Aktív témák
-
zrubi
senior tag
''Jól kiforgatod a szavaim''
Bocs :) nem akartam...
''de a lap nem volt áram alatt, csak az a 2-3 vezeték.''
Na ezt nem lehet pontosan tudni, hogy mi kap áramot. Biztos nem csak 2-3 vezeték...
''A kapcsoló nélküli tápokat pedig ki kéne húzni a 230V-ból? Az rettenetesen rongálja öket''
Többek között ezért raknak a ''normális'' tápra kapcsolót. Egyébként szerintem jobb kihúzni (de lehetőleg a konnektorból, ne a tápból), ha nincs kapcsoló, mert az kevesebb kárt okoz. -
McJames
senior tag
Hát, nagyjából helyesen érzed, mi lehet a probléma.
1. Bár a cuccosokat eléggé ''bolondbiztosra'' tervezik/építik, ezért ezek ''mikroáramkörök'' és ez nem csak a méretüket jellemzi, hanem a felhasznált villamosság ''mértékét'' is.
2. A régi táp haláltusája is okozhatott - akár maradandó - problémát az alkatrészeidben, de a feszültség alatti szerelés során történő rövidzár és a saját magad testelésének elmaradása is elegendő lehet ehhez.
3. A gépednek nem árt, ha kikapcsolható - földelt! - aljzatba csatlakoztatod, sőt. Így ráadásul, ha szerelned kell, nem muszáj a csatlakozókábelt kihúzni/tépni.
4. Az ATX szabvány jellemzője, hogy a gép ''kikapcsolása'' után is feszültség alatt van az alaplap.
Mindezt kimérni elég problémás lehet - és igen drága -, ezért az iterációs megoldás - pl. kölcsönkért cuccokkal vagy máshova elvitt vasakkal - a leggyorsabb és olcsóbb. Esetleg, add el, és vegyél másik cuccost, ha teheted. -
zrubi
senior tag
''-Az ilyen új tápok kikapcsolt állapotban is adnak feszkót a lapnak?''
Az összes ATX-es táp úgy működik, hogy ha kikapcsolod (a power gombbal) attól még a lap bizonyos részei áram alatt vannak (különben be se tudnád kapcsolni...)
Az, hogy konkrétan mi van áram alatt az szerintem lap függő.
''(az elözö tuti nem adott)''
DE az is adott.
''Megsérülhetett a lap amikor meghalt a régi tápom? (találkozott már ilyen lappal valaki?)''
Csoda, hogy túlélte... Én eddíg amit láttam táphalál után az meg sem nyikkant.
ATX-es alaplapot pedíg áramtalanítás után érdemes csak túrni...
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest