-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DDaniel #19158 üzenetére
elvileg simán létre tudsz hozni egy második kötetet két új HDD-vel, szóval kivitelezhető, csak az a kérdés, hogy kell-e?
ha már megvan két külön eszközön ugyanaz az anyag, eleve nem biztos, hogy van értelme RAID-1et is alkalmazni, mert így minek? sokkal biztonságosabb, ha két különálló eszközön tartod, mintha egy eszközben, tükrözve. e mellé még egy távoli mentés, és ennél nagyobb biztonság szerintem nem kell.
nekem perpill egy 3 lemezes SHR tömböm van, mert így kezdtem neki, de azóta már párszor átértékeltem a dolgot és szerintem nem éri meg. mai fejjel sokkal inkább tartanám nem redundáns tárhelyen a cuccaimat és ugyanúgy csinálnám a nem reprodukálható adatokról a biztonsági mentést, mint most.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
DDaniel #19145 üzenetére
nem tudom, mit akarsz rajta tárolni, de a RAID 10 csak nagyon ritka esetekben éri meg, ha mindenképpen kell a folyamatos rendelkezésre állás és a nagy sebesség egyszerre, mondjuk ha egy durvább céges adatbázis és levelezés van rajta, aminek a kiesése óriási bevétel kiesést okoz..
de a RAID =/= adatbiztonság, garantálja a folyamatos rendelkezésre állást x HDD kiesése esetén. ha azt akarod, hogy biztonságban legyenek az adataid, ments rendszeresen külső eszközre, és a biztonsági másolatot tárold földrajzilag más helyen, hogy betörés/tűz/tornádó/Godzilla támadás esetén ne menjen a levesbe egyszerre az eredeti és a mentés is. indokolt esetben persze titkosítás is legyen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Dune: Awakening
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest