-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Multibit #63399 üzenetére
VPN-re ki kell gyúrnom magam, előbb-utóbb ez is megtörténik, de most egyéb fontosabb dolgaim vannak. NAS-ra csak "besegítek", bár csak amatőrködöm vele.
Lokálból felcsatolva TC-ben nem látható a kérdéses mappa
Webdav-on keresztül bejelentkezve távolról viszont ott van TC-ben (webdav plugin rulez) -
-
AtHoS
nagyúr
Tegnap és ma sikerült beüzemelnem a DS218+ NAS-t 2x8TB winyóval RAID1-elrendezéssel nulla tapasztalattal a hátam mögött
Mondjuk azt nem tudom mikor sikerült neki, de Syno fiók nélküli nulláról indulás közben úgy, hogy mikor odaértem a tárhely kialakításhoz már SHR-be rakta a winyókat automatán. Szektort tuti nem ellenőrzött, mert mire elbíbelődtem a Synofiók/QuickConnectID/felhasználó/fix IP/DSM portok beállítgatásával már készen volt az SHR kötet automatán, pedig 1 óránál többet biztos nem pepecseltem ezekkel.
Kicsit néztem, hogy akkor mi is van, de végül töröltem mindent és kézzel RAID1-be raktam szektor ellenőrzéssel, ami valamikor ma hajnalban lett készen - tegnap kb. 17h-tól -, bár ettől hosszabb időre számítottam.
Ma készítettem megosztott mappát, belőttem a DDNS-t, kiderítettem hogyan kell elérni a megosztott mappát belső hálón Win és iOS esetén, sikerült infót találnom a távoli elérés fájlkezelő szintű bekapcsolásához (WebDAV), routerben portforward-okat megcsináltam hozzá és előbb kipróbálva működik is rendben, elértem a megosztott mappát (bár adatok még nem kerültek felmásolásra, de a tárhely elérhető).
Aminek nekiindultam az végül szépen működik.Viszont közben előkerült egy újabb kívánság:
A routerre van kötve egy Epson WF-5620 nyomtató az egyik LAN kimeneten keresztül. Erre kellene megoldani távoli nyomtatási lehetőséget. Ami nehezíti a történetet, hogy iOS alól (Airbook) kellene elérni a nyomtatót.
A NAS vezérlőpultjában találtam Nyomtató beüzemeléséhez menüpontot, de ez a nyomtató nem szerepelt az illesztőprogram választó listában, emiatt egyelőre itt abbamaradt a történet.
Ami még segítség lehet, hogy a router is biztosít DDNS címet, de sajnos ehhez nem találtam infót hogyan lehetne távolról neten keresztül elérni a routerre kötött nyomtatót és nyomtatni rá.
Ehhez kellene kiindulási javaslat illetve gondolom a routerhez wifin csatlakozó A3-as Brother xyz nyomtatóra is ugyanez lenne az elvárás, de egyelőre az Epson-on legyek túl
Tudtok segíteni ebben vagy merre érdeklődjek ez ügyben?
-
AtHoS
nagyúr
arn és mtz81
Köszi az infót spóroltatok jelentős időt nekem
Főleg, hogy nem saját használatra lesz, így a beüzemeléshez oda kell menjek, ha épp van időm. A tükrözés jelenleg elegendőnek tűnik, de jelzem, hogy mentésre egy hasonló kapacitású külső eszközt még be kell szerezni (van most egy 1TB-os USB-s HDD backupra, ami kezd lassan kevés lenni, így hosszabb távra tervezve a NAS-ba már 8TB-nyi kapacitással terveztem. USB-s winyó előirányozva akkor ehhez a kapacitáshoz)
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy DS218+ beüzemelésével kapcsolatban kérdeznék 1-2 kezdő dolgot, mivel Borisz76 összefoglalójának elolvasását követően azt szűrtem le, hogy több napos folyamatnak nézek elébe, ezért megerősítésként mielőtt belefognék a hosszadalmas dolgokba gondoltam "időspórolás" végett - ne kelljen többször végigvárni a hosszadalmas lemez inicializáló műveleteket, mert épp elbaltáztam a kiválasztást - rákérdezek a tapasztaltabb felhasználóknál az elérni kívánt kötet végeredmény ismeretében.
2 x 8TB HDD kerül a NAS-ba és mindössze adattárolás lesz a cél, ahol a 2. 8TB-os HDD a mentést szolgálná.
Az eddig leszűrt feladatok:
1. Berakom az egyik HDD-t, telepítem a DSM-et és frissítem
2. ezt követően SHR kötetet hozok létre lemez ellenőrzéssel Btrfs fájlrendszerrel (vaci új HDD-k, jó hosszú lesz a folyamat), ahol a fennmaradó teljes területet felhasználja hozzá
3. ha előbbivel valamikor végez, akkor berakom a 2. HDD-t és az SHR kötetet bővítem (Meghajtók hozzáadása egy SHR kötethez), aminek végeztével a 2. HDD adatmentés funkciót fog ellátnikb. ezzel a kívánt cél megvalósul és már csak a megfelelő hozzáférést kell beüzemelni a NAS-hoz
A megerősítést/helyreigazítást előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest