Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Lineáris programozásnál amikor a lehetséges kanonikus alakú feladatban az egyenlőtlenségem >= alakú, akkor mit csinálok azzal a sorral, hogy standard alakú feladattá váljon? Ugye a szorzás mínusz eggyel triviális, de ekkor általában negatív lesz a jobb oldal. A többi esetben egy mesterséges változókkal (y1...yn) már fel is írhatom a szimplex táblát.
A másik, hogy nem értem mikor kell segédfüggvényt felírni (amikor az oszlopban lévő változókat összeadom és szorzom mínusz eggyel), illetve mikor kell a kétfázisú szimplex algoritmussal megoldani egy feladatot...?
Gazdasági folyamatok matematikai modellezése van most valakinek?már a matematika topicban is feltettem, de azt lehet nem nézi senki.
-
Gergello
addikt
Mennyiért irkálják ezeket, 5-10?
-
Ren05
újonc
válasz
LestatVenom
üzenetére
http://www.inf.u-szeged.hu/~tanacs/oktatas/szggraf11/feladat1_2011.html
-
Ren05
újonc
Sziasztok! Vállal vki számgraf kötprogot?
-
dekac
tag
Bontatlan HP toner érdekel valakit?
Van pár eladó.
Eredeti, bontatlan HP, 2008-asok. -
FlackE
csendes tag
HY!
Esetleg nem tudna valaki intelligens rendszerek zh-ra anyagot küldeni ?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
sss
őstag
Dimathoz és kalkulushoz lenne pár jó régi könyvem eladó:
Leindler László: Analízis
Szabó Tamás: Kalkulus I. példatár
Szabó Tamás: Kalkulus II. példatár
Szendrei Ágnes: Diszkrét matematika
Németh-Horváth-Kámán: Diszkrét matematikai feladatok -
m4ncs
csendes tag
Sziasztok!
Valaki az szte-s, horde-s iskolai mail címét (h...@stud.u-szeged.hu) betudta már húzni thunderbird alá? Nekem sehogy sem akar össze jönni (talán a kiszolgalo névvel bénázok, de már kb mindenhogy probáltam, sehogy sem ment ).

-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Számítógépes grafikára miből élszerű készülni az első zh-ra?
-
ledif
csendes tag
Ha valakinek esetleg még van eladó féléves diákbérlete
8ért megvenném.köszi
-
Orionk
senior tag
Hy !
Ha van köztetek olyan levelezős hallgató, aki eladná a diákmatricáját(mert úgysem használja ki, mint a nappalisok), akkor keressen meg privátban.
köszi
-
Gergello
addikt
válasz
A szerzetes
üzenetére
Ezt a rugalmasságot megerősíthetem. Nagyon rugalmasan kezelik az óra végét, van hogy a 45 perces gyakorlat 55-60 perces lesz.
Valahogy a lényeg mindig az utolsó 5 percbe szorul. Ki érti ezt? -
phantom88
tag
Gyakorlat vezetődnek, nincs más időpontban órája? Mert szerintem ha beférsz a terembe, akkor megengedi, hogy bejárj, ugyanúgy ki tudod tölteni a jelenléti ívet, max oda kell írnod, hogy nem erre a gyakra vagy hivatalos. Munkáltatók "rugalmasak" szoktak lenni, 1.5 órát valahogy megpróbálod kialkudni, korábban mész, tovább maradsz, nincs aznap ebédidőd valamit kitaláltok...
Esetleg ha déli időpontban van az órája a gyakvezetődnek az is jó, mert a munkáltatód ha nem enged, akkor azt mondod, hogy ebédelni mész ~1h, útközben meg betolsz egy péksütit... -
t-rek
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a félévben dolgozni szeretnék egy kicsit egyetem, melett és kaptam is elég jó rendszergazdai melót, csak egy problémám lenne, hogy csütörtök délelőtt is be kellene mennem. Na most nekem akkor van számítástudomány gyakorlatom. Átraknám máshova, de igazából sehol máshol nem lenne jobb, mert összelóg a többi órámmal.
A kérdés: Le lehetne még valahogy (TO-n keresztül, vagy valahogy máshogy) adni a Számítástudomány órát, vagy bukjam inkább erre a félévre? (Csak 1-et lehet hiányozni, úgyhogy a "ne járj be" az ki is esett)
-
blend
csendes tag
válasz
nemedi1990
üzenetére
hi!
a nagy zh-n csak gyak anyag lesz. vagyis tavaly csak az volt. ITT van egy 09-es minta zh megoldással, illetve ITT egy feladatsor. Ezekből lehet gyakorolni, és jól fel is lehet készülni a zh-ra. Kötprogról nem sokat tudok mondani, mert nekünk nem az Othello játék volt, hanem Robocode. Nekem az sokkal érdekesebbnek tűnt. Sok sikert hozzá.
@Gergello Ezen a linken van már leírás.

Valakinek van anyaga Stratégiamenedzsment-hez? Órák látogatása ajánlott?
-
Gergello
addikt
válasz
nemedi1990
üzenetére
Még ki sincs hirdetve a kötprog.
Majd ha aktuális lesz én is megíratom valakivel.
-
nemedi1990
csendes tag
Hello!
Tudna valaki nekem segiteni mesterseges intelligencia kotprogbol? Nem igazan ertem, h mit kellene csinalni, vagy hogyan kellene elindulni. Esetleg valaki aki mar tul van a mesterseges intelligencian is irhatna. Valaki tudja, hogy a zh-an, nem a ropdogakon, milyen kerdesek varhatok? Marmint elmelet vagy gyakorlati anyag?
elerhetoseg: h967753@stud.u-szeged.hu
Elore is koszonom! -
Nunder
őstag
Ha fel akarok venni egy előadást kurzusfelvételi lappal, akkor mennyi legyen az összeg a csekken? 1500 + 500? Mert sehol nincs értelmes megfogalmazás.
-
Blaise7
tag
Hali!
Az esti úszás mikor van?
-
Orionk
senior tag
A legtöbb cégeknél vannak fejlesztők, és tesztelők.
A tesztelők ugyanannyi fizetést szoktak kapni mint a fejlesztők?
Vagy tesztelőnek lenni "alsóbb rendű" dolog? A tesztelő sokkal lenézettebb dolog?köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
Andjelkovic
üzenetére
konzultációs időpont? az mi?
-
robbie000
csendes tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
12-én lezárult a kurzusfelvétel ETR-ben, az szv-ké pedig 18-án zárul. Az a 16 az neked nemtudom hogy van.

TO-n le lehet még esetleg adni valahogy?
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
robbie000
üzenetére
Az én ETR-emből:
Az Ön képzésén a kurzusokra jelentkezés kezdete: 2011. 08. 25. 20:00 és vége: 2011. 09. 16. 23:59.
A kurzusokról való lejelentkezés kezdete: 2011. 08. 25. 20:00 és vége: 2011. 09. 16. 23:59.Szerintem a tiédben is hasonlót fogsz látni, szóval: igen van, etr-ben le kell adni!
-
robbie000
csendes tag
Hali! Kurzust leadni lehet még valahogy?
-
Gálné Gabi
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Én MA szakos Informatikus könyvtáros hallgató vagyok, a programozási ismeretek és a programozás JAWA tantárgyaimhoz szeretnék kérni segítséget, aki úgy gondolja idejébe belefér, az kérem írjon erre az e-mail-re:
galandorne@gmail.com
Nagyon köszönöm Nektek előre is.
Üdv,
Gálné Gabi
MA Informatikus könyvtáros
I.évfolyam -
Andjelkovic
újonc
Valaki meg tudná mondani az SZTE-TTIK I. éves mérnök infó legközelebbi konzultációs időpontját?
Fontos lenne. Nagyon köszönöm (bocs a fura kérdésért) -
khenT
újonc
Hali!
Szegedi tanulóbérlet eladó, 10.000Ft! Akit érdekel írjon!

üdv.
-
ALI_G
veterán
Ilyen Makro könyvet vennék: R. E. Hall – J. B. Taylor: Makroökonómia, Akadémiai Kiadó, 2003
-
tlac
nagyúr
mennyibe került most pontosan a károlyi kollégium?
-
dekac
tag
SZTE-s bérletet keresek
-
blend
csendes tag
hi!
A Silverlight alapú alkalmazás készítése c. tárgyról tudna írni vki vmit? pl h mi volt első órán. és hogy minek van oktatatói konfirmáció. Csak most vettem fel.
-
birno
addikt
Kámán Tamás diszkret matek oraihoz honnan lehet jegyzeteket szerezni?
-
azbest
félisten
válasz
PazsitZ
üzenetére
A tisztaszoftver már csak intézményeknek és oktatóknak van... modulóban 0-ára állították a beadható igénylést.
"A Tisztaszoftver Program keretében 2012. március 1-jéig szóló licenc megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek, valamint jogosultságtól függően Core Cal kliens hozzáférési licencek. A Tisztaszoftver a jogtiszta használatról igény esetén allicenc igazolást küld. " [link]
Amire te gondolhatsz, az az MSDNAA [link]*, [link]
*: a tökünk kivan már vele, hogy a számítóközpont nem tudja biztosítani a folyamatos netkapcsolatot, vagy tudomis én miért nem mennek most sem az inf-es címek
-
azbest
félisten
Úgy tarkón kéne vágni az olyan oktatókat, akik az szv szintű gagyi órájukra office 2010 alatt készült házifeldatot követelnek meg... meg windows movie maker -rel vágott videót... meg hogy töltsék fel a képüket coospace-re...

Nincs már hallgatói tisztaszoftver program.Ja adalékként csak annyi, hogy az egyik konkrét esetben gtk karon főleg lányokból álló hallgatóságnál követelmény (az office 2010 mellett), hogy videózzák le magukat és tegyék fel a képüket a netre. A perverz vén állatja...

-
-
Nerd
aktív tag
Silverlight-os cég van itt Szegeden, jól jöhet még az a kis tapasztalat amit egy kurzus keretében megszerezhetsz.
A többit nem tudom, ez tényleg attól függ érdekel-e. Felhőt mint tudjuk nem csak a csapadék miatt fontos napjainkban...
Androidhoz:
Csak belekóstoltam a témába, így mondhatok a következő pár mondtatban butaságot.
Az emulátor nagyon lassú, de legtöbb dologra jó. GPS-nél már nyílván trükközni kell, de meg lehet adni kamu adatokat az emulátornak. Játékot meg szerintem képtelenség emulátorral tesztelni.
-
SAS87
csendes tag
Most jöjjön egy kicsit szárazabb téma:
Alábbi kurzusokat vettem fel kötelezően választhatóként, de csak egy kell hogy meglegyen a kreditem:-Alkalmazásfejlesztés alapjai elosztott rendszerekben: Gridektők a felhőkig
-Silverlight alapú alkalmazás készítése
-Statisztikai szoftverekTudja esetleg valaki hogy melyiktől mit várjak és hogy melyiket lenne a legérdemesebb megtartani?
Illetve van 2 szabadon felvett tárgyam:
-Nyomjelzéstechnika
-Veszélyes anyagok környezetünkbenEzekről valami info?
Kösz!!!
-
SAS87
csendes tag
Sziasztok!
Szakdoga miatt androidos telefont kell vennem, mert eddig még nem volt olyanom.
Sokat nézelődtem a neten, de a ti véleményetekre lennék a leginkább kíváncsi!
Szóval melyik telefont ajánlanátok nekem?-Samsung Galaxy Gio
-Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro
-Samsung Galaxy Mini
-Sony Ericsson Xperia X8Szolgáltatónak pedig a Telenor-t szemeltem ki!
Várom a véleményeket!!!!
Köszönöm a segítséget! -
Frenky89
addikt

-
asdfoff
csendes tag
Hello! Ha valaki tud eladó féléves bérletről érdekelne a dolog. Ide jöhet email: zsofa00@gmail.com
-
Feri1990
tag
Eladó féléves diák bérlet. Érdeklődni priviben!
-
birno
addikt
válasz
kw3v865
üzenetére
Aha, jo lenne ha valami kiadott anyag vagy netes jegyzet alapjan is fel lehetne keszulni, nem kell, hogy 5-os legyen, csak legyen meg.
Jovoheten az az egyetlen eloadas lenne, csak amiatt kellene leutaznom szegedre s meg ideiglenes diakom sincs, igy meg nagyon draga a jegy s ezert ha lehet kihagynam. -
birno
addikt
A "Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek"-et mekkora esellyel lehet megcsinalni anelkul, hogy bemennek orara?
-
fravik
tag
Sziasztok!
Aki tud eladó SZTE-s féléves diákbérletet, az légyszi írjon PM-et!

Köszi
-
sss
őstag
Én is olyan témát választottam ami nem tartozik a "hatáskörébe". Végül abban egyeztünk meg, hogy nem a témavezetőm, hanem belső konzulensem lesz, és kerestem külső témavezetőt. (külső témavezető lehet pl. phd hallgató)
De korábban is írtam, ha nem tudod kinél felvenni etr-ben, és sürgős lenne a dolog, akkor esetleg Bohust meg lehet keresni. De vele biztosan nem fogsz tudni heti rendszerességgel konzultálni, és annyira nem jó dolog úgy írni a diplomamunkát, hogy teljesen magadra vagy utalva. Szóval ha teljes mértékben tisztában vagy vele h mit is akarsz csinálni, meg egyedül meg is tudod valósítani, sztem csak akkor érdemes nála felvenni.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami könnyen teljesíthető szabadon választható kurzust az általánosan művelő (X-es) kurzusok közül?
Szabadegyetemet már felvettem, de kellene még valami. A karrierfejlesztés milyen? Az igaz, hogy csak a végzés előtti utolsó 2 félévben lehet felvenni?[link] (Én most vagyok 2. éves), felvettem, de nem ír róla semmit. Ha nem járok be órára (ütközik másikkal) akkor is teljesíthető 5-ösre? -
A szerzetes
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Kedvencem:
"Felvettük Mesternél a szakdoga készítést"
"Mit fogtok csinálni?"
"Még nem tudom, majd beszélünk vele"
"Még nem beszéltetek?"
"Nem, nincs semmi időpont megadva"

-
lente
csendes tag
Hallottam, hogy Bohus sok mindenkit elvállal.
Lehetséges úgy is, hogy tök olyan témám van, ami nem tartozik a hatáskörébe, csak akit kiszemeltem tanárt betelt nála?Pl: Tanácsnál akartam volna AutoCAD valamit, de Bohusnak írok, hogy lenne e a témavezetőm?
Vagy ez már nagyon hárdkór eset? -
phantom88
tag
Hi,
Matrica, bérlet mikortól vehető fel?
-
BCs29
csendes tag
Mik a tapasztalatok Grafika, Mestint Bonya és rendszerfejlesztés I. tárgyak előadásáról?
-
ALI_G
veterán
A h-s azonosítómat jól sejtem, hogy törölték 1 év alatt?

Hogy lehet újat igényelni?
-
akken
csendes tag
-
blend
csendes tag
Hello!
Nekem is Alexin lesz a téma vezetőm, .net-es feladatot csinálok. Viszont nekem sem válaszol már kb 1 hete(előtte válaszolt 2 e-mail-re). Gondolom ilyen last minute vakáción van suli előtt

Szóval nyugi, nem azért nem ír mert nem lehet a téma vezetőd

Személyesen nekem is fel kéne keresnem, nem tudja valaki hol van a szobálya?
elérhetőségnek csak ennyi van írva: Dugonics tér 13.
köszi -
sss
őstag
Ha lenne elképzelésed, h mit is akarsz csinálni, csak etr-ben nem tudod kinél felvenni, akkor esetleg próbálkozz Bohussal. Nála elég sokan szokták felvenni, sztem senkit nem küld el. Az más kérdés, hogy eléggé magadra leszel utalva aztán, én kb. fél év alatt 1-2 alkalommal találkoztam csak vele.
-
akken
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Igen, ellnezest, elso postomban nem voltam pontos. O az egyetlen, aki nem azt valaszolta, hogy betelt. Viszont ket hete adtam temat neki, es azota nem valaszolt, s nem is tudom elerni semmilyen modon. Ezert vettem azok koze, akik nem vallalnak. A kurzusfelvetelnek pedig mindjart vege (tudtommal).
Egy egyszeru asztali alkalmazast probaltam beadni, elegge sablon es klasszikus tema, de hirtelen nem birtam erdekeset es ujszerut kitalalni. Ennek ellenere holnap delelott megprobalom szemelyesen is elerni(ujfent).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Garmin Forerunner 970 Bontatlan
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- Web automatizálás és automatizált tesztelés - spórolj napi több órát
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest