- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
Noresz7777 #92709 üzenetére
Kipróbáltam, hogy a web services marad a default 5000/5001 porton, akkor DDNS nem működik bármit állítok (port forwardal együtt).
Ha a web servicest átállítom, és a DDNS marad defaulton, akkor sem működik a DDNS.
Az egyedüli megoldás, hogy mindent a defaulton hagyok, úgy megy minden. -
Noresz7777
csendes újonc
válasz
ekkold #92708 üzenetére
Természetesen megvolt a port forward is!
De az a furcsa, hogy a DSM Web services portja 54440/54441-en volt (ez működött a quick connect-el belső és külső hálóról is), és ha ekkor a DDNS-t hagytam defaulton, vagy átállítottam (természetesen port fowardal is), akkor a DDNS nem működött.
Most hogy visszaállítottam mindent az 5000/5001-es portokra (Web sevices, DDNS, portforward), így működik a quick connect is, meg a DDNS is mindenhonnan.
-
Noresz7777
csendes újonc
Hát bakker, ezt most már tényleg nem értem, de laírom, hátha másnak is segítek vele, vagy valaki meg tudja fejteni...
Valahol olvastam, hogy a Control Panel/Login Portal/DSM/Web services DMS portjait biztonságosabb a gyári 5000/5001-ről átállítani.
Ezt én meg is tettem és átírtam 54440/54441-re.
Ez QuickConnect-el belő és külső hálóról is működött.A DDNS beállításnál ugyanezt a metodikát követve a Advance fülön szintén átírtam az alpértelmezett portokat 50000/50001-re.
Próbáltam hagyni az eredetin is de úgy sem működött.Ma, nem tudom milyen indíttatásból, de visszaírtam az összes portot defaultra (DSM web services portjait is), és azóta QuickConnect és DDNS is tökéletesen megy mind belső, mind külső hálóról!
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
csomi1977 #92704 üzenetére
NAS tűzfal kikapcsolva, DDNS működik:
Viszont találtam még egy cuccot a Mikrotik routerben
Mobilról próbáltam megnyitni a https://xxx.synology.me:50001 oldalt.
Látszik, hogy a 192.168.111.155:50001 (ami a NAS fix IP címe, ill. DDNS-ben beállított portja) megkapja a csomagot (1-es sor), majd választ is küld rá (2-es sor), majd ez ismétlődik.Tehát ebből én azt a következtetést vonom le, hogy a befelé jövő port forward biztos jó, mert eléri a célt, illetve a kifelé menő jó irányba hagyja el a Mikrotik routert.
Hogy a T-sben mi történik az nem látom...De ha feltételezem, hogy az is jó, akkor a NAS-al lesz valami...
Mind a külső (mobil hálózat), mind a belső hálózat esetében ezt írja:
Eddig ezzel nem foglalkoztam, de nem lehet, hogy valami certificate probléma van a NAS-on?
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
AiRLAC #92700 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hol lehet a baj...
Próbáltam úgy is, hogy minél egyszerűbb legyen a hálózat, hogy a Telekomos router-e kötöttem, fix ip NAS-nak, port forward, de úgy se semmi...
Meg ahogy fentebb már írtam, a Mikrotik routerben látom, hogy kintről a portra jön csomag, de válasz meg nincs.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a port forward rendben van, hiszen bejön a csomag, csak valamiért ki nem megy.
Ezért gondoltam, hogy a NAS-ban van valmi elállítva, de ahhoz nem nagyon szoktam nyúlni, meg az annyira nem bonyolult.Már mindenféle oldalakat olvasok, és mivel a Mikrotik a sokkal bonyolultabb, ott próbálok főleg nézelődni.
Ott írnak Hairpin NAT-ról, még ezt megnézem, hátha a kifelé menő jel a belső hálózatban rossz helyre megy, meg még azt akarom kipróbálni, hogy a Telekom routert át rakom bridge-be (viszont ehhez még várom a Telekom válaszát a jelszavammal) -
Noresz7777
csendes újonc
válasz
csomi1977 #92695 üzenetére
Tailscale-t én is próbáltam, de nekem valamiért az sem elég gyors.
Ráadásul eddig mobilról DS Drive, DS file, DS finder még ment is, most meg csak kínlódik...
Viszont ha belső hálóról próbálom, akkor minden ok.Igazándiból azt szeretném elérni, hogy ne a mobilon kelljen tárolni a videóimat, hanem távolról is el tudjam érni.
Ha működik is, akkor is csak pár másodpercet játszik le, majd tölt, majd játszik, majd tölt...Egyre erősebb a gyanúm, hogy valami a NAS-nál nincs rendben.
Teljes factory resetet nem akarok csinálni, mert elég volt egyszer felmásolni mindent...Nem tudom, kezdem feladni...
-
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
sellerbuyer #92689 üzenetére
Köszi a segítséget!
Itt a jelszóval lesz gond, mert nem tudom, hogy egyáltalán megkaptam-e.
Papír alapon semmit nem találok, a T-s fiókomban lévő doksikat kell átnéznem hátha ott megvan valahol.
Egyébként a szolgáltatónak ide kellene adnia ha kérem nem?Még két dolog zavar:
Mint ahogy fentebb már írtam, próbáltam úgy is, hogy csak a T-s routerre dugtam a NAS-t, mivel az van közvetlen a netre kötve, és mivel annak sokkal egyszerűbb a menüje mint a Mikortik-nek, és úgysem ment.
Ha most ezt átkapcsolom Passthrough-ra, akkor ha jól értem ez olyan lesz, mintha a Mikrotik volna a netre kötve.
De ha a T-s routerrel nem ment, akkor van esély, hogy a Mikrotik-el fog?A másik, hogy a Mikrotik-en látom, hogy az adott porton van-e forgalom:
Ezeket akkor mutatja, amikor megpróbálom vagy a belső hálón, vagy mobilról megnyitni.
Tehát nekem olyan, mintha forwardolás rendben lenne.Találtam egy leírást, amivel ki tudom gyűjteni az összes portot a NAS-ról.
Ez alapján a NAS-on is nyitott az 50001-es port, de mégsem kommunikál.
A NAS-on nincs valami olyan funkció amivel meg tudnám nézni, hogy az adott porton mi történik? -
Noresz7777
csendes újonc
válasz
Ear001 #92684 üzenetére
A Telekom routeren gyakorlatilag semmit nem lehet állítani (lásd lentebb)...
Annyit megpróbáltam, hogy direktben erre dugtam a NAS-t, fix ip beállít, port forward beállít (próba néven).
Gyakorlatilag ugyanaz mint eddig.
Se a belső, se a külső hálózatról nem lehet elérni.Eddig azt hittem, hogy router beállítás gond lesz, de most már a NAS-ra is gyanakszom, bár azon nem tudom mit lehet elrontani...
Valamilyen más beállítás a NAS-ban hatással lehet erre? -
Noresz7777
csendes újonc
válasz
ekkold #92678 üzenetére
Ha kihúzom akkor már nem nyitott a port.
A belső hálózatról másik porton lépek be, az 54441.
A böngészőben próbáltam mindenhogy, https:// kezdettel is.
Ugyanarra a hálózatra csatlakoztatott laptopról próbálok belépni, illetve mindig megpróbálom mobilról is, mobilnetet használva, mert egyébként is az lenne a cél. -
Noresz7777
csendes újonc
válasz
AiRLAC #92675 üzenetére
Valahol olvatam, hogy célszerű nem az alap portot használni, így én átírtam 50001-re, és ezt portoltam.
A Telekomos router-en ezt állítottam be:
A destination ip cím (192.168.1.238) a másik router fixre beállított ip címe.A másik router-en (Mikrotik) a NAS a 192.168.111.155 ip-re van fixen állítva, így ezen az 50001 portot erre továbbítottam:
Mivel az online port-checker oldalakon csak a szolgáltató által kapott ip címet tudom megadni, először nem tudtam, hogy csak a Telekomos router-ig nézi vagy a másik routert is, így kipróbáltam, hogy csak a Telekomoson csináltam meg a port továbbítást.
Ekkor azt írta, hogy zárt a port.
Ha a másik routeren is beállítom, akkor viszont már nyitott-nak hozza.A Mikrotik router-en tudok nézni egy ilyet:
Ez alapján, amikor böngészőből próbálom megnyitni a DDNS címet, akkor az 50001-es portra érkezik kérés.
A NAS-on valahol meg lehet nézni, hogy ez a kérés eljut-e hozzá? -
Noresz7777
csendes újonc
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni a fórumban, de nem találtam megoldást a problémámra.
Edig Quick Connect-el használtam a NAS-t, de ki szerettem volna próbálnia a DDNS-t.
NAS-on mindent beállítottam, fix IP a NAS-nak megvan, port forward megvan.
Telekomos routerbe jön először a net (optika), majd onnan saját routerbe, ami osztja az eszközöknek.
Mindkét router-en megcsináltam a port forward-ot, de először azt hittem valahol itt van a baj, de online illetve telepítős port checker is nyitottnak találja.Viszont böngészőbe beírva se a saját hálózaton, se külső hálózaton (mobilnet) nem csatlakozik.
Nem tudok rájönni, hogy mit rontok el...
A NAS beállítása nagyon egyszerű, szerintem ott nincs mit elrontani, így továbbra is arra gyanakszom, hogy valami a routereknél megy el.Van valakinek valami ötlet, hogy mit kellene csinálnin?
-
Noresz7777
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy valamelyik nap nem sikerült csatlakozni a NAS-hoz semmivel, mint kiderült teljesen ki volt kapcsolva.
Bekapcsoltam, úgy néz ki minden rendben, de a log-ban nem találok semmit, hogy mi történhetett.Annyi történt, hogy a routert újraindítottam.
Az lehetséges, hogy mivel a router POE képes portjára van kötve, az újraindításkor emiatt kapcsolt le a NAS?Áramszünet biztos nem volt, mert sikerült olyan Ikeás konyhapult világítást venni, ami áramszünet után (legyen bármilyen rövid) miután visszajött az áram, felkapcsolódik, és most nem világított.
-
Noresz7777
csendes újonc
Sziasztok!
Kb. 1 hete boldog tulajdonosa vagyok életem első NAS-jának (DS423+).
Lassan már "belakom", de egy dologban segítséget szeretnék kérni.Androidos telefonról szeretém a képeket a NAS-ra menteni, úgym hogy a telefonon ne
maradjanak rajta, de természetesen bármikor elérhetőek legyenek. Sajnos a telefon 128GB-ja vészesen kezd betelni, kell, hogy szabadítsak fel helyet.A telfonon a képek albumokba vannak rendezve, amik gyakolratilag egy-egy mappák.
A Synology Photos-t letöltöttem a NAS-ra is illetve a telefonra is, és próbaképp csináltam biztonsági mentést (Photo Backup) egy mappáról, ami le is mentett szépen mindent, oda ahova én szerettem volna.
Ezután a "Terület felszabadítása" gobmra kattintva a telefonról le is törölte ezeket a képeket, amiket a Photos-ból továbbra is el tudtam érni, tehát eddig jó vagyok!Viszont a problémám az, hogy párhuzamosan kell használnom a Synology Photos-t mert a biztonsági mentést csak ez látja, de nem látja a telefonon lévő képeket, illetve a telefon saját galéria appját, mert ez meg csak a telfonon lévő képeket látja, a biztonsági mentést a NAS-on nem.
Tud valaki esetleg egy olyan galéria alkalmazást, ahol be lehetne állítani, hogy a NAS-t is lássa?
Vagy ti milyen megoldást használtok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest