- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
verser233
senior tag
Cégekre is vonatkozik a 8 napos elállási jog, mit tudtok erről? Mármint, ha a számla cégnévre lett kiállítva.
-
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Akkor vegyük pár példát, kiváncsi vagyok erre mit mondtok:
- van egy honlapunk, benne termékekkel, de készletet nem tartunk, rendelésre hozzuk az árut 1-2 órán belül. Vevő kérheti a személyes vásárlás lehetőségét, van irodánk ahol átveheti/megvásolhatja. Vagy futárral elküldjük megadott címre. Minden esetben készpénzes fizetés van, nem pedig neten történő utalás!
1. eset:
Vevő telefonon felhív, lediktálja mit szeretne megrendelni és személyes átvételt választ.
Vevő bejön, megnézi, azt mondja ok és AKKOR fizeti ki készpénzben! (szerintem itt 3 nap, hiszen nem távollévők közti kapcsoaltról van szó)
2. Vevő telefonon felhív, lediktálja mit szeretne megrendelni és futárt választ, kp-ban fizet a futárnak. (itt 8nap szerintem mert nem volt lehetősége kipróbálni stb stb..........)
3. Vevő weboldalon berendeli (DE NEM FIZET), személyes átvételt választ.
Vevő bejön megnézi ok, FIZET (szerintem 3 nap)4. Vevő weboldalon rendel és futárt kér és készpénzben fizet futárnál (szerintem 8 nap)
-
verser233
senior tag
Én nem láttam meg a jegyzőkönyvet de valami olyasmi van benne írva hogy bekuldjuk bevizsgalasra hogy a csere jogos-e. A vevő meg azt hogy az eladó a hibákat nem ismerte el.
Nekem az a gyanús hogy se jegyzőkönyvet nem akart sem pedig időt hagyni arra hogy a hiba esetlegesen kijöjjön.
Egyébként az változtat bármit a dolgon hogy Cegre vette Es nem magánszemélyként?Gondolom holnap elolvashatom hogy egész pontosan mi lett leírva a jegyokonyvbe
Köszönöm hogy foglalkoztok a bajommal. -
verser233
senior tag
válasz
sutykuru #13511 üzenetére
Kolléga azért ment bele mert jó fej akart lenni Es mondta neki hogy oké menjünk el ott úgyis lesz ember aki megnézi Es ha rossz akkor kicserélik ( előtte a nagyker mondta ezt)
Nyilván nem szoktuk ezt csinálni hogy vevőt oda visszük de ilyen esetünk meg nem igazán volt hogy ő közli hogy hozzánk nem hajlandó bejönni hanem egyBol menjünk oda hogy gondolom neki ne kelljen két helyre menni.Az meg hogy jegyzőkönyv igy lett aláírva kolléga altal az tényleg hiba.....
A 8 napon belüli elallasrol természetesen mi is tudunk Es volt mar rá példa hogy Notit rendelt Futarral majd pedig elállt mert nem tetszett neki- > pénzt visszautaltuk.
De itt most személyes vásárlás volt nem élhet 8 nappal....
Most itt tulajdonképpen az a kérdés hogy jogosan kértük volna- e bevizsgalast mivel a hibát nem sikerült produkálni ? Mert tulajdonképpen ezt tagadta meg.
-
verser233
senior tag
válasz
Biznisz Elek #13510 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy webaruhaz vagyunk de van hely ( nem bolt) ahol megrendeleset átveheti személyesen vagy kifuaroztatjuk, de ez a vevő személyesen Jott be megvenni a készüléket meg ki is bontotta stb...
-
verser233
senior tag
Sziasztok! (mobilrol írok elnézést )
Nagyon sokszor olvasom a topikot, sokszor jókat derulok a topikon Es sokszor huledezem milyen emberek vannak.
A velemenyetekre lennék kiváncsi :
Tegnap eladtunk egy termeket Es ma jelezte a vevő hogy baj van a készülékkel: néha újraindul a készülék Es tolteskor elnemul a telefon.
Hozzánk nem volt hajlandó jönni ( készletet nem tartunk,webaruhaz vagyunk)
Hanem hogy menjünk el vele a nagykereskedesbe Es ott adjunk neki azonnal egy cserét vagy fizessuk vissza. Ok kolléga tAlalkozott a vevővel elmentek a nagykerbe, pár perces tesztelés alatt nem tudtak az általa elmondott hibákat reprodukalni mondtak neki hogy bekuldik pár napos bevizsgalasra. Ezt nem akarta elfogadni Es csak hajtogatta hogy neki most azonnal cserét vagy kp-t. Es hiába mondtak neki ott mar többen is hogy mivel a hibát itt nem produkálja addig nem tudnak cserét adni de ha bevizsgalas után kiderul hogy az ő állítása igaz akkor minden gond Nelkul kicserélik neki.Kolléga akart vele ott irattatni jegyzőkönyvet de nem akarta azt se!!!
Aztán nagy nehezen rávette hogy írja ala mégiscsak , csak a baj az hogy a fazon valótlanságot allitbenne ( kereskedő megtagadta a cserét ; holott ez nem igaz!) nem tagadtuk meg csak nem láttuk azokat a hibákat amiket ő mondott. Most az ügyvédjével fenyegetőzik.Ti mit gondoltok erről ? Mi jogosan kérhetünk bevizsgalast nem, ha egyszer az adott ő általa jelzett hibát nem tapasztaltuk? Nem ezer forintos termékről van szó hanem majdnem 200e Ft koruli.....
-
verser233
senior tag
Köszönöm nektek a segítséget!
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Egyik vevőm állítása szerint elvesztette a számlát amit tőlünk kapott, és most kérné a másolatát. Kézzel írott 3 példányos számláról van szó (1 példány neki, 2. a könyvelő, 3. mi) a kérdésem csak annyi,hogy köteles vagyok-e a mi példányunkból másolatot készíteni számára?
(még nem történt hasonló velem, ezért kérdezem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest