Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xgrinder

csendes tag

válasz regent #310 üzenetére

Hát azért nem mind1, hogy hány félév programozásod volt.. mert ha 4.. és mind a 4 félévet jóváírták neked akkor az furcsa. De pl én is műszinfot úgy kezdtem hogy semmi programozási alapismeretem nem volt, 1 félév alatt kellett alapoktól haladni szépen, a kurzus 100%-osan segített, mert nem már meglévő tudásra épít. Azonban, ha már van egy vizsgád progból, feltelezte hogy birtokában vagy az algoritmikus gondolkodásnak, és a kurzus pont erre ment ki.

Gyakorlati hiányosságok nálunk is vannak, pl volt most egy fél év elektro-nk, picit vicces volt, hogy előadáson a nagyját átvettük, de gyakorlaton !!havonta egyszer!! bementünk zh-t írni P=U*I-ből. ;) Holott az elektronika szvsz egy csodálatos tantárgy, de a karakterisztikák bemagolásától még nem fog tudni az ember egy akármilyen apró broblémát is megoldani.

''Apró'' hiányosságok, amik hogyha pótolva lennének mérföldekkel jobb felsőoktatást kapnánk. Rá kellene néznie, hogy mire ad az állam pénzt mielőtt bármilyen döntést is hoz..

• xgrinder

csendes tag

Rangsor már van, igaz ez csak hallgatói szemszögből, de előző félévben mutatott prog előadó egy nemzetközi listát is, mely hallagatói - munkáltatói véleményen alapult. Csak most azt nem találom.

[link]

• xgrinder

csendes tag

válasz BosXx #92 üzenetére

hmm! Ez nagyon szép és jó, de pl egy BTK-s szakon jóval jobbak az átlagok mint pl egy TTK-s szakon, pl nálunk SZTE-TTK(műszinfo) a szakra járók 60%-a volt 2,5 fölött. Lehet hogy az ide járók 90%-a csak lébecol? És nem tesz a jó átlagért semmit? Sztem nem egészen így van. Nem lehet CSAK így megállapítani.
    A másik.. az a 3% végülis nem sok, ha leszámítjuk az összes többi terhet amit a jövedelmedből leszívnak.
    Pl. mivan ha 250 keresel bruttóba, van egy pici baba, feleség nem dolgozik, házra felvett kölcsönt fizetni kell, ráadásul meg sem szeretnél fagyni télen.. Kissé szűkös összehozni, szvsz. De már nagyon elszálltam, nem is azért mondtam. Csak ha mindennel így vannak itt 3%, amott 6, még 12.. aztán ottvagy hogy alig kapsz vmit kézhez..

Az az ötlet tényleg jó hogy, ha az országban maradsz mentességet élvezel a tandíj alól, de ha kimászol külföldre, akkor viszont fizesd vissza, mert a kinti fizetésedből már nem annyira fogod ''sajnálni'', korrekt megoldásnak tartanám.

Nembaj.. csodálatos kormányunk újabb csodálatos lépése :C

Új hozzászólás Aktív témák