- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
tDr1v3r #1607 üzenetére
Ennél csak egy jobb van. Becsatlakozni egy igazi, angol nyelvű fórumba és kommentelni. Én pár helyen előfordulok, na nem külön nyelvtanuló fórumban, hanem olyan helyeken, amelyek érdekelnek. Zenészfórumok és egyebek.
A hobbidnak vagy hivatásodnak megfelelő angol nyelvű fórumot kell keresni. Ott nagyon sokat lehet tanulni.
-
BonFire
veterán
válasz
tDr1v3r #1599 üzenetére
„Beszélni meg... nincs olyan ismerősöd akivel tudnál angolul beszélni?”
Általában nincs, különben nem lenne gondja senkinek a beszéddel. Viccen kívül. Nagyon nehéz olyan emberkét találni, aki jól beszél angolul, és van is türelme a másikat tanítani. Nekem van vagy kettő, de az időbeosztás nem jó. Az egyik csak éjfél után ér rá, a másik egál, mert amerikai. Amikor ő végez a munkával, én már húzom a lóbőrt. Ha beszélgetni akarunk, meg kell várjam hétvégén a hajnali kettőt, de akkor meg már az én agyam nem forog.
Van magyar ismerős is, aki folyékonyan beszél angolul, és beszélgetne is, de azt meg én nem akarom. Ugyanis ha egyazon anyanyelvetek van, akkor minden kisebb nehézségnél az ember átvált magyarra, mert tudja, hogy úgyis érteni fogja a partner. Ez pedig nem jó, mert pont azt nem tanulod meg, hogy hogy kerülgesd ki azokat a dolgokat, amiket még nem tudsz, és esetleg megtanuld, hogy írd körbe a témát, vagy áttereld a szót másra.
Szerintem itt a fórumon sokan tudnánk egymással angolozni, de nem látom értelmét, amikor két magyar anyanyelvű angolul habog.
Én külföldiekre vadászom, és minden alkalmat megragadok, hogy szóra bírjam őket.
Akkor is, ha történetesen olaszok, és a köszönésen kívül nem tudnak többet angolul.
-
MaciG
addikt
válasz
tDr1v3r #1261 üzenetére
Nem rossz ez a Duolinga, főleg így hogy ingyenes és mobilra is van, viszont szerintem az a baj vele, hogy pl. amikor a tesztben adogatja a mondatfordításokat annak nem sok értelme van. Mert pl. bedob egy ilyet : A szigethez úszunk. És ebből nekem nem derül ki hogy ezt most csinálják, vagy majd oda fognak stb; vagyis igeidőket csak tippelni lehet. Mert szerintem mondatokat csak úgy van értelme fordítani ha ismert a szövegkörnyezet is.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
tDr1v3r #1261 üzenetére
a tobb cegnek inkabb azt kene elfogadnia hogy tudsz-e angolul vagy nem.
mert ha hasznalnod is kell akkor nem az lesz a lenyeg hogy van-e papirod.
persze ahol nem a profit szamit meg egyeb tenyezok befolyasoljak a felvetelt(rokona vagy-e a fonoknek, allami ceg stb) ott mas a helyzet -
minek?:S
őstag
válasz
tDr1v3r #1261 üzenetére
Na azt meg lesem, köszönöm
Valamilyen szinten tudok angolul.. de ahhoz képest, hogy 6 éve tanulom, semmit .. és ezt a lustaságomnak köszönhetem, viszont jó lenne egy nyelvvizsga így 11. évvégén ..
Mercutio_
Neked honnan jött ez a rigó utca? Ismersz? Tudod ki vagyok? .. mert amúgy ki vagyok már igen
egyébként pont a házunkkal szemben lévő utcát hívják Rigó Utcának
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged