Hirdetés
- Mobil flották
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Most olvastam, hogy május 27-ig kell megvédeni a diplomamunkát, ez nekem új. Ki előtt kell megvédeni, mikor, hol?
Más: a bírálati lapot a külső témavezetőmmel töltessem ki, vagy a belső konzulensemmel?
Sry a sok kérdésért.
-
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek barmilyen segedlete kepfel vizsgahoz?
Milyen kiskerdesek varhatoak?
Elore is koszonom! -
8904
csendes tag
tudom nem hemzsegnek itt az Msc-sek vagy régi képzésesek, de azért hátha..
ezekről a tárgyakról van vmi infótok magáról a vizsgáról (esetleg valami hasznos anyag):
(régi képzéseseknek is volt/ lehetett vna):
Fordítóprogramok (kb milyen nehézségű gyakorlati példát kapunk vizsgán? elmélet milyen szinten kell?)
Párhuzamos programozás (itt is, hogy kb milyenek a gyak feladatok?)
Programozási módszerek(csakis msc)
Fejlett grafikai algoritmusok
Gépi tanuló módszerek
Programrendszerek fejlesztése (milyen kérdések vannak kb?)előre is köszönöm.
-
Nhorbee
aktív tag
Halihó!
Robotikából szedtem le ttkinfo-rol kidolgozott kérdéseket. A kérdésem az lenne, hogy mennyire használhatók? Én személy szerint keveslem ezt a 8 oldalt.
-
robbie000
csendes tag
Hali!
Webtervezés vizsgafeladatokra tudna valaki példát mondani? Nem a kidolgozás kell, hanem csak hogy milyen feladatok lesznek.Előre is kössz!
-
zerberocski
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg CAD vizsgára valami anyaga, kiskérdésekre gondoltam?
Előre is köszönöm! -
m.magus
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek barmilyen infoja, h hogyan fog majd kinezni a HWSW vizsga? Azt tudom hogy iden mar lesznek kiskerdesek, de azok honnan lesznek, gondolok itt arra, h abbol az anyagreszbol amit nem fednek le a tetelek, vagy a teteles reszbol?
Milyen tipusu kerdesek lehetnek?
Elore is koszonom a valaszokat! -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Az szteinfo.tk-n a jegyzetek mikor/hol lesznek elérhetőek? Szerdán megyek CAD-ből, vizsgára szeretnék anyagot kérni.
Köszi!
-
Arpho
csendes tag
Köszi LestatVenom!
És a programnyelvek vizsga? Az 40 tesztkérdés? Vagy tartogat még másmilyen jellegű kihívásokat is?

-
Arpho
csendes tag
Assemblyből illetve Program nyelvekből, hogyan szokott kinézni a vizsga?
Esetleg netalán van valakinek valamilyen segédanyaga hozzá?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
mvyrag
csendes tag
Szia!
Ha arra gondolsz, h hétfőn akarod köttetni és leadni, az a Vitéz u.-ban lévő mindkét nyomtatós helyen megoldják tudtommal, mivel 5 perc alatt megvan. A probléma az első kötéstábla, ugye azt kell legyártatni, neved, dátum, szakdolgozat/diplomamunka, tanszékcsoport rajta legyen. Kérdés, hogy holnap=szombaton nyitva vannak és dolgoznak-e, legyártják a kötéstáblát? Nyomtatni, köttetni seperc alatt megvan.
Nekem ilyen infóim vannak. -
sss
őstag
Tud vki olyan helyet mondani, ahol a diplomamunka bekötését még aznap megcsinálják?
-
Labahajú
csendes tag
Szegedetem össze folyamatosan az RF2 kérdésekre a válaszokat, egyelőre ennyi van kész:
http://data.hu/get/3820049/rf2.zip
Hátha nektek is könnyebben tanulható így, mint átnyálazni 440 diát. -
Labahajú
csendes tag
Jabocs...
Akkor viszont köszi, sok vizsgán megsegítettek már ezek a cuccok.Igen, elég sok kérdés nem kell most belőle, de van, amit idén megismételt, pl. antipatterns, projektmenedzsment, termékmetrikák, SOA... ezeket is kérdezheti sztem, nem csak a vadiújakat. A totál régiek nélkül 18 kicsi és 13 nagy marad, ez vagy ötféle vizsgasorra elég lenne, de tavaly, úgy emlékszem, voltak ismétlődő kérdések, tehát bőven elég ez.

-
Labahajú
csendes tag
Hali!
http://infojegyzet.atw.hu/
Itt szép kis gyűjteményt találhatsz sok tárgyhoz, RFII-höz is. Az rf_vizsgara annyira nem okés, de a rendfejl_essze_kisk-ben lévő kérdések kb. 70-80%-ban lefedték a tavalyi vizsgakérdéseket. Remélhetőleg idén is ilyesmiket ad. -
adben
újonc
Sziasztok
Tudna nekem valaki segíteni Digitális laboratóriumi gyakorlatok tantárgyból. Jegyzőkönyveket kellene beadnom. Valaki tudna nekem küldeni? -
blend
csendes tag
Hello!
rendszerfejlesztés 2 tárgyból nincs valakinek valami kérdéssora? Esetleg régebbi forumokról
-
dekac
tag
Szia!
Igen, annyi.
- hallgatói jogviszony igazolást állítanak ki, de passzív státusszal, amivel nem végezhetsz hivatalosan diákmunkát és egyéb kedvezményektől is elesel.
-a matrica jó kérés, de abból kiindulva, hogy matricát csak aktív státusz esetén ragasztanak a diákodra, így szerintem nem.Remélem tudtam segíteni.
-
szmg2
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hülye kérdésem, következő félévben passzív leszek és még soha nem voltam, tényleg elég annyi hozzá, hogy kurzusfelvételkor nem veszek semmilyen tárgyat? Illetve, aki passzív az kap iskolalátogatásit és matricát a diákra?
Köszi.
-
szivar1
csendes tag
Aki írt már alk.fejl-ből javító zh-t Hegedűs Petinél leírná, hogy mi volt...! Nehezebb volt mint a "fő-zh"?
Előre is kösz az infót! -
torrtamas
csendes tag
válasz
snow.man
üzenetére
Kb. egy órája voltam Engi Erzsébetnél és elcsíptem egy telefonbeszélgetését. A leadás határidejéről volt szó. A TO máj. 15-ét adott meg végső leadási határidőnek a naptárban, így kénytelenek még hétfőn is átvenni! Hátha számít még valakinek ez a pár nap... (Ha biztosra szeretnétek menni, írjatok levet Engi Erzsébetnek!) A többi infó helyes!

-
Frenky89
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Formai követelményeket mennyire szokták szigorúan venni? Gondolok itt arra, hogy hány 12 vagy 13pt a címsor2, melyik címsor számozott és melyik nem, van-e behúzás a címsor utáni bekezdésnél vagy sem, mi van írva a címoldalra, stb...
CD mellékletre, konkrétan a CD-re van valami bevett és bevált szokás? Nyomtatott CD, noname CD + alkoholosfilc, egyebek?
Végül pedig a végén kézzel firkálom alá a nyilatkozatot, vagy elég, ha odanyomtatom a nevem?
-
snow.man
tag
100%-ig biztos infó: igen, két példány kell, egyik megy a témavezetőnek (egyeztetni kell vele, hogy milyen példány kell neki - valakinek spirálozott, valakinek elektronikusan is elég a pdf, stb.), másik pedig megy a könyvtárba, ez mindig fekete kötéses. Engi Erzsébet intéz mindent (leadás, igazolás kiadása, stb.). Határidő: most péntek.
-
sss
őstag
válasz
A szerzetes
üzenetére
Egyik haveromtól hallottam ezeket, nem a témavezetőmtől. Ő egyébként Bohus.

-
sss
őstag
válasz
_Petya_
üzenetére
Nem 100%-ig biztos infó, én így hallottam, remélem vki megerősít benne:
Két példány kell, egyiket a témavezetőnek kell leadni, a másikat meg Engi Erzsébetnek, e hét péntek a határidő. Elvileg van olyan témavezető aki nem követeli meg, h a neki leadott példány is be legyen köttetve, én biztos ami biztos azt is beköttetem. Hogy ezt az igazoló lapot kivel kell aláíratni, na az jó kérdés, szerintem azt is Engi Erzsébettel. -
blend
csendes tag
Hi!
CAD kötproggal kapcs kérdés.
van egy ilyen, hogy: "Keret, amely tartalmazza a rajz fontosabb adatait (készítő neve, EHA azonosítója, rajz elnevezése, dátum, plusz pontra esélyes elemek megnevezése)".
Lehet hülye kérdés, de most akkor mit is kell keretbe rakni? A nézettáblákat is vagy csak a szöveget? Vagy akkor hogy néz ki ez a keret?
@Mr.Turner:
Tavaly előtti fórumról:
elővizsga:
"Ilyesmi kérdések voltak:
Milyen részei vannak a DTD-nek?
Mi a kapcsolat az XPath és a XSLT között?
Milyen problémái lehetnek egy JIT fordítónak, és ezeket hogy lehet megoldani?
Mi a különbség a java és a .net szálkezelése között?
Írjál le C# kódot, ahol két genetikus osztály a paraméter, és az egyik tartalmazza a másikat!
Hogy hívják az előadót?"valami vizsgaleírás:
"13-14 db rövid, 3-5 pontos kérdések. Az 5 pontos kérdés az valószínűleg programozós, tehát írj egy java bean-t, vagy írj meg egy metódust wildcard-dal és generikus metódussal is. De nem biztos hogy programozós, lehet felsorolás (pl. sorolj fel 5 szerver oldali java api-t). Érdemes átnézni a példákat is.
A 3 pontosak pl. olyanok, hogy mondj 3 viszonykövetési módszert, vagy írd le mit takarít el a szemétgyűjtő (GC) és mit nem, vagy mi a JIT és mit csinál. Tehát vannak közte felsorolósak és rövid fogalmak vagy mik is.
A 4 pontos feladatok meg hosszabb 3 pontosak."Illetve ITT vannak vizsgasegédletek, kidolgozott kérdésekkel. Ezeket nem én csináltam max javítottam bennük, mindenki saját felelősségre használja

-
MrTurner
csendes tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
nem kell ez a stílus. Mindenki tudja, hogy az előadás a pubban van...
Tavalyi elővizsga kérdések viszont engem is érdekelnének, esetleg ha valaki tudna adni egy tavalyi kurzusfórumot hálás lennék
-
_Petya_
őstag
válasz
corinne
üzenetére
Sziasztok!
Valaki le tudná írni, hogy pontosan hova, kinek, mikor kell leadni a diplomamunkát? Azt tudom, hogy a témavezető által aláírt papírt kell leadni a TO-n, de vajon a diplomamunkát a korábbi évekhez hasonlóan Enginek kell beadni az Árpád térre?
Hány példányban kell beköttetni?
Nagyszerű, hogy ezzel kapcsolatban mindenki mást mond, hivatalos oldalon pedig semmi nincs erről...
Petya
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Alkfejl elő vizsgára / vizsgára van valakinek valami anyaga? Esetleg tavalyi vizsgakérdések? Keresgettem de nem találtam sehol.
-
MrTurner
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
mégsem kell, sikerült a ZH!

-
sss
őstag
válasz
A szerzetes
üzenetére
Olyasmi igen.
-
sss
őstag
Na mindegy, beküldtem egy három oldalas doksit, remélem nem lesz vele baj. Kb így néz ki:
név
szak
témavezető neve
tanszék
téma megnevezése
feladat definiálása
részfeladatok
felhasznált eszközök/technilógiák
eredmények
ütemterv -
sss
őstag
Hát nem lettem okosabb...

De az azért jó, h nem csak nekem volt ez újdonság.
szerk.: gondolom csak nagyvonalakban kell az ütemterv, pontosan nem sokan tudják előre. -
sss
őstag
A témavezetőm ma szólt, h kellett vna munkatervet csinálnom a diplomamunkáról.
Most amikor már kb kész is van az egész. Erre van vmi sablon doksi, vagy hogy kellene ennek kinézni? Ennyi infót találtam róla:
"A kiválasztott témáról a hallgató egy rövid munkatervet készít, mely tartalmazza - legalább havi bontásban - a feladat megoldásának ütemezését, az elvégzendő feladatokat és a várható eredményeket." -
zeus90
aktív tag
Hiába reklamálsz amúgy. Majd vissza fogod kapni, ha alaptalan.
Nekem is ez volt tavaly. 2.-ra vettem fel valamit, előtte egyszer se voltam vizsgázni, akkor voltam reklamálni, semmit nem ért, majd kaptam egy levelet később 1-2 hónap múlva, hogy sry rossz összeget számláztak ki és visszautalják a többlet pénzt.
-
akken
csendes tag
Ha ugy erzem, alaptalanul kaptam egy 800 ft-os befizetesi felszolitast, akkor a Bolyaiban kell ordibalni a TO-n? Vagy mar az is jogos, hogy KoSzi-bol mult felevben vizsgaztam le, elsore sikerult, tobbet nem mentem(nem is jelentkeztem), es most 800 ft a "javitovizsga"?
-
8904
csendes tag
-
dekac
tag
Hihetetlen, megint lelőtték az szteinfo frontend-jét.
indok:"Website is overloading Web or MySQL servers. Details: Account szteinfo.realservers.info is overloading MySQL server. Our shared hosting server is not designed to host such websites that makes thousands of MySQL connections per day. You should consider abo"Nem tudom miről beszélnek...
-
madstunt
addikt
Van bármi mód arra, hogy általam fel nem vett kurzus névsorát megnézzem?
-
MrTurner
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
hát sztem jövő hétfő, azaz 9-én. Addigra megtudom, hogy kell-e javítóznom
-
MrTurner
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
nekem valszeg javító zh-ra lesz szükségem, korrepetálást vállalsz?

-
LestatVenom
csendes tag
nekünk konkrétan uo feladat volt mint a minta zhba,
javaban guit kellett csinálni
c#ben meg lekérdezést
xml-ből meg xsd volt
-
A szerzetes
csendes tag
Ha JSP nem lesz én már jó vok. Bár a tutoriálokból azt is össze lehet drótozni

-
szivar1
csendes tag
Aki már írt alk.fejl-ből zh-t felírni, hogy milyen feladatok voltak...?
-
fravik
tag
ETR-es OTP-n keresztüli UV és egyéb díjak kifizetése tesztelve!

Mondjuk átrakhatnák a kiegyenlített tételek közé... mert az be van írva, hogy Fizetve szép zölden, de elég zavaró, hogy a kiegyenlítetlen tételek között van... Na mind1, csak gondoltam megosztom tapasztalatomat.
-
ivjoe
tag
isec (siemens leány) cpp dev-et keres, @Bugapest, ha téged, vagy ismersz valakit, akit érdekel, privme.

-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék jegyzetet venni/kérni a hétköznapok matematikája c. tárgyhoz.
-
Gergello
addikt
válasz
TMontana88
üzenetére
Olyan feladat már 2 évvel ezelőtt is volt benne.
-
TMontana88
csendes tag
Hali!
Prog 1 vizsgához szeretnék kérni anyagot, ha van vkinek. Leginkább kész programok, forráskódok érdekelnének, amik szoktak lenni (programírás, hibajavítás vizsgán).
Az igaz, hogy idén lesz olyan feladat is, hogy mit ír ki a program? Tavaly úgy tudom, hogy csak 3 részből állt, elmélettel együtt. -
MrTurner
csendes tag
Alkalmazásfejlesztésből keresek valakit aki korrepetálna! 2x1 óráról lenne szó lehetőleg hétfőn, mert hétvégén érthető okokból nem fogok ráérni, kedden meg már zh!
Írjatok pls!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Transcend ÚJ 512Gb nvme m.2 2280 SSD
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most amikor már kb kész is van az egész. Erre van vmi sablon doksi, vagy hogy kellene ennek kinézni? Ennyi infót találtam róla: