- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ovecs
senior tag
Jahm, a fénymásoláshoz kell igazgatói engedély,és a diákok vegyenek papírt(rosszabb esetben, amikor én gimnazista voltam, 1000 forintot kellett fizetnem évente a festékre+a papír, ja és ez csak arra, hogy a tanárok fénymásoljanak nekünk). Na már most ha elfogy a papír, akkor anyukám nem bedob 1-2 csomaggal a sajátunkból, mert tudod vidéken nagyon sokan elég nyomoruságos körülmények között élnek, és így is kell eleget fizetni a suliba, sokaknak nagy gondot okoz, a pár száz forint is.....
-
ovecs
senior tag
Az édesanyám angol-tanár 1 gimnáziumban. Hidd el dolgozik eleget, dolgozatok, készül minden órára, javítás. Ezen kívül osztályfőnök amiért kb 3000huf-ot kap, cserébe ha vkinek a szülei meghalnak, megszervezi a temetést, rengeteget foglalkozik a gyerekekkel, viszi őket múzeumokba(néha saját zsebből, még jó, hogy apu vállalkozó), és sosem lóg el az óráiról, mert szereti azt amit csinál, még ha más munkával többet is keresne. Nagyon sok tanár van aki nagyon lelkiismeretes....
Már így is alig vannak szabad hétvégéi, ha pedig bevezetnék ezt a szarságot(Köszönjük az''Igen, faszán megcsináltuk kormánynak, akik mostanában csak azt nézik hol lehetne még jobban lehúzni a népet) akkor nem, hogy csökkenne a fizeztése(2 egyetemi diplomája van, családi pótlékkal kb nettó 100), de még kevesebb szabadideje maradna. Csak az, hogy felkészüljön az óráira minimum napi 2-3 órát vesz igénybe, nem beszélve a többi kötelezettségről. -
ovecs
senior tag
Nézd, tavasszal én is megyek Moszkvába 6 hetes részképzésre(Ha sikerül megkapnom az ösztöndíjat, amire elég nagy esélyem van), teljesen ingyen, sőt az állam fizet nekem, hogy tanuljak, szal a lehetőségeket ki kell használni. Csak annyi a különbség, hogy erre nekem szükségem van a későbbi munkám folyamán, és nem nyaralni megyek(elméletileg ők sem
)
-
ovecs
senior tag
válasz
concret_hp #134 üzenetére
Na erről beszélek....
Már 3-an állítjuk, hogy tényleg nem legenda..... -
ovecs
senior tag
Nekem csak 138 pontom volt a felvételin(felsőfokú, középfokú, matek emeltszintű szóbelin lepontoznak nagyon genyó módon, alig pár ponttal csúsztam le az ötösről a szóbeli miatt, ezért volt csak 138 pontom) a szakomon 140 volt az államilag támogatott ponthatár, mindenképp erre a szakra szerettem volna jönni, így maradt a költségtérítéses(162e/félév). Hálát adok az égnek, hogy a szüleim tudnak valamennyire támogatni, előtte majdnem 1 évig melóznom kellett, hogy pénzem az első tanévre. Az állam nem támogat semmilyen formában, aki költségtéritéses annak nálunk nem jár semmi. Ösztöndíjat sem kapok, kolesz nem jár. Állami képzésre szinte semmi esélyem átkerülni, így nyáron is dolgoznom kell, és az is megeshet, hogy fel kell vennem a diákhitelt. Állami képzésre alig van esélyem átkerülni, pedig elég sok állami képzésben résztvevő diáknak sokkal rosszabb átlaga van mint nekem
Hol itt az igazság? Én tanulok, erőlködök, és nem kapok semmit, míg más aki csak lébecol esetleg kap szociális támogatást, lakhatási támogatást, aki pedig még jól is tanul az ösztöndíjat is.
Kicsit azért elszomorító, de nem baj, ha lesz majd munkám azzal nyugtatgatom magam, hogy a szüleimnek tudok majd segíteni, ha eljönnek a nyugdíjas éveik....
De a mindenki fizessen elvet akkor is igazságtalannak tartom, hisz mindenkinek van joga a tanuláshoz, és aki tehetséges és okos, azt szerintem támogatni kell.
Nem akarok politizálni, de ez a tandíj dolog, csak az''Igen megcsináltuk'' fantasztikus kormány újabb húzása, hogy hogyan lehet több lóvét lehúzni az emberekről. Ha már a felsőoktatás is fizetős lesz, akkor szerintem joggal kérdezhetjük, hogy hova lesz az a pénz ami befolyik a közös kasszába?????????
Nekem 1 kicsit büdös, hogy mindent emelnek(gondolok az adókra, bírságokra), miközben egyre kevesebb dologra van pénz... De hát mi választottuk őket, és ezzel megerősítést kaptak, hogy nyugodtan csinálják azt amit eddig
[Szerkesztve] -
ovecs
senior tag
Szerintem ne ítélj el senkit amíg nem is mered.
Amúgy az álláshirdetések elég nagy részénél ki van írva, hogy Gábor Dénesesek kíméljenek.....
Mellesleg nem értem miért nem látod be, hogy egyes szakokon lehetne csökkenteni a keretszámot... Ha az adott szakból úgyis túlképzés van.... -
ovecs
senior tag
Talán zárni kellene egyes loll főiskolákat(Gábor Dénes), és csökkenteni a keretszámot egyes loll büfé-szakokon. Akkor lehetne faragni a költségeken....
Egyébként nem tartom igazságos dolognak, hogy mindenki fizessen... Személy szerint az én édesapám vállalkozó, és így is fizet elég adót az államnak.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest