- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onishi
tag
Aha értem már. Csak kérdés hogy az új ventinek mekkora fordulaton van 88-as légszállítása. Mert ha max fordulaton, akkor lehet hogy most 1400-on van neki 70-es. Kitudja.
Vajon merjem-e lentebb venni a fordulatát mondjuk 1000-re, hogy halkuljon. Mondjuk, ha csak lekapcsol a táp akkor úgyis kiderül.
És ha esetleg vennék valami kis digitális hőmérőt szenzorral, akkor azt a tápnak melyik részére kéne erősítenem amely legjobban melegszik?
Mert így manuálisan mindig látnám a hőmérsékletet, és potméteres megoldással, pedig a ventit tudnám állítgatni. Jó alaposan letesztelném terhelve stb. és megkeresném azt a fordulatot, amely elég neki hogy x hőmérsékleten maradjon a táp terhelés közben is. -
Onishi
tag
Szerintem jól kel hogy csatlakozzon, hiszen fordulatszám visszajelzése van, és működik. Ha egy vezeték nem érintkezne a sárgán kívül akkor sztem nem is működne. Vagy nem jól tudom?
Hát ellenállással nem mernék belenyúlni, mert mivan, ha nem lesz neki elég az alacsonyabb fordulat aztán meg leég.
De a régi is fix fordulatú venti volt, hiszen annak is csak 3 vezetéke volt. A tápom egyébként: Asus A-45GA típusú, és a leírásában ott van hogy PFC: Aktív, szóval kéne tudnia aktívan szabályozni a ventit.
Hát igen az új venti 0,41A-t vesz fel. Ez mennyiben befolyásolhatja?
Az lenne a legjobb, ha a tápnak is lenne hőmérséklet visszajelzése, és annak függvényében be tudnám állítani esetleg a speedfannal, a fordulatszámot. A ventit meg rákötném mondjuk a system_fan1 (vagy 2-es) csatlakozóra. Az a jó a SpeedFan-ban, hogy adott venti sebességét hozzá lehet rendelni egy adott hőmérséklethez. Tehát ha tudnám a táp hőmérsékletét, akkor ahhoz hozzá tudnám rendelni a venti sebességét, ami egy adott hőmérsékleten tudná tartani a tápot. Ha már az saját maga nem képes rá. -
Onishi
tag
Mindegy nekem hogy melyik szabályozza, tőlem a táp is csinálhatja (sőt az lenne a legjobb) de nem úgy látszik mintha szabályozná. Mindig ugyanazon a fordulatszámon pörög a bekapcsolástól a kikapcsolásig, terheléstől függetlenül. Régen meg mintha ingadozott volna. Azért szeretném, mert a tápból jön a legnagyobb zaj és szerintem felesleges mindig ennyin pörögnie. Esetleg kapcsolatban lehet azzal, hogy az új venti nem tud akkora fordulatot mint a régi (régi 2000-et tudott, ez meg csak 1600). De a légszállítása ugyanannyi, és nem is forog maxon, hanem 1420 körül. Most akkor hogy is van ez?
-
Onishi
tag
Hát ezaz, hogy már a tápra van kötve. Azért is kérdeztem a korábbi hsz-ekben, hogy a színsorrendet hogyan tudom megváltoztatni, mert így a tápra dugva nem akart működni. De most hogy sikerült, így már természetesen a tápon van. Az alaplapon csak ideiglenesen használtam.
-
Onishi
tag
Az enyémben is ugyanilyen típusú ventilátor volt. A mostani amit raktam (korábbi hsz-emben leírtam a típust) bele halkabb, de olyan túl nagy különbség nincs. Nálam a szélzaj a jelentős. Viszont ennek szintén ugyanakkora a légszállítása, de alacsonyabb fordulaton.
Viszont azt vettem észre hogy amióta beszereltem, állandó fordulatszámon (1420 rpm) körül forog. A régi ventit viszont szabályozva volt. Néha felpörgött, néha lelassult. SpeedFan-al is próbáltam állítgatni a sebességét, de nem lehet.
Kérdés: Mitől lehet ez? Miért nem szabályozza ezt a ventit? És a speedfan-ban miért nem tudom kézzel szabályozni? -
Onishi
tag
Sziasztok!
Én tegnap kicseréltem a tápventimen egy Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm - típusúra. Nem volt bonyolult feladat, simán ment. Na most nekem olyan gondom van, hogy a tápra egyszerűen csak rá kell dugni a ventit, tehát nem kell forrasztgatni. Viszont a régi venti csatlakozóján nem olyan a színsorrend, mint az újnak. Így bedugva egyáltalán meg sem mozdul, így ideiglenesen az alaplapra kötöttem. Kérdés az, hogy létezik-e valamilyen átalakító toldó, amely "átfordítja" a normál sorrendbe. Vagy vagdossam szét, forrasszam át, és vesszem el a vadiúj venti garanciáját? Ha nincs akkor biztos az utóbbi lesz.
Mellékelve itt a régi venti csatlakozója (bocs a rossz minőségért):
Az újnak a csatlakozóján a vezetékek (ugyanebben a pozícióban) színsorrendje balról jobbra: sárga - piros - fekete. A réginek meg ugye piros - fekete - sárga.
Ötlet?Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged