Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
''Jól kiforgatod a szavaim''
Bocs :) nem akartam...
''de a lap nem volt áram alatt, csak az a 2-3 vezeték.''
Na ezt nem lehet pontosan tudni, hogy mi kap áramot. Biztos nem csak 2-3 vezeték...
''A kapcsoló nélküli tápokat pedig ki kéne húzni a 230V-ból? Az rettenetesen rongálja öket''
Többek között ezért raknak a ''normális'' tápra kapcsolót. Egyébként szerintem jobb kihúzni (de lehetőleg a konnektorból, ne a tápból), ha nincs kapcsoló, mert az kevesebb kárt okoz. -
McJames
senior tag
Hát, nagyjából helyesen érzed, mi lehet a probléma.
1. Bár a cuccosokat eléggé ''bolondbiztosra'' tervezik/építik, ezért ezek ''mikroáramkörök'' és ez nem csak a méretüket jellemzi, hanem a felhasznált villamosság ''mértékét'' is.
2. A régi táp haláltusája is okozhatott - akár maradandó - problémát az alkatrészeidben, de a feszültség alatti szerelés során történő rövidzár és a saját magad testelésének elmaradása is elegendő lehet ehhez.
3. A gépednek nem árt, ha kikapcsolható - földelt! - aljzatba csatlakoztatod, sőt. Így ráadásul, ha szerelned kell, nem muszáj a csatlakozókábelt kihúzni/tépni.
4. Az ATX szabvány jellemzője, hogy a gép ''kikapcsolása'' után is feszültség alatt van az alaplap.
Mindezt kimérni elég problémás lehet - és igen drága -, ezért az iterációs megoldás - pl. kölcsönkért cuccokkal vagy máshova elvitt vasakkal - a leggyorsabb és olcsóbb. Esetleg, add el, és vegyél másik cuccost, ha teheted. -
zrubi
senior tag
''-Az ilyen új tápok kikapcsolt állapotban is adnak feszkót a lapnak?''
Az összes ATX-es táp úgy működik, hogy ha kikapcsolod (a power gombbal) attól még a lap bizonyos részei áram alatt vannak (különben be se tudnád kapcsolni...)
Az, hogy konkrétan mi van áram alatt az szerintem lap függő.
''(az elözö tuti nem adott)''
DE az is adott.
''Megsérülhetett a lap amikor meghalt a régi tápom? (találkozott már ilyen lappal valaki?)''
Csoda, hogy túlélte... Én eddíg amit láttam táphalál után az meg sem nyikkant.
ATX-es alaplapot pedíg áramtalanítás után érdemes csak túrni...
Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- Futárcégek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napelem
- Diablo IV
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR5 5200MHz CL40 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- G.Skill Aegis DDR4 DDR4-3000 CL16-18-18-38 1.35V 16GB (2x8GB)
- Patriot Viper Elite 5 Ultra 48GB (2x24GB) DDR5 6000Mhz CL28 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Új, felbontott G.SKILL 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL26 Trident Z5 Neo RGB EXPO - 10 év gari! -
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest