- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Rhino666 #35322 üzenetére
Munkahelyemnek szerződése van futárszolgálatokkal. Naponta jön a DPD du. fél öt és fél hat között. Általában ugyanaz a sofőr van és ha reggel jelzed neki, hogy más időpontban jöjjön akkor rugalmasan áll a dologhoz. Ha ő nem ér rá, akkor átadja az infót egy GTR-es futárnak és az jön ki.
Ha a GLS-t hívjuk délután, negyed órán belül megjön.
Postás kiszállást lehet kérni, de be kell jelenteni aznap de. 10-ig, akkor 13-ig eljön érte és elviszi. De ez ritka, mi szoktuk feladni a helyi kis postán, 2perc az egész, ha nincsenek előtted. -
Ted_Beneky
senior tag
Petőfi-telepen volt jégverés is. Valahonnan az űrből jöhetett ilyen sebességgel. Ilyenkor mindig a tetőablakunknak drukkolunk!
-
Ted_Beneky
senior tag
Szokott lenni itt filmajánló is:
-
Ted_Beneky
senior tag
Szerintem nem tervezték ezt úgy el konkrétan, hogy 1 emberöltő és kész. Egyrészt ez nem is műszaki fogalom, másrészt csak saccolni tudtak volna, mert nem volt konkrét hosszútávú tapasztalat.
A villanyszereléshez: Több fajta panel elrendezés létezik és időben és technológiában is eltérően épültek fel az egyes városrészek paneljei. Nehéz elképzelni, hogy olyan szakit lehet találni aki ott volt mindnél és tudja emlékezetből, hogy hol vannak a kötésdobozok. Általánosságban minden villanykapcsoló felett függőlegesen a plafon alatt nem sokkal és a csillároknál merőlegesen az oldalfalon. Ha kopogtatod más a hangja, mert ott a dobozfedél alatt "üreg" van a betonfalban. A vezetékek vagy a falban kiképzett vályúban ( ha tapéta van a falon, a vezeték cseréhez le kell szedni az adott részt) vagy falon kívül vezetékcsatornában futnak vízszintesen vagy függőlegesen. A vizesblokk általában alacsonyabb, mint a többi rész és fölötte és a plafon között van valamennyi hely, itt is szoktak vezetékek futni. A lenti konnektorok vezetékei a padló és a fal találkozásánál futnak a falban (ezt nem tudod mozgatni) és csak az adott helyen bukkannak elő. Szereléskor a Délépes villszerelő levágta a kilógó vezetéket annyira, hogy még elérjen a bekötésekhez. Hosszabbra csak éppen-éppen tudja hagyni, mert nem fér el a konnektor házában a merev és vastag szigetelésű tömör aluvezetékből plussz. Ezek a vezetékvégek kicsúszhatnak a helyükről. (Ne adj isten, ha rövidebbre vágta, akkor nem bontották ki a falat, hanem a konnektoron belül toldotta meg, nyilván szabálytalanul).
Én szakközép gyakorlaton dolgoztam a Délépnél. És -tisztelet a kivételnek- tényleg olyan "leszarom, csak addig működjön amíg át nem veszik" + "én jól csináltam, csak a többiek b@szták el" hozzáállás volt a jellemző a melósoknál. -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
SirRasor #25366 üzenetére
Elírtad. A Kerékpár sziget a Szillérin van, nem a Csongrádin. Akárhányszor mentem, mindig tele volt vevővel.
A Mérey utcában alkatrészekért voltam bent és ha alacsony árfekvésűt kerestem, az is volt. Komplett bicajokat nem néztem.
A Prológgal átellenben az egyik keresztutcában van egy kisebb kerékpár szerviz, egyszerű dolgok-egyszerű árak.
A saját bringámat alkatrészenként rendeltem a netről, volt választék. Kerekeket kompletten (az első agydinamós, a hátsó agyváltós). A váz adott volt a többit én raktam össze hétvégén.
-
Ted_Beneky
senior tag
A Déli Apróban is megnézheted.
-
Ted_Beneky
senior tag
Samsung Syncmaster 172w eladó (17" LCD monitor) --> 7K
-
Ted_Beneky
senior tag
Szegeden hol lehet szőrme darabokat venni?
-
Ted_Beneky
senior tag
Hol lehet itt szegeden angol fontot venni forintért? Az ilyen valutaváltóknál?
-
Ted_Beneky
senior tag
Az mitől lehet, hogy az egyik gépen bejön egy honlap (ugyanaz az op.rendszer és a böngésző) a másikon meg ma reggel óta ez a sz@r jelentkezik:
"http://assist.babylon.com/babylonassista/dnsassist/main?domain=check6only....."
-
Ted_Beneky
senior tag
A T-home analóg kábeltévén van RTL2?
-
Ted_Beneky
senior tag
Az A55 és az A75 chipset között mi a különbség?
-
Ted_Beneky
senior tag
-
Ted_Beneky
senior tag
Másnak is vacakol a PH belépéskor?
Kiírja, hogy "sikeres belépés, rögtön továbbítjuk" azután semmi sem történik -
Ted_Beneky
senior tag
Személyi igazolvánnyal át lehet menni Szerbiába?
Ez az időpontkéréses dolog hogy működik az okmányirodában? Odamész időpontra és kijön az ügyintéző és szólít vagy az időpontosoknak külön ablaka/szobája van?
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Digital #16327 üzenetére
Nagybátyámnak is el kellett menni erre a "biztos hogy jogosan vagy rokkantositva?" felülvizsgálatra, pedig szerepel a kartonjában, hogy az egyik lábát baleset miatt le kellett vágni. Aztán várhatott az eredményre, hogy valóban jogosan van és nem nőtt ki a lába azóta. A bürokrácia mindenek előtt!
-
Ted_Beneky
senior tag
Sokan tényleg annyira nem gondolkodnak, mintha egyedül lennének a világon. vagy legalábbis mintha főhercegek lennének a szolgák hada között ...
Más: Egybe 1Gb ddr2 ramot vennék, mimimum 667Mhz-est. Olcsót!
-
Ted_Beneky
senior tag
Ha már lehet itt hőbörögni:
Várok bent egy ügyintéző aulában, nem vagyunk sokan. Mutatja a nagy kijelző a sorszámokat, az emberek intézik a dolgukat. Jön egy ismerősöm, leülünk és beszélgetünk, van nála egy fényképalbum, most lett kész és tele van a gyermeke születésnapjáról készült fotókkal. Nézegetjük szépen sorban, közben meséli a szülinapot. Az egyik képhez egy kis vicces sztori is kapcsolódik együtt nevetünk rajta.
De érdekes módon nem csak mi, hanem mögöttünk is valaki. Hátranézünk, hát egy vadidegen fazon fel van térdelve a székére mögöttünk és a vállunk felett nagyban nézi velünk együtt az albumot. Mert ő elunta magát a várakozásban
Szóval érdekes emberek vannak ... -
Ted_Beneky
senior tag
Megkérdeztem tőle: MIÉRT??
Persze hogy neki állt feljebb!Más: Egybe 1Gb ddr2 ramot vennék, mimimum 667Mhz-est. Olcsót!
-
Ted_Beneky
senior tag
Érdekes emberek vannak. Állok a bolt pénztáránál 3-an vannak előttem, felpakolom a cuccom a futószalagra szépen elrendezve, kb. 10cm marad üresen a végén. Mögöttem egy frissen fodrászolt, jól szituált nyugdíjas nő állt, lerakta a bevásárlókosarát a többire és várt.
Egyszer csak gondolt egyet, odalépett és a bal kezével hirtelen előretolta az én dolgaimat és a jobb kezével már pakolta is fel az 1db újságját és az 1db kenyerét a futószalagra. A feltorlasztástól persze sikerült az üveges sörömet leugrasztani a metlakira. Hihetetlen. -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Attix82 #15573 üzenetére
Én még ezzel is vitatkoznék. Tavaly vagy előtte egy közelben lecsapó villám megszólaltatta a zenélő elemes kisautót amiben még elem sem volt, pláne nem volt bedugva sehová sem.
Ha ez előfordulhatott, akkor nem csak az elektromos hálózaton keresztüli túláramkor sérülhet az elektronika.Murphy törvénye: A biztosításod csak arra nem fizet, ami nálad éppen bekövetkezik.
-
Ted_Beneky
senior tag
Van már IronSky!
-
Ted_Beneky
senior tag
A híd alatti rész szerintem is jó!
-
Ted_Beneky
senior tag
Tudja valaki, hogy melyik adón lesz a Real-Bayern és hánykor?
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #11052 üzenetére
Akkor már csak egy kártya kell hozzá! {Érted! Kártya!
}
-
Ted_Beneky
senior tag
Látta valaki az Éden Hoteleseket tegnap a városban? Esetleg lefényképezte őket valaki? (Egy nem szegedi hölgyismerősömnek kellenének)
-
Ted_Beneky
senior tag
Ki szokta itt a sci-fiket linkelni? Lesz újrafeldolgozott Total Recall
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest