hozta az egész türhető eredményt dolby vision-nél.egyébként ha nézel youtube-on dolby vision-hdr összehasonlító videókat, hát nem egyértelmű, a különbség az alig látható sokszor nem a dv előnyére, ez már inkább izlés dolga is. dv-n általánosságban a nagyon világos dolgok még világosabbak,a sötétesebb vagy félsötét dolgok meg lehet sötétebbek, hát hogy valami nagyon világos vagy nem annyira de még így is világos szerintem ez baromi mindegy, inkább legyen csak normálisan világos, cserébe az arc sose sötét,fakó.. szóval simán próbálkozz a hdr-el nagy különbség nem leszkicsit jelenleg parasztvakítás nekem ez az egész.lehet később ha még többet fejlődik ez a technika,akkor nagyobb különbségek lesznek de ennyi.
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #14800 üzenetére
"A dolb vision dark van legközelebb a szabványhoz"
C728-on lehet..
de a végtére nem műszerrel nézünk filmet hanem szemmel.
hiába van egy múszer által legjobbnak vélt beállítás ,ha közben amit jól kéne látnunk az tök sötét ..gondolom ezek a kalibrátorok egy bizonyos tartományt néznek főleg,mig más értékekkel megengedőbbek ezértehet a feketek tökéletesek viszont az arcok rendre alexponáltak márpedig fotózásnál i tanítják mindig a szem legyem éles és az arc legyen a leghelyesebben exponált..
szóval kell az a gamma növelés hogy ne legyenek túl sötétek az arcok -
flash-
veterán
válasz
Gino20 #14764 üzenetére
én eddig ezt az '55 felett jobb a panel dolgot úgy ismertem hogy ez egyes Samsungoknál ment olyan formában hogy 55től VA panel volt alatta meg ips a tv-ben..
saelin
Dolby Vision téma.
akkor te legalább előrébb vagy.
Mindenestre tartom még a dolgot hogy feltehetőleg a releas-el van baj. lehet hogy ufo 971 nem blurayról szedi hanem netflixről vagy más streaming csatornáról? mert azzal tele a reddit hogy aki streamingen néz Dolby Vision-t ott vannak hasonló gondok.még aki bluray-en ott nincs. nos nekem nincs bluray lemezem csak ugye a virágbolti remux-ok.
de majd fogok próbálgatni külföldi remux-okat meg bd50-eket(csak az ehuni legnépszerűbb virágbótban ilyen nincs), mindenestre nem minden DV filmnél van ez a fényerő váltakozós probléma. de bizonyítandónak majd beszerzek valami külföldi relase-t ha lesz időm kedvem energiám ezzel szarakodni -
flash-
veterán
válasz
saelin #14729 üzenetére
Ez a Dolby Vision probléma videófájl(usbről vagy smb2) lejátszásnál is fennáll.
sőt eleve alulexponált a kép tehát a kalibrálthoz képest magasabb gamma kell ha DV módban akarsz filmet nézni.
De nem minden filmnél van ez a fényerőváltási mizéria.
Pl. ufo release-eknél ez van,de Trinity release-nál láttam már olyat(bosszúállók 2) ahol nem volt ez a hiba.
felthetőleg valamiféle különbség lehet a a DV filmek között amnak ellenére is hogy mindkettő pl. 08-as DV.
kell lennie valami más különbségnek is különben nem lenne az hogy egyiknél csinálja másiknál nem.
Tehát valószínűleg ez vmi Softweres bug lehet.
Már a releaserekkel is felvettem a kapcsolatot de náluk nincs ilyen gond(vagy csak ezt monják..)
talán metadata hiba ,legalábbis idáig jutottam a nyomozásban -
flash-
veterán
tcl c725 nél
usbről fw-t hogy kell frissiteni? kell valamire figyelni?
315 van rajta, ugynézem 325 az utána lévő.
csak simán ráteszem egy formázott pendrivera és menüből kiválasztom a fw update-t? -
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #14557 üzenetére
nekem az a bajom ezzel a tv-vel DV filmeknél hogy ahol nincs világosabb tartalom hanem olyan félhomályos,felvilagos helyeken pl. beltérben este vagy felsotetben felig megvilagitott arcok(valahogy igy tudnám leirni a jelenetet) akkor ott sötétebbbek az arcok jópár expozicioval attól mint amilyennek kellene lennie.
ezt sok filmnél latom.mondhatom mindegyik DV filmnél.
ha sok a világos resz akkor viszont jó az arcbőr világossága is.
tehet ha nincs kifejezetten világos jelenet akkor aláexponál a kép fényereje de érthetetlen hogy miért.
a tokeleteskep youtu.be videon ajanlott dolby Vision kalibrációhoz képest C725-nél mindenképpen magasabbra kell tenni a gammát 1-2vel hogy ne legyenek az arcok(persze nem csak az arcok csak ott egyértelműen latszik ilyenkor )alulexponáltak.(es akkor a feketevel talan oar egysegnyit jatszani kell lejjebb de mem feltetlen)az már csak a kisebbik gondom hogy kamerakép váltásnal pl ugyanabban a jelenetben ha egyik emberről egy másik emberre vált a kamera es vissza akkor nem pont ugyanabban az expóban lesz mint amielőtt még elváltott volna pedig ugyanarra a kamerakepre vált vissza ugyanabban a szögben,stb.. (illetve ha egyik emberről vált a kamerakéo egy masik emberre total ugyanabban a megvilagitasban akkor is mas lesz a fényerő)másnál hogy van ez a dolby Vision?ti nektek nem villog látványosan a fenyero egy adott jelenetben ha valt a kamerakep masik emberre-temara?
-
flash-
veterán
a hangbeállításoknál a definíció mit takar?
-
flash-
veterán
C725 öt a telekom (stb)távirányitójaval ti össze tudtátok hangolni?nekem nem ment
frissítés : amikor megvettem ota-n tudtam frissiteni azóta nem pedig elvileg van újabb fw.
ota-n mennyit kell várni ? -
flash-
veterán
-
flash-
veterán
válasz
HELLAFLUSH #14093 üzenetére
az miért van hogy egy 60hz-es dell monitoron mpc-hc vel ha nézem (+madvr) az 50fps videót amit én vettem fel kamerával, akkor abban a mozgások(az is ha valaki gesztikulál-beszél) nagyon folyékonyak úgy szinte folyik a kép(elmosódás nélküli szappanopera effektus szerűen mozog) de jó értelemben (mint a pc játékoknál).
Viszont ha ugyanazt a videót a firefoxban youtube-on nézem akkor változó, (régebben web böngészőben is tökéletes volt ez a dolog-mostanában már valamiért ott kezdett picit darabosabb lenni) nade android tv-n(youtube ) ott darabos a mozgás.. (ha annak a videónak az avi-ját Vimu-n nézem na akkor már jobb a helyzet majdnem tökéletesen folyékony a mozgás de pici darabosság akkor is látható..)a tv ezek szerint nem képes átváltani 50hz-re? hanem 60 hz-en jeleníti meg a mozgást és azért darabos, vagy ez a tévés youtube android app hibája?
na és akkor ezek szerint nem értdemes kamerával 50 fpsben rögzíteni? vagy rögzitsek 50fpsben de de 50fps-es vidóként rendereljem ki hanem másba? (24,25,30?) cél az lenne hogy okostévén-böngészőn-telefonon is normális legyen a mozgás)
-
flash-
veterán
no de mindnek ott van a nevében hogy dolby vision mégsem mindet viszi, illetve itt nincs benne az hogy sl csak max a nevében, de ott sem mindig van a névben benne hogy sl..
vimu-val nézem úgyhogy mkv elvileg nem lenne gond.
ez a páókember ami elvileg dv de nálam csak hdr:
"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible"ez szintén páókember ugyanúgy csak hdrben jelenik meg:
"SMPTE ST 2086, HDR10 compatible"terminal ami DV-ben megy szépen:
" Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible"nightmare alley ugyancsak szépen megy DV-ben:
"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible" -
flash-
veterán
értem köszi az infót...
ó szóval azt kelene nézni hogy SL na ezt nem is tudtam.
de mondjuk a Dahmer-ben sincs ott az sl mégis DV ben adja a tv
(mondjuk egyik filmnél sem derül ez az SL ki a videó tulajdonságoknál ha mpchc-vel nézem:
(HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.03, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible)tehát van valami biztos módja hogy névből vagy nfo-ból kiderítsük melyik az a dolby vision amit dolby visionként visz a tv és melyik az a dv amit csak hdr-ként fog vinni?
-
flash-
veterán
válasz
Sandros112 #13935 üzenetére
Én is szenvedtem a szerviz menüvel kikapcsoltam a DBC-t de hiába. Ez a dimming nem oldódott meg.
(csináltam factory resetet, hiába)esetleg azt lehet még hogy a Dolby Vision filmet amikor megnyitod, a tv beállításainál világosra rakod a vision-t nem pedig a sötétre, és utána húzod lejjebb kissé a dolgokat hogy optimális legyen a szemednek. így kevésbé zavaró ez a dimming hiba és pont annyira lesz fényesebb a kép hogy ne legyen zavaróan sötét. de nem mindig látszik, pl az új Batman filmben 59 perctől aki akarja letesztelheti( amikor felmegy a lépcsőre és beszélget a főgonosszal és váltogat a kameranézet hol Batmanre hol a másik fazonra na akkor erősen látszik)
De nem is képes minden Dolby Vision tartalmat Dolby Vision-ként lejátszani ez a tv.(Vimu playerrel teszteltem főleg)
UFO 971 releasertől pl a batman és a Rémálmok sikátora DV módbon indult el, de a Spider Man homecoming csak HDR módban. azt hittem a relase a rossz így próbáltam a Trinity-ét is, az is csak HDR módban indul el a Homecoming filmnél(volt valami dual változat is azt már nem is akartam megpróbálni hiszen akkor hogy váltanék a DV-HDR között..). -
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #13916 üzenetére
sőt a hdr sem azonos a dolby Vision el,utóbbi ebben a tesztben sötétebb a sötét részeknél..
[link]a Dolby Vision dimming hibára akiknél előjött lehet ez a megoldás?(én majd holnap tudom tesztelni)
"Go to the Settings menu, select Advanced Settings under Picture option, highlight Contrast, and enter the numbers 1950 using your remote. A hidden menu will then appear on your screen.Scroll down to Parameter Setting and click OK.
Select Dynamic Backlight Control (DBC), and turn off DBC Enable. For other models, you can turn off the Energy-saving option under DBC."
telekom tv box (optikai)
lehet valahogy a telekom sbt digitális egyseget vezérelni a tv távirányítójával?(csatornát váltani,stb) -
flash-
veterán
válasz
Redneck #13903 üzenetére
nekem tökéletes a fényerő de tényleg ez tv fuggő ízlésfüggő is nyilván.
na a saját hangját még ki se próbáltam ,genius 2.0-val használom.
ezek a tv-k egyébként tudnak 2.0 án térhangzást? ha igen hogy?(amit találtam beállítást az ilyen téren nem hozott semmi pluszt)
még a Soundblaster audigy se hangkártyám is tudott ,filmeknél nem is volt ám rossz!urobee:na pont ez a téma,nekünk is ez a tapasztalat
-
flash-
veterán
válasz
Redneck #13900 üzenetére
c725 is csinalja pedig abban nincs iq mód.
volt ota frissites lehet kellene majd egy factory reset.
minden autó izet kikapcsoltam nem ertem en sem.nalam is inkabb mozihatasu a film mód(de az sdr is nem csak a hdr,DV) mondjuk az tvzesre nem is jó ahhoz az altalaonos(masodik mód kell kisebb beallizasokkal mert a fenyero nagyjából ,oke kicsit szurkek a szinek azon kell allitani meg a zöld szin valami hihetetlen ocsmány alapból az auto színerősités miatt szóval szemre kell beallitani)
a c728 hoz való yt kalibrálás video beallitasok egyértelműen sötétek,nagyjából mindegy mit mutat a kalibrátor a srácnak lehet az a rossz vagy nem ert hozza,de filmnel nem a szinhelyes visszaadas a lenyeg hanem ami a szemnek jó.szoval értelmetlen kicsit ez a kalibrálás dolog.
ha az arcbőr sötét és sok arnyékos rész túl fekete emiatt eltünik akkor biztosan nem elég világos a kép.
szemre ezért a legjobb beállitani.(oke feheregyensulyt nem lehet szemre de az nem is valtoztat annyit en kikapcsoltam)Vimu:
be kell állítani jol gondolom a vimuban hogy a forráshoz legjobban megegyegő frekvencian jelenitse meg a képet? -
flash-
veterán
válasz
Sandros112 #13881 üzenetére
Nálam is ezt csinálja a C725 Dolby Vision filmeknél,(HDR-nél nem tudom,sdr nél pedig nem csinálja)
-
flash-
veterán
jól látom hogy a c725-nek is két helyen lehet felrögzíteni a talpát? közép tájékon vagy széleken? külföldi videókban legalábbis ez jön le..
-
flash-
veterán
Ha TCL qledet szeretnék filmezésre(mkv) 50-55 méretben melyek az ajánlottak?
120hz melyeknél van?
Illetve 0%thm el valahonnan lehet hozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobilinternet
- Mini-ITX
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged