Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Köszi, érdekesen hangzik. Szerintem amúgy van létjogosultsága az ilyeneknek, nem csak az SGS23 Uttráknak. Van, aki tényleg szinte csak telefonálásra használja a telefonját, max. alkalmanként lő vele 1-2 képet, ami leginkább csak azért kell, hogy legyen, és nem a minősége számít. De ezek legalább tényleg olcsóak, és nem kell kétségbeesni azon, ha megkarcolódnak vagy megreped a kijelző. Mert feleannyiból veszel egy újat, mint amennyiért kicserélnék.
-
törölt tag
Mire mész a tcl garanciájával, ha az első nap falhoz vágod ezt a vackot? Semmilyen szifon 7 nem ér 90-et akárhány gigás. Tehát nem is veszek túlárazott telót. A 32 nekünk elég, fér a felhőbe. Ne ragadj le a konkrét példánál.
Pusztán arra próbáltam rávilágítani, a fenti készülék esetében tartalmatlan az “új, garanciás” mantra. -
törölt tag
A tesztelt készüléknek konkréten egy szimpla hívástól bevérzik a szeme, tehát a "szabadság" "okosfunkciók" csak illúzió. Csak egy példának írtam a szifont, valszeg egy 4-5 éves androidos készülékkel is jobban jár a vásárló, mint ezzel. Nyilván kockázat egy használt teló, de ez újonnan tuti bukta. Van a használhatóságnak egy minimuma, amit ez nem ugrik meg sajnos.
Az meg, hogy ki milyen árat álmodik a használt készülékéért, egy dolog mert annyit ér amennyit megadnak érte. Én a jófogáson vettem 40-ért a 32 gigás goldot, egy aksi csere meg beszéd hangszóró csere óta műkszik. Otthonra meg ott az ipad, ami jóval olcsóbb volt mint bármely szifon. -
Jagon
tag
Két nagy baj van vele szerintem.
Az egyik, hogy nem IPS, aminek már teljesen ki kellett volna szorítania a TN-t örökre, mindenhonnan.
A másik, ez az UI mánia. Eddig az Alcatel (TCL) pucér droidot adott, ami a legjobb. Talán az Umidigi tartja még magát ehhez. De legalább nem nevezik OS-nek UI helyett, ez is valami... -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet és a kitartást hozzá
-
Noukoum
veterán
válasz
#52931072 #43 üzenetére
Csak hogy nem ilyen egyszerű. Azok akik ennyit szánnak telefonra azok egy telefont akarnak okos funkciókkal, nem pedig egy modern “okostelefont”. Aki az utóbbit akarja, az hajlandó kiadni több pénzt is hiszen többet használja.
Az iPhone 7 plus egy remek példa. Hiába használható sokkal több mindenre. A rejoy.hu-n 80 ezer forintba kerül a 128-as gold színben (fekete ugyanis nincs!) új (utángyártott) aksival. Nincs rajta jack, nem lehet belerakni a régi micro sd kártyát, nem android fut rajta (szabadság), nincs vele tok, töltő, fülhallgató (ez legalább 5-10 ezer forint plusz). Ja és egy sokéves használt készülék, tehát gari lejárta után egy időzített bomba.
És nem fogja jobban mutatni a stopperórát, nem lesznek szebben benne a naptár feljegyzések, jegyzetek és nem lehet vele jobban telefonálni.
És a tesztben szereplő készülék nem is a “legjobb” mert simán beletesznek 5000-es aksit ilyen telefonba amivel elketyeg legalább 3-4 napot, ezzel szemben az iPhone 7 plus max 1-2 napot ugyanilyen felhasználással. És ez a plus modell aminek jó az üzemideje.Mindkettő készüléknek (régi használt vagy új) megvannak az előnyei, aztán egyénileg kell mérlegelni kinek melyik a jobb választás.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Namelesske #44 üzenetére
Máris volt értelme megcsinálni a videót
-
törölt tag
válasz
moleculez #42 üzenetére
Persze apléék nem árulnak új telót mostmár kb 1000 dolcsi alatt. Viszont kb 5-6 évig nem engedik el a készülékek kezét, emiatt egy 4-6 éves megkímélt készülék jó alternatíva egy ilyen izével szemben. Páromnak egy 7 plusz van, aksicsere után kifogástalanul használható készülék. Nem volt szívünk fél milkát leperkálni egy új szifonért még részletre sem. Ez cakpakk megvolt 50 körül és jóccakát.
-
moleculez
veterán
válasz
#52931072 #41 üzenetére
Valahogy így
Pl a gyereknek iPhone SE van (az első generációs!), mert már egyedül jár suliba. Nyilván néha a kezemben van, na az az amire azt mondom, hogy teljesen használható. Ja, és vmi 52£ körül vettem felújítva. Ezerszer az mint egy ilyen retek.
Az a baj, hogy a tájékozatlan réteg az hatalmas tömeg, biztosan sok hozzá nem értő megveszi akár az Auchanban, és pont ők nem olvassak majd e tesztet. -
törölt tag
Szerintem tévedésben vagy, egy hat éves készülék valszeg nem dadog ennyire, mert jó 4-6 éves android fut rajta. Ahhoz képest ezt az új androiddal hasba lőtték és hagyják elvérezni. Simán visszasírnád a régi telódat. Egy ilyen készülékkel szemben pl egy használt szifon 6s sokkal komfortosabb élményt nyújt. Ez esetben nem sokat nyom a latban a “ dehát ez új készülék garanciával” szlogen sem, mert ez HASZNÁLHATATLAN elektronikai hulladék. Ilyesmivel csak a márkanevet ássa el a tcl, mert ez mondjuk eszedbe jut majd tévé vásárláskor is “kell a fa..omnak, volt ilyen telóm, gyerünk tovább”.
-
bteebi
veterán
Ha 26k-ért ennyi minden belefért, akkor 35-40k-ból már valószínűleg értelmezhető minőséget is ki tudtak volna hozni. Ami nagyon kellene bele:
- értelmezhető felbontású (legalább 2-szer ennyi pixelt tartalmazó, tehát mondjuk 720×1440), lehetőleg IPS-es kijelző, jobb háttérvilágítással, ami akár kisebb is lehetne (mondjuk 5-5,5"), amivel talán tudnának valamennyit spórolni is
- 4 GB RAM
- ha lehet, valamivel jobb kamera (de legalább jobb sziftver) és talán hangszóró is
- meg talán egy fokkal jobb SoC (de az is lehet, hogy több RAM mellett, a játékokat leszámítva már ez is egész jó lenne)
- a 32 GB tárhely vékonyka ugyan, de még elmegy, az extra cuccoknak ott a microSD muszájból.Persze simán lehet, hogy így még csak nem is 40, hanem már inkább 50k lenne, az meg hatalmas árkülönbség.
-
janeszgol
félisten
-
1nsanat1
lelkes újonc
Szerintem semmi baj az ilyen készülékekkel, ha az ember a helyén kezeli őket. Évek óta kizárólag flagshipeket használok, de melóba és kevésbé fotózható programokra egy ZTE Blade A31-et hordok, ami hasonló kütyü és abszolút semmi bajom vele. Azt az 5-6 üzenetet, amit arról írok, kibírja, az üzemideje jó, ha sürgősen kell valami infó aránylag vállalható időn belül rá tud keresni stb. Naponta látok olyan embereket, akik 6-8 éves, már akkor is használtan vett belépő-középkategóriás vackokkal szaladgálnak, számukra abszolút előrelépés már ez is és valljuk be, ők nagyon nem az a csoport, aki megengedhet magának valami 60-70.000 forintos, combosabb eszközt és idén sajnos még ezen telefon árának durván a duplájáért is befigyelhet egy A22-P22 lapka, egy Android Go és a 2GB RAM is.
-
Plug Life
senior tag
480p odab@ß
-
movax
őstag
Szobafestőnek munkafonnak tökéletes, belemondani, hogy "néccázezer lesz, kisztihand, a jövő héten jövök!"
-
válasz
#52931072 #31 üzenetére
Rátapintottál a lényegre. Ott fog elvérezni hogy a böngészők nem kicsi karcsúka programkák, hanem batár nagy izék a töménytelen webes funkciók kezelési szokásainak megfelelve. Egy komplex közösségi platform oldala egy ilyen gépet egyedül meghalat.
Minden más csak hamarabb fullasztja meg.
Könnyen lehet, hogy még egy hívás indításnál is laggol meg dadog a mobil. Kollégák mobiljainál láttam már ilyent.
Hihetetlen látvány volt a tárcsázóra rábökés után a több mint 2 perces fekete kijelzős agonizálás.
Kikapcsoltad? Nem, próbálkozik! -
judas13
addikt
válasz
Öcsielvtárs #26 üzenetére
Basszus nekem is volt olyan valami kék színben!!
-
törölt tag
Hát occónak occó, de kár hogy az android go is térdre kényszeríti. Egy ilyen kategóriás készüléknél szerintem vállalható a kijelző meg a sok butítás, de tényleg nincs egy olcsó soc, ami a gót képes futtatni legalább az alapfunkciók tekintetében? Valszeg a gugli sem töri magát, hogy te egy öt éves, pláne olcsóbb készülékkel valamit kezdhessél. Ha ezt itt ennyi forintért adni lehet, gyakorlatilag szinte nulla közeli a bekerülési költsége.
-
válasz
SkyLine3000 #29 üzenetére
El, csak ez ragadt meg: "Eegy tök átlag embernek - és nem MA-s hc telefonhasználóknak -, akár elég is lehet. "
Tehát , ha alapvetően környezetszennyezésnek tartod, amivel egyet is értek, attól nekem üti az, hogy ez valakinek jó lehet... Lehet jó, de nem tartod jónak, ahogy én sem.
-
FireFox1996
őstag
Azta! Micsoda telefon!
És erre meg van időtök tesztelni -
Öcsielvtárs
aktív tag
Cserélhető akku mi? Motorola D160! Lemerült, mehetett bele a ceruzaelem...
-
válasz
SkyLine3000 #23 üzenetére
Sose cserélnéd... Önámítás mennyire jó lenne... Közben ez nem a AA-s Alcatel korszak a Jetivel ...
Most jó vagy nem végül? Mire jutottál ?
-
SkyLine3000
addikt
Mondhat bárki, bármit, nekem ez a telefonforma més mindig sokkal szimpatikusabb, mint a mai agyonkerekített, noccsos szarok. Engem rohadtul nem érdekelnek a kávák sem. A vízállóság sem érdekel, soha nem volt rá szükségem. Így sokkal szimpatikusabb, hogy bármikor otthon, fél perc alatt cserélhető az aksi, ha úgy adódna. A kamera annyira nem vészes.Eegy tök átlag embernek - és nem MA-s hc telefonhasználóknak -, akár elég is lehet. Lehet látni, mi van rajta, felismerhető. Ennyi. Ettől függetlenül ez a telefon is csak környezetszennyezésre jó. Kár legyártani, mert ipari hulladék. Amit ad, az pont 27ezret ér, vagy még annyit sem. Ezért is fölösleges minden szart hiányolni belőle. Pénzt meg azért fölösleges adni, hogy az ember haja kihulljon a használatától...
-
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Minimum a ZTE Blade A51 vagy a Moto E40 szintjét. Nem vártam sokat, de ez a TCL belépőszinten is kevés, ettől függetlenül szerintem nem savaztam. Ha elolvastad az összefoglalót is, a mobil kinézetével és a levehető hátlappal /akkuval pont nincs probléma, pozitívumként szerepelnek. És szerepel az is, hogy ha az üzenet- és hívásfogadásnál több igényünk van, ennyiért jobb telefont lehet venni használtan.
-
törölt tag
Tipikus munkás szálós telefon, amit csomagoló Teri, meg sorjázó Marika megtud venni, miután a nyárikonyhában összetörik a 4 és fél éves Redmi-jük Lafiestázás közben. Horoszkópot olvasni, Facebookon politikai kommentet írni, meg megnézni a szomszéd Erzsi unokájának fotóját tökéletes.
-
Robitrix
senior tag
Amúgy speciel vettem pár telefont apámnak, aki volt már vagy 75 éves. Még a sima nokián se tudta megnézni az SMS-t, amit kapott. Még sok is volt neki a sima 5-8000 forintos sima telefon. (amik ma már inkább vagy 15-16 ezerbe kerülnek.) talán még léteznek "buta telefonok" Ez legalább alig többért igyekszik okos telefon illúzióját kelteni.
-
Robitrix
senior tag
Legyünk már egy kicsit racionálisak. te mi a francot várnál el egy 26-28 ezer forintos telefontól, de komolyan. Azt látom, hogy nagyjából olyasmit, amit a fél millióstól. Viszont szerinted az miért kerül fél millióba ez meg a 20-ad részébe?
Végül is egy okos telefon, amiben futnak appok, lehet netre menni vele, telefonálni emailt küldeni, netezni, fotózni videót késziteni....... 26-28 ezerért. Közlöm veled, hogy nem mindenki vágyik fél milliós telefonra és nem is igen akarja vagy tudja megfizetni. Ja úgy néz ki, mint egy régebbi telefon. Miért akkor nem lehet rajta telefonálni vagy megnézni rajta valamit? kicserélhető benne az aksi és levehető a hátlap hálistennek.... Amúgy ha nem cserélhető otthon az aksi vagy nem lehet levenni a hátlapot és tű kell a sim kártya cseréhez, akkor bármivel is jobb egy telefon?
és sorolhatnám a dolgokat végtelenségi. Viszont megismétlem. HUSZONHATEZER-HUSZONNYOLCEZER... capisce????? Ennyiért végül is mi a francot vársz el egy telefontól????? Végül is egy Trabantól se várta el az ember, hogy a Ferrarivel versenyezzen és mégis emberek milliónak volt Trabantja és igen keveseknek Ferrarija.
-
rdt89
addikt
Szerintem ez a készülék ott maradt raktáron 5-6 évig, elfeledkezve róla, s mikor jött a nagy leltár vették észre, jé ezt még ki se adtuk, hát uccu neki piacra vele. Ez a tipikus környezetszennyezés kategória, ártól függetlenül. Szegény tesztírónak 1 hét fizetett szabadságot és fizetett utazást javasolnék sérelmeire.
-
Yodafon
senior tag
Mindennapok megoldása: TCL
-
moleculez
veterán
Ahh hihetetlen hogy egy szál (http)403 poént nem lőttetek el
Hát most mit mondjak, úgy szar ez is ahogy van, tényleg valaki egy tenylfetaro riportot rakjon már össze mi a háttere ezeknek? -
YarisTS
csendes tag
válasz
alkatraz3000 #10 üzenetére
Valami hasonló sz.rba tenyereltem bele 2013 nyarán a Media Marktban. Már a dobozból kivéve sem kapcsolt be és töltést sem vett fel. Hoztam helyette egy Kindle 5-öt, az azóta is működik.
-
bollokcs80
Korrektor
"Kézzel lepattintható a hátlap, kézzel kiszedhető és cserélhető a 3000 mAh-s akkumulátor, a két nano SIM behelyezéséhez nem kell külön tű, ugyanígy a microSD memóriakártyát is könnyedén cserélhetjük a hátlap levétele után."
Mondjuk ezek azért kicsit hiányoznak. Amúgy az egész egy ipari hulladék. -
alkatraz3000
senior tag
ahhh, köszönöm. a hírhedt Akai telefon okozta PTSD kezdett kirajzolódni bennem [link]
-
Elég volt megnézni a matt képet a silány kijelzőről meg az "időutazásra megyünk" feljegyzést...
Már azért a papírért is kár volt amire ezt a csodás tervet felírták.
Minden más már nettó környezetszennyezés! -
novinyul
veterán
válasz
viragdani01 #5 üzenetére
Mondtam én
-
kcsa
veterán
válasz
viragdani01 #5 üzenetére
Nekem még az is meglepi, hogy A22-re elkészült az Android 12. Már ha az valódi 12 ugye
-
nullpoint
őstag
válasz
viragdani01 #5 üzenetére
Persze persze.
Élvezed ha fáj. Nyugi elfogadunk így is. -
Szerintem ezt a telefont Etiópiában is kiröhögik
-
janeszgol
félisten
Látod Dani mondtuk mi, hogy ne jelentkezz erre az állásra.
A beetető készülékek után jön a feketeleves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A belépőszint legolcsóbb telefonját hozza el a TCL az első negyedévben. Időutazásra invitáljuk kedves olvasóinkat.
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
- Apple asztali gépek
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óra topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S9 Plus 64GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest