- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
válasz
Kovács Elemé #28054 üzenetére
Az elejével (jogosultságok szigorú kiosztása, mentés fontossága) egyetértek, de szerintem
1. A jelszó mentésének letiltása nem számít semmit, ha munkamenet induláskor beírod, akkor kikapcsolásig ugyanúgy megjegyzi a Windows, mintha el lenne mentve, magyarán egy, a nevedben futó vírus számára is hozzáférhető.
2. A felcsatolás tiltása nem sok plusz biztonságot hoz, inkább csak látszatintézkedés. Egy titkosító vírus nem csak a betűre felcsatolt meghajtókat tudja egyszerűen lekérni, de az összes használatban levő hálózati helyet is (magyarán a "net use" tartalmát), és akkor ugyanúgy végig tudja azt is fertőzni.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Kovács Elemé #28023 üzenetére
Sajnos, abban igazad van, hogy a zsarolóvírusok - már, ha bejut - akkor vélhetően minden, a hálózaton elérhető gépre el akar majd jutni: Borisz76 biztosan tudja, hogy a hagyományos víruskeresők - melyek adatbázis alappal, bizonyos kódokat (mintákat) keresnek a már ismert vírusok felismeréséhez - a 0 day vírusokkal (és köztük a zsarolókkal) nem fognak tudni mit kezdeni.
Azonban, amellett, hogy erre a reális veszélyre felhívtad a figyelmet - ha pl. Borisz76 egyik családtagja figyelmetlenül megnyit egy e-mail csatolmányt, máris baj lehet - én azt gondolom, Borisz76 biztosan tudja, hogy az adatainak a mentését, semmiképpen sem a NAS-on fogja tárolni, hanem vagy
A, külső meghajtón, amit leválaszt a NAS-ról a mentés elkészülte után;
B, földrajzilag elkülönült helyre végez távoli szinkronizálást, ahol a Synology által nyújtott verzió lehetőséget is kihasználjatehát, csak azért, mert akár az egész NAS-t lekódolja egy zsaroló, csak egy "hmhm" hagyja el a száját, és mosolyogva nyom a NAS-ban lévő lemezre egy formázást.
Abban -nak van teljesen igaza, hogy nem az volt a kérdés, hogy milyen módon lehet a NAS-t megvédeni a zsaroló vírusoktól, hanem az, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben elérni a köteten létrehozott mappát.
Amúgy, Borisz76: a Synology által létrehozott, Photo és egyéb mappákat is gond nélkül áthelyezhetem a (példaként írt) "Adattár" megosztott mappába?
Mert ha nem, akkor csak nem teljes a megoldás: én most pl. a Photo Station által használt Photo megosztást külön kötetként csatolom fel.
Kérlek, Kovács Elemé, írd meg, hogy ezt a problémát Te hogyan oldod meg otthon/munkahelyen/bárhol, ahol Synology NAS-t használsz? Gondolom, van erre valami jó megoldásod?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kovács Elemé #28026 üzenetére
A válaszom arra irányult, hogy hogyan lehet egy köteten létrehozott mappát - több mappa helyett - felcsatolni a PC-re.
Ennyi.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kovács Elemé #28023 üzenetére
Igen, tudom.
A gépen is van víruskereső, a NAS-on is fut az Antivirus Essential.
Valamint nem az a meggondolatlan web-szörfös típus vagyok aki mindenféle gyanús oldalon ész nélkül kattintgat.....
És talán ez a legfontosabb, ugyan is a legtöbb esetben USER error miatt kapják be a vírusokat.
Én magam az elmúlt 10 évben 1X futottam bele egy vírusba.
De sokszor volt már olyan , hogy hozzám hoztak gépet , laptopot vagy csak HDD-t, hogy pucoljam le , tegyem rendbe.Ilyen alapon , akkor ne is netezzünk mert bármikor bekaphatunk egy vírust.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest