- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #2626 üzenetére
A ventid adatait elnézve az Enermax Twister Pressure neked is bőven megfelelne, még úgy is, ha közepes fordulatszámra állítod, úgy halkabb működésre képes.
Azt ugye tudod, hogy ha cseréled a gyári ventilátort a tápban garivesztéssel jár. Sőt ha csak a táp burkolatát leveszed (megsérül a matrica a csavarnál vagy oldalt) már akkor is.
A művelet nem fog menni beépített táppal. Először áramtalanítasz (a táp hátulján is), kihúzod a hátuljából a hálózati kábelt, valamint a gép belsejében az összes vezetéket, ami a tápból megy az alaplapra, videokarira, HDD, SSDkre stb. Majd a táp hátoldalán lesz 4 csavar, ami a házhoz rögzíti, azokat is ki, utána kiveheted az egységet.
Innentől jön a garivesztés: a táp burkolatán lévő csavarokat kitekered (4 esetleg 5 kis csavar), burkolat leemel, amire rá van rögzítve a venti. Ezután tudod a venticsavarokat oldani, és végre kivenni a ventit. Itt még kérdés a vezeték rögzítése, valószínűleg forrasztva van, ha szerencséd van akkor csatlakozóval van rögzítve. Ebben az esetben megfelelő csatlakozóval tudod bekötni az újat, az első esetben a legegyszerűbb, ha forrasztasz, utána persze rendesen szigetelve pl zsugorcsővel.
Ja igen, egy alapos sűrített levegős tisztítással kezdj az egész gépházban, majd ha a tápot kiszeded utána azt külön is. Nekem pl a kosztól sípolt, de csak a tápot szétszedve tudtam normálisan kifújatni.
Ha nem vagy biztos magadban, inkább fordulj szakemberhez, drága mulatság is lehet a gondatlan szerelésből. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #2622 üzenetére
Valószínűleg a tiédben is Yate Loon D12SM-12 venti van, ami az évek során hajlamos a hangoskodásra. Érdemes cserélned.
-
evola
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #2622 üzenetére
Lehet hogy koszos a tápod belseje. Én nemrég fújattam ki sűrített levegővel az enyémet.
Jó alaposan portalanítsd ki te is ha már úgyis szétszeded.
Nálam van porszűrő a Corsair ház alján alul, de mégis poros volt a tápom belseje.
kb 2-4000 ft-ból nagyon jó ventiket kapsz már egyébként..Noctua, Akasa, Be Quiet, Nanoxia stb a teljesség igénye nélkül nagyon jó ventiket kapsz már..
Esetleg arra figyelnék még, hogy a kiválasztott utód elinduljon minél kisebb feszültségen.
Gondolok itt az 5 voltra..
Sok újabb táp a legjobb tudásom szerint a teljesítmény függvényébe képes leszabályozni a venti teljesítményét akár nullás fordulatszámra is..
A tiédben egyébként 12cm-es venti van. A típusát azt nem találtam meg. -
evola
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #2620 üzenetére
Szia.
Ha a ház aljában van a tápod és alulról szívja a levegőt én nem fordítanám meg a helyedbe.
Ventilátor csere megoldhatja a problémád.
Meg kellene nézni mekkora a venti, milyen légszállítással bír, és ennek megfelelően választani újat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Synology NAS
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- 9db Cooler Master MasterFan MF120 Halo RGB ventilátor egyben a szett
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó /Garanciás/
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- IPhone 15 Pro Max 256GB Állapot 10/10 Akku: 89% Jótállás: 2026.12.21.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest