- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Tegnap és ma sikerült beüzemelnem a DS218+ NAS-t 2x8TB winyóval RAID1-elrendezéssel nulla tapasztalattal a hátam mögött
Mondjuk azt nem tudom mikor sikerült neki, de Syno fiók nélküli nulláról indulás közben úgy, hogy mikor odaértem a tárhely kialakításhoz már SHR-be rakta a winyókat automatán. Szektort tuti nem ellenőrzött, mert mire elbíbelődtem a Synofiók/QuickConnectID/felhasználó/fix IP/DSM portok beállítgatásával már készen volt az SHR kötet automatán, pedig 1 óránál többet biztos nem pepecseltem ezekkel.
Kicsit néztem, hogy akkor mi is van, de végül töröltem mindent és kézzel RAID1-be raktam szektor ellenőrzéssel, ami valamikor ma hajnalban lett készen - tegnap kb. 17h-tól -, bár ettől hosszabb időre számítottam.
Ma készítettem megosztott mappát, belőttem a DDNS-t, kiderítettem hogyan kell elérni a megosztott mappát belső hálón Win és iOS esetén, sikerült infót találnom a távoli elérés fájlkezelő szintű bekapcsolásához (WebDAV), routerben portforward-okat megcsináltam hozzá és előbb kipróbálva működik is rendben, elértem a megosztott mappát (bár adatok még nem kerültek felmásolásra, de a tárhely elérhető).
Aminek nekiindultam az végül szépen működik.Viszont közben előkerült egy újabb kívánság:
A routerre van kötve egy Epson WF-5620 nyomtató az egyik LAN kimeneten keresztül. Erre kellene megoldani távoli nyomtatási lehetőséget. Ami nehezíti a történetet, hogy iOS alól (Airbook) kellene elérni a nyomtatót.
A NAS vezérlőpultjában találtam Nyomtató beüzemeléséhez menüpontot, de ez a nyomtató nem szerepelt az illesztőprogram választó listában, emiatt egyelőre itt abbamaradt a történet.
Ami még segítség lehet, hogy a router is biztosít DDNS címet, de sajnos ehhez nem találtam infót hogyan lehetne távolról neten keresztül elérni a routerre kötött nyomtatót és nyomtatni rá.
Ehhez kellene kiindulási javaslat illetve gondolom a routerhez wifin csatlakozó A3-as Brother xyz nyomtatóra is ugyanez lenne az elvárás, de egyelőre az Epson-on legyek túl
Tudtok segíteni ebben vagy merre érdeklődjek ez ügyben?
-
arn
félisten
Shrt akkor csinalj, ha 3-4 lemezes tombben gondolkodsz, amugy felesleges. Raid1be nyugodtan berakhatod mindket lemezt egyszerre, a tobbi meg adja magat.
Az ext4 konnyebben kezelheto, ha vmi gond van, es mashol kell a vinyot hasznalni.igy nincs backupod... a raid a rendelkezesre allasra van kitalalva, vegyel egy usbs vinyot es ments arra, es tartsd elszeperalva valahol (ne a nasra kotve).
-
mtz81
tag
Minek ezt két lépésben megcsinálni? Mivel a nas-od két lemezes szerencsésebb RAID1-et választani, valamivel gyorsabb mint az SHR (minimálisan, de gyorsabb).
Belerakod a két lemezt, telepíted a DSM-et, utána beállítod RAID1-re.
Az SHR-nek akkor van értelme, ha a két lemezt később több, eltérő méretű lemezzel szeretnéd bővíteni, de mivel a te NAS-od 2 lemezes, ez nem fordulhat elő.
Ha egy lemezzel kezded és utána bővíted egy másikkal, akkor fölöslegesen megduplázod a lemezellenőrzés idejét, plusz a szinkronizálás ideje.Ha egyből belerakod mind a két vinyót, akkor a teljes konfigurálás egy tapasztaltabb felhasználónak pár óra alatt megvan, a lemezellenőrzés lefut a háttérben, de a NAS-t addig is tudod használni (kicsit lassabb lesz közben).
A RAID nem egyenlő az adatmentéssel!
A RAID1 és az SHR(két lemezzel) csak egy sima tükrözés, nem adatmentés!
Adatmentésről akkor beszélünk, ha a kötetedről egy másik eszközre bizonyos időközönként mentést készítesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hardcore café
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ingatlanos topic!
- Elektromos autók - motorok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- LENOVO IDEAPAD Gaming 3 - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050Ti
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ALIENWARE Area-51 R5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest