- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovaccss #90303 üzenetére
Ez mind szörnyű, nem volt könnyű életed, de ne hidd azt, hogy nincs még legalább 6 milliárd ember ezen a bolygón, aki mindent megadna, ha olyan életszínvonalon élhetne, mint te. Igencsak az elitbe tartozol, ebből a nézőpontból igencsak jó életed van (van hol laknod, van mit enned, nem akarnak lelőni, nem viszi el évente mindened a monszun stb.)
Ha arra vársz, hogy mások megsajnálnak, az állam majd megsegít, a Tesco megsajnál és olcsóbban adja csak neked az ásványvizet, csalódni fogsz. Lehet keseregni azon, hogy mindenki más hibás, te pedig csak elszenvedője vagy a történéseknek, de ez nem vezet sehová. Ha felveszed azt a nézőpontot, hogy te magad vagy a sorsod kovácsa, rajtad múlik, milyen jövő vár rád, akkor sokkal jobb lesz, mint ha mástól várod ezt... -
válasz
kovaccss #90300 üzenetére
Tehát akkor összefoglalva, addig volt jó, amíg mások fizették a rezsidet, most, hogy neked kell, már nem is olyan jó?
Arra nem gondoltál, hogy esetleg te magad is kereshetnél pénzt? Rengeteg olyan munka van, ami otthonról végezhető, könnyen megtanulható, nem kell hozzá nagy befektetés (igaz, hogy sokat kell dolgozni, dehát akik eddig fizették a rezsidet, azok is sokat dolgoznak...) -
Persze, semmi gond nincs abból, a csapvíz alapvetően nem ártalmas, tényleg kis mennyiségben vannak csak benne a káros anyagok, együtt lehet élni vele, de a tisztított/desztillált víz szintén nem ártalmas, ne terjesszünk ilyet.
És mivel a csapvíz rossz ízű - legalábbis én kifejezetten nem szeretem a klór ízét, az ólmot és a kloroformot sem szeretem még kis mennyiségben sem - inkább nélküle iszom. -
Nem ártalmatlan, csak a haszon/kár elv alapján kevésbé káros, mint ha nélküle innád a fertőzött vizet. Tök jó, hogy van a csapvíz, nagyon sokat tett a járványok és egyéb közegészségügyi állapotok javulásáért, de mivel már megvan az elérhető és megfizethető technológia, hogy otthon kiszedd belőle azokat az egészen biztosan nem jó anyagokat, amit nagyüzemileg nem lenne rentábilis kiszedni, miért ne tennéd, és miért ne javítanád még tovább a minőségét? Ráadásul még finomabb is, amiért önmagában képesek az emberek hihetetlen összegeket kifizetni, ez meg szinte ingyen van...
-
válasz
quailstorm #90188 üzenetére
Pontosan. Épp ezt írtam a fentebb is, hogy a csapvízben olyan szinten elhanyagolható mennyiségben vannak jelen a szükséges ásványi anyagok, hogy értelmezhetetlen a fogyasztás szükségességét emlegetni, ha legalább havonta egy falat szilárd táplálékot magadhoz veszel.
(Van benne viszont pl. elég sok klór, amiből semennyi se lenne szükséges, és ugyan határértéken belül adagolják, de ez nem azt jelenti, hogy nem árt, csak nem annyira, hogy rögtön belehalj, viszont jót biztos nem tesz.)
Amúgy meg vannak olyan szigetek a karib térségben, ahol nincs rendszeres csapadék (ami megjegyzem szintén nem tartalmaz különösebben ásványi anyagot, és esővizet azért pár százezer éve fogyaszt az ember...), és ott az egész lakosság ozmózissal tisztított tengervizet iszik (50 évvel ezelőttig, amíg nem találták fel az ozmózis membránt, addig meg desztillált vizet), és mégse szirénáz a mentő naphosszat a felborult ionháztatású embereket mentve. -
válasz
pulutodurumo #90184 üzenetére
Akkor hogyan éltem túl, hogy kb. 15 éve csak azt iszok?
-
Én azért iszom, mert sokkal jobb íze van (illetve nem nagyon van íze). A csapvíz olyan gusztustalanul klóros, mintha mosogatószer maradt volna a pohárban. Még az ásványvizek is rossz ízűek, ha megszokod a tisztított vizet. Ezzel is főzök,a húsleves sokkal finomabb például.
Meg azért akármilyen kevés is van benne, a trihalo-metánt meg a kloroformot nem hasznosítja túl jól az ember -
Azért nem árt az a szűrő. A desztillált víztől meg soha semmi baja nem lett még senkinek, az ilyen urban legend, hogy nem lehet meginni. A csapvíz ásványi anyag tartalma meg elhanyagolható, egy falat egy almából vagy csirkecombból sokkal többet tartalmaz a szükséges anyagokból, mint amit csapvízzel be tudsz vinni egy hét alatt.
Ebben a topicban jól kiveséztük ezt már: [link] -
Ha valaki finom virslit akar szilveszterre, akkor ajánlom a piacon a Kothencz félét.
Nagyon jó és mindenféle adaléktól mentes. -
válasz
Ted_Beneky #89738 üzenetére
Már regel óta ott van az alagsorban kirakva a rendelet, közvetlenül az ajtó mögött, amire az van írva, hogy "vigyázat, a leopárd harap". Nem az ő bűnük, hogy nem olvastad el
-
válasz
macilaci78 #89675 üzenetére
Igen, azt hinnéd, de ha megnézed személyesen, akkor kiderül, hogy egy nagy falu.
(Ami nem feltétlen baj szvsz, csak egy tény...) -
válasz
PowerBuldog #89593 üzenetére
Elemcsere nem segít?
-
válasz
Lacielvtárs #89454 üzenetére
Visszajött, valami központi hiba volt, megoldották gyorsan.
-
T-s kábeles internet megy nálatok? Belvárosban meghótt.
-
válasz
Lacielvtárs #89124 üzenetére
Én bármennyit megadnék egy ilyenért, az se érdekel, ha 5000 Ft
-
válasz
Lacielvtárs #89120 üzenetére
Ez csak és kizárólag ár kérdése
-
válasz
martonx #89095 üzenetére
Nem hiszem, hogy gond lenne. Én is hirdettem egy 1060-as kártyát, még kicsit túl is áraztam a kínálat tetejéhez belőve az árát, mert nem volt sürgős, de úgy elvitték alku nélkül aznap, hogy csak néztem. Több érdeklődő is volt, a leggyorsabb vihette. Rohadt drágák az új kártyák most, mindenki a használtat keresi...
-
válasz
ShadowX #88910 üzenetére
Nem a jogosítványon múlik ez szerintem. Pontosan ismerte ez a teherautó sofőr a szabályokat, csak mivel már 128-szor ment arra, és mind a 128-szor így ment, eszébe sem jutott, hogy most 129-edszer nem így kellene, mert valami változott. Figyelmetlen volt. Amikor újravizsgázna, akkor figyelne nagyon, simán átmenne a vizsgán, aztán másnap kivasalna a Fecske u. kereszteződésénél, ha nem állsz meg...
-
-
válasz
vizslakutya #88573 üzenetére
Harisznyadiszkont a Petőfin. Gildan 4100-as elég jó anyag.
-
Állatorvost kit ajánlanátok, aki nem nagyon drága, de jó?
A korábbi macsekot a Kisállatambulanciára hordtuk a Körtöltés utcába. Nincs velük baj, csak elég drágák. Lassan vinni kell védőoltásokra az új jószágot, és nem akarok nagyon sokat fizetni, ha sokat is lehet -
válasz
sarkanyolo2 #87923 üzenetére
Tökmindegy, arra elég, hogy bemenj bármelyik drogériába vagy CBA-ba és vegyél 300 Ft-ért egy maszkot...
-
válasz
sarkanyolo2 #87921 üzenetére
Szvsz még hetekig. De elég egy sál is, az csak van otthon?
-
-
Megy valaki ma pestre esetleg?
-
válasz
macilaci78 #87621 üzenetére
Amennyiben a péntek hétköznap, akkor igen. Ha állami ünnep, mint a mostani, akkor nem.
-
válasz
DarkByte #87491 üzenetére
Szerintem tökéletesen belefér a konditermi edzés. A lehetőség szerint egy olyan kategória, amibe bármi belefér. Egy jogszabályt mindig úgy értelmezünk, hogy ami nem kifejezetten tilos, azt szabad. Ha nincs lehetőséged zöld területen fekve nyomni, akkor nincs lehetőséged. A konditeremben meg van. Be kell tartani a 1,5 métert, ennyi a korlát.
-
válasz
DarkByte #87310 üzenetére
Senki nem látja előre, egy csomó ellentmondásos adat van.
Például a topicjában valaki linkelt egy professzort, aki beszámolt egy 2000 fős tesztről március végéről, ami alapján 5% körül van a Budapesti átfertőzöttség, ami egy nagyon jó hír, ha ez igaz, akkor még 2-3 hét, és vége, indulhat az élet (némi megszorítással nyilván). Ma meg egy osztrák 1544 fős tesztről jelent meg cikk, ami alapján meg 0,33% az átfertőzöttség Ausztriában, ami meg nagyon nagy baj, így hónapokig elhúzódhat. Ha az előbbi az igaz, akkor rendben leszünk, ha az utóbbi, akkor pusztulás és pokol gazdaságilag. Ha csak őszre áll helyre (és főleg ha elindul a polgárjenő vetélkedő, hogy ki tud/mer nagyobbat szigorítani), akkor kb. Banglades szintre zuhan a gazdaságunk, gyakorlatilag végünk van. -
Igen, én is azért jártam ki mostanában 8 körül. Háromnegyed kilenckor már szól a hangosbemondó, hogy a 65 év felettiek jönnek, mindenki húzzon haza...
A görbe meg akkor jó, ha a lehető legmeredekebb az ellátórendszer teherbírásán belül. Ha annál laposabb, akkor csak feleslegesen húzzuk az időt, amíg védekezni kell...
-
Teljesen értetlenül állok Botka döntése előtt, annyira értelmetlen. Most a piac helyett bezsúfolódnak az emberek a még nyitva lévő boltokba. Még kevesebb helyre oszlik el ugyanannyi ember. A sonkát tojást meg kell venni, még háború esetén is, egy szaros kis járvány nem fogja megállítani az embereket. Ráadásul gondoljatok bele, hogy a sok árus, aki már beszerezte a friss zöldségeket, összekészítette a füstöltárut, lesütötte a kalácsokat, stb. hogy reggel viszi ki, az most mit csinál vele? Kidobja? Kb. az árusok fele csődbe is ment. Ennek akkor lett volna értelme, ha egy héttel, de legalább 3 nappal előtte bejelenti...
-
A vitaminok nem a koronavírus ellen jók, hanem az immunrendszer működését javítják. Az viszont kurva jó és hatásos a koronavírussal szemben, bármilyen vírussal szemben. Az "erős" vagy "jól működő", azok szinonímák. A rosszul működő az túlreagálja és a saját sejtjei ellen fordul (pl. autoimmun betegség), de az nem egyenlő az "erős"-sel...
-
válasz
azbest #87187 üzenetére
Figyi! Sehol sem állítottam, hogy minden oké. Nagyon kezdem unni a személyeskedést és hogy olyat adnak a számba, amit soha nem mondtam. Semmi sem oké, nagyon nagy a baj (főleg gazdaságilag), de a járvány szempontjából messze nem annyira, amennyire sokak pánikolnak. Meg kell tenni az ésszerű óvintézkedéseket. (Vagy szerinted az vajákolás, hogy mosd meg a kezedet, meg erősítsd az immunrendszered?)
-
Azért hívták Milánót, mert ott ugye nagyon durván tombol a járvány. Kint élő magyarokat hívnak fel, akik tőzsgyökeresek (értsd: ott élnek, dolgoznak sok éve). Minden nap mást más országból, de eddig senki se látta még az apokalipszist, amit a bemondó izgatottan vár...
Na akkor te vagy az első, akitől hallom, hogy a valakijének a valakije ismer fertőzöttet.
-
válasz
johnny82 #87183 üzenetére
Nem, nem minden fasza, csak nem kell pánikolni sem. Kezet kell mosni, enni kell sok vitamint meg a krónikus beteg öregeket elkülöníteni.
Amúgy majd a svéd adatokra leszek kíváncsi, ahol ugye nem lihegik ennyire túl (az Indexen már megjelent, hogy a teljes svéd kormány tanulatlan suttyó, azért nem tudják, mit csinálnak)...
-
válasz
johnny82 #87180 üzenetére
És akkor mi van Dél-Koreával? Mert ott aztán teszteltek ezerrel. Vagy a Diamond Princessel? Ott meg 100% a teszteltek aránya...
Én elhiszem, hogy a csúnyarossz magyar kormány eltitkolja, hogy százezrével vannak a fertőzöttek, de akkor az ismerőseid között biztosan tucatszám akadnak ilyenek, igaz? Vagy mégsem? Mert én még nem találkoztam olyannal sem, aki látott már olyat, aki hallott róla, hogy a szomszéd unokatestvérének a munkatársának a nagynénje beteg lenne.
Tök mulatságos volt tegnap reggel ment a cégnél a Retro rádió, ahol kapcsoltak valakit Milánóból, hogy beszámoljon a karanténról. Megkérdezte a műsorvezető, hogy "és nagyon sok a fertőzött a környéken?". Mire a nő: én nem hallottam egyről sem. Azt a csalódott hangot, ami ezután jött -
válasz
johnny82 #87177 üzenetére
Nem akkora nagy titkok azért ezek. WHO közli rendszeresen. Pl. AIDS-ben csak idén meghaltak már több, mint négyszázezren. Ezeket nyilvántartják, közzéteszik. Nyilván nem teljesen pontosak, de azért nagyságrendileg rendben van. Pl. biztos nem nyolcszázezer, de nem is százezer. Amikor kitört a nagy AIDS pánik, akkor pár ezren haltak meg ennyi idő alatt, mégis, a csapból is ez folyt. Most meg a százszorosa se lépi át az ingerküszöböt. Ugyanez lesz a koronavírussal is. Lehet, hogy öt év múlva kétszer ennyien halnak meg benne, de egy lábjegyzet lesz csak valamelyik hírportál eldugott rovatában...
Jah, amúgy csak szólok, hogy az AIDS is koronavírus...
-
válasz
johnny82 #87174 üzenetére
Mivel a valós számot senki sem ismeri. Azt majd kb. egy évvel a járvány után tudjuk majd meg. Egyelőre olyan helyekről vannak valós közeli számok, ahol már nagyrészt lezajlott. Dél-korea, Japán, Diamond Princess meg ilyenek. Azokból az derül ki, hogy messze nem annyira súlyos a helyzet, mint amit a média sugall. Inkább közelít ahhoz, amit a szakértők mondanak.
Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve (én az összeesküvés gyakorlatokban hiszek), de a média olyan összehangoltan és durván beleállt ebbe, hogy nehéz elhinni, hogy nem szándékos a dolog...
-
válasz
SirRasor #87168 üzenetére
Jók ezek a térképek. Akkora piros pöttyök vannak, mintha a 7,5 milliárdból kb. 150 milliárd lenne beteg. Kíváncsi lennék, ha lakosságarányosak lennének a piros pöttyök, hogy nézne ki ez a térkép. Kb. 4K-s monitoron teljes képernyőre rakva se látszana egy pixel sem...
-
válasz
Attix82 #87161 üzenetére
Igen, hát tombol a korona vírus. Furcsa ezt így kimondani ilyen kevés beteg és halott alapján, de biztos így van (félre ne értsd, egy is sok, de hát azért lehet tudni, hogy évtizedek óta milyen betegségekben mennyien halnak meg, és a korona vírus nagyon a sor végén kullog, pedig már hónapok óta tombol...).
-
válasz
Attix82 #87159 üzenetére
Azért mégis csak van szezon meg járvány minden évben. Júliusban is betegednek meg influenzában, de olyan kevesen, hogy nem nevezzük járványnak. Februárban meg olyan sokan, hogy annak nevezzük. Most épp vége lett az influenza járványnak, már nem jelentkeznek ezrek, csak százak. Jövő hónapban meg tizek fognak. Nem bonyolult ez.
-
-
válasz
macilaci78 #87024 üzenetére
Okés.
-
Lovagolhatsz a szavakon, nevezzük akkor influenza szerű tüneteknek, de mégiscsak van egy járványküszöbnek nevezett dolog, ami magyarországon 15000 beteg hetente (nem fertőzött, hanem tünetekkel orvoshoz forduló beteg ember, a fertőzöttek számát 300 és 800 ezer közé becsülik), amikor elkezdenek intézkedéseket hozni (látogatási tilalom pl.). Szinte minden évben. És ezt influenza járványnak nevezik amúgy orvosi körökben meg a közbeszédben is, de felőlem nevezheted másnak is...
-
De Vuhanban mikor jött a karantén? Valamikor december elején már fertőzték egymást. Ugye emlékszel még az elhallgattatott kínai orvosra, (aki meghalt, aztán mégse halt meg, de mégis meghalt), aki már december közepén figyelmeztetett a betegekre. Vagyis ha december közepén már voltak tünetekkel hozzá forduló betegek, akkor fertőzöttek már jóval korábban is voltak (egyes találgatások szerint már november elején). Szóval hónapokig nem volt semmilyen karantén vagy intézkedés. Énszerintem erre mondhatjuk, hogy el volt engedve.
A britektől idézett rész alapján Hupejben (60 millió ember), 45 millió fertőzöttnek kellene lenni, de ezt semmiféle adat nem támasztja alá. Ahogy a Sars és a Mers (mindkettő fertőzőbb és halálosabb, mint a Covid-19) sem fertőzte végig a populáció nagy részét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen routert?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Xbox One játékok
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest