- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
szricsi_0917 #60016 üzenetére
Sajnos, vagy szerencsére sosem kellet ennyire belemélyednem. Így nem tudok neked ebben segíteni, de ha elindulnék akkor első körben:
Írnék a Synonak, hogy ha ők b@sztak el valamit akkor érezzék a törődést ...
Beállítanék egy felhasználót a
/usr/syno/etc/ups könyvtárban lévő upsd.users fájlba [monuser] alá:
[monuser2]
password = jelszo
upsmon slave
Utána letöltenék egy NUT klienst pld.: [link]
NAS -on engedélyezném a csatlakozást (IP) hálózati ups kiszolgálónál a gépnek amire felrakom.
A configba beírnám a csatlakozáshoz:
MONITOR ups@<ip_pld._192.168.*.*> 1 monuser2 jelszo slave
ellenőriznem, hogy jól csatlakozik e és a logolástnál bekapcsolnék mindent.
Aztán nagy levegő-> NAS -ból UTP ki, amit lehet leállít, hogy minimalizáljuk az esetleges károkat -> áramtalanítás-> szurkol, hogy a logba megjelenjen a hiba. -
gyugyo79
addikt
válasz
szricsi_0917 #60009 üzenetére
Szerintem jobban örültél volna ha véletlen rossz helyre lett dugva. Ráadásul az, hogy van mellette XY eszköt semmit sem jelent mert 6 eszköz dugható bele és ebből 3 csak ami szünetmentes ág és 3 meg surge + ha jól rémlik itt van még (már) a szuper zöld megoldás amivel master aljzattal egyszerre lehet kikapcsolni dolgokat amik megint csak meg tudják tréfálni azt aki még nem látott olyat
Az a baj, hogy nekem amiből egyértelmű amúgy is az, hogy alatta / felette a mellette van helyett (mert ha mellette van akkor pont rossz helyen is lehet).
Vagy egy IEC-> Schuko elosztóban mellette van ....Az azért szívás mert :
"Note: Regardless of which option is selected, Synology NAS will automatically enter Safe Mode when it is low on power."
Tehát olyan mintha a UPS-től rögtön kapna egy low power jelet vagy félre értené azt amit kap. Írja a Syno supportnak szerintem aztán majd kiderül. Szerintem a 2.
Addig meg még ha tényleg rögtön Safe mode -ba megy az mindig jobb mintha beszívsz egy áramszünetet aminél sérül a fájlrendszer . -
válasz
szricsi_0917 #59949 üzenetére
Rakj már be egy képet a beállításokról
-
válasz
szricsi_0917 #59945 üzenetére
Szar az UPS, vagy nem szünetmentesített portba dugtad a tápkábelt (nem ismerem ezt a típust, van több típuson csak sima túlfeszültségvédett csatlakozási port is, meg olyan ami szünetmentes is.
-
válasz
szricsi_0917 #59943 üzenetére
Ne 15 percet állíts hanem alacsony akkufeszültséget és úgy teszteld.
-
philips20
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #52569 üzenetére
Milyen típus ?
-
Sanya
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #52384 üzenetére
indítsd újra.
-
e90lci
senior tag
válasz
szricsi_0917 #51624 üzenetére
Szolgáltatói routert használsz?
-
e90lci
senior tag
válasz
szricsi_0917 #51621 üzenetére
Akkor indítsd újra a nast lehet csak annyi.
-
e90lci
senior tag
válasz
szricsi_0917 #51619 üzenetére
Szia
Szerintem a másik két gép más subnetben van és a két subnet között nincs átjárás. -
szricsi_0917
tag
válasz
szricsi_0917 #49121 üzenetére
Sziasztok
ebben a kérdésben tudnátok segíteni. Odáig már eljutotttam, hogy ha az átvitel titkosítást nem kapcsolom be akkor működik a backup tökéletesen. Ha be akarom kapcsolni a titkosított átvitelt akkor milyen beállításokat kell még eszközölnöm az ssh port nyitásán kivűl?
-
gyugyo79
addikt
válasz
szricsi_0917 #48543 üzenetére
A Shield TV-re ez tuti nem aktuális / jó. Mert ha van mögötte AVR akkor még az ATMOS -is átadódik DP annyi, hogy a hang megy passthrough tovább nem hogy a többi, ez a saját tapasztalat de itt egy link is ...
-
lewisfm
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #48543 üzenetére
Szia!
Hasznos ez a táblázat.
Az egyértelműség kedvéért a betűjelek jelentéseit leírhatnád (azért sejtem, hogy melyi melyik, de mégis):
Y
RP
T
SA táblázat alapján a Plex számomra nem opció, ugyanis a NAS-om nem támogatja a PLEX transzkódolását.
Az Emby-ről nincs hasonló táblázatod?
-
szricsi_0917
tag
válasz
szricsi_0917 #47888 üzenetére
Probáltam klienst azzal működik úgyhogy az ssl tanusítvánnyal lesz baj. Ennek mi lehet a megoldása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Aurát vált a Vivo V60
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest