- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #75019 üzenetére
Ha az Árkádban akartok parkolni, miért nem mentek fel a tetejére? Karácsony, vagy nagyobb ünnepek kivételével szinte tök üres mindig. Én komolyan nem értem azokat akik lent (a -1en vagy a másodikon) nyomorognak, amikor fent temérdek hely van...
-
_Petya_
őstag
válasz
totya694 #74776 üzenetére
A véleményeket kérdezted, aztán csodálkozoh hogy nem azt kapod amit hallani akarsz. Még cikket is linkeltek, amiben leírják mi a probléma az összes utólag beszerelt LED-es autóizzóval. Az, hogy nem erre van tervezve a lámpatest, így nem lesz megfelelő a vetítési képe, nem fogsz vele jól látni, és/vagy vakítani fogja a szembejövőket. Ezen semmmilyen hiper-szuper drága LED sem változtat, semelyiknem nem pontszerű a fénye, és egyik sem úgy viágít, mint a hagyományos izzó.
Ha LED-et akarsz, akkor komplett lámpatest csere, olyanra ami LED-hez van tervezve (Már ha létezik a kocsidhoz utángyártott, "E" jellel ellátott lámpatest. Ha nem, akkor marad az izzó.)
Tehát:
Ne vegyél H4 LEDet a kocsidba mert megb@sznak érte a kékek, ha megállítanak és észreveszik. Vagy ha nem ők, akkor a műszakin biztosan. A többi közlekedő érdekében remélem így is lesz, ha nem hallgatsz ránk...
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #74688 üzenetére
Nem. Ez azt csinálja, hogy ha az általa figyelt feszültség túllép egy értéket, akkor átmegy rövidzárba, aminek a határásra a tápegység rövidzárvédelme lekapcsol. A tápegységek felépítése folytán, nem tud egy ág megszaladni, csak az összes, mivel csak az egyik ág szabályozott, a többi azt követi (legalábbis a régi jó Codegen-es időkben így működtek a tápok, lehet azóta fejlődtek) Tehát egy bárhova kötött ilyen doboz valóban megvédi a gépet.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, tudtok Szegeden jó klímás céget? A Frigotrade nem játszik, hetek óta nem jönnek szerelni, folyamatosan csak halogatják, lassan kezdem elveszíteni a türelmem. Persze a teljes árat előre kellett utalni, szóval értem én, hogy nekik így már nem sürgős. Szóval, tudok olyan klímást, aki jól dolgozik, és kell neki a pénzem? Ha lesz valaki akkor lemondom a Frigotrade-et es viszautaltatom a pénzt.
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #74464 üzenetére
Ja, és a másik, 3 darab, külön-külön is melegedő eszközből szendvicset csinálni, nem biztos hogy nyerő, nyáron lehet hogy baj lesz, a középső és a felső eszköz lehet nem fogja bírni. Voltam egyszer hibát elhárítani, rendszeresen fagyó, újrainduló routerhez, mindössze le kellett venni a modem tetejéről és megjavult
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #74464 üzenetére
Szabvány szerint a minimális kábelhossz 1m. Rövidebb kábelnél nem érvényesül a csavart érpárak zajkioltása. 50 cm-es kábelt gyártanak a kínaiak, az is necces már, de a 10-20 cm elég valószínű hogy zajt fog összeszedni. Ennek ellenére ha mindenképp ez a vágyad, én csinálok neked.
-
_Petya_
őstag
válasz
sarkanyolo2 #74391 üzenetére
Bp-n az M5 bevezetőn én is beleszaladtam 70-el pár hónapja, de nem kaptam semmit.
-
_Petya_
őstag
Társasházi joggal kapcsolatban jártas valaki? Ha bizonyítékom van rá, hogy a közös képviselő sikkasztja a pénzt, akkor kinél lehet fejlelentést tenni?
-
_Petya_
őstag
válasz
SirRasor #74189 üzenetére
Kipróbáltam. A hosts_new.txt kódolása UTF-16, minden karakert 2 byte-on tárol, ezért kétszer akkora mint az eredeti file.
Pl ha van total commandered, akkor abban a Lister (F3) megmutatja szépen. Első ránézésre ugyanúgy néznek ki, de aztán ha megnézed a hosts.txt az ASCII, így az Options menüben a "Text only" nézet az aktív, viszont a hosts_new.txt esetén a "Unicode". Ha visszanyomod itt "Text only"-ba, akkor látszik hogy minden karakter két byte-os, vagyis UTF-16.
A megoldás pedig:
gc D:\hosts.txt | sort | Out-File -encoding ascii D:\hosts_new.txt
Így byte-ra ugyanakkora a kimeneti file, gondolom ez volt a cél.
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
Gergello #74130 üzenetére
Na akkor tisztázzuk a fogalmakat
A vezeték felépítése alapján:
tömör/solid az amikor egy darab vastag drótból áll a vezeték
Ilyet falba szokás szerelni, a végét pedig fali csatlakozóba vagy patch panelbe kötni. Ilyen kábelre szabvány szerint nem szerelünk RJ45 csatlakozót mert nem lesz jó a kontakt, és tartós sem lesz, mert túl vékony hozzá a kábel szigetelése. Egyszerűen nem erre való.sodrott/stranded amikor több vékonyból van összesodorva
Ilyenből készülnek a gép és a fali aljzat közötti, vagy két gép közé kötött kábelek, ilyenre lehet RJ45 dugót rakni, viszont nem lehet bekötni fali aljzatba, vagy patch panelbe.A vezeték anyaga alapján:
tiszta réz/bare copper/BC: ahogy a neve is mondja, teljesen rézből van az egész
rézzel futtatott alumínium/copper cladded aluminum/CCA: alumínium drót, kívülről rézzel futtatva, kb a keresztmetszet 10%-án. Ez elég ahhoz hogy a nagyfrekvenciás jelek a skin effect miatt a réz részében fussanak. Olcsóbb, könnyebb mint a tiszta réz, de DC felhasználásra (pl PoE nem alkalmas, és az átviteli karakterisztikája sem olyan mint a tiszta rézé)
rézzel futtatott acél/copper cladded steel/CCS: ugyanaz mint fentebb csak alu helyett acélAz a tapasztalat, hogy Szegeden nagyon nehéz olyan kábelt szerezni (hangszóró, UTP, stb.) ami nem CCA/CCS, hanem tiszta réz. Egyrészt mert mindenki az olcsót keresi, másrészt sokszot a boltos sem tudja mit árul. Még akkor sem hiszi el, amikor ott a szeme előtt kaparom le a rezet róla, és alatta fénylik az alumínium
Gergello: ha veszel rendes kábelt (mindenképp sodrottat, hogy CCA/CCS vagy BC rád bízom), kábelt, törésgátlót, akkor megkrimpelem neked. A mogyorós csokit szeretem
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
wertigo1984 #73795 üzenetére
Az Anna fürdő is elég jó Szegeden. Hétköznap esténként van éjszakai fürdő is.
-
_Petya_
őstag
válasz
Ted_Beneky #73205 üzenetére
Akkor lehet én értettem félre, általában a villanyszerelésre szokták a mesterek lecsapni a telefont a panel szó hallatán
Szóval ha csak javítani kell, akkor egyrész nem értem mi a bajuk a mestereknek, másrészt meg ahogy többen is írták, gipszes glett a megoldás.
Túl vastagon ne rakd mert zsugorodik és kipotyog. Rigips Rimano-t tudom ajánlani, rajta van hogy milyen vastagságtól milyenig jó, miliméterben. 6-30-ast max 30mm vastagon rakhatod, de vannak benne 6mm-s szemcsék így nem tudod annál vékonyabbra húzni. Aztán van tovább, 3-6 és 0-3 is. Ha ügyes vagy kihagyhatod a 3-6-ot de akkor több réteg kell a 0-3ból.
Minden réteg felrakása előtt nedvesíteni kell a felületet, én egy spray flakonnal szoktam, különben túl hamar szárad, utolsó réteg száradása után csiszolás, festés, így meg sem fog látszani semmi.
-
_Petya_
őstag
Petya: Eredetileg sincs falidoboz a konnektoroknak, csak kijön a kábel a padlóból és kész...
Tudom, magam bontottam le nálunk az összeset. Nem valószínű. hogy kiemelő kerettel gondolta a kolléga megoldani, a képen süllyesztve van.
Na de oké, tegyük fel, hogy nem kell dobozt vésni, csak hornyot.Te amúgy próbáltál már (panel) betont horonymaróval vésni, vagy vésőkalapáccsal? Embertelen munka még a hornyot is kimarni... téglában még oké, de a panel beton valami borzasztó kemény, nem viszi semmi rendesen.
-
_Petya_
őstag
válasz
ShadowX #73201 üzenetére
Ismerem a problémát, hidd el nekem, nem akarod te azokat a konnektorokat oda rakni
Egy darab konnektorhoz kell ugye egy 65mm átmérőjű, 4-5 cm mély lyukat fúrni a betonba, ez még jó szerszámmal is sok idő, közben zeng a ház, utál az összes szomszéd.
A másik probléma az, hogy a kábelek bele vannak öntve az aljzatbetonba, valamint alumíniumból vannak, ami nagyon könnyen törik ha hajlítod. Tehát azon a rövid szakaszon kell bele egy toldás, aztán ennek a toldásnak, meg a kábelnek a padlótól a konnektorig megint vésni kell, utána javítani Ez persze plusz idő, zaj, felfordulás, ér ez neked ennyit? Plusz ha bármelyik kábel megtörik a szereléskor, akkor annyi, jöhet a falon kívüli kábelcsatorna, mert a betonba öntött kábelt lehetetlen kicserélni. No, ezért nem vállalja senki
Nálam hasonló helyzetre ez lett a megoldás: [link] [link]
Nálam újra kábelezés volt, a fent linkelt módon, én elégedett vagyok vele. Ráadásul ebben TV koax-ot, UTP-t is elvihetsz akár, nálam is így van.
-
_Petya_
őstag
válasz
Polemius #73050 üzenetére
És mindenképp OBI, Praktikerben akarod szabatni a lapokat?
Inkább a Faktúra Duót ajánlanám, sokkal jobb minőségben dolgoznak, ők biztosan vállalnak pánt marást, én többször vágattam már náluk, elégedett vagyok.
-
_Petya_
őstag
válasz
csoszogi #72764 üzenetére
Nem jó neki, szerintem online proctored vizsgát akar csinálni.
Kell egy szoba, ahol van internet, telefon, és nincsenek zavaró körülmények, és közben webcamen néznek, hogy ne csalj. Ha bárki benyit, odamegy, beszélsz valakivel, akkor bukó a vizsga.
-
_Petya_
őstag
Valaki meg tudja mondani, hol lehet Szegeden normális hangszórókábelt venni?
Nincsenek nagy igényeim, csak annyi, hogy rézből legyen, de úgy tűnik ez is kihívás az általam ismert szegedi boltoknak. Ebben a kategóriában is terjed a rézzel futtatott alu/acél, mint régebben az UTP kábeleknél, és persze mindenhol ezt a sz@rt árulják... ne már hogy ezt is rendelnem kelljen Bp/külföldről...
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #72572 üzenetére
Én eleve nem értem ebben a biztosító rendszerben hogy miért jó az, hogy ha az én autómat összetörik akkor a túloldal biztosítója fizet ki? Miért nem az enyém fizet ki, és majd ő lejátssza ezt a dolgot a másik biztosítóval hogy milyen kompenzáció történjen? Csak mert így tulajdonképpen nincs választásom, hogy egy balesetben melyik biztosító fog nekem kedvezni vagy épp nem kedvezni. Azzal vagyok köteles tárgyalni aki a túloldalt biztosítja. Logikátlannak tűnik nekem, de elfogadtam már amúgy hogy ez így van és kész.
Igen, és épp ezért az ember KGFB esetén nem is törekszik a legjobb szolgáltatást nyúltó,legkorrektebb biztosítót keresni, egyetlen egy dolog számít, az ár... aztán meg ha tróger cégnél köti az illető, akkor sem ő szív, hanem az akinek kárt okoz
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #72569 üzenetére
Oké, tehát kifizették a gazdasági totálkárt, te a pénz töredékéből megcsináltattad, többit elraktad, ez oké.
Kérdés (főleg azokhoz akik értenek a biztosításokhoz): mi történik, ha újra balesetet szenvedsz, akkor mégegyszer kifizetik a gazdasági totálkárt? És harmadszor, stb? Nincs erre valami korlát?
Másik kérdés: ezt a kocsit javítás után eladod, valaki megveszi aki esetleg nem is tudja hogy már egyszer volt rá GTK kifizetés. Balesetet szenved, GTK. Mi történik? Ugyanaz a kérdés mint fent.
szerk: DarkByte no offense, nem azért kérdezem mert úgy gondolom rossz amit tettél, csak tényleg érdekel, mert ismerősöm is korábban GTK-s kocsit vett
-
_Petya_
őstag
válasz
lorcsi #72539 üzenetére
a simontornyai Tulipán étteremmel van valakinek tapasztalata..milyen?
Csak jót tudok mondani, nagyon finom a kaja, meglepően gyors a kiszolgálás, és egyáltalán nem is drága. Ha arrafelé járunk mindig ott állunk meg
2 hete voltam arrafelé, délben értünk oda, telt ház volt, várni kellett az asztalra. Nyáron jobb a helyzet ilyen téren, mert akkor van terasz is.
-
_Petya_
őstag
válasz
Doggy dog #72521 üzenetére
Azt nem értem mitől parázik,fizet kötelezőt.Megugrik éves szinten pár ezret neki,vagy kifizeti és változatlan marad neki.
De kockáztatja,elmegy,lebukhat...Nem úgy van, hogy ha a te parkoló kocsidat töri össze valaki, akkor nem fizet az illető kötelezője? Úgy tudom csak akkor fizet ha mindkét autó részt vett a forgalomban.
-
_Petya_
őstag
válasz
SirRasor #72462 üzenetére
Diesel-ről nem tudok nyilatkozni, de benzint én az Envi-nél szoktam, Szegeden a Metro-nál és a Napfény parkban van. Azért járok oda mert automata, kártyával nagyon kényelmes, és nincs kutas, aki lehúz/átb@sz/)99-es csodabenzint tankol/jattot vár, stb. Soha nem volt probléma sem a benzinnel, sem mással. Ráadásul pár forinttal olcsóbb is mint a többi, ha valakinek ez szempont
Egy hátránya van, hozzászoksz, hogy tankolás után egyből beszállsz és mész (hiszen előre kell fizetni), aztán ha egyszer "rendes" kútnál tankolsz akkor véletlen lelépsz fizetés nélkül
-
_Petya_
őstag
Emberek, mennyi lehet egy beszélgetés egy jóféle pszichomókusnál? Dobjunk már össze a srácnak egy ilyenre, én beszállok egy ezressel.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Mostanában egyre gyakrabban parkolnak a garázsom elé. Valakinek van tapasztalata a Szepark-os lopóautó hívásával kapcsolatban?
Az itt lévő számot kell hívni, igaz? Érdemes hívni, emberi időben kijönnek, és elviszik a kocsit? Ma reggel is szerencsém volt (meg a másik csávónak is) mert épp odajött kivenni valamit a kocsijából, amikor mondtam, hogy akkor most vagy k*rvagyorsan eláll innen, vagy a pókos autó viszi el, de nem tudom mennyit értem volna el vele. Ha 1 óra mire kijönnek, akkor hagyom a fenébe, és jövök busszal, annyit nem ér hogy emiatt elkéssek melóból... -
_Petya_
őstag
válasz
kispéé #71888 üzenetére
Igen, kb 1.5 éve, azóta jól megy. Akkor még 20k volt.
Kb. az egyetlen hibaforrás az akksi lehet, de kb 1 éve árulnak akksi helyett kondenzátoros megoldást, B40C/A118C néven. Igazából akkisról kb addig a 10 másodpercig kell mennie, amíg a gyújtás levétele után magától leáll, és elmenti az utolsó file-t. Én most már a kondenzátorost venném, de az enyémnek az akksijával sincs baj, lekopogom
Ha érdekel megmutatom szívesen élőben.
-
_Petya_
őstag
válasz
kispéé #71883 üzenetére
Igaz nem tőlem kérdezted, de én is használok ilyet, nagyon tudom ajánlani: [link]
Ebay-en 12k körül már kapni. Elég kicsi is jól elrejthető, én benne szoktam hagyni a kocsiban, alig látszik, nem törik fel érte, és a kábelt is jól el lehet rejteni. Gyakorlatilag egyszer berakod, aztán elfelejtheted, csak akkor kell foglalkozni vele, ha kell róla egy felvétel. Akkor kiveszed a kártyát, lemásolod róla, visszarakod és kész.
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #71822 üzenetére
Tippcsi10: az SZKT automaták nem mennek kártyával?
Az Aradi téren lévőben nincs is kártyaolvasó, a Makkosházi végállomáson van, de arra meg ki van írva, hogy "PayPass-os kártyát nem fogad el". De ezt nem úgy, hogy akkor be kell dugni, hanem úgy, hogy ha a kártya alkalmas PayPass fizetésre, akkor egyáltalán nem fogadja el, még bedugva sem...
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #71531 üzenetére
A Kálvária téren a körforgalomnál van egy zárszaküzlet, ott jó fejek, azt is megoldják hogy mind3 zárat ugyanazzal a kulccsal tudod nyitni, nálam is igy van, marha kényelmes. Nekem a garázsomra volt felrakva régi hevederzár, csak ott kaptam hozzá betétet, mert valami helyi kisipari termék volt, sehol máshol nem is ismerték a típust...
szerk: ők nem biztos hogy helyszínen szerelnek, de egy darab csavarhúzó kell hozzá és 5 perc. Előtte persze fel kell mérni hogy milyen van most benne, ha nem boldogulsz tudok benne segíteni, meg a beszerelésben is, de tényleg nem bonyolult.
-
_Petya_
őstag
Raspberry Pi 3 rendelés érdekel valakit?
Ingyen lenne a posta, mivel többen rendelünk, és ugyanezért a 3+os áron tudom rendelni.
Akit érdekel, írjon privátot.
-
_Petya_
őstag
válasz
ShadowX #71009 üzenetére
"amire még rájön havi 5K közös költség"
Hogy micsoda? Garázsra 5K közös költség? Most csak a kedvedért megnéztem, 583 Ft a garázsom közös költsége. És ez a drágább, mert nagy garázsom van
Amúgy igen, drága, és nagyon gyorsan elkel, szerencse is kell hozzá. Amikor én vettem, az "eladó" tábla kirakása után 2 órával már a tulaj kezében volt a foglaló, ha nem így lett volna, elviszi más. Csak így megy sajnos...
-
_Petya_
őstag
Úgy értettem, hogy pl adott esetben videófelvételt készítek a kocsimból, amin valaki más által elkövetett durva szabálysértés látható (GPS adatok, időpont, minden megvan, rendszám látható).
Ha elküldök egy ilyet a kékeknek, elővehetik érte az illetőt? Egyáltalán foglalkoznak az ilyesmivel, vagy csak a pénzbehajtás megy a 3 lábúval?
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #70640 üzenetére
az előző tulajdonos elfelejtette a biztosítását lemondani, így az ő terhére fizetnek a 3 összetört autó tulajainak a biztosítók
Ööö, ebben biztos vagy? Én úgy tudom, hogy az adásvétel pillanatában megszűnik a kötelező biztosítás érvényessége. Szóval ha a korábbi tulajnak a kezében van az adásvételi a "baleset" előtti dátumal (sőt, idővel, mert ugye pont ezért írunk óra percet a gépjármű adásvételire...), akkor nem ő fizeti a bulit.
-
_Petya_
őstag
válasz
Lacielvtárs #70403 üzenetére
+1 nekem is tőlük van a redőny, teljesen jó.
-
_Petya_
őstag
válasz
FoxiestFox #70326 üzenetére
Szerintem még hangszóró csere sem kell, valószínűleg csak el van tömődve a hangszóró rács.
-
_Petya_
őstag
válasz
ShadowX #69891 üzenetére
Nekem is ugyanilyen problémám volt tavaly nyáron, én két vizest zavartam el,mert képtelenek voltak normális munkát végezni. Végül a zuhanytálcám márkaszervize tudta megcsinálni, ők is csak második nekifutásra. Szóval ha nem kínai/barkácsáruházi az a zuhanytálca, akkor valószínűleg van szervizhálózatuk, és azok nem (annyira) kóklerek.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Tud valaki megbízható szegedi klímás céget ajánlani?
-
_Petya_
őstag
Egy kedves ismerősöm (rajtam keresztül) rendel gördeszkás cuccokat USA-ból, innen: https://www.daddiesboardshop.com/
Ha esetleg valakinek kell valami, akkor összedobhatjuk, és így faraghatunk a szállítási költségen.
Érdekel itt valakit ilyesmi?
-
_Petya_
őstag
válasz
FoxiestFox #69195 üzenetére
Nálunk teljesen jó a víz, szintén Makkosház, a troli végállomásnál.
-
_Petya_
őstag
válasz
Rhino666 #69077 üzenetére
IKEA MARKUS-t ajánlom, 45k most.
Must have:
- ergonómikus/ortopéd/anatómiai kialakítás (beépített deréktámasz) -> check
- állítható kartámasz (tört már el alattam kartámasz, ami egyben a forgószék vázát képezte) -> nem állítható, de nem képezi a szék vázát, csak az ülőlaphoz csatlakozik, elég masszív, fémből van
- magas háttámla -> check
- fém lábcsillag (tört már el alattam műanyag lábcsillag -> check
- masszív hátrész (ne mozduljon el az ülőlaptól a súlyomtól) -> elmozdul ahogy dőlsz hátra, de ez nem bug hanem feature, így működik a döntő mechanikája
Nice to have:
- aszinkron mechanika
- valódi bőr borítás (fekete szín preferált) -> fejtámla és az ülőlab fekete valódi bőr, a háttámla hálós levegőáteresztő szövet, nem izzad be a hátad, szerintem király
- fém vagy fa motívumok -> szürke fém mindenhol, ahol nem bőr/szövet
- hintafunkció -> check, hátradöntve lock-olható is
- ha fejtámla is van, akkor lehetőleg állítható legyen -> nem álíltható, fix. viszont, elég széles magasság tartományban kényelmes, én alacsony vagyok, nekem is már épp jó, de +20cm vagy akkor sem lesz kényelmetlen
- strapabírás (nem vagyok már 100kg, de még lehetek) -> én 80 vagyok, 3 éve megvan, nincs probléma
-
_Petya_
őstag
-
_Petya_
őstag
SMD aljzat? Kitörted a GoPro-ból? Csak mert az is van, sőt kb minden ami csak kell.
Nem értem ezt a "Magyarországon keresem" dolgot, ilyesmit itt esélytelen megkapni. Az miért nem jó, ha meghozza kínából a futár 3-4 héten, vagy UK-ból 3-4 napon belül? Utóbbinál hamarabb Mo-n belül sem lenne meg, és nálunk ilyen speciálisabb cuccokat nem szoktak raktáron tartani. (Ti is ilyesmit árultok, és nektek sincs
)
-
_Petya_
őstag
válasz
ngabor2 #68520 üzenetére
Alapvetően a nagykörúton (Bécsi, Párizsi, Londoni, Brüsszeli..) belül mindenhol fizetős a parkolás. Ha pedig azon kívülre mész, akkor már az Árkád parkolót javaslom, az ingyenes, és mindig van hely. Laza 10-15 perc séta onnan a Dóm tér, onnan tovább az Ortutay sem több még 5-10-nél. Verseny előtt-után jólesik egy kis séta úgyis
Egyébként, 1550 Ft-ért vehetsz napi parkolójegyet, amivel bármelyik fizetős parkolóban állhatsz akár egész nap, sőt ha aznap átállsz máshova akkor sem kell újat venni, mert nem adott helyre szól. Abszolút megéri mert a belváros a zöld zóna a legdrágább, óránként 480 Ft.
-
_Petya_
őstag
Bebootlod egy Ubuntu Live USB-ről, és a winyó elejét végigírod nullával, a dd nevű programmal, az itt leírtak szerint.
Annyi, hogy mivel te nem a teljes winyót akarod lenullázni, csak a legelejét, egy 5-10 másodperc futás után lelőheted. Garantáltan nem marad partíciós tábla
Ha így sem települ a win7 akkor más lesz a baj, nem a GPT:
-
_Petya_
őstag
válasz
vizslakutya #68463 üzenetére
Ráadásul a szigetelés+ragasztó+nemesvakolat vastagsága miatt távolabbra kerül a kültéri, rosszabb esetben a csövek sem érnek oda, toldani meg (tudtommal) nem nagyon szokás az ilyet, szóval lehet cső csere is, ha nem hagytak elég tartalékot benne felszereléskor.
-
_Petya_
őstag
A térképen a kék színű kukák a hulladékudvarok, szerintem bármelyikben leadhatod. A Sándorfalvi úton nem zárt be semmi, ott van ugyanis a szeméttelep, ott meg aztán főleg bármit átvesznek, engem már küldtek oda hulladékudvarból, mert nem tudta a fickó hogy átveheti-e amit vittem.
Petya
-
_Petya_
őstag
Azért a bicikliseket se kell félteni, ma esti kaland...
-
_Petya_
őstag
válasz
vizslakutya #67025 üzenetére
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #66490 üzenetére
Nem, sajnos arra egyik sem jó, mert egy pillanatra mindig megszakad a Raspberry Pi tápellátása amikor a töltőt kihúzod. Én is keresgéltem ilyesmi megoldást, sajnos nincs, egyik powerbanknál sem szempont, hogy szünetmentes módjára működjön, sőt, tudtommal ez a dolog kifejezettem biztonsági feature bennük (bár hogy mi ellen véd, nem tudom...)
-
_Petya_
őstag
válasz
azbest #65981 üzenetére
Az oké, bőrbetegségek esetén persze el tudom képzelni, de amikor azt olvasom, hogy a piros fény a torokgyulladás a zöld vesekő, a sárga meg a székrekedés kezelésére alkalmas, akkor azért hangosan felröhögtem. (Elnézést nem néztem utána, lehet máshogy vannak a színek a hozzá adott könyvben
)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest