- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
válasz
zeusz55 #2470 üzenetére
Sziasztok! Egy kis beszamolo igy fél év tàvlatàban. Elözménynél olvasható. A tàp azóta is hibàtlanul müködik es gyakorlatilag hangtalan a gepem. Viszont most hogy bejöttek a melegebb idők a lakasban is eleri a 24-25fokot a hömérő,igy azt vettem észre hogy tavalyhoz képest a procim 4 a vinyóim meg 5 fokkal az alaplapom 3fokkal lett melegebb persze csak kb. Amit nem értek hogy a ventit 1800ra kapcsoltam mikor beszereltem de ha odateszem a kezem alig érezni valamit... pörgethetné jobban a tàp és kihúznà a hàzból a levegőt. De persze mindenem 50 fok alatt maradt igy is. De nemtudom egy izmosabb geppel mi lenne. Igaz nem érzem hogy a tàp nagyon meleg lenne. Off vége :-)
-
zeusz55
senior tag
ezzel a ventivel talán nem lősz annyira mellé, az én FSPtápomba is ez van. De azért nézz utána az adatoknak!
-
zeusz55
senior tag
válasz
rbertkrl #2519 üzenetére
Szia! Sztem probalj egy tapcserét ha még nem jawult meg a gép! A venti csere nem igy mukodik, nézd meg a wenti pontos tipusat teljesitmenyet es csak olyat wagy erosebet rakj bele, mert ha nem belewalot rax 10perc game utan elfustol a tap es esetleg periferiat is wihet magaval!
-
zeusz55
senior tag
válasz
fishman985 #2513 üzenetére
Még egy pár a PCX oldaláról:
https://www.pcx.hu/termek/deepcool-gs-120-12cm-ventilator-77127
https://www.pcx.hu/termek/enermax-everest-advanced-uceva12t-12cm-ventilator-74473
https://www.pcx.hu/termek/enermax-twister-pressure-pwm-12cm-ventilator-901615
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-jetflo-r4-jfdp-20pw-r1-12cm-ventilator-74353Lényeg hogy ezeket az adatokat keresd!
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
És az adatai:
70,5 CFM, [2,0 mm-H2O], 33 dBA, 0,3A, 1650 RPM, Sleeve Bearing -
zeusz55
senior tag
válasz
fishman985 #2513 üzenetére
Szia! Nem zavarja nekem is úgy volt! Majd ha meg lesz a venti megnézzük a színkombinációkat hogy ott melyik lesz a piros fekete (általában a ventin is piros fekete), és aszerint kell bekötni. Nálam is le van vágva a maradék kettő.
Ventinek:
Amit te irtál aYate Loon D12SM-12 ugye különbözik az én általam használt
Yate Loon D12SH-12 tól egy betűvel megnéztem az adatait:Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
És az adatai:
70,5 CFM, [2,0 mm-H2O], 33 dBA, 0,3A, 1650 RPM, Sleeve BearingYate Loon D12SH-12 (120x120x25)
És az adatai:
88 CFM, [2,6 mm-H2O], 40 dBA, 0,3A, 2200 RPM, Sleeve BearingTehát ebből kiindulva Az általam említett venti tökéletes választás neked is! Vagy a fenti adatok (az első) alapján kereshetsz más ventit ami tudja ezt a teljesítményt! De az enermaxal biztos nem fogsz csalódni, és túléli az egész gépedet az biztos az üzemidejével!
Ha van kérdés irj nyugodtan!
-
zeusz55
senior tag
válasz
fishman985 #2505 üzenetére
Ha a pinekkel van bajod olyat nem nagyon fogsz találni ami 2 pines! Mindenképpen kábelfélbevágás lesz és forrasztás, hacsak nem csatlakozós a tápodhoz a vent!? (de akkor is leszeded a régi ventiről az anyát, és rárakod az újra! Akárhány pines az új ventid, az a 2 mindig rajta lesz amire szükséged van a másik kettőt meg lecsonkolod!
-
zeusz55
senior tag
válasz
sesshou #2477 üzenetére
Itt erre a ventire ezeket az adatokat adták meg, légnyomást nem írnak, ezt vedd figyelembe!
CHENG HOME ELECTRONICS CHB12012DS-F
120mm sleeve bearing, 94.3CFM, 2600rpm and 47.0dB(A) -
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
A ventit beszerelve gyakorlatilag a gépnek már csak szélzaja van!
Siri csenben is figyelni kell a hangját.
-
zeusz55
senior tag
Állt mind be van forrasztva vágd el félúton és forraszd hozzá a ventit! Ezek a színek alapján
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Elég régóta nézegetem a fórumot, keresgélek, az FSP tápom randomba nekiállt duruzsolni. Már az is nagy feladat volt hogy kiszűrtem ki a hibás, mert véletlenszerűen adta a hangokat. Aztán a fórumon leírtaknak megfelelően szétszedtem és beolajoztam, de most is csinálja, igaz nem akkor nem úgy, de csinálja. Akkor jött a megfelelő ventikeresés! Mert ugye akármit nem szabad berakni.
Hosszas keresgéléssel rátaláltam erre a ventire! Csak jókat írnak róla! Sikeresen be is szereztem egyet a PC land oldalán volt a legolcsóbb akciós ingyenes kiszállítássál! Leírom hátha valaki keresné:
A tápom:
FSP 350w-60HHNA benne lévő venti:
Yate Loon D12SH-12 (120x120x25)És az adatai:
88 CFM, [2,6 mm-H2O], 40 dBA, 0,3A, 2200 RPM, Sleeve Bearingés ami tökéletes cseredarab:
Enermax Twister Pressure (120x120x25)
És az adatai:
79,96 CFM, [3,845 mm-H2O], 25 dBA, 0,3A, 1800 RPMUgyan a CFM kisebb, de a gyártó honlapján is utána kérdeztem, és értelem szerűen nem az egység alatt szállított levegő a fontosabb, hanem maga a nyomás amivel kihajtja azt, az pedig lényegesen nagyobb a gyárinál.
Amint időm lesz be is szerelem. Asztalon próbálva hangtalan. Mint ebben a videóban!
És maximális köszönet a fejtágításért tornas és Duliee BiOszi kollégának!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged